Søk

Kategorier

april 2011
M T O T F L S
« mar   mai »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israels jødiske befolkning økt til 6,1 millioner

Den siste oversikten fra det israelske statistiske sentralbyrået viser at Israel ved utgangen av 2010 hadde 6,1 millioner jødiske innbyggere, mot 5.8 millioner et år tidligere. I tillegg kommer blant annet 1 573 000 arabere. Araberne som er bosatt i Israel får fortsatt flere barn pr. familie enn den jødiske delen av befolkningen, men det oppveies for en del gjennom den jødiske innvandringen. I fjor tok Israel imot 19 000 jødiske innvandrere.

De fleste innvandrerne som bosatte seg i Israel i fjor kom fra de statene som tidligere utgjorde Sovjetunionen. I alt 7 300 innvandrere kom fra disse landene. Det kom 3 980 innvandrere fra Nord Amerika og 1 470 fra Sør Amerika.

Det var en betydelig innvandring til Israel av jøder fra land der det er blitt vanskelig å leve som jøde. Det gjaldt spesielt Frankrike, der den økte rasismen og antisemittismen blant annet fra den store muslimske befolkningsgruppen, har gjort livet vanskelig for jøder. Hele 2040 franske jøder valgte å forlate Frankrike i fjor for å reise til Israel. Fra Venezuela, der president Hugo Chavez har fremstått som en av verdens mest Israelfiendtlige statsledere, økt innvandringen til Israel med 280 prosent.

En jødisk familie føder nå gjennomsnittlig 2,9 barn, mens en arabisk familie gjennomsnittlig får 3,5 barn. For ti år siden var tallene 2,53 og 4,37. De israelske jødene får med andre ord flere barn nå enn tidligere, mens det omvendte er tilfellet for den arabiske befolkningsgruppen

4 comments to Israels jødiske befolkning økt til 6,1 millioner

  • Undrende og passe dum

    Det at det fødes flere barn i Israel er fint og det er hyggelig med statestikk. Kan også være et utrykk for dårlige tv programmer. Det kunne være innteresant å få med tallene for hvor mange som flytter ut igjen, fordi det de drømte om ikke var annet enn en drøm. Kansje Jan har kunnskap om hvordan de jøder som flyttet til Israel fra Etiopia har det og hvordan de føler at de blir behandlet som delvis svarte jøder. Bare for å få en balanse i de statistiske forhold.

  • Jan Arild

    Den sneik du deg sleipt unna Jan.

  • «Den sneik du deg sleipt unna Jan.»

    Hva er dette for manérer? Hvis du ikke har noe fornuftig å si, la være med å dele det med andre.