Søk

Kategorier

april 2011
M T O T F L S
« mar   mai »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Glad for politiets advarsel mot Schengen

Et samlet nordisk politikorps ønsker at grensene til de baltiske landene vurderes sperret, skriver VG. Det vil innebære en endring av Schengen-avtalen, eller at Norge melder seg ut av hele avtalen. Schengen-avtalen fjerner personkontrollene ved grensene mellom medlemslandene. I Norge har samtlige stortingspartier med unntak av SV og Senterpartiet støttet denne avtalen. Demokratene og partileder Vidar Kleppe har alltid vært sterke motstandere av Schengen-avtalen.

Personer fra de baltiske landene står for 80 prosent av den organiserte kriminaliteten som begås i Norden. “Dette er en situasjon som vi ikke lenger kan leve med”, sier Arne Johannessen  til VG. Han er leder for Politiets Fellesforbund. Han mener at de åpne grensene er et kjempeproblem for hele Norden. Og får full støtte fra Demokratenes leder Vidar Kleppe.

“Demokratene har en klar programformulering mot Schengen-avtalen. De problemene Arne Johannessen tar opp, med kriminelle bander fra Øst Europa som raider Norge og begår store mengder med innbrudd, var lette å forutse da disse landene etter hvert ble med i samarbeidet. Så lenge Demokratene har eksistert har vi derfor krevd en slutt på “de åpne grensers-politikk”.  Hittil er vi ikke blitt hørt av de gamle partiene,” sier han, og legger til:

“Det er svært gledelig at Politiets Fellesforbund nå sier det samme som oss. Det vil det forhåpentlig føre til en bevegelse i debatten. Hittil har vi som har argumentert mot avtalen følt at vi har stanget hodet mot en murvegg. Nå må Stortinget ta politiets advarsler på alvor.”

Les også:

52 comments to Glad for politiets advarsel mot Schengen

 • eplejuice

  Her støtter jeg Vidar Kleppe og Arne Johannessen fullt ut.
  Det er umulig å få kontroll med kriminaliteten innenfor landets grenser dersom det det ikke skal være en kontroll ved grensene.
  Dette er atter et område hvor myndighetene svikter stort, og hvor belastningene må bæres av borgerne som må betale høyere forsikringspremier etter først å ha blitt robbet for biler, båtmotorer, inventar på hytter osv. Et annet meget alvorlig aspekt ved dette er at uten god kontroll ved grensene kan kriminelle også organisere menneskehandel.
  Her er jeg skremt over myndlighetenes likegyldighet overfor konsekvensene av åpne grenser som skaper så store og uoversiktlige forhold.
  Først skapes det en playground for kriminelle. Deretter
  lappes det litt på problemene som bare øker etterhvert
  som Europa oversvømmes mens friheten for kriminelle også
  er økende.
  Hvor vanskelig kan dette egentlig være? Vidar Kleppe og
  Arne Johannessen har helt rett, – selvfølgelig !

 • jse

  Helt klart supert å kunne ta en rask svenskehandel uten å måtte ta med seg passet. Men samfunnet har måttet betale dyrt for disse åpne grensene, så vi har ingen andre valg lenger enn å få tilbake en sterk grensekontroll.

  Å måtte fremvise pass er uansett en bagatell i forhold til den forhatte sikkerhetskontrollen vi alle utsettes for på flyplassene.

  EU har bevegd seg i en stadig mer udemokratisk retning. Med sine stadige direktiver som blir tredd nedover hodet på oss, uten at vi som befolkning har noen vi skulle ha sagt, så føler jeg å kunne kalle EU/EØS et tilnærmet diktatur.

  Så Vidar Kleppe har min fulle støtte til å få Norge meldt ut av Schengen, og for den saks skyld få sagt opp EØS avtalen. Det er på tide politikere får øynene opp for at den suverene nasjonalstat er den politiske konstruksjon som tross alt best ivaretar sine innbyggere og nasjonale interesser. Handelssamarbeid mellom land bør være en avtale mellom to og to land.

  Alt overnasjonalt lovverk må rett og slett avskaffes. Dette er kanskje et knefall for land som bryter menneskerettigheter ved å hevde indre anliggende. Men overnasjonale lovverk utgjør en for stor fare når udemokratiske og totalitære krefter kan komme på banen med å kunne pålegge frie demokratiske land uønskede lover.

  Uten overnasjonale lover står man selvsagt fritt med å komme med kritikk mot andre land eller å velge hvilke land man ønsker å samarbeide med, så en viss påvirkning vil man fortsatt kunne ha.

  En debattant på Aftenposten forum hadde et godt forslag for hva man kan gjøre med papirløse flyktinger. Man bør innføre passkontroll allerede ved ankomst-tunnelene på flyplassene. Dernest og at man pålegger flyselskapene ansvaret med å sørge for at passasjerene har papirene sine i orden ved ankomst. Hvis en passasjer ved ankomst mangler papirer kan vedkommende enten returneres på flyet umiddelbart eller bli tatt hånd om. Hvis et flyselskap gjentatte ganger blir tatt med papirløse passasjerer bør selskapet kunne utestenges.

  jse

 • Passasjerer som ankommer USA uten pass eller ID-dokumenter, returneres prompte med neste fly til landet vedkommene kom fra.

  Er det snakk om ventetid, tilbringes den i en celle på flyplassen. Politiet på Gardermoen gir passasjeren penger til billett til Flybussen og ber vedkommende møte neste morgen på Politiets Utleningsavdeling i Chr. Kroghsgate.

  • eplejuice

   Molbolandet Norge !!
   Styres i senk av rettroende verdinøytral
   sosialdemokratisk snillisme; alle er på
   bunnen gode, ingen grunn til engstelse,
   ingen må mistenkes for å ha gale motiver,
   fobier hindrer utviklingen mot felleskapets
   potensielle gleder, og må ikke få grobunn

   biler brenner, folk trues, jenter voldtas,
   eldre ranes, tyver stjeler, bander herjer,
   ører kuttes, kniver stikkes, skudd avfyres,
   men alt er under kontroll. La oss bare ikke
   snakke om det slik at det eskalerer. La
   utviklingen gå sin gang. La folk leve permanent
   på evig forsørgelse. La ghettoene blomstre.
   Parolen er lev og la leve. Ikke fordøm eller
   vær rasistisk. Forby islamofobi. Vi er alle
   snille i en snill verden, bare ikke de som
   roper varsko ei heller de som bryr seg.
   God morgen Norge !!

 • Judas Gahl Støhre.

  «De som ikke vokser opp i et felerkulturelt samfunn, vil være handicappet»

 • Kurt Guldvik

  Det som er interesant her,er at lederen for Politiets Fellesforbund går ut og advarer mot Schengenavtalene før at Romania og Bulgaria har satt sine spor som fullverdige medlemmer.Men å tro at regjeringen vil våge å ta tak i Schengen avtalene er vel heller tvilsomt,da jeg mistenker regjeringen for å bruke Schengen avtalene som en slags EU tilpassning.Og da har jo som kjent ikke det norske folk annledning til å være med å bestemme,fordi da kunne man jo risikert at befolkningen motsatte seg avtalen.

  • Her har du et godt poeng. Romania og Bulgaria er ikke medlemmer av Schengen. Likevel er det liten tvil om at godt organiserte rumenske sigøynerbander utgjør et like stort problem for oss som bander fra Baltikum. Det hjelper ikke nødvendigvis mye om østeuropeerne må vise frem et papir når de passerer grensen. Alle mennesker har jo et pass å vise frem, og det er lett å skaffe seg falske pass dersom de har et rulleblad som kan avsløres under en passkontroll. Problemet vil derfor stort sett også eksistere dersom Norge trekker seg ut av Schengen-avtalen. Med mindre vi også melder oss ut av EØS-avtalen, som jo sikrer østeurpeere rett til å bo i Norge i en periode mens de søker om jobber her, og i tillegg innfører visumplikt for folk fra disse landene. Men da blir også de negative konsekvensene for oss merkbart større:
   Vi må søke om visum når vi drar på ferieturer til Baltikum og andre østeuropeiske land. Vi kan ikke søke oss jobber eller etablere restauranter eller andre næringsvirksomheter i andre europeiske land. Det vil hope seg opp med endeløse bilkøer på grensen mot Sverige osv. Det er ikke etter min vurdering en ønskverdig situasjon.

 • Kurt Guldvik

  Det nok med en korrupt grensepost i foreksempel Litauen,Bulgaria eller Romania for å la folk med svært farlige hensikter kunne spasere rett inn i Norge uten at PST hadde hatt et fnugg av anelse hva som er i vente.Og det er svært betenkelig at Norge våger å legge sikkerheten i armene på slike korrupte land.Schengen avtalene er direkte farlig for vårt fedreland.

 • Amund Garfors

  Det ser for meg ut som norske politikere fremdeles ønsker
  fri flyt av hardbarkede kriminelle fra disse mafialanda og ex kommunist-sovjetiske statene der borte i Baltikum. For ingenting gjøres av våre evneveike rød/grønne regjering for å stoppe dette svineriet! Og disse baltiske statene klarer heller ikke – eller vil kanskje ikke stoppe dette uvesenet? Og det kan jo ha flere årsaker: Korrupsjon, likegyldighet, udugelighet eller kanskje de som styrer i disse land ser en annen vei, og håper på at disse bandittene som sendes vestover er med på å styrke innenriksøkonomien i disse land? Nesten som piratvirksomheten i Somalia benyttes av dem som tjener på dette?
  Det er sannelig på tide av denne sinnsyke Schengen-avtale revurderes og våre grenser blir overvåket 24 timer i døgnet av væpnet politi! Eller hvor store skal kostnadene bli før våre «ansvarlige» politikere tar sitt ansvar bevisst? Støtter Arne Johannessen og Vidar Kleppe 100% i denne saken!

  Men jeg hørte denne julenissen Storberget på nyhetene igår, og det ga lite håp for fremtiden. For den der oppkomlingen, han mente at det var ingen fare, og denne susekoppen hadde INGEN planer om å stenge våre grenser for kriminelle, hverken fra Baltikum eller andre røverstaer som sender sine folk hit for å bryte seg inn i hus og heim, butikker og kontorer, banker og posthus, og robbe folk på åpen gate, og bli rundstjålet av profesjonelle lommetyver. Joda, våre grenser skal ligge vidåpne for rov og ran fikk vi vite, og alt som kan krype og gå av kriminelle var hjertelig velkommen inn i kongeriket Norge!

  Sannheten er den at det virker som både Storberget og andre som sitter med ansvaret for landets innbyggere har fraskrevet seg alt slikt som heter anstendighet og moral. For meg virker det nesten som alt gjøres med omhu og kløkt for virkelig å ødelegge Norge for evig og alltid!
  For Norge ville etter min mening fint overleve selv om vi skrota alt denne dritten som EØS/Schengen, FN, NATO, WTO, ESA, Amnesty International, menneskerettsdomstolen i HAAG osv osv. Norge kunne glatt ordne seg med avtaler og med land som kan være til nytte for oss, og ikke omvendt!
  Dette medlemsskapet vi har i tjukt og tynt koster oss titalls milliarder kroner i året, og det betaler vi for å ødelegge landet! Nei, vi skal være herrer i eget hus, og ikke minst være istand til å kunne ha en effektivf grensekontroll, og ikke minst kunne være istand til å kaste ut alt uønsket som kommer rekende hit for å leve på våre penger. Personer som vi ikke finner grunn til å bli boende i vårt land, skal på en bestemt måte oppfordres til å forlate dette landet, til beste for både dem og oss!
  Derfor folkens, det er bare ETT parti som vil dette, og det er DEMOKRATENE, de nye SANNFINNENE i Norge. Derfor er valget veldig lett i 2011 og 2013. VI SKAL GJØRE JOBBEN!

 • Kunnskapsløyse på høyeste nivå. Det er tydeligvis sterke krefter i Norge som er for en hviterussifisering av landet, med ønske om autarki, selvforsyning og isolasjonisme.

  Hva gjelder kriminalitet fra de baltiske land er dette en myte. Det er et gigantisk problem med kriminelle bander fra Litauen, men hva gjelder Estland er det så og si ikke-eksisterende. Her skjærer man alle over en kam, akkurat som man er så flinke til å snakke om «slemme øst-europeere» uten nærmere spesifisering fordi man ikke klarer plassere landene på kartet! Sannheten er at Norge sliter hovedsakelig med kriminelle fra Litauen, Polen, Sverige og Danmark. Sjekk statistikk over utlendinger i norske fengsler. Og hva gjelder polske kriminelle har problemet med disse sunket betraktelig, og det er å forvente at det snart skjer det samme med litauiske kriminelle da finanskrisen nå har roet seg og økonomien igjen er på vei opp. Heldigvis flytter jeg selv fra dette supernasjonalistiske landet snart, og da nettopp til Estland, om ikke nasjonalister i dette landet greier å søle det enda mer til, sånn at jeg må fylle inn masse papirer og søknader og drit. Jeg blir rasende!

  Folk som ønsker isolasjon kan flytte til Hviterussland eller enda bedre: Nord-Korea. Kos dere.

  • Et godt innlegg synes jeg. Det er liten tvil om at Arne Johannessens utspill er ment å hjelpe politiets fagforening i Litauen med å få større bevilgninger og høyere lønn. Det er bare å lytte til hans argumentasjon, som går ut på at dårlige forhold for politiet i Litauen har ført til at myndighetene har mistet kontrollen over kriminaliteten, som dermed eksporteres også til oss. Dersom myndighetene får kontroll med utviklingen gjennom økte bevilgninger, mener han at det ikke blir nødvendig å oppheve Schengen-avtalen.
   Det er helt sikkert riktig at estlendere ikke utgjør noe problem for oss. Jeg har venner som opprinnelig kommer fra Estland, og venner i Polen og Romania. Det er klart at det vil være en belastning for mange nordmenn dersom Norge går ut av Schengen og EØS-samarbeidet og det blir lagt reiserestriksjoner på våre turistbesøk til land hvor nordmenn ofte reiser, som eksempelvis Polen og de baltiske statene. Vi må jo huske på at disse samarbeidsavtalene går begge veier. De øker vår frihet og gjør livet lettere for mange reisende nordmenn.

   • Kurt Guldvik

    Jan! Turisme er ikke nødvendig.Lov og orden er nødvendig.Jeg må ha visum hver gang jeg drar til Russland,og det har vært ofte.Jeg synes det er helt greit å måtte ordne visum først,selv om det tar litt lengre tid.Jeg vet utmerket godt at visum er nødvendig,ellers ville Norge vært oversvømmet av russere på samme måtte som man har folk fra baltikum og andre deler av Øst Europa.Jeg liker russere veldig godt,men vi kan ikke under noen omstendigheter legge Norge åpen får fremmede av den grunn.

    • Jeg føler vel at du og andre som er motstandere av Schengen og EØS-avtalen glemmer en helt vesentlig ting. Disse avtalene går begge veier. De gir polakker, litauere og estlendinger rett til å arbeide i Norge, men de gir også nordmenn rett til å arbeide og bo i Polen, Estland, Laitauen eller Tsjekkia. Det er en vesentlig utvidelse sv nordmenns valgmuligheter og personlige frihet, som jeg selv har benyttet meg av, og kommer til å benytte meg av i fremtiden også.

     • Anonym

      Det gir oss ca 4,7 mil nordmenn rett til å jobbe i EØS-landene men åpner opp for at 500 millioner europeere kan fritt ta seg inn i norge og til og med søke jobber på en lovlig måte. Simonsen, din logikk henger ikke på greip, men jeg skjønner jo at siden du var med på innføre Schengen og EØS i Norge så vil du forsvare denne ordningen. Om 50år når historien skal skrives så er jeg redd for at du havner på den siden i historiebøkene om de som gav bort landet vårt.

     • Kurt Guldvik

      Jan.Polakker, litauere og estlendinger bør ikke ha noe rett til å arbeide i Norge.Det skal kun benyttes fremmed arbeidskraft,dersom Norge ber om det.Hva er så flott med å legge Norge åpent for alle europeere? Disse EØS/Schengen avtalene bruker simple pressmidler mot harmoniske stater som Norge,til å kneble enhver form for nasjonalisme og selvstyre.EU/Schengen landene ønsker veldig gjerne at realitivt vellykede land som Norge skal redusere sin høye levestandard ved å påta seg andre lands fattigdoms problemer.

  • jse

   Hei Nikolai

   Det er nok få her som vil gå inn for en isolasjon slik du antyder. Men helt klart tror jeg nok man kan fremheve at den globalistiske modellen med overnasjonalt lovverk ikke lenger bør kunne videreføres.

   Vårt land opplever nå en innvandring som må sies å ha kommet fullstendig ut av kontroll. Norge har få muligheter til å hindre at uønskede personer kommer til landet. Personer som tar med seg kriminelle holdninger, kulturer/religioner som fortrenger norske kulturer og verdier. Å forsøke å sette begrensninger for denne innvandringen treneres nå av overnasjonalt og globalistisk lovverk, samt av vår nåværende regjering.

   Norge er et lite og sårbart land, hvor vi opplever at våre politikere nå forsøker å fortrenge nasjonal identitet til fordel for en ny og multikulturell identitet. Det eneste man har oppnådd med dette er at stadig flere av norges opprinnelige befolkning føler seg fremmedgjort i sitt eget land. Dette kan simpelthen ikke fortsette!

   Stadig flere land erfarer nå at et multikulturelt fellesskap ikke fungerer. Land, folk, religioner, kulturer og holdninger er såpass ulike at det rett og slett ikke fungerer i praksis.

   For all del. Jeg er sikker på at de fleste her på forumet ønsker samarbeid med andre nasjoner, men dette samarbeidet må bygge på hver nasjon sin suverenitet og vilje, og ikke på lovverk utarbeidet av overnasjonale organisasjoner.

   jse

  • eurasiat

   hva er galt med å være selvforsynt og ha grensekontrol?

   • Grensekontroll er nok mulig å innføre, med de fordelene og ulempene det medfører. Men selvforsynt. Nord korea prøvde seg på et system med både grensekontroll og selvforsyning, og folk sultet ihjel.

 • Kurt Guldvik

  Av de baltiske stater er Litauen kanskje det landet som eksporter mest kriminelle til Norge.Men samtidig så er Litauen det landet som har eksportert mest arbeidskraft til Norge.Så uansett så har Norge som land høstet av Baltikum.Uansett så er jeg for visumplikt igjen mellom stort sett alle land i Europa.Bare dette kan sikre at vi har fortsatt kontroll over eget land.

 • Kurt Guldvik

  Når det gjelder foreksempel visumplikt mellom diverse land i regi av EØS avtalen så tror jeg ikke dette ville skade de rike land i systemet,fordi slike land som Norge og andre overfører milliarder til de land som vi ønsker å beskytte oss mot.Og dermed står disse land uten mulighet for å innføre visum plikt som en hevn reaksjon mot at vi behandler visse land som ikke verdige partnere.For meg så vil jeg også ha visumplikt til land som Italia også.Italia er et like korrupt land som diverse øst europeiske stater.Hvem er det som slipper inn alle nigerianere i EU/Schengen området,jo det er Italienere det.Hvem er det som videre eksporter en haug med flyktninger til Norge.Jo det er land som Helleas og italia og tildels Spania det.Disse land bidrar ikke med noe arbeidskraft slik som foreksempel Litauen gjør.Og dermed har vi like mye å tape på fri ferdsel mellom de Sør Europeiske land som de Baltiske.Så her med en kraftig oppryddning til.Vi bør melde oss ut av Schengen og EØS samarbeidet snarest.

  • Erfaringsmessig har det dessverre vært slik at dersom Norge innfører visumplikt mot et land, vil dette landet svare med å gjøre det samme overfor Norge. Det vil komplisere turistreiser til populære og billige land i Øst Europa som Tsjekkia, Polen og Estland, som benyttes hyppig som steder for weekend-turer med billige flyselskap som Norwegian. Derfor vil nok visumplikt være til vesentlig ulempe for mange nordmenn.

   • jse

    I valget mellom multikulturalisme, ukontrollert innvandring og overnasjonale direktiver på den ene siden og visumplikt på den andre siden.

    Da velger jeg før fylle ut noen visumsøknader i ny og ne!

    jse

   • Kurt Guldvik

    Jeg forstår godt de som argumenter for billige reiser til andre land,at de føler seg brydd ved at det innføres visumplikt.Men faktisk er det langt viktigere å sikre Norge mot fri flyt av kriminelle.Jeg er sikker på at det er fullt mulig å utarbeide et visum system som er effektivt og som kan gjøres kjapt for de reisende.Jeg ser også for meg et strengere visum system,der kriminelle som har påført andre mennesker skader ikke får innreise til Norge uansett.Eller folk som er straffedømte i diverse narkosaker ikke er velkommen til Norge.Slik det benyttes i blandt annet Japan og USA.

 • Det ser ut til at mange her overser nettopp det at vi har mer problemer med kriminalitet fra Sverige enn Estland. Er visum- og borgbygge-tilhengerne også tilhengere av å isolere Norge mot Sverige og harryturer?

 • En annen sak er for folk som frykter multikulturalismen. Baltere og øst-europeere er ofte norskere enn nordmenn. Når jeg går tur ser jeg stadig polakker eller litauere sitte og fiske. Jeg gleder meg, spesielt når jeg sammenligner med tilsvarende nordmenn som sitter hjemme foran PC-en. Om folk frykter samfunnsutviklingen, men samtidig ønsker å være et snev realistiske, skjønner folk at dersom vi skal fortsette med dagens sosialistiske velferdsstat der vi betaler folk mer for å sitte på ræva enn å jobbe, må vi faktisk ha innvandring. Om dere da frykter hijab så mye, så bør da vel absolutt innvandring fra Øst-Europa være å foretrekke!

 • En smule realisme, Nikolai.

  Fisking er vanligere i mange østeuropeiske land som hverdagssyssel enn i Norge. Dessuten tjener mange polakker så dårlig her, at vi må se på det som «matauk».

 • De fleste polakker tjener ikke så dårlig her at det er matauk. Folk tror visst at Øst-Europa er Afrika. Lønningene i Polen og Baltikum er ikke slik at folk der ikke kan leve av dem, og man tar ikke til takke med dårligere kår i Norge enn i sine hjemland. Saken er at mange ønsker å spare, og det er i så fall derfor. Men mest av alt er det snakk om fritid.

  Og ja – fisking som fritidssyssel er kanskje vanligere i Øst-Europa. Det er fordi nordmenn har mistet sin kultur og ser på pene mennesker fra USA på TV eller spiser tandoori på Grønland i stedet for å se hvilket vakkert land vi har. Fint at øst-europeerne ser det. Jeg synes vi kan lære fra dem.

 • Nå må du slutte å tøve, Nikolai.

  Jeg besøkte Verftet i Gdansk i 1998. En lærlig tjente den gang Kr. 7,50 i timen. En overingeniør Kr.35,-

  I dag lønnes polakker i Norge med mellom Kr.30,- og 60,- i timen.

  Da passer det godt med en steketorsk.

  Tandori på Grønland? Hvor ofte da? Og ingen befolkning har vel flere hytter en nordmenn.

  Tilbake til tema.

  Østeropeiske bander har siden deres land fikk EU-medlemskap fritt kunnet reise til Norge på tjuetokt med store innelukkete lastebiler. Langs Østfold og Vestfoldkysten forsvinner hver sommer store antall påhengere. Bandene raider urmakere, gullsmeder og optikere over hele landet syd for Trøndelag.

  Dette har pågått i mange år. Hvorfor har Politiet opprettet gruppen «Grenseløs» for å bekjempe uvesenet?

  Byttet fra gullsmeder og urmakere sendes ut av landet med Posten samme dag som ranet utføres.

  Min løsning: Visum, og full sjekk ved innreise. Null arbeidskontrakt, ingen innreise til Norge.

  Svensker, du lissom. Bosniakker med svensk statsborgerskap. Kosovoalbanere er også svensker.

  Dette er vårt land for pokker.

 • M

  Vi trenger forandring, forandring i denne retningen…

  The Venus Project:
  http://www.thevenusproject.com/

  The Venus Project blir tatt opp i disse dokumentarene, spesielt i -Moving Forvard-…

  Zeitgeist: Addendum
  Zeitgeist: Moving Forward
  http://www.zeitgeistmovie.com/

  The Zeitgeist Movement
  http://www.thezeitgeistmovement.com/

 • Inger Magrethe

  Helt enig med Kleppe.

  Kloke ord fra en klok mann. Regjeringen må snarest våkne opp fra tornerose søvnen sin. Norge fortjener bedre enn dette,Jens.

 • Asdic: Du generaliserer ekstremt her. For det første har vi mindre problemer med folk fra TSJEKKIA, UNGARN, SLOVAKIA, SLOVENIA, ESTLAND OG LATVIA enn nettopp med kriminelle fra andre «fantastiske» vest-europeiske land. Det eksisterer forøvrig et fag som heter historie, og hvis du ser litt på det, spesielt på innvandringshistorie, vil du kunne se at det rundt 1900 f.eks. var bortimot 3% innbyggere i dette landet som var født utenfor Norges grenser. Dette var i første rekke svensker, og til en viss grad finner eller andre nordiske folk. De var særs upopulære og nettopp fordi de ofte var enten kriminelle, eller fordi de drev annen utagerende oppførsel. I dag er det knapt noen som legger merke til svensker annet enn med av og til litt nedsettende å si «partysvensker».

  En annen sak er at det ikke finnes noen egen tarifflønn for polakker! Det du forteller om er ofte ikke-ønskede tilfeller som slettes ikke gjelder innenfor alle sektorer.

  En annen ting er at Polen har hatt skyhøy økonomisk vekst siden 1998. La meg minne om at kommunismen var reneste konkurs-systemet, og spesielt i Polen gikk det hardt utover økonomien, og for å bøte på dette måtte blant annet landet ta opp store lån på 70-tallet. Da man gikk over fra kommunisme til markedsøkonomi fikk man et voldsomt fall i BNP i alle disse landene, hvilket vil si at man i de første årene etter overgangen faktisk var fattigere enn før man kvittet seg med kommunismen! For enkelte land, som Ukraina, gjelder dette enda.

  Siden 90-tallet har økonomien nærmest doblet seg i mange av disse landene. For enkelte av dem mer enn det. I Litauen f.eks. er i dag gjennomsnittlig månedslønn på rundt 6000 kroner. Det er ikke mye, men det er faktisk nok til at man kan leie seg en dårlig leilighet selv og ha mat på bordet, noe som er langt bedre enn tilstanden f.eks. i Italia og Spania der kostnadene er så høye at det i praksis er umulig å flytte ut fra foreldrene før man er 40!

  Og en annen sak er nettopp den økonomiske veksten. Om vi skal være så nasjonalistiske her, bør vi spørre oss hvorfor. Hva er vi glade i med Norge? For mitt vedkommende vil jeg fremheve naturen mest av alt og den politiske friheten. Denne er i ferd med å innskrenkes på flere felt, og ALL INTERNASJONAL erfaring viser at lukkede land er mer udemokratiske enn åpne land. Vi trenger ikke se lenger enn nettopp til Øst-Europa, hvor vi kan sammenligne ekstremt vellykkede Estland med katastrofen Hviterussland, hvorav det siste er meget lukket både for inn- og utreise. Og ja – land som selv ønsker å bygge borg, kan også forvente at andre gjør det samme. Det dere ikke forstår er at det også får ØKONOMISKE KONSEKVENSER! Handelen mellom Norge og de nære øst- og sentral-europeiske land er skyhøy, og veldig mange norske firmaer har etablert seg der, eller produserer der. Dette tjener Norge på også, for ikke å si alle de ærlige arbeiderne som kommer hit, som faktisk er i flertall! For ikke å snakke om turister. Ettersom økonomien i disse landene har vokst har vi også fått stadig flere turister derfra.

  Og hvis vi skal snakke kulturnasjonalistisk er det kjekt å se på den norske kulturens røtter. Den ligger i kristendommen f.eks. og suksessen ligger i stor grad i en pietistisk og ansvarsfull livsinnstilling. Dette har måttet vike de senere år, og det er mye soveputepolitikken som har korrumpert mange nordmenn. Imidlertid preges Øst-Europa i dag av mye av de trekkene som gjorde at Norge gjorde det så bra før, og at Norge ble et bra land.

  En annen sak er nettopp at øst-europeiske steder som Praha, Tallinn, Riga, Krakow, Dubrovnik og til dels Vilnius og Budapest er kjempepopulære reisemål i dag, og vil fortsette å være det. Ikke minst bort det mange nordmenn i disse landene. Jeg synes ikke vi skal ødelegge de gode forholdene til disse fantastiske folkene og landene. Problemet er rett og slett at de er noe fattigere enn Norge, men igjen er det viktig ikke å generalisere, ettersom f.eks. Slovenia er rikere enn en del vest-europeiske land, og heller har innvandring enn utvandring. Jeg synes det er litt stygt å foreta en så uvennlig erklæring som visumtvang faktisk er, når vi faktisk snakker om problemer som mest sannsynlig er av høyst uvarig art. Ikke minst glemmer man hvor forferdelig balterne faktisk har hatt det, og jeg synes man har en gjeld å betale tilbake, da man totalt neglisjerte den sovjetiske okkupasjonen, der hver tiende litauer var i Sibir, f.eks.!!!!

  Nei, det er ofte greit å snakke pent om Afrika eller Midt-Østen, men våre naboer, dem bryr vi oss ikke om.

  Og null arbeidskontrakt, null innreise til Norge? TAPTE TURISTINNTEKTER! Du ønsker virkelig at Norge skal være som Hviterussland, du? Studer Hviterusslands politikk. Der finner du presedens.

  • Kurt Guldvik

   Hva er så galt med Hvitrussland? Lukaskjenko gjør nok mere for hvitrussere enn det Stoltenberg og Støre gjør for nordmenn.Således har norske politikkere mye å lære av Lukaskjenko.Nasjonalisme er nøkkelen til å ivareta Norge som et land for nordmenn,der vi skal sikre våre verdier mot røvere utenifra.

 • Bandene raider urmakere, gullsmeder og optikere over hele landet syd for Trøndelag.

  Dette har pågått i mange år. Hvorfor har Politiet opprettet gruppen “Grenseløs” for å bekjempe uvesenet?

 • Fire pågrepet for drap i Sande
  Fire litauiske menn i 20- og 30-åra er pågrepet og siktet for drapet på mannen som ble funnet i baksetet på en bil ved Tollerudgrillen i Sande i Vestfold onsdag.

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/110429/fire-pagrepet-drap-i-sande

  Uffda. Også disse fredlige hårtarbeidene flotte menneskene?

 • Asdic

  Svar til jan 12:39

  Hvor mange nordmenn er interessert i å flytte til og ta seg jobb i Litauen eller Polen, med det lønnsnivårt?

  100.000 synes det er for lavt og har flyttet til EU, Rngland og Ireland.

  • Anonym

   Simonsen kommer til å søke jobb i Polen som jordbærplukker:-):-)

   • Neppe. Men jeg bodde et års tid i Tsjekkia da jeg var ferdig på Stortinget, og kommer nok til å bosette meg litt i forskjellige østeuropeiske EØS-land når jeg blir stortingspensjonist om ikke så alt for lenge. Det blir nok et land hvor jeg har noen venner, så det står litt mellom Polen, Tsjekke og Romania. Der er det langt bedre å bo enn i Norge. Mye billigere mat, øl til 6-7 kroner for en halvliter på restaurantene, og lav husleie. Og for de av dere som er lei innvandringen til Norge fra muslimske land: En etnisk homogen befolkning.

    • Ugle Sett

     Polen som har fostret Jan Sobieski, hvor det i dag bygges et enormt Kristusmonument og hvor folk sier fra om at de ikke ønsker bygging av monstermoskeer.
     Jan Sobiski pryder en hel vegg på utsiden av Mariakirken på torget i Krakow, Europas største åpne plass omkranset av bygg fra middelalderen.
     Kopernikus bodde i denne vakre byen.
     Polen motstod tyrkisk islamsk agressjon i 400 år og har i tillegg forsvart seg mot mongoler, svensker, tyskere og russere.
     Polakker er i kraft av sin historie totalvaksinert mot islam og andre totalitære idelogier.
     Mens Oslo og andre byer i Norge flyter over av søppel, så er feks gatene i Krakow velstelte og rene uten søppel.
     Befriende å være turist i et land uten islamsk innflytelse.

 • Asdic

  Jeg har snakket med Storberget om dette.

  “Jeg er veldig glad for at du nevner dette, Asdic, men vi må også ha i tankene, og der tenker jeg på Kristin som sa at: “Det er mulig å ha to tanker i hodet på en gang” He he… Jo, Shengen. Jeg var en gang der. Den ligger vist i Holand eller kanskje i Belgia. Vi må være klar over at i og med globaiseringen og Norges behov av arbeidskraft, og der må vi huske at både, og det vil jeg nok en gang understreke at polakkene og balterne har hatt gode relsjoner med Norge siden middelalderen.

  Kriminalitet, ja det er jo mitt område. Men husk at de fleste innvadrerne som begår kriminalitet er svensker og dansker, og de kan vi ikke utestenge. Vi har dessuten forpliktelser med hensyn til Nordisk Råd, EU, Shengen OICD og FN.

  Baltikum og Balkan? Ja ja. Nordmenn begår også kriminalitet.

  Lommetyver fra Romania? Erling Lae sa sommeren 2007, at: “Nå er Oslo blitt som vi ønsker at byen skal være”, så dette med lommetyver må du ta med ham og Bystyret. Det er de borgeliges ansvar, ikke mitt. Du, jeg må springe, skal i møte.

  • eplejuice

   Ha, ha,
   så må vikkgelmmme bzzzz-prorostm babasiv ha
   prrr urestukalsej regjeringsoppnevnt komite

   Husk EU`s friheter; fri bevegelse av kapital
   NB! OG FOLK

 • Asdic

  Svar til Kurt Guldvik 16:39.

  Polakker som jobber i Norge, med kone og barn i Polen har krav på banetrygd! Og får det!!

 • eplejuice

  Jeg bestilte en diabolo til min sønn fra USA.
  Det kostet kr.354,- i toll og avgifter å få den
  inn i landet.
  En rømling fra Lampedusa derimot kan haike gratis
  inn, og tallet på de som oppholder seg ulovlig har
  steget med enda en til. Og hvem bærer kostnaden for
  det?

  • eplejuice

   PS. en diabolo er en slags jojo med pinner og tråd
   til å sjonglere med.

 • En mann

  Jeg vil ikke at mitt hjemland skal gjøres til en politistat med massiv overvåkning for at vi skal leve i trygghet.

  Visumplikt til andre europeiske land som er ingen stor byrde. Det er derimot hordene av kriminelle!

  Visumplikt demper nok litt turiststrømmmen hit, men kan kompenseres noe ved at nordmenn ferierer mer i Norge. Uansett må vi belage oss på mindre turisme hit med økt valutakurs og økonomisk krise rundt om.

  Sier vi opp EØS-avtalen og taper retten til å jobb i andre EØS-land, er det ikke et stort tap. Vi kan fremdeles få det vi vil ha av arbeidsinnvandring, men da har vi kontrollen med hvem som kommer! Vi har fremdeles handelsavtalen med EU i behold og kan drive handel noenlunde på samme vilkår som før hvis ikke EU går med på å reforhandle EØS-avtalen.

  Et bitte lite land som vårt er ikke i stand til å være sosialkontor for det kolossale EU på mer enn 500 mill mennesker. Kriminaliteten kostes oss enorme og sterkt økende summer hvert år. Da må grensene stenges, noe annet er uansvarlig!

 • jakk

  Skal uttrykke meg kortfattet for at politikere forstår:

  STENG GRENSENE ELLERS VIL DEN ETNISKE NORDMANN SNART
  BLI UTRYDDET

 • Your article was excellent and eritude.

 • Asdic

  Mulit-kulti i USA, som har vært en slik successhistorie…

  httpv://www.youtube.com/watch?v=RBDv0MLp08Y