Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

En hyllest til Mossad

Nyåret blir annerledes for israeleren Meir Dagan. Første nyttårsdag holdt han sin avskjedstale som Mossad-sjef i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset. Den kortvokste og litt korpulente Mossad-sjefen hadde grunn til å være stolt over sin innsats, og over sin organisasjon, da han avsluttet 43 år med tjeneste for Israel. Før han i 2002 ble utnevnt som sjef for en av verdens mest effektive etterretningstjenester var han general på Golanhøyden. Der traff jeg ham bare et par uker før han overtok som sjef for Mossad.

Meir Dagan pekte mot Syria. ”Bibelen sier at lammet skal spise med løven. Men bare for sikkerhets skyld: Jeg foretrekker å være løven,” sa han. Allerede da hadde han grundige kunnskaper om hva som rørte seg i kretsen rundt den syriske presidenten. Han visste hvilken rådgiver eller statsråd som mente hva. Det er en viktig oppgave for Mossad å ha detaljkunnskap om det politiske intrigespillet i de arabiske hovedstedene. Før president Assads far døde var israelerne grundig informert om hans helsetilstand.

«Jeg er ferdig med over 43 år med offentlig tjeneste. Jeg hadde det privilegium å lede Mossad. Organisasjonen består av en flott og unik gruppe av kvinner og menn, gjennomsyret med en følelse for å utføre sine oppdrag og arbeide, dag og natt uten belønning. De opererer uten hjelp av luftfartøy eller rustning, og uten mulighet for å bli reddet, og deres eneste skjold er deres skarpe intellekt og mot. De kan ikke engang fortelle sine partnere om sine handlinger – ensomheten er deres eneste vanlige partner,” sa Dagan i sin tale til Knesset.

Mossad har sine spioner overalt i den arabiske verden, på Gazastripen, i Damaskus, Beirut og Teheran. Med dagens krigstrussel er det viktigere enn noensinne. I tillegg har informasjoner fra Mossad om terrorister med utgangspunkt fra Midt Østen bidratt til å forhindre terroranslag i Europa.

I dag er Israel truet gjennom en allianse mellom Iran, som er i ferd med å utvikle atomvåpen, Syrias president Assad, terroristgruppen Hitzbollah i Libanon som nå er rustet med langdistanseraketter, og Hamas på Gazastripen. For å forhindre en total utslettelse av Israel har Mossad vært viktigere de siste årene, under Meir Dagans ledelse, enn noensinne.

Av og til har Mossad nok benyttet seg av illegitime metoder som drap på internasjonale terrorister, men det dreier seg aldri om overlagte drap på uskyldige. Det dreier seg om terroristledere som det ellers ikke ville vært mulig å få stilt for retten i Israel.

Det er kanskje ikke usannsynlig at Mossad også kan ha tatt livet av sentrale personer i Irans kjernefysiske program, men det finnes ingen konkrete bevis på at det er tilfelle. Dersom det har vært nødvendig for å hindre et kjernefysisk ragnarok kan det nok likevel forsvares som åpenbart militære mål. Sannsynligvis var det også Mossad som slo ut store deler av Irans kjernefysiske program gjennom bruk av datavirus.

Som alle etterretningsorganisasjoner har også Mossad gjort enkelte feil opp gjennom historien. Den alvorligste var drapet på en marokkansk statsborger bosatt på Lillehammer. Mossads agenter var sikre på at han var lederen og den toppansvarlige for massakren på israelske idrettsfolk under olympiaden i München i 1972.  Et forståelig og forsvarlig attentat, dersom den rette personen hadde blitt drept.

En annen tabbe ble gjort på slutten av 90-tallet, da to agenter ble tatt på fersk gjerning da de forsøkte å forgifte en Hamas-terrorist med et nålestikk i nakken. Giften ville ha ført til hjertestans, og det ville normalt ikke blitt oppdaget at det var et attentat. Denne gangen gikk det feil, og beklageligvis skjedde det i Jordans hovedstad Amman. Jeg leste debattsidene i de israelske avisene om saken, og snakket med både jøder og arabere som alle mente at attentatet var berettiget, siden offeret var en kjent terrorist. Men kritikken var likevel hard. Den gikk ut på at det ikke burde ha vært oppdaget. Konsekvensene ble da også store. Israel ble presset til å slippe fri sheik Yassin, selveste grunnleggeren av Hamas, i bytte med å få satt fri de to agentene.

Men stort sett har Mossad handlet profesjonelt og i hemmelighet. Organisasjonen har reddet menneskeliv og sikret Israels eksistens, i tillegg til å ha vært til hjelp for oss i vår egen kamp mot terrorisme.

Meir Dagan roses av alle for sin faglige dyktighet. Morsom er han også. Da vi stod der på Golan-høyden, pekte han på seg selv, og sa: ”Hvorfor er alle israelske generaler småvokste og fete?” Han tok en liten pause før han svarte: ”Det er fordi det reduserer distansen mellom ballene og hjernen. For vi trenger både baller og hjerne.” Det er mer enn sant, og det er grunnlaget for Mossads suksess. Organisasjonen har både baller og hjerne.

httpv://www.youtube.com/watch?v=0O2QmUij2rM

httpv://www.youtube.com/watch?v=3p5YlcN_6MA

VG: Ber Obama benåde spion

VG: Israel ville strupe Gaza

83 comments to En hyllest til Mossad

 • Shakir

  Jan Simonsen@ Du hyller en terror organisasjon ved navn MOSSAD!! De er overalt som du sier og planter bilbomber blandt sivile slik t det skaper konflikt mellom de forskjellige religiøse eller politiske gruppene i et land. Israel senket også et amerikansk marinefartøy der over 80 amerikanske soldater mistet livet. Målet her var å legge skylden på arabere men USA luktet lunta og Israels daværende minister måtte gå av i en skandale. Det fikk ingen følger for Israel. Mossad driver på lik linje med terrorister og planter bomber blandt sivile og politiske motstandere!! De driver alt som kjennetegner en terror organisasjon!! Hvilken av de handlingene de driver med hyller du egentlig??

  • Mata Hari

   Mossad er beste i verden, til å bekjempe Hamasterrorister, dermed basta!

  • Rune

   Jeg er mer redd for at Mossad skal utføre terrorangrep i Norge enn muslimske ekstremister basert på historisk erfaring. Mossad har drept et uskyldig menneske i Norge før, på Lillehammer.

  • De hendelsene du påpeker har du diktet opp selv. Noe slikt som at Israel senket et amerikansk skip eller at Mossad plantet bomber blant sivile, er rent antisemittisk løgn av beste nazimerke. Kom med dokumentasjonen. Hvorfor har ikke dette ødelagt forholdet mellom USA og Israel???. Dersom det hadde vært sant. Mossad er en etterretningsorganisasjon, ingen terroristorganisasjon.Organisasjonen samarbeider med den norske etterretningstjenesten og har gitt verdifulle opplysninger til vårt eget land som kan ha forhindret terrorhandlinger og reddet uskyldige menneskeliv.

   • Rune

    Hvilke hendelser? Jeg sier de har myrdet en sivil mann på Lillehammer, noe som jo «alle» kjenner til. Det virker som terrorismedefinisjonen er snevret inn sånn at det kun gjelder Israels fiender. Å skyte et steinkastende barn er ikke terror, å frarøve folk bostedene sine og la andre bo der er ikke røveri. Israel og vestlige medier som etterdiltere er gode på å omskrive alt så det høres finere ut. Massedrap blir collateral damage, selv om det bare er sivile som rammes. Mur blir gjerde, et lite koselig gjerde. Det holder å se på statistikken hvem det blir myrdet flest av i konflikten, men da glemmer man alt det andre; husransakelsene, at bevegelsesfrihet er nektet, fengsling uten lov og dom, tortur. Israel har to ansikter, et for sine egne innbyggere, et for palestinere og dissidenter.
    Her nytter ikke beskylding om «arabisk nazistisk antisemittitisk jødehat nazisme».

    • Til Rune: Innlegget mitt var myntet på Shakir. Når det gjelder ditt innlegg har jeg disse kommentarene: 1: Attentatet på Lillehammer var rettet mot en av verdens verste terrorister på den tiden, og dermed absolutt moralsk begrunnet, men dessverre skjøt man feil person, noe som selvsagt ingen synes var bra.
     2: Israel kaster ikke ut palestinere fra deres hjem og overlater dem til jøder uten grunn. Når det skjer er det fordi det foreligger rettskraftige dommer fra den israelske høyesteretten på at eiendomsretten til huset tilhører de som flytter inn, og at palestinerne har bodd i hus som de ikke har hatt eiendomsrett til. Forøvrig har israelske soldater også kastet ut jøder med samme begrunnelse.
     3: Ingen israelsk soldat har noensinne skutt steinkastende barn for å drepe dem, med overlegg. Men når soldater blir angrepet av menneskemasser som kaster steiner har de selvsagt anledning til å forsvare seg. Vanligvis benyttes da gummikuler, som i noen få tilfeller gjennom historien desverre har fått dødelig utgang. Det har vært rent selvforsvar.
     4: Det du kaller for en mur, og en blanding av mur og gjerde, der det aller meste er bygget som et gjerde. Det er imidlertid ikke vesentlig. Hensikten med gjerdet/muren er å forhindre at terrorister tar seg inn i Israel fra den palestinsk styrte Vestbredden for å sprenge seg i luften sammen med isralere i diskotekkøer, på busser eller i restauranter. Det har redusert antall terrorhandlinger radikalt, ført til at turistene har kommet tilbake, og dermed radikalt bedret økonomien til mange palestinere som lever av turisme.

     • Rune

      1. Likvidere innbyggere i andre stater, heve seg over de nasjonale lovene, det er aldri i orden.
      2. Noen av de som hadde bodd i hus i Jerusalem som ble røvet hadde bodd der i generasjoner, jeg er overbevist om at de har et annet syn på saken enn du. Hvis Israel dessuten var interessert i en tostatsløsning ville de aldri trådd over de fysiske palestinske grensene hele tiden.
      3. Steinkastere kan ikke sammenlignes med armerte kjøretøy og soldater med våpen. Hadde noe lignende skjedd gjentatte ganger i for eksempel Frankrike ville regjeringen straks fått krav om å gå av og de skyldige blitt satt i fengsel.
      4. Et annet moment ved denne muren er jo at den er langt innenfor de avtalte grensene. Dette er igjen taktikk for å overta palestinske områder. Samt brenne avlingene til palestinerne, nekte bønder adgang til jorden sin, ha checkpoints. Okkupasjonstaktikk.

      • nord

       Rune nu fantaserer du.
       Hvilke fysiske Palestinske grenser?

       Og hvilke avtalte grenser?

       Det har aldri vært grense mellom Israel og Vestbredden(Jordan, Kun en våpenhvilelinje.

       Hvilke palestinske områder og hvilken mur?

       PA eier ikke de bare administrerer.

       Kort sakt du Prater masse palestinsk tøv.

       • Rune

        Nei, Palestina finnes ikke, det er Israel som bestemmer. Men at palestinerne fordrives fra hjem og mark kan det ikke være noen tvil om. Det er derfor tostatsløsningen virker mer og mer umulig. Taktikken for palestinere burde heller være å kreve samme rettigheter som israelerne i EN stat. Men Israel tillater ikke dette, siden palestinerne da trolig vil komme i flertall. Det er lett å begynne å undre på hva Israels egentlige plan er, fordrive palestinerne til et naboland der de ikke er velkommen, som ikke kan ta seg av så mange flyktninger?

        • nord

         Der kom du med fordrivelses tøvet.
         Rart de ikke ble fordrevet i 1967.

         Hvis de såkalte palestinerne hadde ønsket egen stat hadde kommet seg til forhandlingsbordet forlengst og konsentrert seg om grensene. Ikke det tøvet om bosettningene. Få grensene på plass så følgerresten av seg selv.
         Ikke bland de såkalte palestinerne med Israelske arabere, det er to forskjellige grupper. Bland heller ikke de såkalte palestineren med gazanerne.

         Lurer på om du ikke forleser deg på palestinsk info. De såkalte palestinerne prøver å fremstille seg så stakkarslig som mulig og Israel så ille som mulig.

      • Til punkt 4: Poenget med muren/sikkerhetsgjerdet er nettopp at det ikke er en grense, men et sikkerhetsgjerde. Derfor følger det ikke nøyaktig noen grenselinje. Det er da også umulig siden grensene må trekkes opp gjennom forhandlinger. Deretter kan gjerdet/muren lett flyttes på.
       Punkt 2: Det er riktig at enkelte palestinere hadde bodd i hus som tilhørte andre familier i flere generasjoner. Det er trist at de må flytte, men israelske politkere og politi kan ikke sette seg over rettslige beslutninger tatt av den israelske høyesteretten.
       Punkt 3: Det er uhyre skjelden at steinkastende opprørere er blitt drept av israelske gummikuler, og det har aldri vært tilsiktet. Men selvsagt har de israelske soldatene lov til å forsvare seg når de blir angrepet.

       • Rune

        Ja, hva slags lover er det snakk om det? Det eneste Israel her er militær overmakt. De kan finne på all slags lover som sier at noen som eier et hus må kastes ut etter å ha bodd der lang tid. Israelsk høyesterett er en demokratisk institusjon for pro-regimet israelere, men en skurkeinstitusjon for palestinere og dissidenter. Hver gang en sivil palestiner blir drept kan man prate om «levende skjold» og «collateral damage» osv. Men alle, inkluert du, vet hva sannheten er. Du, som selv sier du kjenner mange palestinere, er vel informert om uhyrlighetene den siste kolonistaten begår. Du kan heller ikke nekte for at palestinerne skvises inn i et stadig mindre område. Alt dette mens den israelske opinionen later som de ikke vet, heller stemmer inn disse monstrene ved sine «demokratiske valg». Krigsforbrytere som Milosevic blir dømt, mens TISPA Livni, Lieberman og de andre gangsterne slipper unna. Ikke rart færre og færre tror på løgnene om det vestlige demokratiet. Det finnes ikke noe globalt demokrati.

        • Are Bernt M.

         Rune, lærte ikke mora din deg at man ikke skal snakke med palestinsk kuk i munnen.

  • terje b

   sjekk denne videoen shakir. Den vil svare på de tingene du ikke skjønner deg på. Ikke rart da du er blitt hjernevasket av dine meningsfeller samt religion.

   httpv://www.youtube.com/watch?v=DmerYYdJDv0&feature=player_embedded

 • Mata Hari

  Ariel Sharon gjør en langt bedre figur som statsminister i Israel per i dag ( i vegetativ tilstand) enn vår egen statsminister Stoltenberg.

 • Kurt Guldvik

  Skulle ønske Norge hadde en etteretningstjeneste som var like entusiastiske ovenfor sin egen befolkning og sitt lands interesse.Som det Mossad er for staten Israel.Når skal folk skjønne at patriotisme er en styrke,og ikke en ulempe.

  • Rune

   Burmas hær er også patrioter, Kina sin etterretningstjeneste gjør sikkert en strålende jobb i Xinjiang/Øst-Turkestan også. Statsterrorisme er også terrorisme, en terrorisme av mer omfattende art.

   • terje b

    nåja Rune. Største statsterrorismen finner man spesielt i Hamastan Gaza og Iran. Takket være den etteretningsjobben Mossad har gjort er svært mange liv, spesielt jødiske spart. Men et jødisk liv betyr vel ingenting for deg Rune, for hvis det gjør det så bør du annerkjenne at de trenger effektiv etteretningsarbeid mot fanatikerne i Hamas og co. Men noe sier meg du bare klarer å se en side i Midtøstenkonflikten.

 • Munich Machine

  Så lenge vestlige muslimer stilletidende godtar all muslimsk terrorisme mot kristne, jødiske eller sekulære stater, vil jeg støtte Mossad p.g.a. deres front mot denne type aktiviteter.

  Det er valget mellom å «vasse i dritt», eller å godta tap som ser «litt» anderledes med Mossad. Vi vet nemlig ikke hvordan vår verden hadde sett ut uten denne organisasjonen. Å frata dem den heder de skal ha i forhold til å demme opp for faenskap som kunne kommet vår vei, er for meg mer naivt enn det motsatte faktisk.

  Alle etterretningsorganisasjoner i verden har blod på hendene de gjerne ville vært foruten i et historisk perspektiv, men verden er ikke perfekt heller, så da blir dette for utopisk å regne. Vi har mennesker der ute som er villige til å drepe andre p.g.a. ulike motiver, men felles for dem er at de er der og vil utføre disse ugjerningene uansett hvis de får sjansen.

  Da må vi stoppe dem eller forsøke å ødelegge den kraften de har i en befolkning som tydeligvis gir blaffen i den trygghet som ligger i vestlig livsførsel som de nyter godt av. Det er etterhvert altfor tydelig hva de vil oppnå gjennom dette, en frykt for å diskutere og debattere noe som ikke er mulig.

  For Islam er så skjørt i tekst og intellektuelt innhold at det i praksis blir umulig å debattere dette, derfor må muslimer kun underkaste seg denne troen. Og derfor er en muslim en slave av Allah, og kan ikke motsette seg hva en imam skulle ha av innfall. Når man allikevel vil ha samtaler med noen som vil ha mer rettigheter enn andre og tror seg mer verdt også, kan det være det samme. Jeg har ingen respekt for mennesker som vil ha en slik tro som går ut på å drepe andre fordi de ikke deler samme konsept.

  Fra det latinske ordet «religio» kommer ordet religion, som kan bety «ærefrykt for Gud, nøye overveielse av guddommelige ting, fromhet», har ingenting med dagens Islam å gjøre. For når månegudens påvirkning kan lede til selvmord med fatale følger for andre, har dette ingenting med Abrahams Gud JAHWEH (Jeg er den Jeg er).

  Abrahams Gud gir lover om nestekjærlighet og om livets absolutte verdi, og alle typer mord er en synd mot selve Skaperverket. Derfor er Islam ikke utledet fra Abraham, men fra en hærfører som konsoliderte en gudeverden p.g.a. makt.

  • Janne: Da vil du støtte Mossad til evig tid

   Dersom du kommer til å støtte Mossad så lenge vestlige muslimer stilletidende godtar all muslimsk terrorisme mot kristne, jødiske eller sekulære stater, da kommer du til å støtte Mossad til evig tid.

 • Dummen

  Det er dårlige metoder for en demokratisk stat og bedrive likvidering! Noen FÅ untak kan jeg si meg enig i var klok beslutning. Men idet store så har det virket som man senket terskelen endel for å ta i bruk likvidering som instrument.Dette er ganske farlig og godta. Fordi at en hver kritiker eller leder for en grupering/verv kan risikere likvidering fordi man tilhører en terrororganisasjon, som igjen kan diskuteres om er det utifra tidligere handlinger!!Man bør virkelig være en trussel med stor nøkkelrolle og ha utført terrorangrep, med klar hensikt at sivile liv skal og har gått tapt for og fortjene likvidering.

  Det har også rammet familie til likvideringsmålene en god del ganger, og man må derfor stille spørsmal om ikke det er metode som heller mer mot terror i noen tilfeller siden likvidering inntreffer i fredstid!Uansett så har man omgrupert seg bedre i hizbollha og hamas, som gjør at det ikke lenger er fremtretende nøkkelpersoner i bevegelsen som er like viktige, og aom kan erstattes uten at organisajonen går i oppløsning.En fortsettelse av likvidering betyr at man egentlig har så mange «mål» at det like gjerne kan innføres krig med engang!Ett av untakene i nyere historie jeg sikter til er bussbombe designeren.

  • Jeg er i hovedsak enig med deg i dette. Likvideringer må, og blir også av israelerne, vurdert svært nøye, og kun brukt i spesielle tilfeller. Hovedsaklig dreier det seg om terrorister i ledende stillinger som ikke kan nås på andre måter. Periodevis har det vanskeliggjort terroristenes arbeid betydelig fordi deres ledere har vært nødt til å gjemme seg.
   Moralsk er det aksaeptabelt fordi det dreier seg om personer man er i en lovlig krig imot. Amerikanerne har da også gjort det klart at de ønsker ben Laden død eller levende.

   • Rune

    Men det er ikke ok å invadere land, styrte regimer, drepe tusenvis av uskyldige fordi en terrorist KANSKJE befinner seg et sted i landet.

    • Jovisst kan det i mange tilfeller være ok å innvadere land og styrte terrorregimer. Moralsk sett er vel det viktigste eksempelet da Vietnam innvaderte Kambodia og veltet terrorregimet til Røde Khemer, og dermed reddet livet til hundretusenvis av sivile kambodsjanere. Det finnes også andre eksempler. Selvsagt er det ikke legitimt å drepe tusenvis av uskyldige sivile med overlegg. At sivile liv går tapt i en krig er det desverre ofte vanskelig å forhindre, men det pålegger alle krigførende parter å gjøre det som er mulig for å minimalisere sivile tap. Der har ingen land vært mer humane enn Israel, forøvrig.

     • undrende og passe dum

      Hvordan skal man klare å skille hvem som er din motstander i den måten krig drives på idag.
      Ser vi på gamle dager var det soldater i uniform,
      dagens situasjon i Afganistan og Palestina så er man bonde, lastebilsjåfør eller kjører taxi eller sågar sikkerhetsvakt om dagen og om kvelden eller natten er man soldat. Desverre i de samme klærne. Man kan ikke lengre si at noen er uskyldig 15 timer i døgnet og skyldig 4 timer. Likeledes i perioder ha ferie. Når religions krigen starter i europa vil man få oppleve det samme. Desverre.

     • Rune

      I noen tilfeller, så klart. Men i tilfellet Irak var det feil. Saddam Husein var en brutal diktator, men det fantes en viss stabilitet under han ihvertfall. Hundretusner som nå er døde ville vært i live om Bush og Blair ikke hadde løyet om atomvåpen i Irak. Det at man måtte lyve for opinionen sier sitt om motivene for invasjonen.

 • Dummen

  Rune@

  det er to sider av samme sak, israele vet det jøder vet det palestinere vet det(de oppegående)men ikke du!!

 • Nils C Nilsen

  http://no.wikipedia.org/wiki/Lillehammer-saken

  Hvis dette er løgn, hvorfor satt mossad agenter i norske fengsel for drap på lillehammer?

  http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident

  Israel senket USS Liberty.

  Jan Simonsen, jeg skjønner at du er en bitter gammel mann som ble kastet på ræv ut av politikken, men la ikke det overskygge sannheten.
  Å kalle meningsmotstandere som kommer med faktabaserte opplysninger for nazi sympatisører er lavmåls.

  • Det fremkommer ikke av denne artikkelen at Israel, med overlegg, senket et amerikanske skip. Det påstås at det amerikanske marineskipet ble truffet av det israelske flyvåpenet, helt tilbake til 1967, etter all sannsynlighet ved en misforståelse. Alt annet ville forøvrig ført Israel inn i en krig med USA, noe som i seg selv dokuemnterer at amerikanerne ikke så på hendelsen som et overlagt angrep.
   Shakir ti8llegger israelerne simple motiver og hevder atangrepet var overlagt for å legge skylden på araberne. Det er den slags løgnpropaganda som også nazistene drev med, den gangen mot jøder generelt. I dag rettes løgnene mot Israel. Det samme gjelder Shakirs meningsløse påstand om at Mossad planter bilbomber blant sivile.
   Når det gjelder Lillehammer-saken er jo den omtalt i mitt hovedinnlegg. Det er ingen som lenger er i tvil om at Mossad hadde ansvaret for at feil person ble drept på Lillehammer.

 • Tyrkias største terrorist

  Hvor var Mossad i dag, akkurat når vi trengte dem på Gardermoen?

 • Shakir

  Jan Simonsen@ Ovenfor ser du de dokumentene du ville ha fra meg. Dette er noe hele verden veit men, Som du ikke visste. Eller er du bare dum?? Forresten så er det minnedag for ofrene til Israelernes terror angrep den 8 juni. Nixon og admiral Thomas moorer samt mange vestlige observatører er uten tvil enige om at angrepet skjedde med vitende vilje fra Sionistene!! Forresten syntes du det er greit med terror angrep så lenge det ikke går utover sivile?? Det virker sånn når du mener det er riktig at mossad myrder med terror metoder så lenge angrepene er velrettet mot sentrale personer eller militante!! Du kunne knapt kalt palestinere for terrorister dersom de hadde den smme teknologien som Israel?? Og uheldigvis så bomber de en skole eller dreper 50 sivile siden rakettene dems har en feil margin på 30 meter. Rart at de smarte jødene ikke klarer å utstyre sine høyteknologiske raketter med en bedre GPS enn en mobil telefon!

  • Mossads angrep på enkeltpersoner opp gjennom årene har vært rettet mot det du selv kaller «militante», altså mot terrorister som er anvarlige for drap på sivile israelere. Det må i denne sammenhengen regnes som militære mål, på samme måten som angrep på militære hovedkvarter er det.
   I en krig i tettbebygde områder rammes sivile, men det er meget grovt å beskylde israelerne for å gjøre dette med overlegg.

 • Du er jo flink til å linke saker fra Israel, men når det kommer til realiteten så pyser du jo bare ut. 🙂

  Hva med denne saken:
  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/wikileaks/article3974063.ece

  • Jeg linker vanligvis til VG og TV2 fordi det da legges ut link også fra disse artiklene til Frie Ytringer. Når det gjelder innholdet i Aftenposten er det ikke særlig opsiktsvekkende. Det finnes korrupsjon i Israel som i andre land, og på oversiktene til internasjonale organisasjoner som bekjemper korrupsjon ligger Israel omtrent midt på treet.

   • Det er ikke korrupsjonen som er viktig i denne saken. Men at okupanten utnytter sin stilling til å holde folk undertrykket, og samtidig gjør gode penger på dette.
    Men det er egentlig ingen mening i å diskutere Israel med deg. Grunnet ditt fanatiske syn på det landet.

  • Ugle Sett

   Aftenposten kjøper tyvegods…

 • Ugle Sett

  Aftenposten og Wikileaks setter menneskeliv i fare ved å offentligjøre navn på menneskerettsaktivister som lever i bla islamske stater.

 • Ugle Sett

  Hvorfor ikke samme interesse for Stasiarkivene fra Wikileaks og Aftenpostens side?
  Hvem står egentlig bak Wikileaks?

 • Shakir

  Jan Simonsen@ Nå må du slutte å være så jævlig dum. Her er beviset på t det var med overlegg at Israel ngrep USS Liberty. Selv Nixon og admiral Thomas Moorer er uten tvil enige om at det var et angrep med vilje!!

  http://www.gtr5.com/

 • Shakir

  Du mener vel ikke at Nixon også er en nazist som driver med propaganda mot Sionistene?? Du er en tåpelig menneske. Du er en dum idiot som er blendet av davidstjernen og lyver så du tror det selv. Din jævla muslim hater. Det er du som er nazist og rasist!! Din jævla svin

  • Hei Shakir. Jeg trodde ikke muslimer drakk så mye alkohol. For jeg tror ikke et øyeblikk på at du kan skrive så usaklige innlegg i edru tilstand.
   Ingen som kjenner meg vil påstå at jeg hater muslimer. Slettes ikke de muslimene jeg kjenner og ofte har hjulpet. Ikke kan jeg se at jeg har uttrykt meg generelt hatefullt om muslimer i noe innlegg på denne bloggen heller. I så fall kan du jo gjerne finne frem sitatene.

 • Shakir

  Selv USA sier at angrepet var med overlegg. Og Jan Simonsen nekter som en geit!! Din tilstand blir bare verre og verre! Enkelte ganger så skjønner jeg ikke hvorfor jeg gidder å diskutere med tullinger som Jan Simonsen. Men når folk lyver og bedrar slik som Jan driver med. Så må sånne som meg slenge sannheten i fjeset på han som et slag i ansiktet. Du som skriker høyest om rasisme. Dine artikkler handler om muslimer og islam i 9 av 10 tilfeller. Og hver gang så er det noe negativt som setter muslimer i dårlig lys og det kommer selvfølgelig jødene til gode!! Dette er en rasistisk propagand blogg som trekker til seg muslimhatere og rasister!

  • Det er riktig at mange artikler handler om radikale islamister og brudd på menneskerettighetene i muslimske land. Det er fordi FY er en menneskerettighetsblogg. Og det er i hovedsak i muslimske og kommunistiske stater menneskerettighetene brytes i våre dager. Det er dessuten hovedsaklig muslimer som står bak terrorhandlinger der menneskeliv går tapt. Det er nok ikke minn skyld. Det er disse kreftene også andre muslimer bør advare imot. Du kan neppe finne noen sitater fra meg, i meningsinnlegg, der jeg går til generelle angrep på muslimer som gruppe.

   • Rune

    Dette er vås. Også morsomt du kalle Kina kommunistisk. Den staten er fint lite med kommunisme å gjøre i 2011. Når USA slakter 4000-6000 sivile i Fallujah er det «nødvendig», men når en palestiner kaster stein på en shitraelsk tanks er han en terrorist. Jeg skjønner godt hatet mot hykleriske vesten. Om USA/Israel/deres venner ihvertfall kunne være ærlig og sa de ikke brydde seg om arabiske liv, så ville det vært litt bedre ihvertfall.

    • Rune

     Du vet, Israel har ingen sjanse i det lange løp. De kan fordrive og myrde alle palestinere og få hele verdens hat mot seg. Tostatsløsningen er ikke lenger mulig fordi alle israelske krav er helt urimelig, og alle vet de ikke ønsker det. I en enstatsløsning vil ekstremitistene fra Israel miste sitt hegemoni før eller siden, og da er den vakre drømmen om en europeisk stat i Midtøsten over. Det burde være i israeleres interesse også å godta slaget som tapt. Jeg regner med de ikke vil være i krig i tiår framover.

    • Problemet er ikke at steiner kastes mot en tanks. Problemet oppstår når store menneskemasser nærmer seg en kontrollpost med en håndfull soldater og kaster steiner. Det er heldigvis lite av slike aksjoner nå, men underi ntifadaen i 2000/2001 skjedde det relativt ofte. Selvsagt er det en farlig situasjon for soldatene som de er nødt til å beskytte seg mot.

  • Dummen

   Til Shakir
   Kaller du det BEVIS at noen HEVDER noe på en internett side?
   Da kan man jo fortelle deg hva som helst og du vil tro på det.
   En påstand skal ikke forveksles med og være bevis,selvom den kan tale i din meningsfavør.Såppass burde jo du vite. Man kan ikke henvise til en ytring og fremlegge det på den måten! Det er jo bare IDIOTI..

   Ingen hadde kanskje mistenkt deg for og være idiot hvis du hadde holdt munn.Men du fjerner enhver tvil, når du velger og refere til en privat infoside og kalle det bevis. Få litt in imellom ørene du også, og ikke gjør deg dummere enn det du er!

  • Pakistans store sønn

   Er islam en rase? Det var da merkelig. Jeg har sett både svarte, brune, hvite og blå muslimer.

  • Rune

   Ja, skulle likt å se en blogg slippe unna med kun negativ vinkling av jøder. Da ville antisemittismeanklagelsene haglet. Denne bloggen er jo ren hets og skremselspropaganda!

   • Anonym

    TEN REASONS TO LOVE «PALESTINIAN» ARABS
    By Goffaq Yussef [Arabic for «Go F*** Yourself»]
    Golly gee, I am SOOOO proud to be a «Palestinian» Arab from the «West Bank.» Let me tell you the reasons why I have such warm, fuzzy feelings about my people and culture: 1. There is no such thing as Mothers Day. No worry about cards, gifts, and expensive meals. There is no honor in being a woman in our culture, so there is no reason to devote a day to her. We do, however, get to enjoy watching our fathers beat our mothers senseless for the slightest real or imagined infraction. Also, if Dad suspects that Mom spoke to a strange man in the street, he gets to kill her to preserve the family honor!
    2. Weapons. Every child, from the time he can grasp an object, is trained to feel comfortable with a rifle or pistol in his hand. And every «Palestinian» has a weapon: a gun, a rocket launcher, a pound of C-4. What good are hands if they aren’t used to kill?
    3. Hate. Boy, we love to hate. Hate is the very basis and foundation of our culture. From the time a child is old enough to understand language, we teach him to hate. Hate Jews, hate the West, hate his fellow man, and most of all, hate himself. We have no love songs, we do not preach love, the word love does not appear anywhere in our society. Hate is the fuel that runs our motors.
    4. Death. The moment a «Palestinian» Arab child is born, his parents begin to plan his death. How will he die? Will he be struck by an Israeli bullet while being used as a human shield by «Palestinian» gunmen? Will he get shot while throwing rocks at Jewish soldiers? Will he be packed with explosives and sent to blow himself up, killing others? Or will he merely be one of the many «Palestinians» murdered by other «Palestinians» in the normal course of daily life in the death-culture of the «Palestinian» Arabs? Who knows? That’s part of the thrill.
    5. Unemployment. «Palestinians» used to have jobs, working in Israel. But then, our leaders had a brilliant idea: suicide bombings! For their own protection, Israel had to close its borders, preventing «Palestinians» from going to their jobs, so they could sit around unemployed and blame the Jews for it. What great fun to be your own worst enemy!
    6. Martyrdom. Who in their right mind wants to be a martyr? Among normal people, a martyr complex is considered immature and obnoxious, if not downright crazy. With us, it’s the central syndrome of our society! Hey, look at me, I’m gonna kill myself and become admired! And then, when we do kill ourselves, instead of being considered pathetic, we DO get admired! It’s a whole complete cycle of sickness! American kids collect baseball cards; «Palestinian» kids collect martyr cards (really! no joke!).
    7. A feeling of entitlement. When Israel came into being, we declared war. We lost. We fought again. We lost. We fought again. We lost. Israel had the right to kill us all (we sure would kill all of them if we got the chance). Instead, they allow us to live on land they conquered. But we can’t leave that alone. We have to claim entitlement to live on land that we lost in 6 wars. Since when does the loser of a war get to claim the land he fought over? They don’t. But we do. Not only that, but we happily kill our kids over it! Hey, what’s more important — a chunk of dirt, or some worthless kid who isn’t going to amount to anything anyway?
    8. Uselessness. The Jews have won more Nobel Prizes than all other ethnic groups combined. Their contributions to science, art, literature and the humanities is far out of proportion to their population. What have «Palestinians» produced? Nothing! Not a thing. We don’t do anything productive. We’re too busy rioting and killing and chanting and screaming and calling for everyone’s death. And we blame the Jews for it, as though the Jews stop us from being productive.
    9. Friends. The «Palestinian» people sure know how to pick ’em. Saadam Hussein. The Taliban. Adolf Hitler. You name a psychopath, and we embrace him. And look who our supporters are! The American Nazi Party. The KKK. Just check their websites and see how they stand in solidarity with us. When you support the «Palestinian cause,» you’re in real good company. Bring your white sheet!
    10. Freedom. The biggest laugh in the world is when people call us «freedom fighters» or they say we’re fighting for our freedom. Take a look at all 22 Arab countries. Do you see any freedom there? Well, that’s what our country will be like if we ever get one. It will be a dictatorship run by armed, masked thugs who will kill anyone who dissents. Just like we are now. Freedom???? LOLOLOLOL The word doesn’t even exist in our language. Hey, just like George Orwell said: «Freedom is slavery. Long live big brother!»

  • Ugle Sett

   Pluss Shakira..
   Den eneste rasisten på denne blogg.

 • Harket

  Ikke alle liker muslimer. Det er man frie til å gjøre!

 • Shakir

  Dummen er et passende navn til den selvutnevnte dummen. Dersom dette ikke er sant. Hvorfor skrev cia tre rapporter om at det var et angrep med overlegg da?? Er cia antisemitter og dumme som tror på alt eller dummen?? De konkluderte at handlingen fant sted etter direkte ordre fra Israels forsvarsminister Moshe Dayan. Jeg tror både Nixon, admiral Thomas Moorer og cia er et hakk klokere enn deg til å skjønne at det var med vitende vilje at de angrep amerikanere dummen. Og Jan Simonsen du kan bare slutte å snakke rundt grøten og kommentere dokumentene. Du kan sikker snakke med dine mektige venner i Israel om å bekrefte dette!! Men du er jo bare en nyttig idiot som sluker alt med snøre og stang! Hvordan kan du våge å kalle meg for nazist i en blogg som heter frie ytringer?? Eller gjelder ikke frie ytringer når det kommer til kritikk av Isrels veldokumenterte forbrytelser??

  • Jeg har da aldri kalt deg for nazist, Shakir. Jeg skriver kun at du ofte tillegger jøder og Israel motiver for sine handlinger som de ikke har. Det samme gjorde nazistene i deres propaganda mot jøder før sist verdenskrig. Det skaper hat. Det samme gjør det når du eksempelvis påstår at Israel med overlegg angriper sivile mål i Gaza.Da tillegger du israelerne motiver som de ikke har, og bidrar til å skape hat mot Israel og jøder.

 • Dummen

  shakir@

  Ønsker ikke du amerikanere døde også?
  Hva er da problemet med at Israel beklaget at de hadde truffet feil skip? Hvis du leser noe av dine egne beviser ser du at man beklaget feilen. At noen da tror at dette er gjort med overlegg er ikke NOE BEVIS.Det beviser kun en ting at noen kan mene noe, og DU TROR PÅ DET alt sammen.

 • Dummen

  Jeg kalte meg dummen av ironi til andres meninger(av den betydning at selv dumme mennesker burde forstå grunnleggende ting, og ironien av at det var en dumm en som sa det)

 • Munich Machine

  Til Shakir

  Hvis du er muslim, vil jeg oppfordre deg til å finne ut av et møte som fant sted i Kairo, i 1928. Og innholdet i dette møtet vil opplyse deg om skapelsen av terrornettverket The Muslim Brotherhood.

  De står bak nesten all muslimsk faenskap i verden, og Mossad er med å begrense skader fra deres avlat som Al-Qaida, Jihad og de fleste andre muslimske terrornettverk.

  The Muslim Brotherhood sitt hodeplagg for jenter er hijaben som en kvinnelig forkynner som ble kalt «muslimbrødrenes mor» hadde på seg. Hun ble medlem i 1949.

  Derfor skal Mossad hylles for å stå i mot mennesker som hater andre bare fordi de ikke tror på måneguden Allah, som egentlig er «gamle» gudinnen Al-Arrat. Hun var en del av de tre gudinner araberne trodde på før Muhammad ble født. Han konsoliderte de tre pluss noen andre, og skiftet kjønn på henne.

  Mossad har mange feil som andre etterretningsorganisasjoner, men dette blekner i forhold den jævelskapen muslimer steller i stand.

 • Mats

  «Av og til har Mossad nok benyttet seg av illegitime metoder som drap på internasjonale terrorister, men det dreier seg aldri om overlagte drap på uskyldige.»

  Lurer på om en viss død servitør på Lillehammer er enig med deg der.

  • Jeg presiserer vel i innlegget mitt at drapet i Lillehammer var en misforståelse. Intensjonen var ikke å drepe en uskyldig, men å drepe en av verdens verste terrorister på den tiden, den ansvarlige for drapene på de israelske idrettsfolkene under olympiaden i Munchen.

 • Shakir

  Jan Simonsen@ kunne du kalt arabere for terrorister hvis dem hadde hatt samme teknologi som jødene??

 • Rune

  Gode nyheter folkens: http://www.haaretz.com/news/international/report-chile-recognizes-independent-palestinian-state-1.335736

  Her kan man ihvertfall ikke skylde på en kommunistisk president, som da jeg linket til Bolivias anerkjennelse tidligere. Chiles president er milliardær og på høyresiden, kalt «Chiles Berlusconi».

  • hamir

   Sto det ikke ett forbehold om enighet med Israel?

   • Rune

    Det står ikke noe om det her ihvertfall. Gode nyheter de positive signalene som kommer fra Sør-Amerika selv om jeg ikke er så naiv at jeg tror det betyr en palestinsk stat er rett rundt hjørnet.

    • nord

     De såkalte palestinerne kunne ha hadd sin egen stat siden 2001 vis de virkelig hadde vært interesert i egen stat.
     Når de får egen stat så er det slutt med å spille stakkars okkuperte og snylte på verdenssamfunnet. Pluss at de kan ikke kreve noe mere.

     • Dummen

      palestinerne hadde jo sin «stat» allerede i 1948. Ops. det var noen andre det, for da kalte man seg jo araber!!

      • nord

       Araberne, takket nei til egen stat i 1947 så de hadde nok ikke egen stat i 1948 vis du ikke mener Transjordan.

  • Hamir

   Hermed anerkjenner jeg Oppland som en selvstendig nasjon innefor fylkesgrensene av 2010.

   Da var de selvstendig.

 • Dummen

  Nord@

  Dette vet du bedre en meg!

  Jeg prøver på her , noe mere IRONI.

  De forferdelige jødene, har bedrevet FOLKEMORD på palestinere siden 1948! Dette FOLKEMORDET har resultert i en TRE DOBBLING av antall palestinere i folketall på disse 62 årene!! ALLE vet at JERUSALEM er palestinsk, fordi man bygde al aqsa mosken over jødenes tempel!

  Med Arafat»frihetskjemperen» seiret de over jødene i alle krigene jødene startet. Terroristaten Israel prøvde utelukkende og drepe sivile kvinner og barn i sine agressive angrep UTELUKKENDE på sivil befolkning. Folkemordet utført av jødene, har resultert i det fantastiske DEMOKRATISKE landet som våre frihetshelter har OFFRET seg for.Våre helter av sønner/barn kom hjem igjen,ofte uskadet!Etter de kastet stein på den GRUSOMME fienden. De fryktløse heltene unslapp massakerne som jødene utførte på dem, og deres fedre gang etter gang. Slik ble vi mange «av og bli drept»