Søk

Kategorier

april 2011
M T O T F L S
« mar   mai »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Påsken minner jødene om forpliktelsene til å bekjempe slaveri og ufrihet

“Det jødiske menneskesynet som kommer til syne under påskefeiringen er et menneskesyn som befinner seg i kjernen av Bibelens budskap: Alle mennesker er skapt i Guds bilde og derfor er slaveri og ufrihet intet mindre enn gudsbespottelse. Alle mennesker har det samme menneskeverd og enhver av oss er forpliktet til å bekjempe slaveriet og ufriheten i alle sine skjulte og åpenlyse former,” skriver lederen for Senter Mot Antisemittisme, Michal Rachel Suissa. Jødene feirer sin påske i kveld. Her forklarer Suissa om bakgrunnen:

“Jødene feiret Påske mandag kveld. Det er påbudt for dem å lese Hagada, fortellingen om den tiden da jødene var statsslaver og om kampen for frihet som omsider ble til den velkjente reisen tilbake til Abrahams land, Israel. Hver enkelt må sette seg inn i slavenes forhold for å lære å verdsette friheten. 

Det er dessverre mange medmennesker omkring oss i vår frie verden som ennå mangler de rettighetene som skiller et fritt menneske fra en slave.  Vi må derfor alle benytte denne høytiden til å granske oss selv og se hva hver av oss kan gjøre for å bidra til en bedre og mer rettferdig verden for oss alle. 
Det fremgår av Hagada at ”Slavene var vi hos Farao i Egypt.”  Med dette ønsker man å presisere at det var forskjell mellom statsslaveri og privat slaveri. Jødene var slaver under Egypt mens Josef var Potifars personlige slave. Statsslaver har hverken rettigheter eller mulighet til naturlige menneskelige relasjoner. Personlige slaver har ingen rettigheter, men de kan i det minste ha enkelte personlige relasjoner til sine eiere. Jødene ble med andre ord utsatt til den mest undertrykkende formen for slaveri, og den eneste friheten de hadde var muligheten til å tenke, håpe og drømme, noe de benyttet seg av og som hjalp dem til å komme ut av slaveriet under et av datidens mektigste imperier.  Selv Moses var i tvil om hvorvidt jødene var modne for friheten. En brennende busk innad men tørr utad, måte til for å bringe ham på positive tanker. Den tvilende Moses betalte en høy pris for sitt frigjøringsprosjekt, idet han selv ikke fikk lov til å sette sin fot i Abrahams gamle hjemland. 

Lærdommen fra slaveriet er at håpet om frihet og troen på Gud hører sammen. Selv om Moses ikke nådde frem, lyktes han med å bringe sitt folk til målet. Dette ble stående som en viktig lærdom i jødenes historie. Påsken er derfor en høytid hvor det er påbudt for enhver jøde å prøve å forestille seg hva en slave gjennomgår, hva en slave føler, og ikke minst å se omkring oss og innse at slaveriet ennå finnes, og at det er vårt personlige ansvar å bekjempe det.

Dette er et menneskesyn som befinner seg i kjernen av Bibelens budskap: Alle mennesker er skapt i Guds bilde og derfor er slaveri og ufrihet intet mindre gudsbespottelse. Alle mennesker har det samme menneskeverd og enhver av oss er forpliktet til å bekjempe slaveriet og ufriheten i alle sine skjulte og åpenlyse former.

I Israel, som i verden for øvrig, finnes det mennesker som lever under slavekår. Det kan være uverdige arbeidsvilkår eller brutal menneskehandel. Mest utsatt er folk som er tvunget på flukt og som søker et bedre liv andre steder. Slike mennesker blir ofte et lett bytte for hensynsløse mennesker som utnytter deres svakhet. Det finnes også i vårt land mennesker som er utsatt for grov utbytting og som er fanget mellom brutale kriminelle og et selvopptatt samfunn. Vil vi eller vil vi ikke ha slaveri i vår verden, og hva har vi valgt å gjøre med det?

Vi er omgitt av dem, de lovlige og ulovlige slavene som er med å sikre noe av levestandarden vår. Mange små og vakre gule pyntegjenstander er tause vitner om de mange ufrivillige slavearbeidere som har laget dem for at vi skal kunne kjøpe dem billig.  Mens vi nyter et godt liv med gode og stadige billigere varer, bør det ringe en bjelle for oss: Noen må ha betalt med seg selv for våre billige varer. Jo billigere de er desto mer slaveri er det bak kulissene. 

Denne Påskeaften, mens vi leser Hagada og tenker på jødene som var slaver i Egypt for om lag 3500 siden, må vi ikke glemme å ha i våre tanker de utallige som ennå lever under trellekår blant oss men som hverken har rettigheter eller en leder som Moses. Det er da det blir moralsk oppbyggelig å lese Hagada også i år.”

63 comments to Påsken minner jødene om forpliktelsene til å bekjempe slaveri og ufrihet

 • Rune

  For en hykler du er, skam deg, håper du for din straff i neste liv om ikke i dette! Jødisk fascist, det er det du er! Den tragiske staten din er snart historie:)

  • Rune

   Nå tror ikke jeg på noe liv etter dette, men om det er det, noe du tydeligvis tror, tror jeg drommen vil hard mot deg. Skrive om ufrihet, men være totalt likegyldig til ofrene for Israel, skammer du deg ikke? Jeg blir så sint at det er vanskelig å kontrollere. Håper motstandskjemperne i Palestina sender noen raketter i påskehøytiden og treffer Netanyahu-velgerne, det fortjener de. Tenk at så mange jøder skulle gå over til fascismen, det er tragisk, og noen av dem, som deg, i Norge. Dere jobber aktivt med å spre løgner og hat.

   • @Rune: -«Håper motstandskjemperne i Palestina sender noen raketter i påskehøytiden og treffer Netanyahu-velgerne»…!

    Det kommer de sikkert til å gjøre, de har allerede sendt avsted ca 10.000 raketter og mortargranater inn over sivile israelske befolkningssentra, og det er lite som tyder på at de har tenkt å slutte med det første. Men, hvis du er så hissig på drepe jøder, hvorfor reiser du ikke ned og slutter deg til de andre jødehaterne? Alt du trenger er å skrike «allahu akbar» og «itbah el jahud», og selvsagt konvertere til islam hvis du ikke allerede er muslim. Skulle du være ubemidlet, kan vi sikkert sette igang en kronerulling for å få sendt deg nedover, mot et løfte om at du aldri mer kommer tilbake til Norge. Snakk med Lars Gule, han vet veien.

    Altså, det er vanskelig, for ikke å si umulig å ta på alvor slike utbrudd som du serverer her. Hvis moderator velger å slette denne strengen allerede før den i det hele tatt rekker å bli en streng, så har jeg full forståelse for det. På min blogg ville det ikke engang være målbart hvor fort sånne hatske, usaklige utbrudd forsvinner. Staten Israel derimot, er kommet for å bli, og den vil overleve og bestå lenge etter at du og jeg og duttebassene i Hamas, PLO og Hizb’Allah er dead and gone.

    bjorn

 • Shakir

  Det jødiske menneskesynet som kommer til syne under påskefeiringen er et menneskesyn som befinner seg i kjernen av Bibelens budskap: Alle mennesker er skapt i Guds bilde og derfor er slaveri og ufrihet intet mindre enn gudsbespottelse. Alle mennesker har det samme menneskeverd og enhver av oss er forpliktet til å bekjempe slaveriet og ufriheten i alle sine skjulte og åpenlyse former,” skriver lederen for Senter Mot Antisemittisme, Michal Rachel Suissa.

  Åssen i helvete skal du forklare at dere jøder er guds utvalgte folk som er over alle andre «GOY». Dere bruker guds ord som lisens til å drite i alle verdens regler. Din jævla barnemorder. Du sprer løgner og hat. Du er imot antisemitter men driver hat mot muslimer. Jævla hore!!

  • eplejuice

   Takk for du gjentar Michael Rachel Suissa`s gode
   formuleringer. De trenger å gjentas.

   Ubermenchen, overmennesker, supremacy-idelogi,
   dhimmi-status finner du lettest blant dine egne
   om det er det du er på utkikk etter.

   Når det kommer til midtøsten har Israel forsvart
   seg mot denne ideologien fra dag 1 med det ene
   jihad angrepet etter det andre enten det er alle
   krigene som er påført dem eller alle blinde angrep
   på måfå hvor hvem som helst rammes.

 • Anonym

  Når man nok en gang leser Yasir Shakir helt forutsigbare tirader, så ser man behovet for påbudet om munnvask før bønn.
  Tåfis rett fra Yasirs munn nok en gang.

 • Det er visst ingen grenser for hva enkelte han tillate seg å skrive her inne. Jeg har selv makulert et par «visittkort» som disse skribentene har lagt igjen på min blogg. Jeg driver min blogg etter samme prinsipp som jeg arbeidet etter som dørvakt: det er ingen rettighet å komme inn, det er et privilegium. Og den som bråker i døra, bråker inne.

  Nå er imidlertid dette Jan Simonsens blogg, så det er ikke opp til meg å fortelle ham hvordan han skal administrere sin eiendom. Men bloggen står seg bedre på å stenge av seksjonen for verbal gjørmebryting. Sakene som opptar oss og tiden vi bruker på det er for kostbar til å gå rundt med hundepose og plukke opp dritten etter den totalitære familiens klakører og kannestøpere.

  Ha en fin dag, alle.

  bjorn

 • Even

  Når jeg leser dette innlegget får jeg inntrykk av at artikkelforfatteren mener at Bibelen nedlegger forbud mot slaveri. Men det er noe annet som står i min bibel. For eksempel står det i andre mosebok 21.2: «Når du kjøper en hebraisk trell skal han tjene i 6 år. Men i det sjuende året skal han gis fri uten vederlag.»

  Dette må da vel bety at det er lov å holde både jødiske og ikke-jødiske slaver. Men de jødiske slavene skal slippes fri etter 6 års tjeneste.

  Det som slo meg da jeg leste dette første gang var at slaveri var tillat. Og at det var forskjellig behandling av jøder og ikke-jøder.

  Når det er sagt må Moseloven ses i sammenheng med lovgivingen som gjaldt tidligere. Dersom en slave forble slave inntil sin død før Moseloven, representerte denne loven et vesentlig skritt i riktig retning – i hvert fall for de jødiske slavene – ettersom de i henhodl til denne regelen blir satt fri etter en stund.

  Når det gjelder jødedommens syn på slaveri antar jeg at slaveri er forbudt i Talmud?

 • Hei Rachel. Godt å lese deg!
  Som vanlig, nevner mann jøder, kommer hat ulven ut fra skogen! Arabere, i stedet for å slåss tappert, belaster de moralsk sine fiender ved å kalle dem barnemorder.
  Araberne har å gjøre med en stat med en hær, av sivile institusjoner og mennesker, ikke med en morderisk ideologi.
  Islamistene påberoper sionistisk ideologien spøkelset til å rettferdiggjøre deres blodige islamistisk ideologi som, selv er reell.
  Hvis en vakker dag blir Imazighene sterke og klare og krever landet til Massinissa, vil arabere sikkert anklager oss for «massinissisme».

 • Ugle Sett

  Som en så beskrivende skrev på din blogg Kabylia: ,,Det er lettere å få en katt til å gå på 2 bein enn å få en araber til å forstå hva demokrati er,,. Vedkommende greide visst å få sin katt til å gå på to.

 • miriam

  Til Rune og Shakir vedr «barnemordere».
  1. Familien Fogel, mor, far, Yoav 11 år, Elad 4 år og Hadas 3 mnd ble knivdrept, sovende i sine egne senger, av to unge palestinere i mars i år. I sine forklaringer uttrykker de to morderne ingen anger overt barnedrapene. Familien hadde to barn til som unnslapp fordi de sov i en annen del av huset. VI ville drept dem også, hvis vi hadde visst det, sier de to stolte barnemorder-heltene.
  2. For vel en uke siden ble en israelsk skolebuss bombet av raketter fra Gaza/Hamas. En 16 år gammel gutt har ligget i respirator frem til igår da han døde i går av hodeskadene han ble påført.

  Ellers: å argumentere med «jøde, svin og hore» sier det meste om den som bruker slike betegnelser …

 • httpv://www.youtube.com/watch?v=UK8Z3i3aTq4&feature=related

  • Anonym

   The Forgotten Rachels

   httpv://www.youtube.com/watch?v=co2X5LKH5n0

   • Amnesty International fordømmer blokaden av Gaza som et åpenbart brudd på internasjonal lov.
    FN har flere ganger tatt til ordet for å få Israel til å oppheve blokaden, men hva forventer man av et land som truet ICC til å droppe all etterforskning om de «påståtte» krigsforbrytelsene til Israel under Gaza invasjonen i 2009?
    httpv://www.youtube.com/watch?v=boFLruuLrgM

    • Christen

     Jeg tviler på at Amnesty har rett i at det ikke er lov å hindre et land man er i krig med i å anskaffe seg våpen.

     Denne videoen er bra. Det er utrolig at så mange aksepterer at Hamas fører krig mot sivile. Hadde Israel funnet på å gå til krig mot sivile, ville det blitt månelyst!

     httpv://www.youtube.com/watch?v=sHrImSDoL9A&feature=player_embedded

     • Nei, men det er i strid med internasjonal lov å straffe en sivilbefolkning for hva deres ledere gjør. Eller du kan kanskje forklare meg hvorfor f.eks sjokolade blir nektet å passere inn i Gaza?

      Israel fører en krig mot de sivile, virkemiddlene deres er her struping av blokaden, ødeleggelser av sivil infrastruktur (Nærmere 5000hjem ble ødelagt under «Cast Lead», prøv å si at alle disse 5000hjemme tilhørte Hamas/var våpenlagre eller var uhell?)
      Israel ødelegger titalls palestinske hjem hver måned, opptil hundretalls av personer blir daglig jaget vekk fra deres hjem.
      Israel fører en gjennomgående politikk som straffer sivile, det er ikke verre enn å se på deres «track rekord».
      httpv://www.youtube.com/watch?v=zIQZ1-RFq6A
      httpv://www.youtube.com/watch?v=1mQAp1OjJcE

      httpv://www.youtube.com/watch?v=Sz89CHSWoPU
      httpv://www.youtube.com/watch?v=buRfcFE1O6c
      httpv://www.youtube.com/watch?v=tW1-_JmXQt0

      • De palestinske hjemmene som blir revet, oftest i Jerusalem, er bygninger som er satt opp uten byggetillatelser fra de lokale myndighetene. Slike bygninger blir ofte revet, enten de er satt opp av arabere eller av jøder.
       De bygningene som ble angrepet under Gazakrigen var enten tilholdssteder for Hamas, våpenlagre, eller bygninger som skjulte smuglertunneler. Det var flere tusen smuglertunneler på den tiden, og de var selvsagt angrepsmål.
       NB: Israelerne informerte beboerne via både flyveblad og telefonoppringninger om hvilke bygninger som skulle angripes.

      • Christen

       Så vidt jeg vet frakter Israel inn tonnevis med mat. Dette med at de skulle blokkere sjokolade er ukjent for meg. Mulig israelerne er bekymret for at araberne skal få hull i tennene?

       Hvis Israel jevnet hus med jorden uten at det forelå mistanke om at de ble brukt militært, er dette en krigsforbrytelse. Nå har jo Richard Goldstone erklært at Israel ikke bedrev systematiske krigsforbrytelser under denne krigen. I motsetning til Hamas.

       Jeg har tvert i mot hørt at Israel unnlot å angripe Hamas’ kommadosentral fordi den lå i kjelleren på et sykehus. Hadde de gjort det, ville det være Hamas som med sin plassering av millitære mål hadde måttet bære ansvaret.

       På meg vikrer det som om Israel begrenser maktbruken mer enn det Krigens folkerett strengt tatt krever. Jeg hørte nylig et foredrag av en Oberts Kemp (britisk). Han hevdet at Israel har lavere andel døde i «colateral damage» (utilsiktet skade) enn alle andre krigførende land.

       I det hele tatt forstår jeg at israelerne føler at behandlingen landet deres får representerer en viderøring av den klassiske anti-semittismen.

       • Offiser

        @ Christen
        Jeg har tidligere lest at du har kritisert Israel for å ha brukt fosfor i Gaza. I prinsippet så har du rett i det men vet du egentlig hva fosfor er og hvorfor kritiserer du ikke USAs bruk av fosfor i Afghanistan?

        Hvitt fosfor er ikke totalforbudt i krigføring, kun om det benyttes mot sivile eller mål i nærheten av sivile.
        Under angrepene på Gazastripen ble fosforet ble brukt til å røyklegge slagmarken. Akkurat det samme som skjer i kampen mot Taliban. Skjønner?

        • Christen

         @ Offiser. Nei, jeg har ikke store kunnskaper om stridsmidler. Og selvfølgelig må de samme reglene gjelde for USA som Israel. Jeg kan nevne at jeg har hørt at Norge bruker 12,7 mm ammunisjon mot soldater. Dette er jeg også skeptisk til. Jeg er også skeptisk til den krigføringen vi nå driver i Libya ettersom den forekommer meg kanskje å gå ut over det mandater vi har fra FN.

         Når det gjelder fosfor bygger min skepis på at det for meg virker som om dette stridsmiddelet har en effekt på mennekser som likner effekten av kjemiske stridsmidler.

         Når det gjelder bruk av fosfor til tåkelegging er det kanskje ok. Men hva skjer med de menneskene som befinner seg der det tåkelegges?

         Jeg synes Hamas burde ha møtt Israelerne utenfor tettbygd strøk. De ville neppe vunnet, men de ville vunnet stor heder hos muslimene hvis de hadde klart å stanse noen tanks. Hamas har blitt spurt om hvorfor de ikke heller forsøkte å ta opp kampen på grensen? De svarte at det var umulig å krige der på grunn av israelsk bruk av fosfor.

    • Moskus

     Erlend sa: «hva forventer man av et land som truet ICC til å droppe all etterforskning om de “påståtte” krigsforbrytelsene til Israel under Gaza invasjonen i 2009?»

     Tullprat. Israel «truet» ingen i det hele tatt. Det du kommer med her er standard antisemittistisk møl som du har fått inn i hodet ditt fra en eller annen jødehatende nettside (som alt det andre pisset du trøkker inn i bloggen til Simonsen her). Når det gjaldt ICCs ønske om å undersøke hendelser under Gaza-krigen: ICC kan kun undersøke slike saker i land som har skrevet under «The Rome Statute of the International Criminal Court» fra 1998, noe verken Israel eller myndigheter på Gaza har gjort. Ergo er det JURIDISKE grunner til at ICC ikke fikk utført noen gransking. Det hadde ingenting med «trusler» å gjøre, men det faktum at DU hevdet at det hadde det, viser ikke bare hvordan du betrakter hele den israelske staten som en «røverstat» (hvilket ikke bare er absurd, men antisemittistisk i seg selv), det viser også det antisemittiske grumset som ligger til grunn for holdningene og ideene dine fra bunnen av. Skam deg!

  • Endelig et vettugt innlegg, Erlend. Barn er alltid uskyldige ofre for voksne kriger og dumheter. Og alle barn har selvsagt samme verdi, enten de er jøder, kristen, muslimer, arabere, afrikanere eller hvite.

   • Vettug i den form at jeg ikke har lagt ved dokumentasjon som viser Israel sine mange feil og mangler som du tvert ignorerer? (Vil påstå at grunnen til det er at du ikke har noe svar og dermed velger å ignorere alt som ikke passer i ditt syn)

    Vil forøvrig påpeke ironien i artikkelen din som drar frem jødenes slaveri i Egypt «Lærdommen fra slaveriet er at håpet om frihet og troen på Gud hører sammen»
    Her blir det ikke nevnt hvordan jødene etter erobringen av Israel selv hadde slaver?

    Ikke at jeg holder ting som skjedde for tusenvis av år siden imot noen etterkommere idag, men det er da revisjonisme å dra frem enkelte elementer av historien for å fremme et poeng? Spessielt når historien i sin helhet er noe helt annet enn hva det blir fremstilt som.

    • Vel. Det er ikke min artikkel. Som du burde kunne lese deg til er den skrevet av Rachel Suissa, som er professor og selv er troende jøde, og derfor er godt kjent med jødisk teologi. Så artikkelens innhold må vi regne med er riktig. Pussig at så mange anti-israelere reagerer negativt når en kjent jøde skriver at alle mennesker har det samme menneskeverd og er forpliktet til å arbeide for frihet ogt mot slaveri.
     Når det gjelder det innlegget jeg skrøt over gjaldt det videoen din der en ung jente snakket om behovet for å hjelpe verdens barn. Du burde kanskje også være fornøyd med at vi kan være enige om å hjelpe nødlidende barn. I mai i fjor var jeg i Israel sammen med Moonwalk-danseren Jonathan Bjørland, og delte ut gaver til kreftsyke barn på et sykehus nær Tel Aviv, og et sykehus i Betlehem, samt et palestinsk hjem for blinde barn. Da forstår man at barn er barn enten de er jøder eller palestinere.
     Når det gjelder mine manglene kommentarer til dine hudrevis av kommentarer, skyldes det at jeg driver denne bloggen som hobby på en begrenset fritid. Jeg har ikke tid til å svare på kommentarinnlegg. Debattene går jo likevel av seg selv, ser jeg. Med et balansert antall innlegg fra begge sider.

  • Moskus

   httpv://www.youtube.com/watch?v=XELcNMhkKCo

   httpv://www.youtube.com/watch?v=X8fRMqWOBuM

   httpv://www.youtube.com/watch?v=qSwpAX1xvrc&feature=related

 • Gaza without electricity

  httpv://www.youtube.com/watch?v=mf7mcWABvNc

  Som vi ser. Israelerne skaper umenneskelige forhold.

 • Anonym

  Egypt: Just like in Gaza and Lebanon etc. «Democracy» = Radical Islam!

  Egyptian Children’s TV Show: We Must Liberate Jerusalem from the Hands of «the Disgusting Jews»

  httpv://www.youtube.com/watch?v=Lvxuctfu9dA

 • How the International Solidarity Movement Caused Rachel Corrie’s Death.

  http://www.israpundit.com/2008/?p=21409

  • Rettelse; Rachel Corrie døde mens hun protesterte ulovlige husødeleggelser i okkupert territorium.

   Det er tydelig at Israel sitt mest brukte virkemiddel i slike saker nok en gang blir brukt for å rettferdiggjøre drap på uskyldige. Nemlig flytte skylden over på alle andre.

   «Det er Hamas sin skyld at våre bomber «bommet» på målet og drepte 30sivile»

 • Under WWII blokkerte De Allierte trafikken av handlesfartøy fra å nå tyske havner.

  «Amnesty International fordømmer blokaden av Gaza som et åpenbart brudd på internasjonal lov»

  Ville de gjort det samme under WWII, Erlend?

  Det er forferdelig å se hvordan Gazas befolkning lider under blokkaden.

  Roots The Club

  httpv://www.youtube.com/watch?v=n_puiuvWHQ4&feature=related

  Se hvem som er en tur påå byn’ S A M M E N!

  • 70% av palestinere lever under fattigdomsgrensen, 1av 1,5millioner palestinere er registrert som flyktninger, 500 000av dem bor i flyktningeleire.

   Rettferdiggjør du dette med at et fåtall av palestinere lever i luksus?

   1. Sammenligner du Palestina med Nazi-Tyskland?
   2. Enhver militær handling siktet mot sivile vil bli fordømt.
   Kan du utdype hvorfor Israel nekter å la sjokolade passere inn til Gaza? Utover å straffe sivilbefolkningen hvilken hensikt har dette?

 • Under WWII blokkerte De Allierte trafikken av handlesfartøy fra å nå tyske havner.

  «Amnesty International fordømmer blokaden av Gaza som et åpenbart brudd på internasjonal lov»

  Ville de gjort det samme under WWII, Erlend?

  Det er forferdelig å se hvordan Gazas befolkning lider under blokkaden.

  Roots The Club

  httpv://www.youtube.com/watch?v=n_puiuvWHQ4&feature=related

  Se hvem som er en tur på byn’ S A M M E N!

  • eplejuice

   Takk for den Asdic ! a must see..
   Her er gutta som løper gråtende til FN i godt lag, –
   ikke så helt overbevist om at de kler offerrollen
   like godt etter denne

 • Hvis Erlend er på de kanter, kan det være intererresant å ta en titt på menyen, og sjekke telefonnummeret for bordbestilling.

  http://www.rootsclub.ps/index.php

 • For å supplere Christens innlegg og det som ble sagt i filmen.

  Behind the Headlines: The Israeli humanitarian lifeline to Gaza

  http://www.mfa.gov.il/MFA/About+the+Ministry/Behind+the+Headlines/Israeli_humanitarian_lifeline_Gaza_25-May-2010.htm

  Israel Navy Intercepts Iranian Weapons en route to Hezbollah, 4 Nov 2009

  httpv://www.youtube.com/watch?v=wXDCDPPeN_Q&feature=player_embedded#!

  I henhold til Erlends logikk, begår IDF her «budd på folkeretten»

  Hvordan i alle dager hadde iranerne tenkt å losse lasten i Gaza havn?

  Se foto:

  http://ipsnews.net/pictures/Gaza_harbor_from_above_building.jpg

  • «The UN relief agency for Palestinian refugees Unrwa’s list of household items that have been refused entry at various times includes light bulbs, candles, matches, books, musical instruments, crayons, clothing, shoes, mattresses, sheets, blankets, pasta, tea, coffee, chocolate, nuts, shampoo and conditioner.»

   Kan du forklare meg hvordan blokkeringen av slike varer er en del av Israel sin «krig» mot Hamas?

   Forøvrig et fint bilde du har av Gaza havn, var du også klar over at Israel nekter disse fiskebåtene å gå lenger ut enn 1,5km fra havnen og derfor ikke er istand til å fiske i områdene med mye fisk? Er du forøvrig klar at Israel med jevne mellomrom bestemmer seg for å skyte etter båter de mener er «for nærme» deres fantasi grense?

 • The World is Concerned about Palestinian Kids.

  http://www.patriotactionnetwork.com/forum/topics/the-world-is-concerned-about

  For interesserte: Kartet viser jødiske bosetninger på WB.
  Fremgår det at jødene nærmest har tatt over det hele, som NRK, TV2 og norsk presse gir inntrukk av?

  http://www.nytimes.com/imagepages/2010/07/06/world/middleeast/06settle-graphic.html?ref=middleeast

  Ja, innsamlete US $ finansierer deres liv.

  • Bildet ditt viser forøvrig ikke områdene avsperret for bosetningene og områdene avsperret for «jødiske» veier som går gjennom vestbredden og som palestinerne ikke har tilgang til.

   Slike «avslørende» bevis er ikke så avslørende om man forteller hele historien.

 • Erlend. Gaza ble Judenrein i 2005. Hvorfor bor de fremdeles i det du kaller flyktningeleire?

  Det er dessuten tøv å kalle det for leir. Det finnes ingen brakker, men normale hus og ingen stengseler.

  Bortsett fra norske skattekroner og massiv støtte fra EU. Hvordan skal de bygge opp en selvstendig selvgående stat på Gazastripen?

  Hamas styrer butikken. Her ser du Hamas’ moralpoliti på Gaza Beach.

  http://i172.photobucket.com/albums/w1/Asdic_photos/Mounted-Hamas-officer-rid-001.jpg

  Gazans confirm: Hamas exploited UN school to stage attacks

  In a dramatic twist, Gaza residents are confirming the IDF account that Hamas was staging attacks from the UNRWA school that was later hit by return fire. In effect, that means that Hamas was knowingly endangering the lives of the civilians in the hope of scoring a propaganda coup by getting them killed.

  This was confirmed by the AP:

  «The Israeli army said its soldiers came under fire from militants hiding in the school and responded. It accused Gaza’s Hamas rulers of “cynically” using civilians as human shields. Residents confirmed the account, saying militants were seen staging attacks from the area.»

  The UNRWA school in the Jabaliya refugee camp was effectively exploited by the Hamas terror group as a booby-trapped for attracting Israeli fire and rigged with explosives detonated during a firefight, possibly by the shelling but possibly too by a detonating triggered by Hamas. Between 20 and 30 people were killed there, and dozens were injured, it has been reported.

  An IDF investigation found that among the dead at the Jabaliya school were Hamas terror operatives and a mortar battery cell that was firing on IDF forces in the area. Hamas operatives Imad Abu Askhar and Hassan Abu Askhar were among the terrorists identified among the dead.

  “We face a very delicate situation where the Hamas is using the citizens of Gaza as a protective vest,” IDF Spokesperson Brig. General Avi Benayahu said following the incident.

  http://israelinsider.net/profiles/blogs/gazans-confirm-hamas-exploited

  Yor turn, Erlend.

 • Erlend 02:20

  Med tanke på Fogelfamiliens endligt, er det kanskje ikke så merkelig at det finnes veier for arabere og veier for jøder.

  Abu Huraira reported Allah’s Messenger (may peace be upon him) as saying: The last hour would not come unless the Muslims will fight against the Jews and the Muslims would kill them until the Jews would hide themselves behind a stone or a tree and a stone or a tree would say: Muslim, or the servant of Allah, there is a Jew behind me; come and kill him; but the tree Gharqad would not say, for it is the tree of the Jews.

  http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamentals/hadithsunnah/muslim/041.smt.html#041.6985

 • Erlend 02:17

  Disse items kommer inn via tunnellene ved Rafah.

  Hvorfor åpner ikke Egypt grensen?

  Tunnel-Vision in Gaza.

  http://www.meforum.org/630/tunnel-vision-in-gaza

  Only Israel – by Yedida Freilich

  httpv://www.youtube.com/watch?v=OaGHUZ-8DWw&feature=player_embedded

  Nå kan du finne noen andre å leke med.

 • Skriv gjerne svar i bunnen av tråden med henvisning til debattant og klokkeslett.

  Da er det enklere å finne det.

  Shalom

 • SHALOM JERUSALEM

  httpv://www.youtube.com/watch?v=Zb6YCGHQ02U&feature=fvwrel

  ISRAEL – Hava Nagila

  httpv://www.youtube.com/watch?v=p7fB06S8Bq8&feature=related

  Hatikva-The National Anthem of Israel

  httpv://www.youtube.com/watch?v=NjfFpFW9OdA&feature=related

 • Jødene har efter hvert erfart at «Ships for Gaza» ikke er lastet med sjokolade.

  Karine A Affair הווידאופדיה: קארין איי

  httpv://www.youtube.com/watch?v=E3rfcjwgih4

 • Hei Erling.
  Hvorfor i alle verden er du så interessert i konflikten i midtøsten? Det er ikke noe påstått elendighet i Palestina som får deg ditt. Palestina ingen bryr seg om. ikke engang palestinerne.
  Alle vet at utfordringen i denne regionen er eksistensen av staten Israel. dvs. suverene folk, styrt av jøder i midten av den muslimske verden. Det er uholdbart for alle muslimer og tydeligvis for alle verdens antisemitter.

  Hva sier du om dette?
  The Imazighen (Berbers of North Africa) are struggling every day for their most basic rights. The right to land, the right to speak and use their mother tongue, the right to give our children the names we want, the right to follow the religion we want, the right to security. All of these basics rights and others are refused to the Amazigh people on their own land by Arabo-Islamist dictatorial states in North Africa.

  In comparison, Israel is a dream democracy for us. If we were Palestinian Arabs, we could have enjoyed 2 states, financial and official support from many of the countries in the world, the best media coverage of all time, freedom of speech, freedom of religion, and added to that, for Arabs in Israel itself, all the freedoms Israel guaranties to all of its citizens.

  About the relation between the Jewish people and the Amazigh people…

  So, my heart always goes out to my friends, and I know that the struggle of the Amazigh and Jewish people is the same.

  Thanks to my dear friend, Gerald Honigman, for writing this book. – Yugurten, Publisher, Afrique-du-Nord.com

 • Ugle Sett

  Kabylia!
  Erling lever i sin egen bittelille mikroverden som kun består av hans gutterom,Gaza og ,,Palestina,,.
  Ikke mye fornuft å hente fra den kanten dessverre av en halvstudert røver uten fritidsproblemer.

  Mvh Ugle Sett

 • Anonym

  BARACK HUSSEIN OBAMA: The last person you’d want to have at a Passover Seder! Obama compares the Jewish Passover message to the Muslim uprisings in the Middle East.
  Israel Matzav: http://israelmatzav.blogspot.com/2011/04/obama-sees-passover-message-in-muslim.html

  Glenn Beck: Obama’s Passover Message
  http://www.foxnews.com/on-air/glenn-beck/index.html#/v/4652860/beck-obamas-passover-message/?playlist_id=86917

 • Vanligvis skriver jeg ikke kommentarer til kommentarer der folk som Erlend fritt kan utfolde seg. Vi hadde under siste verdenskrig også folk som Erlend som arbeidet for den tyske makt som hærtok landet. Disse psykopatene som arbeidet aktivt for å sende norske jøder og annerledes tenkende til masseutryddelsesleirene i Polen og Tyskland var norske nazister som forherliget ondskapens akse og så seg som overmennesker. Det samme kan man si om folk som Erlend som tydeligvis har en agenda som tuter ivei av full hals for å forsvare våre dagers ondskapens akse som er Islam. Psykopater vil aldri forstå noe annet enn sitt eget forkvaklede syn. Om Erlend er kommunist, muslim eller nazist er underordnet. Han strever øyensynlig med å bli godtatt i samfunnet han lever i. Dette resulterer i at han øyensynlig hater alle som ikke deler hans verdenssyn. Hat avler hat!

  • Roar.

   @Olaf

   Så sant som det er sagt men med et lite unntak. Du skriver: «Han strever øyensynlig med å bli godtatt i samfunnet han lever i.» Erlend strever neppe med å bli godtatt. Samfunnet vårt er jo lagt til rette for sånne som Erlend. Avvikere, kriminelle og trygdemisbrukere representerer jo det «politisk korrekte» og således er Erlend et resultat av vårt samfunnet. Det Erlend sier er egentlig det AP, SV og SP mener, men som de ikke tør si. Jeg vil heller skrevet: «Han strever øyensynlig med å godta det samfunnet han lever i, som sur puter opp under hans naive sjel og som bringer maten på hans tallerken.»

 • En kvikk update on Barak Hussein Obama.

  Obamas mentor og forbilde som ofte ble nevnt under valgampen.

  GOD DAMN AMERICA Rev Jeremiah Wright, Farrakhan & Obama

  httpv://www.youtube.com/watch?v=9hPR5jnjtLo

  • P.

   En kvikk update om jøden Obama sakset fra MIFF:

   Obama ønsker israelerne god påske
   Barack Obama ringte til statsminister Benjamin Netanyahu mandag. Den amerikanske presidenten ønsket Netanyahu og alle innbyggerne i Israel en god påske. I Det hvite hus blir den jødiske påsken markert med et tradisjonelt måltid (seder) sammen med representanter for det jødiske samfunnet i Washington.
   Netanyahu takket Obama for støtten til Israels Irondome.

   • Og hvorfor skulle det gjøre Obama til jøde? Under ramadan sendte han hilsen til verdens muslimer. Og i forbindelse med den jødiske påsken hilser han jødene og viser respekt for deres tro. Helt normalt. Det har ganske sikkert alle amerikanske presidenter gjort før ham også. Til helgen kommer det nok en hilsen til oss kristne også.
    For noen år siden besøkte jeg muslimske venner i Israel under ramadan, og deltok i fasten. Gjorde det meg til muslim?
    Jeg har flere ganger besøkt Klagemuren og måttet ta på meg det tradisjonelle jødiske hodeplagget, slik det kreves for å få tillatelse til å gå inntil muren. Gjorde det meg til jøde?

 • Christen

  Det er påfallende hvor forskjellige virkelighetsoppfatninger de to sidene i denne debatten har.

  Jeg tror det ville være en god ide om en gruppe israel-venner og israel-fiender hadde reist sammen og snakket med begge parter i konflikten. Og med hverandre.

 • Roar.

  Jan Simonsen har tidligere publisert denne artikkelen på Frie Ytringer som forteller sammenhengen mellom Obama og jøder, og ikke minst om hvordan Obama plasserer jøder i sentral stillinger i administrasjonen.

  http://www.frie-ytringer.com/2009/12/21/obamas-menn/

 • Norge hadde tidligere en jøde som Stortingspresident,Jo Benkow, hvilket betyr at kongen på den tiden var jøde?

  I dag har vi Acktar Chaudry, og sist jeg sjekket var han muslim. Betyr det at kongen planlegger å konvertere til islam?

 • Cristen skriver 23:29

  «Jeg synes Hamas burde ha møtt Israelerne utenfor tettbygd strøk.»

  Hmmm? Skulle IDF ha sendt en skriftlig invitasjon?

  Er du helt Snurre Sprett?