Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israels økonomi er god, og verden bør få vite det

Israel har en solid økonomi med høy avkastning. Det er det er stort behov for å formidle til utenlandske investorer, sa Ester Levanon, som er administrerende direktør for Tel Aviv børsen, da Tel Aviv børsen forrige torsdag holdt en pressebrifing for internasjonale medier. “Vi ønsker at utenlandske investorer skal investere i den israelske økonomien, og vi tror at de fleste av dem egentlig ikke er klar over hvilket bra sted det er å investere”, sa Levanon, ifølge Israel National News. 

Hun la til at Israels medlemskap i OECD i mai i fjor åpnet opp et helt nytt ballspill for investorer. “Det er veldig viktig for oss å gjøre det kjent for utenlandske investorer]at vi er et utviklet marked, at det er et veldig godt marked og en meget god økonomi”, sa Levanon. “Vi har en ti års periode der vi har vært bedre enn det meste av verden. Det er det vi vil de skal høre. ”

”Til tross for at Israel har sikkerhetshensyn å ta, og selv om det bryter ut kriger noen ganger, fortsetter aksjemarkedet alltid å gjøre det bra, fordi den israelske økonomien vet hvordan den skal håndtere situasjonen,” sa hun. ”Et eksempel,” sa Levanon, ”er at den israelske økonomien fortsatt å gjøre det bra under den andre Libanon-krigen i 2006, og bare en måned etter krigen var aksjekursene høyere enn de var før krigen. I løpet av dette året bedre økonomien seg med fire og en halv prosent. Det var en av de største økningene, om ikke den største økningen, i den vestlige verden på den tiden.”

”Generelt følger Tel Aviv børsen resten av verden, selv om Israel er i posisjon av å være ”midt i verden”, som betyr at dersom børsen velger å følge markedene i Østen på en gitt dag, kan den gå glipp av hva som skjer senere i New York. I noen tilfeller befinner vi oss i midten, i en situasjon der det må avgjøres om det som skjer i Stillehavet er viktigst eller om hva som skjer i New York er viktigst. Men viss vi ser på det store bildet gjør vi det bedre enn alle disse markedene,” sa lederen for Tel Aviv børsen i sin oppsummering.

1 comment to Israels økonomi er god, og verden bør få vite det

 • Anomym

  Flott, bygg og skap store verdier, Israel.

  Dere vil bli den siste skanse mot kalifatet.
  I Storbritannia finnes allerede 85 sharia
  domstoler og vår regjering gjør intet for å
  stoppe det i Norge jmf. den islamistiske
  gruppen som har etablert seg her under
  godkjennelse av våre myndigheter. Når vesten
  er på hendene til muslimene er det kun Israel
  som kan redde verden.

  Er det noen som fortsatt lurer på hva disse
  sharia-lovene innebærer så søk og lær.