Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Fremgang for innvandringskritisk parti

Det innvandringskritiske og nasjonalistiske finske partiet De Sanne Finner gjør et kjempebyks på den siste meningsmålingen offentliggjort forrige uke i avisen Helsingin Sanomat. Målingen er utført av TNS-gallup, og gir partiet en oppslutning på 16,2 prosent. Dermed ligger partiet tett oppunder de tre største finske partiene, Samlingspartiet, Senterpartiet og det sosialdemokratiske SPD, som får henholdsvis 21 prosent, 18,3 prosent og 18,2 prosent av velgerstøtten.

På et snaut år har partiet vokst med nesten ti prosent, skriver avisen HBL fra en oppslutning rundt seks prosent til 16 prosent. I Finland hadde det kristendemokratiske partiet en viss fremgang på malingen etter en oppheter homodebatt i fjor høst, men har nå falt igjen.  Meningsmålingen er utført i januar gjennom å spørre 2346 personer. Feilmarginen er på to prosent.

De Sanne Finner hadde sitt gjennombrudd i forbindelse med valget til Europaparlamentet i juni 2009, da partiet økte sin oppslutning fra 0,5 prosent til 9,8 prosent. Partiets leder, Timo Soini, fikk flest personige stemmer av samtlige kandidater, og fikk en av Finlands 13 plasser i EU Parlamentet.

14 comments to Fremgang for innvandringskritisk parti

 • Anonym

  Når flertallet i den etiske befolkningen er innvandringskritiske, så er det naturlig at disse partiene vokser.

 • Ugle Sett

  Finnene et folk som har måttet slåss for sin identitet.
  Det står respekt av soldater som knuste Stalins vestlige røde arme.
  10.000 kommunister henrettet for landsforræderi.

 • Gunnar F

  Finnene har kjempet for sitt land – og vil bevare det! Ære være finnene for det!

 • Amund Garfors

  Ja jeg vil bare stille meg i køen av gratulanter overfor dette partiet som gjør rent bord. Det er virkelig en lettelse å vite at vi har venner i øst som passer på landet sitt. I motsetnig til alle disse landssvikerne som sitter i den norske regjering, samt som bekler nesten hvert eneste parti i Norge.
  Finnene de veit hva de vil si å sloss for landet sitt og for livet sitt. Men nordmenn, de går visst rundt og tror at de har sloss for landet sitt, noe de ALDRI har gjort! De har fått alt opp i hendene, og den lille krigen vi hadde i 1940 den ble kjempet i nord, på Navikavsnittet. Og de gutta som sloss for Norge den gang, de ble etterpå behandlet på en nedverdigende måte, og som vil være en skamplett på landets historie i årtider.
  Derimot sloss finnene, og de sloss og skremte livet av russerne. Derfor veit de å ta vare på sitt land, og de lar ikke sine evneveike politikere ødelegge landet med ei sinnsyk innvandring av horder med muslimer slik vi ser i vårt land!

 • Ugle Sett

  Hadde det ikke vært for Finland, så hadde Stalin gjort alvor av sine planer om å invadere Nord Norge og deler av Sverige, muligens hele Skandinavia.
  Kommunister i Norge meget passive 9.april og under kampene i Narvik pga alliansen mellom Stalin og Hitler.
  Ser håp i Polen og Finland mht islam, mens Norge nok en gang fostrer en mengde forrædere.

 • Kurt Guldvik

  Jeg håper inderlig at vi får økt nasjonalisme også i Norge i årene som kommer,og at man får et politisk parti som får reel innflytelse i årene som kommer.I dagens Norge,så er det slik landssvikere setter sin lojalitet til et politisk parti mye høyere enn lojaliteten til sitt eget fedreland.Jeg håper at de som er skyld i landssvikeri blir straffet for sine handlinger,og at folk tenker seg om før de misbruker demokratiet. Det norske folk har ikke kjempet for demokrati,for at landssvikerne skal få boltre seg med sine ødeleggelser.

 • I Nederland, vi har et slikt parti med lederen Geert Wilders. Han er meget populaer, men han kan ikke finne gode mennesker for hans parti. Dette er virkelig en stor problem. Derfor, venstre politikere og medier kan bruke alt om finne skandaler mot disse medlemmene i parlamentet av Geert Wilders’ parti. Tross hans parti er meget populaer idag, jeg ikke tror at han vil bli populaer i fremtiden.

  Jeg frykter at partiet av De Sanne Finnene vil lide under samme skjebne. Lederen av De Sanne Finnene bør vaere smarte og fornuftig med å velge medlem-politikere. Her det finnes en stor å skille mellom gode og dårlige (eller mellom smarte og dumme) mulige politikere.

 • Anonym

  Frp-politiker: – Islam er en samfunnsskadelig ideologi.
  Styremedlem Kent Andersen i Oslo Fremskrittsparti mener at resultatet av religionen islam er det samme som resultatet av ideologiene nazisme og kommunisme.
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10013814

 • Anonym

  Why isn’t the UN screaming about the ‘ethnic cleansing’ of the indigenous British population by Muslim invaders? White British children now are in the minority in several school districts of London. What would happen if a million British Christian immigrants went to a Muslim country and tried to impose their religion and customs on the indigenous people there?
  Why is the UK government allowing this to happen when it would be so easy to stop? BAN ALL MUSLIM IMMIGRATION or lose your damn country. Watch this video and don’t think it can’t happen in whatever country you are in, too.

  httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IJ7Dr9kbJ5U

 • Anonym

  Innvandringspoletikken er den viktigste saken for mange når de stemmer. Derfor vil innvandringskritiske partier få mange stemmer.

 • Beer Man

  Det er bare fint at innvandringskritiske partier vokser. Det viser at folk ser hvilken trussel islam er mot våre demokratier som vi har brukt generasjoner på å bygge opp.

 • dere er rasister

  dette er bare rasistisk. HVorfor får ikke innvandre komme til Norge!???? :(((

 • cod elsker

  hei jeg heter daniel og jeg elsker cod :DDDDDDD