Søk

Kategorier

februar 2011
M T O T F L S
« jan   mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Trondheim: NTNU er infisert av jødehat

I et leserinnlegg i Morgenbladet skriver en jødisk student at en kafé i Trondheim, som er treffsted for mange studenter og intellektuelle, tillater at det drives høylydt jødehets. Han mener at NTNU har utviklet seg til et politisk arnested, hvor personer som han mister enhver rett til respekt, melder NRK Trøndelag. Michal Rachel Suissa er leder for Senter mot antisemittisme Hun mener noe av årsaken til motviljen overfor jøder er et sterkt radikalisert undervisningsmiljø ved NTNU.

Spesielt mener Rachel Suissa at det er noe feil ved miljøet ved Fakultet for samfunnsvitenskap. Hun mener miljøet virker som en magnet på personer med radikale og aktivistiske holdninger. “Jeg vil si at miljøet er infisert av antisemittisme som bryter ut og mister sine hemninger når det ikke er noe i miljøet som begrenser det”, sier hun til NRK  Trøndelag.

Suissa bekrefter at hun har fått henvendelser fra flere som føler seg utrygge i Trondheim. Hun forteller også at det er flere som lever under falsk identitet. “Og barn får beskjed om å la være å fortelle at de har jødisk bakgrunn i barnehager og skoler. Det er ganske skremmende”, sier hun.

Michal Rachel Suissa poengterer likevel at hun ikke ser Trondheim som en jødefiendtlig by. Hun sier byen oppleves som jødevennlig, men at det er miljøet ved en del av NTNU som ødelegger. “Enkelte blir slått, spyttet på og trakassert, og det er ikke så greit hele tiden å bli anklaget for ting som Israel, etter deres mening, er ansvarlig for”, sier hun til radiostasjonen.

Suissa er ikke overrasket over at ingen jødiske studenter vil stå fram med sine historier på NRK. “De er redde, det er vanskelig å forklare en slik redsel. De frykter at noen kan skade eller drepe dem”, sier hun.

Organisasjonsdirektør ved NTNU, Trond Singsås, kjenner seg overhodet ikke igjen i beskrivelsen av antisemittisme ved universitetet. Han beklager sterkt at noen opplever studentlivet i Trondheim slik, men sier tilfellene er ukjent for universitetsledelsen.

“Vi har jevnlig undersøkelser av hvordan miljøet er for studentene, der vi blant annet spør om trakassering og utestenging. Vi har ikke fanget opp slike reaksjoner, så dette må være enkelthendelser”, sier han.

15 comments to Trondheim: NTNU er infisert av jødehat

 • Kyrre

  Venstre ekstreme har vært ivrige til å snakke om «å bekjempe nazisme». Men hva gjør de når det dukker opp et fenomen som begynner å ligne? Deltar eller holder kjeft. (Med visse hederlige unntak.)

 • Geir

  Jeg husker fra mine gymnasdager i sammfunnsfag. Lærerne var blodrøde og forbannet USA og forherliget Sovjetunionen. Det gikk ikke an å påpeke noe negativt ved arbeiderparadiset. Det ble avfeid med » å det er en vandrehistorie» eller » bare amerikansk propaganda»
  I ettertid har det vist seg at vandrehistorier og amerikansk propaganda var var sannheten.
  Disse løgnkukene skal atter en gang få bite i gresset når sannheten om Israel kommer for en dag. Den er forresten helt oppe i dagen for den som evner å se, og ikke er helt forblindet av røde briller.

  • Rolls Royce Silver Spur

   Deilig med litt god gammeldags grobianistisk språkkultur
   her inne. Men det slår vel bare tilbake på den som uttrykker seg presist og kaller en spade for en spade.
   Men er det noe venstresiden kan så er det nettopp å
   immunisere seg mot innsikt og kunnskap ved å putte nedsettende betegnelser på alt som debunker deres
   posisjoner. Men dessverre finnes det mange på høyresiden
   og som slår seg til ro med merkelapper fremfor kunnskap
   og innsikt på områder de ikke har den ringeste anelse om
   slik som islam, kristendom, jødedom og Israels posisjon.
   Og noen vet ikke engang at sionisme ikke er en ideologi,
   men kun en samlebetegnelse for ulike grupper med jøder
   som trengte et hjemland. Det er ikke en selsom suppe av
   et diskrimerende styresett slik som noen hevder, men
   prøv å undervis miljøer som er proppfulle av fordommer!

   • Kyrre

    Her http://www.snl.no/sionisme
    derfinerer Store Norske begpepet «sionisme»

    Det opereres med et begrep som dreier seg om det jødiske folks ønske om å vende hjem.

    Og så opererer man med et annet begrep: «politisk sionisme» som går ut på å etablere en jødisk stat.

    I den grad sionisme dreier seg om et ønske om at Gud alene skal sørge for at jødene få vende hjem er jeg enig i at det ikke er en ideologi.

    Straks menneskene skal opprette en stat er det derimot en ideologi. Nærmere bestemt en spesialtilfelle av nasjonalismen.

 • Rune

  Nå er en veldig stor andel av jøder også tilhengere av kolonialisme, fordrivelse av mennesker, bestialske drap på uskyldige mennesker, terror og annen dyster virksomhet, disse jødene er det all grunn til å hate. De som derimot er imot alt dette er gode mennesker som fortjener all respekt de kan få. Men sannheten er at en veldig stor andel jøder har forferdelige holdninger. Man kan ikke bli kalt antisemitt fordi man påpeker det finnes ideer i den jødiske troen som leder til dette avskyelige menneskesynet. Ideen om at man er guds utvalgte folk, at man derfor kan plyndre land og drepe og herje på verste vis. Det er rart mange her er så mot innvandring, men når det gjelder Israel, som ikke er en nasjon med fredelige innvandrere som kommer for å jobbe bare (som innvandrerne i Norge), men en atommakt som dreper og fordriver, stjeler og plyndrer. Det bør rettes søkelys på delene av den jødiske troen som legitimerer disse ideene. Israel skulle selvsagt aldri vært opprettet, de grusomme hendelsene i Europa gir ingen rett til å bygge en stat på andres jord (og de som mener palestinerne ikke er et folk, hvorfor ble de da myrdet og fordrevet, hvis det nå var så tomt i «Israel» som dere påstår?). Det bør absolutt rettes et kritisk søkelys på jødisk fascisme. Jeg synes også beskyldningene om antisemittisme bør kriminaliseres. De verste antisemittene i dag er tilhengere av Israel, for husk at palestinerne også er et semittisk folk.

  • hamir

   Rune, spar oss for lystløgnan dine.

  • Rune. Ditt innlegg er et grovt utslag av rasisme og antisemittisme. Du skriver: «Nå er en veldig stor andel av jøder også tilhengere av kolonialisme, fordrivelse av mennesker, bestialske drap på uskyldige mennesker, terror og annen dyster virksomhet, disse jødene er det all grunn til å hate». Veldig mange jøder er altså i følge deg tilhengere av terror og bestialse drap. Det er en meget grov påstand. Har du noen som helst dekning for dette i meningsmålinger? I så fall hvilket resultat viser disse? Jeg kjenner mange jøder, og har hatt god kontakt med israelske politikere. Men jeg har aldri truffet en eneste jøde som støtter terror og bestialske drap. Bare å slynge ut den slags vrøvlete påstander om en folkegruppe, uten noen som helst dekning i fakta, er nettopp et eksempel på antisemittisme og jødehat.
   En påstand om at veldig mange muslimer støtter terror og bestialske drap har derimot dekning i fakta og er derfor ikke rasistisk. Det finnes meningsmålinger i flere land som viser meget høy støtte til selvmordbombere og terror.(Eks ca 20 prosent i Dsnmark) Så fakta er nok: Mange muslimer støtter terror. Nesten ingen jøder, om noen i det hele tatt, støtter terror.

  • MB 320 4-matic

   Til Rune
   Sitat;»Husk at palestinerne også er et semittisk folk»

   Er de glemt? Har noe folk i verdenshistorien fått så
   mye oppmerksomhet som dette «trassige» folket som
   har vokst seg fra noen få hundre tusen til millioner
   uten å ha gjort så mye som «en skitt» selv for å finne løsninger på den situasjonen de har satt seg i selv.
   Verdens mest ynkelige folk er ikke lett å glemme
   sålenge verdens mest lettlurte tilskuere sitter på første rad.

 • Geir

  Så Israel skulle aldri vært opprettet. Si det til jødene som måtte flykte fra Bhagdad i 1942, eller til jøder fra det tidligere Sovjet som fikk sin egen by i Sibir av Stalin.
  A påstå at jøder har drept og fordrevet de uskyldige palestinerne er å snu virkeligheten på hodet. Ja det er sågar en grov løgn.
  Jødene i palestina har siden begynnelsen av 1900 måttet forsvare seg mot arabernes aggresjon.
  Den arabiske innvandringen til palestina var enda større enn den jødiske. Derfor var jødene fornøyde med 22% , noe de morderiske jødehatende araberne ikke kunne godta. De angrep den nygodkjente staten i 1948 både innenfra og utenfra.
  Jødene har ikke gjort annet enn å forsvare seg mot araberne. Dette har de gjort på en forbilledlig måte med minimale sivile tap på palestinsk side.
  Senest i opperasjon støpt bly ,hvor kun 700 sivile ble drept etter over 1 mnd. bombing. IDF er verdensmestere i å ta hensyn til sivile. Da er det ikke så nøye at dere kommunister og islamofacister kaller dem for barnemordere,krigsforbrytere og annet vås.

 • eplejuice

  Kunnskapsimmuniteten ligger fast hos Rune som fortsetter med sine flaue kommentarer til tross
  for at Israel vinner anerkjennelse på det ene
  område etter det andre. Saken er at intet annet
  land i historien har behandlet sine fiender så tålmodig som Israel har gjort.
  Opprettelsen av staten Israel vil og snart vise
  seg å være av største betydning for at verden
  kan utvikle seg i en bedre retning pga. den
  judeokristne innflytelse som vil stå som garantist for menneskeverd, frihet og demokrati, – noe som
  ville glimre med sitt fravær i en verden med
  islam i førersetet.

 • Ugle Sett

  Rune:
  Hva mener du med at beskyldninger om at antisemittisme bør kriminaliseres??

 • telefonsvarer

  La meg gjette, Rune studerer sosiologi på NTNU?
  For å si det sånn, samfunsvitenskap er ikke vitenskap.
  Det burde bytte navn til samfunnsfag. Ekte vitenskapsfolk
  (hard science) er som oftest konservative med slagside mot høyre.

  En overveldene del av humantoria (samfunnsfag, sosiofag og denslags) består av venstrevridde. Er det fordi at disse fagene ikke er disiplinær vitenskap (hard science)
  men mer et område hvor det er enkelt å synse og blande inn personlig ideologi? Ingenting i disse fagene kan bevises og ingenting kan motbevises. Harald Eia sine kjønnsforskere ga oss svaret på hvorfor ikke humanfagene er vitenskap.

  Det er på tide at vitenskapen frigjør seg fra denne kvasivitenskapen og renvasker sitt navn.

  • Ugle Sett

   Lysestøl er sannsynligvis Runes lysende sti.
   En gammel AKPer som lusker rundt på NTNU uten en fornuftig funsksjon m professortittel.
   La oss ta tilbake historien og kast narrene ut av våre akademiske læresteder.

 • D.M

  Det merkligste er at man ikke engang kan argumentere sine påstander, slik Rune fremsetter de! Bare kladde og spre fordommene sine uten og argumentere sine innlegg! Her kan det umulig være noe annet en en liten gutt med regulering og fregner,virklighetsfjern, og som selv ikke har smakt pisken i hardt vær! Slike dritunger skulle uten tvil ha opplevd noe mer en kosen her til lands foran nettet. Hadde du selv vært på disse stedene du lovpriser, så vet jeg med sikkerhet, at du bare ville løpt til «facistene svina» på andre siden for og søke dekning!!! Spar oss for naivteten din….

 • Anonym

  Hitler-loving, Jew-hating SOMALI MUSLIM cab driver tries to kill passengers! A Muslim cab driver in Nashville TN, picks up two Christian college students, gets into a discussion about religion and tells them that Hitler was a “good man because he was trying to rid the world of Jews.” Nashville City Paper reports that when the students paid the cabby they expressed their disagreement and told him “If you’re going to live in a country like ours, you’re going to have to tolerate other people’s beliefs.“ This didn’t sit well with Mr. Ibrahim Ahmed, the cab driver, who then proceeded to run them down, hitting one, breaking his pelvis and leg.

  httpv://www.youtube.com/watch?v=71vdfAgv6fg&feature=player_embedded