Søk

Kategorier

mars 2011
M T O T F L S
« feb   apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Takk til alle som gratulerte meg med min fødselsdag

Når jeg først drifter min egen nettblogg gir det meg en mulighet til en person bloggartikkel innimellom. Denne gangen vil jeg benytte anledningen til å takke alle de 628 personene (dersom jeg har klart å telle riktig) som sendte gratulasjonshilsen i forbindelse med min fødselsdag i går, på Facebook.  Facebook blir omtalt som et av våre sosiale medier, og er det åpenbart også. Jeg feiret kun min 58 års dag, og lar vanligvis slike dager passere i stillhet. I vår Facebook-tid er ikke det mulig. 

Alle disse hilsenene, fra gode venner, gamle venner, hyggelige bekjentskaper opp gjennom årene, og ikke minst hundrevis av helt ukjente mennesker, som bruker et par minutter for å glede en annen person med en hyggelig hilsen, viser det jeg alltid har ment: Nordmenn flest er gode mennesker. I dette lille landet har de fleste av oss omtanke for hverandre.

Og til de ca. 2400 Facebook-vennene mine som ikke sendte en gratulasjon: Ingen grunn til dårlig samvittighet av den grunn.  Jeg har ikke sendt en eneste fødselsdagshilsen til noen av dere. De som tok seg tid, og overrasket meg med en hyggelig hilsen fortjener likevel en takk, og jeg velgere å gjøre det på denne måten.

Skuespilleren Geir Børresen, som jeg snakket med i går kveld, sa at han hadde takket hver enkelt da han fikk liknende hilsener, Han visste ikke om noen andre måter og gjøre det på. Men jeg håper at alle forstår at det er det vanskelig for meg å få tid til. Jeg drifter fire nettsteder og arbeider for Landsforeningen for Voldsofre, så tiden strekker ikke til.

Og hva jeg gjorde på min fødselsdag? Det kan dere lese i referatet under denne artikkelen. Jeg var på medlemsmøte i Norsk Israelsk Handelskammer. Feiringen skal derimot skje i morgen, hjemme hos min gode venninne og arbeidskollega, Margit Lømo, blant annet sammen med Ingeborg Sørensen. Vi er invitert dit for å se et TV-program på NRK om Margit Lømo, som i fjor ble gjenforent med sin sønn som ble adoptert bort som spebarn, og kombinerer det med en bedre middag og feiring av noe som det egentlig ikke er grunn til å feire: At jeg er blitt 58 år gammel.

Mange av mine Facebook-venner sendte musikkhilsener til meg i går. Her er noen av dem, til glede og gjenbruk for leserne:

Jan Inge Iversen er en god venn av meg, som bor på Jæren. Han har i mange år produsert musikk og spilt i band. Denne låten, der han selv synger, laget han til en av hans hans andre venner i forbindelse med en fødselsdag:

httpv://www.youtube.com/watch?v=zSN1o8OpS6o

Husverten min, Ivar, har gått sammen med sine tyske venner og laget denne låten. (Ivar først i bildet i innledningen av låten, sammen med sin russiske kone):

httpv://www.youtube.com/watch?v=ElRKGZkXilE

Min gode venn Ole Johan Svorken, som i dag redigerer et vinblad, og som i mange år har jobbet innen journalistyrket, har jeg kjent i mange år, helt siden vi som FrP-medlemmer dro på heisa-tur sammen til Hamburg, og havnet opp i opptil flere forviklinger. Han er fortsatt en festløve, og sendte meg derfor denne passende hilsenen:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Ci4N7kKMihU

Og her er noen flere hilsener:

httpv://www.youtube.com/watch?v=60dJ-peFey8

httpv://www.youtube.com/watch?v=3GwjfUFyY6M

httpv://www.youtube.com/watch?v=Vx4aO4-nr0c&feature=feedf

8 comments to Takk til alle som gratulerte meg med min fødselsdag

 • De fleste venter til dagen er omme. Så poster de EN takkemelding på FB veggen sin som gjelder alle.

 • eplejuice

  Kjære Jan
  Hjertelig til lykke med feiringen. Jeg håper du
  får en «bedre» middag med full treff fra kokken.
  Takk for at du jobber for et bedre land med bedre forståelse og bedre og bredere nyhetsformidling.
  Tusen hjertelig!

  hilsen eplejuice

 • HT

  Artige musikk videoer. Plutselig begynte jeg å få sansen for tysk musikk. -:)))

  Ser at Jan påpeker at det egentlig ikke er noe å feire at man bare blir eldre og eldre for hvert sekund som går. Så da synes jeg Jan kan feire at han er den ungdommen han er. Man skal lete lenge for å finne enn så ungdommelig 58-åring som Jan.

  En spesiell takk til Jan for å ta opp saker som nesten ingen andre medier skriver om som f.eks Gert Wilders rettsakene, Uigurenes kamp for menneskerettigheter og mye annet, samt takk for den store takhøyden som er inne på kommentarfeltene her.

 • Anonym

  Det var jo en snedig måte å fortelle om at du har hatt bursdag og at du har mange venner facebook venner, og at du er åpen for flere gratulasjoner.

 • Kjære Jan

  Hjertelig gratulert fra Nederland.

  Takk for ditt blogg.

  Fred

 • Amund Garfors

  Fra Smilets Land sender også jeg de beste ønsker for dagen din Jan! Og håper du får minst 50 nye år her på jord. Vi trenger slike mennesker som deg Jan,og som tør der andre tier. Så må du bare feire forsiktig, uten at altfor mange ølkrus går ned.

  Med vennlig hilsen Amund

 • jse

  Ja, gratulerer med vel overstått dag Jan.

  Alltid spennende å følge bloggen din.

  Med vennlig gilsen jse

 • Jan Inge

  Hei Jan!
  Jeg kom egentlig tilfeldig bort i denne takkeartikkelen din, så jeg har ikke sett den før nå.
  Bedre sent enn aldri, er det noe som heter. 🙂
  Vel…jeg ville bare si at hvis noen fortjener en gratulasjon og/eller hyllest, så må det være deg. Du er en fantastisk og fargerik person, det er lett å sette pris på.

  Med vennlig hilsen
  Jan Inge Iversen