Søk

Kategorier

februar 2011
M T O T F L S
« jan   mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Imam giftet seg med 15 år gammel dansk jente

Danske tenåringsjenter helt ned til 15 år gifter seg med muslimske menn, skriver Berlingske Tidende. Det viser en ny sak fra København kommune, der en 15 år gammel jente giftet seg med en mann midt i tjueårene i en moske på Vibevej i den nordvestlige delen av byen. Mannen fungerer seg koranlærer ved moskeen, og vielsen skjedde uten samtykke fra jentenes foreldre kun få måneder etter at jenten stiftet bekjentskap med islam.

øbenhavn kommune har nå meldt mannen til politiet for å ha hatt et ulovlig forhold mellom lærer og elev, samt for å ha holdt en umyndig person vekke fra sine foreldre. Jenten er i dag frivillig anbrakt på et bosted, skriver avisen.

Sosialbyråden Mikke Warming fra det sterkt venstreorienterte partiet Enhetslisten kaller saken tragisk. ”Imamer som vier 15-16 år gamle jenter er noen drittsekker. I denne saken, der kommunne først har prøvd å megle, står vi opp imot sterke krefter. Den konkrete saken nærmer seg hjernevask,” sier han.

Formannen for moskeen på Vibevej nekter ethvert kjennskap til vielsen, selv om det finnes brudebilder av paret fra moskeen.

Den danske justisministeren, Lars Barfoed fra det konservative partiet, sier at han tar saken dypt alvorlig, og ber de ansvarlige myndighetene om omgående å skjerpe inn over for trossamfunn og religiøse forkynnere at reglene for vielse skal overholdes.

”Det er bekymrende dersom unge jenter føler seg fanget i ekteskapsliknende forhold som de selv anser for bindende. Og det er selvsagt uakseptabelt dersom religiøse forkynnere med vielsesrett medvirker til å skape tvil om religiøse vielsers juridiske status,” sier han.

Berlingske Tidende skriver at saken om den 15 år gamle jenten ikke er enestående. For et par uker siden avslørte avisen at imamer har viet umyndige danske jenter på 16 og 17 år uten samtykke fra foreldrene. Ekteskapene er ikke juridisk bindene, men binder i følge danske eksperter jentene sosialt enda sterkere enn et dansk ekteskap. i

13 comments to Imam giftet seg med 15 år gammel dansk jente

 • Vidar

  Det er en anakronisme at trossamfunn skal ha rett til aa vie folk! La ekteskapsinngaaelse bli et reint OFFENTLIG anliggende!
  Det er ogsaa totalt uholdbart aa la ISLAM ha status som «religion» i et sivilisert land! Erklaer islam uonska og irrelevant!
  NEI TIL ISLAM I EUROPA!

  • nord

   Du skal ikke mange tiår tilbake i tid i Norge før du finner at 14 år gamle jenter ble lovlig gift.

   • Vidar

    Joda, du skal ganske mange tiaar tilbake i tida for aa finne en LOVLIG ekteskapsalder paa 14 aar! Men siden du kommer med din paastand, kan du opplyse om naar aldersgrensa blei heva til OVER 14…? 😉
    Foroevrig er det da ganske irrelevant hva som var praksis i Norge for noen hundre aar siden!!! Vi snakker om NORDEN I DAG, hvor muslimske innvandrere driter i lover og regler, og «vaare» politikere overhode ikke gjoer noe for aa beskytte barn og ungdom!!!
    Du mener da ikke for alvor at DET er OK?

    • nord

     Da lov om likestilling ble innført på slutten av 1970-tallet.

     Frem til da var ekteskapsalderen 18 for gutter og 14 jenter.

     • Vidar

      Du er sannelig like etterettelig her som naar vi diskuterer enkelte andre emner… 😉
      Selv gifta jeg meg paa slutten av 1970-tallet – og da var det 20-aars-myndighetsalder OG du maate vaere 20 aar for aa kunne gifte deg uten foreldras undeskrift! Og var du under 18, maatte du ha KONGENS tillatelse!
      Eller var det kanskje 1870-tallet du mente…? Forresten, da var vel ikke ordet «likestilling» oppfunnet…
      Vil du proeve EN gang til…?

      • nord

       Lev i fantasiverden din du.

       • Vidar

        Ja, det var nok fri fantasi aa tro at du kunne dokumentere paastanden om at i Norge var ekteskapsalderen for jenter inntil slutten paa 1970-tallet saa lav som 14 aar!
        Men si meg, hvorfor SKRIVER du slikt sludder?

      • undrende og passe dum

       Da jeg ble gift i 1967 var jeg 19 og jenta var 17, vi måtte søke kongen ved fylkesmannen om å få lov til å gifte oss (skulle ønske han sa nei) Så dette tullet om 14 år er i stein gammel tid. På den tiden var den seksuelle lav alder i Norge 16 år og i Sverige 15 år. Vi reiste en del til Sverige.

       • Vidar

        «nord» har driti paa draget – igjen, men er jo som vanlig ikke mann for aa innroemme det!
        La oss til gjengjeld drite i HAN, og vaere enige om at denne danske imamens oppfoersel er totalt uakseptabel og straffbar og burde foere til at baade han og flest mulig av hans kolleger fikk marsjordre og forsvant fra Europa!

        • nord

         Det er nok du Vidar som har drette på draget.

         Se litt i opphevede lover så ser du at seksuellavalder var 14 år for gifte jenter og 16 år for ugifte.

 • Anonym

  I følge Statistisk Sentralbyrå var gjennomsnittalder gifte i Norge:
  1961-1965 27,8 menn og 24,5 kvinner
  1966-1970 26 menn og 23,7 kvinner
  1971-1975 27,5 menn og 23,8 kvinner
  1976-1980 25,9 menn og 24,7 kvinner

 • Anonym

  Ekteskapsloven 31.mai |918
  § 1 Den som er under 18 år, må ikke ingå ekteskap uten samtykke fra den eller dem som har foreldreansvaret og tillatelse fra Kongen
  § 7 Ekteskap må ikke inngås mellom slektninger i ret
  op-og nedstigende linje eller mellom søsken.