Søk

Kategorier

desember 2010
M T O T F L S
« nov   jan »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Terrorhandlinger opprører ikke norske muslimer

Mens hundrevis av norske muslimer demonstrerte mot Israels krig mot Hamas, og flere tusen demonstrerte mot en karikaturtegning, var det laber interersse for å markere motstand mot terror, da Islams Råd ba sine trosfeller demonstrere mot terror etter det mislykkede terrorforsøket i Sverige for en uke siden. I underkant av hundre muslimer møtte opp for å vise sin avsky mot terror og å høre på størrelser som oslobiskop Ole Ghristian Kvarme og utenriksminister Jonas Gahr Støre tidligere idag.

30 ganger flere norske muslimer møtte opp i Oslo sentrum 12.februar i år for å demonstrere mot en karikaturtegning. Denne gangen var parolen ”sammen mot terror”. Det vakte åpenbart ikke det samme engasjementet.  VG rapporterer at advokat Abid Raja var skuffet over det labre oppmøtet på omtrent 150 sjeler, hvorav halvparten var nordmenn.

Også Stopp islamiseringen av Norge, SIAN, var invitert. SIAN møtte under en justert parole «sammen mot islamsk terror». Arrangørene uttrykte skuffelse over at SIAN hadde tillatt seg å justere parolen, men muslimene gjorde ikke noe forsøke på å jage sine meningsmotstandere i SIAN.

VG: Skuffet over fremmøte

VG: Manipulert lydbånd

VG: Misforståelse

VG: Bombetrussel

56 comments to Terrorhandlinger opprører ikke norske muslimer

 • Bra Simonsen , at du følger med på disse tingene.
  Jeg ventet faktisk at du skulle dokumentere dette faktum, som jeg selv anså som en stor sannsynlighet.

  Thank God for blogger som Simonsens!

  • (De som ikke skjønte paradokset «Thank God for blogger som Simonsens!», bør kjøpe ei bok om «koranen»).

   Bare ved å forstå koranen,vil man være i stand til å forstå at den snille muslimen du har til nabo, er en ulv å fåreklær.

   • LV

    @Toby

    Morsomt. Joda, det er noen av oss som forstår humor. Meget bra!

   • Anonym

    I just want to add: the Sira, Ta’rikh, Hadith, and Qur’an. Ishaq’s Sira, or biography, called Sirat Rasul Allah, provides the lone account of Muhammad’s life and the formation of Islam written within 200 years of the prophet’s death. While the character, message, and deeds portrayed within its pages are the antithesis of Yahshua’s and his disciples, the Sira’s chronological presentation is similar in style to the Christian Gospels. The Ta’rikh is the oldest, most trusted and comprehensive history of Islam’s formation and Muhammad’s example, called Sunnah. It was written by Tabari. His History of al-Tabari is formatted like the Bible. It begins with Islamic creation and ends with the acts of Muhammad’s companions. Tabari is a compilation of Hadith quotes and Qur’an passages. As such, it provides the best skeleton upon which to flesh out the character of Muhammad and the nature of fundamental Islam. A Hadith is an oral report from Muhammad or his companions. Muslims believe that Hadith were inspired by Allah, making them scripture. The most revered Collection was compiled in a topical arrangement by Bukhari. Allah’s Book, the Qur’an, lacks context and chronology, so to understand it, readers are dependent upon the Sira, Ta’rikh, and Hadith. All that can be known about Muhammad’s deeds, means, motives, god, and scripture is enshrined in these books. In their pages you will see them as they saw themselves.

 • Islam er skadelig

  Selvsagt tør ikke muslimer protestere. Islam og muslimer truer og dreper ulydige muslimer etter som det trengs. Dette skaper en konstant og berettiget frykt hos alle muslimer og en nær total underkastelse.

  Men aller verst er den hjernedøde og misforståtte “toleransen” overfor Islam blant noen forvirrede nordmenn og svensker i media, politikk og byråkrati. Istedenfor å ville beskytte individer mot tvang og vold, vil de beskytte Islams rett til å bedrive det. Og dermed er den andre hovedgrunnen til at få muslimer protesterer mot noe muslimsk, selv muslimsk terror, den reelle frykten for at Islam skal vinne frem med demografi og fanatisme mot svake, islamuvitende og selvhatende norske og svenske ledere. Det er noe dypt uintellektuelt og uintelligent over mennesker som sløvt referer til “menneskerettigheter” for å forsvare verdens største tvangsideologi.

  Muslimer i Norge trekker allerede på skuldrene av nordmenn fordi de er overbevist om at det bare er et tidsspørsmål før disse er marginalisert i et islamsk Norge. Alle de muslimer som ikke ønsker denne utviklingen må bare forholde seg til den og vil i alle fall ikke demonstrere for en tapende sak med etterfølgende represalier. Å vise svakhet er å gi Islam og muslimer ekstra kraft. Dette har hittil vært det aller største feilgrepet i Norge og Sverige.

  • «Muslimer i Norge trekker allerede på skuldrene av nordmenn fordi de er overbevist om at det bare er et tidsspørsmål før disse er marginalisert i et islamsk Norge.»

   Denne setningen er den nest viktigste jeg har lest i år.

   Det som jeg finner så frustrerende, er at jeg selv, med min begrensede IQ har forstått dette. Mine kamerater , som jeg ofte taler med om dette viktige emnet, har ikke forstått, uansett hva jeg sier.
   Og mine kamerater er vel så utrustet men IQ som jég er.
   Hva i helvete kan dette komme av?

   Jeg egynner å lure på om at det kommer av det faktum at jeg kvittet meg med min TV for to år siden.

   Jeg ble rett og slett kvalm av¨å se Støre og Stoltenberg lyve meg rett oppi ansiktet hver dag.
   Dermed bestemte jeg meg for at TV´n måtte ut. Og ute har den vært i to år nå.

   NRK´s program 2 er nå min kilde til et riktig bilde av verden.

   Og selvfølgelig blogger som Simonsens.

  • ANONYM

   Det var ikke mange som viste om at det skulle være en demonstarsjon idag. Der hvor jeg bor viste ingen om demonstrasjonen før etter at den var ferdig og ble vist på nyhetene. Jeg vil også si at mye som har blitt skrevet her, er ikke sant. Mange burde komme med kilder. Dere er bare fulle av fordommer. Dere ser bare Islam på den måten den blir framstilt på gjennom mediene.

   • Anonym

    You have either been deceived or you know the truth and are trying to deceive others.

    There is no choice in Islam. There is no freedom in Islam. As a result, the only way Islam has spread is with the sword. The Hadith and Qur’an say: Wipe the infidels out to the last. Fight the unbelievers until the only religion is Islam. It doesn’t tell Muslims to preach Islam to unbelievers in hopes of convincing them on its merits. And then to hold Muslims in captivity, Allah and Muhammad cry: «Kill any Muslim who rejects his religion.»

    Here’s the bottom line: either the Sira is true and Muhammad was the most evil man whoever lived, or the Sira is false and you know nothing about Allah’s lonevoice. You cannot perform the five pillars and can’t make sense of the Qur’an as it lacks context and chronology. The Qur’an’s commands to follow Muhammad’s example and his orders are rendered impossible.

 • nn

  Og Jan Simonsen opproeres ikke av statsterrorisme.
  Man boer ta avstand fra ALLE former for terror.

  • LV

   @nn

   Kan du forklare hva du hinter til?

   • nn

    F.eks Afghanistankrigen er et typisk eksempel paa statsterrorisme.
    Krigen er ulovlig.Vestlige land angriper et land fordi tyske og amerikanske statsborgere fysisk utfoerte terrorhandlingene 11.9
    Bin Laden oppholdt seg i Afghanistan.Taliban nektet aldri aa ulevere Bin Laden.De ville bare ha bevis for at han stod bak
    terroraksjonen.Slike bevis ville ikke USA legge fram.
    P.g.a denne ulovlige krigen er masser av sivile drept.
    Krigen eller ritigere statsterrorismen fremmer kontraterrorisme.
    Selvsagt kan ikke terroraksjoner i vestlige land forsvares.Man boer imidlertid forstaa aarsaken.Det er en blanding av religioes fundamentalisme og hevnmotiv.Fundamentalismen alene er ikke aarsak til slike aksjoner.
    Det er helt feil aa diskutere muslimsk terrorisme uten samtidig aa diskutere vestlig terrorisme.Det er noeye sammenheng.

    Punkt. 1 for aa unngaa terroraksjoner i vestlige land er at vesten slutter med ulovelige invasjonskriger.
    Terror avler terror.

 • Kyrre

  TV underslo det aller viktigste ved denne markeringen. Det er 30 ganger flere som opprøres over tegninger av profeten Muhammed som de som opprøres over terroren i Stockholm. Dette må journalistene vite. Men de lyver bevisst. Vi skal lulles inn i nye løgner.

  Det er selvfølgelig sant at det er en del muslimer som er mot terror. I Oslo er det til og med 100 som ønsker å marere at de ikke støtter mannen som sprengte seg selv i lufta i Stockholm.

  Men det er også slik at en hver ærlig person som setter seg inn i muslimenes hellige skrifter må innrømme muslimene er pålagt av Allah å spre sin tro ved vold.

 • The deceit goes on and on…
  The Simonsen Blog does not!

 • Petter

  Ca 75 muslimer møtte opp til anti-terror markeringen. Av hvor mange i oslo?
  Og med en «hellig» bok som fokuserer på verdensherredømme med «tusenårs-tålmodighet», har de sikkert sine grunner til ikke å delta.
  Dessverre tror stoltenberg og hans lakeier fortsatt at dialog er tingen og at de aldri vil utføre terror på norsk jord, all den tid vi er snille mot de og gir de både religions- og politisk frihet, i tillegg til pengestøtte…
  Med ca 4 millioner etniske nordmenn, er vår «gen-pool» utslettet på få generasjoner. Tenk på det neste gang du ser to norske jenter på 17 år som henger rundt med 15 innvanderere på 25 år…
  Dagens visdomsord: «Ikke alle muslimer er terrorister, men alle terrorister er muslimer»…

  • nn

   Du sier:Alle terrorister er muslimer.Det er faktisk 100% feil.
   Om folk drepes med droner eller med selvmordsbomber er et fett.
   Begge deler er avansert terrorisme.

   • Kyrre

    Det du skriver er ikke helt riktig. Droneflyene dreper uskydige. Men man forsøker å unngå sivile tap. Hvis Taliban og andre hadde respektert krigens folkerett og holdt seg unna sivile områder, ville ikke droneflyene tatt sivile liv.

    Når det gjelder terrorhandlinger er det å drepe sivile poenget. Hvis terroristene dreper militære, er det som følge av hell – for eksempel ved at en offiser kjører t-bane.

    Det som derimot er sant er at vi må være kritiske til hvordan dronene brukes. Jeg så en militær video som var sluppet på Wikileaks. Amerikanske soldater i et helokopter angrep på en svært uforsiktig måte – hvilket resulterte i store sivile tap. Vi må også se på egne norske styrker. Så vidt jeg vet bruker vi 12,7 mm spreng-ammunisjon mot mennesker. Jeg kan ikke forstå at dette kan være tillatt i henhold til Genevkonvensjonen.

 • Espen E Dal

  De var sikkert mer opptatt av å sørge over de 60 som ble drept av de allierte i Afghanistan og i Pakistan igår.
  Og de fleste syntes vel at denne heldigvis mislykkede terroraksjonen i Sverige ikke kan måle seg med de tusner som er drept av de allierte i Irak, Afghanistan og Pakistan.

  Jan Simonsen er smartere enn han liker å innrømme!

  • Kyrre

   Det er viktig at vi opptrer på en måte som gjør at de sivile tapene begrenses i Afganistan og andre steder.

   • LV

    Selvsagt har du rett i det du sier Kyrre, men det er ikke så lett å være i krig med en fiende som bruker små barn som skjold i Allas navn. Vi kjemper en religionskrig hvor alt er tillatt når det kommer til Islam. Dersom en amerikansk offiser blir tatt for å ha angrepet et sivil mål får han sparken og blir avskjediget. Dersom en islamist sprenger en vestlig barnehage i lufta så blir han forgudet.

   • undrende og passe dum

    Hvorfor det Kyrre. I henhold til Koranen så er det Alla som bestemmer. Hvis det er uskyldige som dør så er det bestemt av Alla. Alså helt korrekt i henhold til hva de tror på.

  • Selvmordsangrep mot sivile kan ikke sammenliknes med at sivile blir drept i krigshandlinger. Det skjer utilsiktet og gjennom uhell i alle kriger. De allierte styrkene dreper ikke sivile planlagt og med overlegg. Terroristen derimot dreper sivile med overlegg for å spre frykt.
   Ganske ofte hører vi likevel udokumenterte påstander om overlagte drap av sivile i Afghanistan. Merkelig nok også fra flyktninger fra Afghanistan. Disse løgnene er selvsagt med på å hisse opp muslimske ekstremister til å begå terrohandlinger.

   • erik

    Tosk. Bomber du inn i et tettbefolket omraade fullt av sivile er det menneskeslakt paa linje med det vi kaller terrorisme. Dessuten finnes det talllose eksempler paa regelrett henrettelse av vanlige folk utfort av de amerikanske og britiske kjeltringene. For aa ikke snakke om den siste kolonistat, Israel.. Sok litt paa internett og ikke kom her og si at alle lyver. Terrorisme er virkelig et marginalt problem sammenlignet med tapstallene USA er ansvarlige for. Husk ogsaa at USA aldri har kommet med en offentlig beklagelse for aa brenne barn levende i Vietnam. USA deler jeg ikke verdier med. Verden er ikke delt i gode demokratier og onde diktaturer, mange av de verste handlingene begaas av saakalte demokratiske stater.

  • Anonym

   @Espen E Dal

   Islam’s Latest Contributions to Peace
   «He who fights that Islam should be superior fights in Allah’s cause» Muhammad, «prophet» of Islam

   2010.12.17 (Heart, Afghanistan) – Fourteen members of the same family are taken apart by a Taliban roadside attack on their minibus.
   2010.12.16 (Muharram, Pakistan) – A child is left dead after Sunnis throw a grenade into a funeral procession.
   2010.12.15 (Quetta, Pakistan) – Sectarian Jihadis gun down two brothers and a child.
   2010.12.15 (Chahbahar, Iran) – Forty-one Shias, including women and children, are blasted to death in their own mosque by a Sunni suicide bomber.
   2010.12.15 (Nalchik, Russia) – A moderate cleric is shot in front of his home for ‘resisting religious extremism.’
   2010.12.15 (Kandahar, Afghanistan) – Three children are disassembled by fundamentalists, who hide a bomb on a bicycle.

 • Anonym

  Only in Islam would a disagreement between clerics over which one gets to lead prayer be settled by a shootout in a house of worship. http://www.answeringmuslims.com/2010/11/eighteen-injured-in-mosque-shootout.html

 • tt

  Et bra initiativ av Islamsk råd, men muslimene i Norge burde ha møtt mer mannsterke opp for å ta avstand fra terroren. Det er denne mangelen på klar avstandstagen fra ekstremisme og terror som gjør mange nordmenn skeptiske til islam og hva mange muslimer egentlig mener, og som gjør at mange ikke tror på bildet av enslige ekstremister som misbruker religionen.

  Da den nederslandske filmskaperen Theo Van Gogh ble drept, så tok en ung muslimsk nrk journalist (husker ikke navnet) et initiativ til et fakkeltog / demonstrasjon for å ta avstand fra drapet. De muslimske autoritetene hadde da en sjanse til å vise hvor de stod, men glimret med sitt frahvær. Inititiativet fra journalisten ble forøvrig kritisert av mange på venstresiden i Norge, forstå det den som kan.

  Anbefaler forøvrig å lese

  http://frontpagemag.com/ og
  http://frontpagemag.com/category/david-blog/

  for å få med en side av islamdebatten som stort sett blir fortiet i Norske medier og offentlighet.

 • Espen E Dal

  Udokumenterte overgrep mot sivile?

  Savner du dokumentasjon Jan Simonsen?

  Er du virkelig så naiv?

  Eller har du blitt blindet av ditt hat mot muslimer, slik at du ukritisk kan gulpe opp dritt om muslimer.

  Trenger du dokumentasjon, så kan jeg anbefale deg at du bruker samme research metode som du bruker til å grave opp dritt mot muslimer!

  Jeg sier ikke at det ikke finnes konflikter mellom muslimer som fører til sivile tap. Men Vi vet navnene til alle som døde under den tragiske 9/11.

  Men vi driter langt i de hundre tusen sivile som er blitt drept av de allierte.

  • erik

   Bra, helt sant. Simonsen er en egoist som ikke bryr seg en doyt om menneskeliv i andre muslimske land. Denne mannen er farlig!

 • jonas

  Nordmenn var invitert Jan Simonsen, du var invitert. hvorfor var ikke du der.. er du for terror? Hvorfor var ikke Siv Jensen der, er hun for terror? Hva med Carl I hagen? For terror? Hele oslos befolkning var invitert, ikke bare muslimer, hvor var dere?!

 • Anonym

  Det er da ganske vanlig at Norske muslimer tror jøder og amerikanere står bak alt galt i verden og at de ikke driver med terror , dette forklarer vel hvorfor de ikke møtte opp.

 • Silje

  Det finnes godt over en milliard muslimer på denne kloden. Om alle hadde vært terrorister og sprengt seg selv i lufta på ulike steder i verden så hadde det ikke vært mennesker igjen noen steder. Ta terroristene og ikke religionen!

  • undrende og passe dum

   Silje har helt korekt svar på problemet. Ta terroristene og ikke religionen. Med et så klart svar glemte hun å fortelle hvordan man skal skille klinten fra hveten. Likeledes kan hun fortelle den gemene hop hva man skal gjøre for de av 2 og 3 generasjon som blir radikalisert. Skal man avlive dem i fødselen eller vente til de får laget seg en liten eller stor bombe.

   • Silje

    Og hvordan skiller vi pedofile fra ikke-pedofile? Kastrere dem ved fødselen eller vente til etter første runde med tafsing?

    Vi kommer aldri til å kunne skille klinten fra hveten, uansett hvilke kriminelle handlinger folk begår, dessverre.

  • Anonym

   @Silje

   The terrorists (Good Muslims) is just a symptom. The problem is Islam.

   Qur’an:7:3 «Little do you remember My warning. How many towns have We destroyed as a raid by night? Our punishment took them suddenly while they slept for their afternoon rest. Our terror came to them; Our punishment overtook them.»

   Qur’an:3:150 «Soon We shall strike terror into the hearts of the Infidels (those who have not submitted to Allah), for that they joined companions with Allah, for which He had sent no authority: their abode will be in the Fire!»

   Ishaq:510 «When the Apostle looked down on Khaybar he told his Companions, ‘O Allah, Lord of the Devils and what into terror they throw, and Lord of the winds and what they winnow, we ask Thee for the booty of this town and its people. Forward in the name of Allah.’ He used to say this of every town he raided.»

   Tabari VII:97 «The morning after the murder of Ashraf, the Prophet declared, ‘Kill any Jew who falls under your power.'»

 • trond

  Her er en link til Michael Savage, den tredje største talk show verten i USA som snakker om Islam.
  http://www.youtube.com/watch?v=bv4Bk7qnX-8

  Her er en link til radioprogrammene til savage som sendes på 300 radiostasjoner i USA.
  http://conservativereview.us/

  dr. Savage som har doktorgrad i kjemi er kjent for utsagnet. «Liberalism is a mental disorder.»

  Det er bra at det finnes folk som Savage som skjønner hvilken vei det bærer.

 • Og hvor var du selv? Jeg hadde ikke hørt om arrangementet. Men jeg markerer da også avstand fra terror daglig på denne bloggen, slik at ingen trenger å tvile på mitt ståsted.
  Jeg antar at du forstår poenget her. Det islamske miljøet har vært nesten fraværende når deg gjelder å ta avstand fra islamistenes terror og selvmordbombere rundt omkring i verden. Mange lurer derfor på hvor de står. En markering som denne var en gyllen anledning til å lage en gedigen muslimsk manifestasjon mot de islamistiske fundamentalistene. Men det skjedde altså ikke. Det var langt større interesse for å markere avsky mot en karikaturtegning enn mot drap på uskyldige mennesker. Det gir oss dessverre et svært så negativt signal.

  • Jonas

   jeg var der, i kuldegrader og frøs tærne av meg…
   dette var en markering planlagt på få dager, hvis du ikke hadde hørt om dette kan det vel også hende at andre ikke hadde hørt om det? Men de fleste muslimske organisasjonen var tilstede, imamer var tilstede, hundre tusen muslimer var representert gjennom IRN, imamer fra moskeer, ungdomsorganisasjoner, alle tok kategorisk avstand fra terror… hvorfor må man på død og liv mistenkeliggjøre muslimer, hva mer vil du? holder det ikke at man gang på gang tar avstand. vi er drittlei av å ta avstand, det bør være like selvfølgelig at jeg er mot terror som du er jan simonsen…

   • Selvsagt burde det være en selvfølge at alle tar avstand fra terror, men det er det dessverre ikke alle som gjør. Meningsmålinger i Danmark har eksempelvis vist at ca 20 prosent av unge muslimer støtter selvmordbombere. I mediene står ofte fundamentalister frem med sine angrep på Vesten og våre verdier. De muslimske lederne, og enkeltindividene, som er imot terror savnes i debatten. I tillegg er det et problem at muslimske ledere som først sier at de tar avstand fra terror, deretter gjerne legger til at terroren må forstås på bakgrunn av… Deretter kommer en liste med unnskyldninger. Men har med andre ord forbehold. Det svekker troverdigheten.

   • jkl

    Hvis man regner slik at hundre tusen muslimer var representert gjennom IRN, imamer fra mosker osv. var vel hundre tusen av kristne respresentert gjennom biskop Ole Kristian Kvarme. Da er det naturligvis lett å arrangere demonstrasjoner hvis man kan sende et par representanter for hundertusenvis av mennesker.

 • toralf

  Slik det ser ut er dialogens tidsepoke over,et bang i oslo by og så et på GRÖNNLAND.Det ser ut som konfrontasjon er siste utvei for å bevare demokratiet.Det to noen år med nazistene men det gikk godt til slutt

 • Espen E Dal

  Akkurat som om det ikke finnes tusenvis av muslimer som blogger om fred og er aktive mot vold og terror!

  Ved å tolke det slik du selv ønsker: på den negative måten, er du med på å skape usikkerhet. Mine muslimske venner er fredlige. De tar avstand fra krigene til USA og den muslimske volden. Selv NATO medlemmer i Europa er usikre på hvorfor de er med i koalisjonen. Mange prøver å trekke seg ut. USA og deres alierte Saudi arabia spiller en stor rolle i å skape uro i muslimske land.

  Mange muslimer føler at de ikke har noe i denne disusjonen å gjøre, fordi de skal gang på gang ta avstand fra noe de ikke er en del av.

  Det betyr ikke at de er likegyldige. Men det handler om at de føler at disse markeingene og retorikken ikke handler om deres liv. Men om å dekke en etterspørsel fra politiske agenda makere.

  De muslimene jeg kjenner, tar daglig avstand fra terror i diskusjoner med venner og kollegaer.

  Samtidig som de føler at drap på sivile av de allierte blir et marginalt tema, i forhold til 9/11.

  Selv om forholdet mellom uskyldige drepte i 9/11 og uskyldige drepte av de allierte er makabert.

  Mange føler at det ikke finnes en grense for hvor mye man kan herje, som hevn etter 9/11.

  Ingen muslimer jeg kjenner digger Taliban. Men jeg er redd at krigene vi fører med våre allierte, ikke hadde tålt vår moral om tilsvarende hadde rammet oss.

  Vi må kunne sette oss inn i en sak og ikke bare pirke i overflaten, og vi må tåle se de negative konsekvensene av våre handlinger.

 • http://modkraft.dk/nyheder/article/palaestina-far-ambassade-i-oslo

  Hvad er det, der sker i Norge? Ny ambassade? For Palæstinenserne?

  Palæstinenserne er ikke et land men en befolkning i GAZA og vestbredden, der kunne tænke sig at Gaza og vestbredden og Israel skal sidestilles med palæstina. Et land der aldrig har fandtes som stat, land eller rige i historien. I en vis fortolkning er JORDAN et palæstina, da det er en del af det geografiske der blev erobret af Storbritannien i forbindelse med afslutniingen af 1. verdenskrig.

 • Asyl Mottak

  Hvorfor nevner ikke Dagbladet og andre aviser det dårlige oppmøtet av muslimer med ett ord?

 • Anonym

  «The definition of Islam is simple: Peace and Submission,» is accurate so far as it goes. The consonants form the root of the word «peace» in Arabic and when voweled the word means «submission.»

 • erik

  Da maa man kreve at joedene tar avstand fra Israels handlinger, alle sammen. Ingen kan kreve at usympatiske handlinger noen fra dine folkegruppe begaar er noe du SKAL ta avstand fra. Dessuten, for aa si det litt fleipete, denne mannen gjorde et suksessfullt selvmord og odela bilen sin i samme slengen, det maa han vel faa lov til om det er det han vil?
  Hvorfor maser du saann om islam, Jan Simonsen? Er du egentlig skapmuslim? Er det som med skaphomofile som er de mest homofobe av alle? Bare slapp av, ingen kommer til aa drepe deg eller tvinge deg til aa snakke arabisk.

  • Dummen

   Erik@

   Den dagen der jøder ser det som legetimt og ta livet av uskyldige mennesker, skal jeg virkelig ta avstand!

   Tror du det ville vært mange igjen på gaza eller vestbredden hvis der var legitimt for jøder og ta livet av uskyldige?

   Israel har praktisert dødstraff en gang! Og det bevitner at de ikke ser det som legitimt og ta livet av skyldige mennesker også(gjennom rettsystemet).Hvis du ikke har fulgt med noe særlig.Så har det ofte vært demonstrasjoner i ISRAEL mot egen regjering(ikke bare små)

  • Det hadde sikkert vært en fordel for deg selv om du hadde argumentert mer saklig. Jeg drifter en menneskerettighetsside, og menneskerettighetene brytes i dag først og fremst i muslimske og kommunistiske land. Jeg skriver ikke om islam isolert, men om islamsk fundamentalisme. Fordi denne fundamentalismen truer både menneskerettigheter og våre liv. På 70 og 80-tallet kom trusselen mot vår frihet fra kommunismen. I dag kommer den fra islamistiske terrorister og regimer. Det er derfor det er viktig å rette søkelyset mot utvekstene innen islam.

   • Vidar

    Kampen for menneskerettighetene er uhyre viktig i dag! Hvilket innebaerer at kampen mot de krefter som MOTARBEIDER de samme rettighetene ogsaa er viktig… Saa faar tilhengere av islam si hva de vil, men kombinasjonen islam og menneskerettigheter er jo rimelig ikke-eksisterende! At Jan Simonsen – som den gamle politikeren han er – er saapass diplomatisk at han bruker begrepet «islamsk fundamentalisme» istedenfor kun «islam», forandrer ikke noe 😉
    Selv er jeg sosialist, ogsaa et begrep jeg veit mange ikke taaler her paa forumet. Men jeg er sosialist forst og fremst fordi jeg tror paa rettferdighet og demokrati, definitivt ikke pga. noen sympati for kommunismen! En ideologi som framstaar som en pervertert form for sosialisme! Slik visse kristne retninger og kirker har utvikla seg til perverterte former av kristendommen. Men ISLAM er etter min mening en perversjon i seg selv! En ideologi som benekter at halvparten av menneskeheta (kvinnene) er fullverdige mennesker med rett til baade full selvbestemmelse og respekt, en ideologi som hevder at kun tilhengere av denne ideologien har livets rett og har lov til aa drepe og/eller undertrykke alle – ALLE! – andre mennesker, en ideologi som ikke taaler kritikk eller kritisk lys paa religionsstifteren, er i mine oyne pr. definisjon ikke bare en trussel mot menneskerettighetene, men mot MENNESKEVERDET som saadant! Og tilhengerne av denne perverse ideologien kan ikke gjemme seg bak paastander om at de som utover ideologien i praksis, er «fundamentalister» eller «ekstremister», saa lenge utoverne faktisk har full ryggdekning i ideologiens normative skrifter!
    Kamp FOR menneskerettigheter, frihet og menneskeverd betyr kamp MOT islam!

    • Anonym

     En sosialist ønsker at alle skal ha det noenlunde likt. Med dette mener han ikke bare likhet for loven eller at alle skal ha et likt utgangspunkt for å skaffe seg et godt liv, men at alle skal ha omtrent den samme levestandard. Denne levestandarden skal være uavhengig av den enkeltes egeninnsats, konferer slagord som «fra enhver etter evne, til enhver etter behov» og «del godene». Ifølge sosialisten er dette rettferdig. En slik holdning kalles egalitarianisme.
     Den moderne sosialismen oppstod i forbindelse med den industrielle revolusjon i England. I begynnelsen av denne perioden med kraftige omveltninger i det økonomiske liv, flyttet et stort antall mennesker fra landsbygda, hvor det ikke var arbeid å få, og inn til byene hvor det var oppstått arbeidsplasser i de nye fabrikkene. I byene levet de under forhold som vi idag vil betrakte som elendige, og siden fabrikkeierne tjente store penger og ofte levet i overflod og luksus, var det mange som oppfattet dette som urettferdig. Det var urettferdig, hevdet de, at noen eide fabrikker og kunne leve av dem uten å arbeide, mens de som slet i fabrikkene ikke eide noe og derfor måtte leve av å selge sin arbeidskraft.
     Sosialistene ser på arbeiderne ikke primært som individer, men først og fremst som medlemmer av en klasse, proletariatet. (Egentlig er proletariatet den mest revolusjonære del av arbeiderklassen.) Bedriftseierne tilhører en annen klasse, kapitalist-klassen eller borgerskapet. Inndelingen av befolkningen i klasser er særs viktig for sosialister, de hevder at hvert eneste individ tilhører en bestemt klasse alt etter hvilken økonomisk rolle det har i samfunnet. Sosialistene mener at det er et naturlig motsetningsforhold mellom de ulike klassene, og hevder at all historie er historien om klassekamp.
     Ifølge sosialismen kan de store forskjellene mellom klassene bare utjevnes ved at det blir forbudt for privatpersoner å eie fabrikker og andre produksjonsmidler, og at alle isteden eier disse produksjonsmidlene i fellesskap. Dette betyr i praksis at de må eies av staten. Staten skal så sørge for at enhver får et arbeid i overensstemmelse med sine evner og interesser, og at alle får en lønn som er i overensstemmelse med de behov de har.
     I en overgangsfase fra det kapitalistiske samfunn må man ifølge sosialismens fremste teoretiker, Karl Marx, ha sterk statlig styring med alt som foregår i samfunnet, mens målet er å opprette et «klasseløst» samfunn. Når dette er oppnådd etter en viss tid med «proletariatets diktatur», er det ikke lenger nødvendig med en sterk stat – all strid og uenighet og konflikter har nemlig ifølge sosialismen sin bakgrunn i konflikter mellom klassene. Ved dette stadium vil staten oppløse seg selv, og man kommer da over i det klasseløse kommunistiske samfunn.

     • Anonym

      Sosialister er bare noen oppblåste rotter, som hører hjemme i komposthaugen. Der kan dere hygge dere og avle nye sosialister, mens dere slafser i dere samfunnets overskudd.. 😉

      • Vidar

       For noe erkesludder! Som verken har det minste med sosialisme eller denne debatten aa gjoere!
       Og hvis det er noen som «slafser i seg samfunnets overskudd», er det jo de («kapitalistene») som tjener seg rike paa ANDRES («proletariatets») arbeid, som fortjener betegnelser som «rotter» og «snyltere»!
       Men igjen, det er faktisk ikke det denne debatten handler om… 😉

 • Stein Blodøks

  Hei Simonsen.

  Vil bare si at jeg støtter deg og din kamp mot denne galskapen som muslimene driver med.
  Og for de muslimene som gnåler om det ene eller andre.
  Dere kan ikke forvente at dere kan angripe USA uten at det blir payback..! – Tenk dere litt bedre om neste gang, infidells!
  Og dere må gjerne stikke ut av VESTEN. Det er ingen som vil ha dere her. (bortsett fra noen gærninger og landsvikere i den rød/grønne regjering, men de er straks ute av landet selv, så kan dere alle quislinger og judaser samles til en siste eksplosjon sammen i enn eller annen ørken og rydde vei for en ny oppegående verden! Så lenge dere drar fra Vesten, og holder dere unna her og bare skader dere selv så gir jeg fullstendig blanke!

 • Vidar

  Muslimer, dvs. TROENDE muslimer,ikke bare «muslim-light»-folk fra muslimske land, som sier de virkelig er motstandere av all terrorisme, at de er FOR demokrati, menneskerettigheter, likeverd mellom kvinner og menn etc., er akkurat like troverdige som nazister som hevder de er motstandere av rasisme og anser joeder, sigoynere og homofile for aa vaere likeverdige med dem selv!
  Det gaar ikke an aa kombinere tro paa/tilslutning til en undertrykkende og rasistisk ideologi og samtidig hevde en er MOT undertrykking og rasisme!!!

 • Shakir

  Tale…..

  Grunnen til at muslimer ikke gidder å møte opp er fordi de ikke assosierer seg med terror!! Vi veit at taliban og al qaida er en gjeng som har blitt holdt liv i av USA!! Pengestøtte og våpenstøtte i årevis har holdt liv i dette monsteret! Denne krigen er en krig mellom USA sin produkt ved navn taliban og al qaida! Denne krigen har ingenting med Islam å gjøre! Så hvorfor i helvete skulle jeg føle for å unnskylde meg for noe som ikke representerer meg! Det er USAs Tim Osmn( Osama CIA agent bin laden) som kriger seg imellom!! Dessuten hvorfor arrangerer ikke dere minnemarkering for krystallnatten, eller går i tog til støtte for homofile, Eller mot rasisme, vold og det som er. Hvorfor demonstrerer dere ikek mot Irak krigen som startet grunnet olje og løgn fra Bush?? Den dagen dere går i fakkeltog for å markere USA sin folkemord på indianere. Ja den dagen skal jeg gå i tog mot terror, men først må dere jævla smartinger og berdevitere feie for egen dør før dere måker snø for andre! Dobbelt moralske jævler!!

 • Shakir

  Forresten! Islamsk råd har allerede snakket på vegne av muslimer i Norge og sagt at vi tar avstand fra slike handlinger!! Er ikke dette nok Jan?? Det hadde sikkert holdt massevis for deg hvis det var en jødisk organisasjon som talte!!

  • Vidar

   Hva «Muslimsk Raad» maatte finne paa aa si, er det faktisk ikke mange som tror paa! Fint OM de virkelig tar avstand fra muslimsk initieert vold og terror – og de muslimene som stilte opp paa markeringa, skal ha ros for at de greide aa oppfoere seg som folk og IKKE angripe SIAN-representantene som var de eneste som virkelig «hang bjella paa katta» og poengterte at det var MUSLIMSK terror en demonstrerte mot!
   At ikke fler muslimer GADD moete opp, er forsaavidt deres eget problem 😉 Det er jo i muslimenes egen interesse aa markere motstand mot noe av det som gjoer at muslimer er saa hata over heile verden! Det skjonner «Islamsk Raad»… Men ved aa vaere likegyldige her, bekrefter flertallet av norske muslimer tvert i mot det vi andre allerede har oppdaga, nemlig at de IKKE er spesielt i mot denne terroren, men mer opptatt av aa rettferdiggjoere og forsvare den!
   Hvilket i sin tur gjoer at fler og fler av oss onsker dere LANGT vekk fra omraader hvor det er aktuelt aa maake sno…;-)