Søk

Kategorier

februar 2011
M T O T F L S
« jan   mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Trondheim: Vebjørn Selbekk taler om islamistenes trussel mot Norge og Israel

10. januar 2006 lot Vebjørn Selbekk trykke en faksimile av en avisside fra danske Jyllandsposten i Magazinet. Faksimilen gjengav de omstridte Muhammed-karikaturene. Det fikk uante konsekvenser. Etter å ha mottatt over 50 drapstrusler måtte Selbekk eskorteres av livvakter. Norske flagg og ambassader ble satt i brann i Midtøsten. I dag kan du høre Selbekks dramatiske historie og hans analyse av temaet “Islamismens trussel mot Norge og Israel”, dersom du møter opp i Kongensgt.56 i Trondheim kl. 19.30.

Karikaturstriden viste at det kan være et høyeksplosivt konfliktnivå mellom muslimske og vestlige verdier, og satte disse verdispørsmål på dagsorden. I sitt foredrag vil Selbekk belyse hvilke verdier som er truet.

Selbekk har utgitt flere bøker. I 2001 kom» Jødehat på norsk». I 2006 kom «Truet av islamister», om begivenhetene rundt trykkingen av Muhammed-karikaturene. Hans siste utgivelse kom i 2007 «T.B. Barratt – forfulgt og etterfulgt». Etter foredraget blir det kaffe og utlodning, lover arrangøren, som er organisasjonen Med Israel for Fred.

6 comments to Trondheim: Vebjørn Selbekk taler om islamistenes trussel mot Norge og Israel

 • Kurt Guldvik

  Husker godt hvordan bandittene i midtøsten kjøpte seg ut av overgrepet mot norsk diplomati. 7 millioner var likssom greit nok for dette overgrepet.Hadde vi hatt gode ledere i Norge,så hadde norske diplomater pakket sammen og forlatt de resspektive land snarest,og samtidig bedt de skyldige land og fjerne seg fra sine ambasader i Oslo innen 24 timer,og erklært diplomatiske brudd for lang tid.Men neida,naive Norge her skal selvfølgelig la seg overkjøre og latterligjøres igjen.Husker godt hvordan Gahr Støre gikk ut til sine arabiske venner,og sa at Norge tok avstand fra Karikatur tegningene,og sviktet dermed sitt eget demokrati.

 • N. Borgersen

  Vi glemmer ALDRI Støres famøse, skammelige og feige uttalelse: Det er ekstremister på begge sider. Alltid skal denne uttalelse som fortalte mer enn noe annet om Støres manglende statsmannskunst,være i vårt minne. I Støres ord hørte vi en ny Chamberlain. Og vi så vår utenriksminister på norsk og arabisk TV der han lot sitt eget folk, sitt eget politiske styresett og sin egen grunnlov i stikken. Han unnskyldte vår ytringsfrihet og han forsvarte derved en totalitær ideologi. Dette skal vi ALDRI glemme. Dette var skammelig!
  Takk til Selbekk og Kokkvold som sto i striden!

 • Vidar

  Tenker vi noyer oss med aa takke KOKKVOLD! Intet galt sagt om stakkars Selbekk, men han feiga jo ut en smule mot slutten og beklaga at han hadde trykka tegningene…
  Men ikke SAA rart, han blei jo naermest TRUA – ikke bare av fanatiske MUSLIMER baade i Norge og i utlandet, men fra VAARE EGNE NORSKE POLITIKERE og redaktoerkolleger!!!
  Jeg mista TOTALT respekta for og tillita til baade Stoltenberg og Gahr-Stoere da det viste seg viktigere for dem aa sleike muslimene oppetter ryggen enn aa forsvare NORSKE verdier – og norske BORGERE!
  Slik viste «vaare» politikere og ovrige ledere at de overhode ikke er verdige til aa lede NORGE!
  (Men «folk flest» i Norge reagerte ikke, eller har vel allerede glemt det – og stemmer nok paa «wonder-boyen» Stoere igjen! ;-( )

 • Vebjørn Selbekk

  Jeg har aldri beklaget trykkingen, Vidar. Men Kokkvold fortjener selfølgelig all den rosen han kan få.

  • l.

   Vebjørn, du har vært en bauta når det kommer til kampen for ytringsfrihet. Takk for din innsats.

  • Vidar

   Men hva skjedde DA den 10. februar 2006? Alle nyhetsbyraaer og aviser meldte at du kom med en «offentlig beklagelse», og selv «Islamsk Raad» «godtok» jo beklagelsen og ba sinte muslimer la deg vaere i fred…
   Hva sa og eller gjorde du egentlig? Og hvis du virkelig IKKE beklaga noe, hvorfor reagerte f.eks. «Islamsk Raad» slik de gjorde?