Søk

Kategorier

november 2010
M T O T F L S
« okt   des »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Sveits vil ha tøffere utvisningsregler

70 prosent av fangene i sveitsiske fengsler er innvandrere. Nå vil sveitserne utvise de kriminelle utlendingene. Søndagens folkeavstemning over forslag både fra Schweizerische Volkspartei og regjeringen, om strengere utvisningsregler, endte med seier til det mest vidtgående forslaget fra det sveitiske folkepartiet. ”Sveits har forstått det. Det samme har Demokratene i Norge. Vi har samme syn på hva man skal gjøre med flyktninger og andre utenlandske statsborgere som gjør en forbrytelse,” sier Demokratenes politiske nestleder, Svein Otto Nilsen i en kommentar.

 Nilsen viser til Demokratenes program der det står at ”utenlandske statsborgere, inkludert flyktninger, som blir dømt til mer enn 2 måneders fengsel, automatisk utvises etter sonet dom. Demokratene mener også at utlendinger som begår grov voldskriminalitet skal utvises, selv om opprinnelseslandet praktiserer dødsstraff.

Det Sveit¬siske Folkepartiet foreslo at innvandrere som gjør seg skyldig i noen av de følgende lovbruddene, automatisk skal utvises fra landet: Mord, voldtekt, andre seksualforbrytelser, væpnet ran, narkotikahandel, menneskehandel, innbrudd eller trygdesvindel. Motforslaget fra regjeringen gikk ut på at listen ble redusert noe og at et eventuelt utvisningsvedtak skal vurderes mot hvor godt integrert i det sveitsiske samfunnet personen vurderes å være, i følge Swiss Info.

Forslaget fra Det Sveitsiske Folkepartiet ble første gangen lansert for tre år siden i forbindelse med det forrige parlamentsvalget, da det ble samlet inn mer enn 210 000 underskrifter fra velgere som støttet det.

Adrian Amstutz, som er nestleder for Schweizerische Volkspartei begrunnet forslaget med at det er på høy tid for Sveits å sette opp klare regler, og at beskjeden om det skal sendes ut så den forstås på alle verdens språk. Han hevder at omtrent 50 prosent av lovbrudd i Sveits blir begått av innvandrere, og sier at partiet ikke har noe imot innvandrere som oppfører seg hederlig. Offisielle tall fra 2009 viser at av 6084 fanger i sveitsiske fengsler er 70,2 prosent innvandrere.

VG: Flertall for omstridt utlendingslov

5 comments to Sveits vil ha tøffere utvisningsregler

 • Ugle Sett

  Sveits nok en gang et foregangsland som også Norge må følge om sivilisasjonen skal overleve.

 • Beer Man

  Her har Norge definitivt noe å lære! Men at Norge skulle gjøre noe tilsvarende, kan vi skyte en hvit pinne etter, i hvert fall så lenge SV sitter i regjering, for da er det den politisk korrekte snillismepolitkken som rår.

  Hvis nordmenn som flyktet til Sverige under krigen hadde gjort seg skyldige i grov kriminalitet i Sverige, ville de blitt utvist og sendt tilbake, selv om de hadde havna i klørne på Gestapo.

  Jeg mener at flyktninger, selv om de har et aldri så reelt beskyttelsesbehov, må utvises sporenstreks dersom de begår grove kriminelle handlinger, uansett hva de måtte risikere av tortur og dødsstraff i hjemlandet, og uten unntak. Det er mange som ljuger på seg forfølgelse for å få opphold her.

 • Janne

  Et utrolig pysete vedtak – det er altså bare noen ganske få forbrytelser som skal føre til utvisning. F.eks. vil et «vanlig» ran ikke rammes, det er jo kun «væpnet» ran som skal føre til utvisning. Heller ikke skal alså f.eks. tyveri, heleri, underslag, bedrageri, skremmende/plagsom opptreden, kjøre i f.eks. 200 km/t i en 30-sone, brudd på våpenlovgivningen, skattesvindel, smugling, avgiftsunndragelse osv osv osv rammes.

  Er ikke enig i at dette er en seier for noe som helst. Det er rett og slett bare latterlig.

 • Pelleparafin

  Heia Sveits, de har skjønt det. Få ut svineriet, er de ikke mer takknemmelige for å slippe unna torur/forfølgelse/tvang etc. enn at de dreper og voldtar så kan de til helvete dra seg tilbake til det stinkende møkkahølet de kom ifra..