Søk

Kategorier

juni 2011
M T O T F L S
« mai   jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Mediene skaper jødehat

«Jødehatet i Norge er  ikke bare er importert av muslimer, men er i stor grad skapt og vedlikeholdt av norske medier som NRK og Aftenposten og politikere som vil gjøre karriere i kampen mot Israel og nedsettende omtale av Israels venner i Norge.  Det faller naturlig at de støttes av radikale muslimer som i mye av den norske debatten finner gjenklang for sine medbrakte anti-jødiske holdninger», skriver lederen for Senter mot antisemittisme, dr. Michael Rachel Suissa.

Hun har ellers denne kommentaren til rapporten om jødehat i Norge som ble lagt frem denne uken:

«Den 7. juni kom Oslo kommunes rapport om jødehat i norske skoler.  Det meget prisverdige målet var å kartlegge rasisme og antisemittisme. La oss håpe det ikke stopper der.

Jødiske og andre barn fortalte i undersøkelsen noe som samfunnet har prøvd å tone ned, se bort fra eller på annen måte fjerne fra den offentlige debatten. Barna fortalte at ordet jøde på nytt er blitt et vanlig skjellsord i Norge.  For oss i SMA inneholdt rapporten ingenting vi ikke visste eller hadde skrevet om før. Allerede i 2002 rapporterte SMA om jødehets ved Mortensrud skole i Oslo, noe som til og med ble anmeldt til politiet og rapportert gjennom bl.a. NRK.  Tilfellet var ikke enestående, og det var heller ikke myndighetenes likegyldighet med slike saker. 

Vi har ofte pekt på medienes og politikernes ansvar for et stadig økende jødehat i det norske samfunn.  Det burde ikke være vanskelig å forstå at en ensidig stillingtaken til den ene part i en internasjonal konflikt, fulgt av daglige partsinnlegg i mediene gjennom mange år, ville virke holdningsdannende hos mennesker som i liten grad har tilgang til alternativ og korrigerende informasjon.  Norske mediers aktive medvirkning i den arabisk-israelske konflikten har derfor hatt tilsvarende virkning som det antisemittiske oppvigleriet som propageres gjennom arabiske medier: Det utskilles et holdningsmessig bunnfall som blir liggende. 

Radikale muslimer som kommer til Norge må nødvendigvis ha lagt merke til at deres medbrakte antisemittiske og rasistiske ideologi fant noe de oppfattet som betydelig støtte på høyeste hold i det norske samfunnet i form av en vedvarende selektivt kritisk holdning til jødenes hjemland Israel, ofte fremsatt med deres egne begrunnelser. Sammen med representanter for den norske regjering og andre norske myndigheter har de marsjert gjennom Oslos gater og ropt ”itbah al yahood”, (drep jødene). Dette skjedde ikke under Holocaust, men i januar 2009.  Norske og muslimske barn satt hjemme og så deres ledere gå hånd i hånd med radikale muslimer. Dette påvirker menneskers holdninger, og resultatene ser vi nå oppsummert i Oslo kommunes rapport.

Jødehat og andre negative holdninger til mennesker vokser ikke fra intet.  På samme måte som Senter mot Antisemittisme peker også skolebarna på mediene som kilde til jødehatet, slik det fremgår i rapporten:

” …  Elevenes viktigste kilde for samfunnsinformasjon er mediene, både etermedier, aviser og internett, men også foreldre oppgis i relativt stor grad som en kilde til informasjon om det som skjer i samfunnet. Av de ulike mediekanalene, stoler elevene mest på informasjon fra etermedier og aviser og i mindre grad på informasjon fra internett.”  

Det som ikke står her er hvor mediene har sine holdninger fra.  Det kan ikke herske tvil om at et langvarig samliv og gjensidig avhengighet mellom mediene og de politikere som i økende grad sikrer dem levebrødet, har ledet til en harmonisering av et verdensbilde som både er politisk forutbestemt og som i stadig mindre grad reflekterer realiteter i verden.  Slik utviklet også jødenes tragedie seg i mellomkrigstiden. Fordi det av energi- og andre utenrikspolitiske grunner ikke lenger var hensiktsmessig å ha jødenes hjemland Israel med på laget, snudde stemningen ikke bare blant politikere, men nokså raskt også i mediene og deretter hos dem som lite annet hadde å rette seg etter. 

Det er påfallende, men dessverre ikke overraskende hvor begrenset medieoppmerksomhet denne rapporten har fått og hvor få politikere og samfunnsledere som har våget å kommentere den.  Lettere vil det nok bli å lete etter de bortforklaringer som etter hvert skal dekke den til med et godt lag av byråkratisk støv. Vi kan se for oss at også i dette tilfellet blir en konklusjon å legge ansvaret på den såkalte ”palestinsk-israelske konflikten,” slik det skjedde i Malmö. Men som SMA har sagt utallige ganger: Ansvaret ligger hos de «meningsdesignerne» som hensynsløst bruker medier og politisk makt til å fordreie virkeligheten og som fremstiller jødene som verdens farligste folk, slik tidligere statsminister Thorbjørn Jagland uttrykte det: ”Hvis det er noe som er en trussel mot verdens fred, så er det den israelske okkupasjonen” (Aftenposten 21.3.2003). 

Mennesker som ikke er utrustet med en bred, solid og sann historiekunnskap kan fort bli påvirket av slike usanne påstander, spesielt når det kommer fra en tidligere statsminister, profilert i Aftenposten.  Hva kan man da forvente av muslimske og andre barn som blir fôret med slik gift?

Vi er glade for at lederskapet i den lille jødiske menigheten DMT, omsider også er enig med SMA om at jødehatet finnes i Norge, at det ikke lenger kan ignoreres og må forebygges.  Jødehatet er her og det vokser. Tydelige krav til opplæringens innhold i fagene samfunnskunnskap og RLE for 5. – 10. årstrinn, slik som det foreslås i rapporten er vel og bra, men langt fra tilstrekkelig. 

Så lenge medier og politikere opptrer uansvarlig og misbruker sin makt til å mobbe dem som støtter jødene og profilerer seg selv ved å demonisere jødenes hjemland, vil til slutt alle barna i vårt samfunn lære å jage i flokk slik de opplever det i fjernsynet. «

35 comments to Mediene skaper jødehat

 • Hehe

  Sant nok.

 • Kan ikke si noe annet enn at det er godt å ha slike vakthunder som deg i samfunnet Jan. Fortsett med det gode arbeide du gjør

 • Rune

  Hele verdens friske befolkning gjennomskuer løgnene om antisemittisme som forsvar for Israels barbariske handlinger. Skammer du deg ikke? Det kriminelle sionistmiljøet i Norge burde overvåkes av politiet, men får enn så lenge gå fritt. De verste antisemittene i verden er israelerne.

 • Rune

  I artikkelen her har vi også et skrekkeksempel på hvordan sionistene forsøker å tvinge folk til taushet:
  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4145276.ece
  «- Jeg kan også bli personlig. Ta tittelen i Aftenposten for noen uker siden om at «Rike jøder truet Obama». Den bringer tankene tilbake til nazipropaganda..»
  Hva i all verden er jødefiendtlig ved å skrive at rike jøder har truet Obama, om det så at det er slik? Det finnes rike jøder, rike jøder som alle andre kan true andre. Hva i all verden er dette våset?
  Man må kunne få lov til å studere holdninger i den jødiske troen som har ledet til Israels politikk, det er ikke rasistisk. Tanken om jødene som utvalgt av gud er jo viktig for å forstå hvordan palestinerne ble fordrevet og nektes land i dag. Det er ikke rasisme å påpeke det! Jødedommen har, som andre religioner, tvilsomme sider, vi må kunne diskutere dette åpent.

  • Moskus

   «Man må kunne få lov til å studere holdninger i den jødiske troen som har ledet til Israels politikk, det er ikke rasistisk.»

   Det er overhode ingenting i den jødiske troen som har noe som helst med Israels politikk å gjøre. Sionist-bevegelsen var ikke engang religiøs i utgangspunkt, men sosialistisk. Folk vet ikke dette i dag, men på et tidspunkt var det faktisk bare varme følelser mellom det norske Arbeiderparti og den (da ganske ferske) jødiske staten. Hørt om kibbutz? Det er det gjennomført sosialistisk prosjekt. Du lider av den vanlig antisemittiske forestillingen om at det er «den jødiske troen» som er bakgrunn for konflikten mellom jødene og…tja, resten av verden, for å si det kort. Det er bare sprøyt. Majoriteten av jødene i hele den vestlige verden og Israel er ikke engang religiøse. Forekomsten av religiøs tro er blant dem omtrent på samme nivå som hos oss hvite, avkristnede europeere.

   «Tanken om jødene som utvalgt av gud er jo viktig for å forstå hvordan palestinerne ble fordrevet og nektes land i dag.»

   For det første har du misforstått konseptet «guds utvalgte folk» (det har svært lite å gjøre med rettigheter, men ganske mye å gjøre med plikter). For det andre tar du feil. Dette har ingenting å gjøre med disse «palestinerne». Det er et altoverskyggende fravær av religion i israelsk politisk liv, som det alltid har vært (med unntak av et lite parti på høyresiden, med menn i rare hatter og krøller ved tinningene ;o).

   God artikkel, forresten. Men den kunne godt vært lengre. Det voksende jødehatet som manifesterer seg i Norge i dag, drives som artikkelforfatteren påpeker, fram av partiene på venstresida + norske journalister (der de aller fleste politisk hører hjemme på venstresida) + muslimene. Den uhellige treenigheten, som jeg kaller dem. Så artikkelen kunne godt vært lengre. Eksemplene er talløse. Under Gaza-krigen gikk Kristin Halvorsen i samme demonstrasjonstog som en gruppe unge muslimer, der de (muslimene) bare et banner der det sto «Drep jødene». Jeg så det selv, med mine egne øyne. Det var den dagen jeg innså at landet mitt var snudd helt på hodet, at ingenting var riktig lenger. Men viktigere enn de konkrete enkelteksemplene er det totalte inntrykket, den totale effekten av år ut og år inn med såkalt «Israel-kritiske» artikler i Dagbladet (største møkkablekka i Norge) og innslag i Nrk og TV2, der nyheten forvrenges for å stille Israel i et så dårlig lys som mulig.
   Jeg skammer meg over hvordan Norge har blitt, og har full forståelse for de jødene som ikke orker å bo her lengre, og drar til Israel.

   • eplejuice

    Takk Moskus
    Jeg gleder meg alltid over at du setter skapet
    på plass. Venstresiden, media og muslimene har
    en svak rettsfølelse overfor Israel og jødene.
    Oftest er den helt fraværende, og alle opptrer
    partisk hvor utfallet alltid er gitt på forhånd.

    Dette har utviklet seg så langt at de krever
    opprettelsen av en muslim-arabisk stat uansett
    hva denne staten står for, – selv om det og
    omfatter Israels utslettelse.
    Her er Norge en værsting som tilmed har opprettet
    ambassade for uretten. Støre og Obama synes visst
    det i orden at arabiske land tar seg til rette slik
    Jordan grafset til seg vestbredden eller Egypt tok
    Gaza. Men at Israel må sikre sine grenser overfor
    fiendskap på alle fronter, bryr de seg lite om.
    Muslim-araberne fikk ikke mer enn 99,83 land etter
    ottomanerne, og det er jo altfor lite må vite for
    Støre og Obama, mainsteam media og muslimene. De
    er jammen meg et fint trekløver.

   • Christen

    Jeg er ingen ekspert på jødisk tro. Men jeg har lest Det gamle testamentet, og der er ideen om at jødene skal ha et eget fritt land i Kanaan meget sentral. Jødene reetablerte et fritt Israel ca 2550 år etter at Judea falt. Ville dette ha skjedd dersom Israel ikke hadde en sentral plass i jødedommen?

    Nå er det på ingen måte noe galt i dette ønsket om eget land. Israel anerkjenner arabernes rett til land. Faktisk
    over 20 slike. Den dagen araberne velger å innrømme jødene rett til et lite land, vil konflikten være løst.

    • arifkarim

     «Israel anerkjenner arabernes rett til land.»

     Var det derfor de erobret hele tidligere Palestina (arabisk stat) under 6-dager krigen? 😀

     • nord

      Det har aldri eksistert en stat ved navn Palestina. Ikke sammenbland Palestinamandatet 1922 – 1948 med dagens illusjon av Palestina

      Israel erobrett: Gaza og Sinai fra Egypt, Vestbredden fra Jordan

      • arifkarim

       Nei, men det har alltid eksistert en araberstat ifølge FNs resolusjon som israelere vedtok, men arabere nektet:
       «On 29 November 1947, the United Nations General Assembly voted 33 to 13 with 10 abstentions, in favour of a plan to partition the territory into separate Jewish and Arab states»
       http://en.wikipedia.org/wiki/UN_General_Assembly_Resolution_181

       Hva du kaller den, spiller ingen rolle, og den forandrer ikke den manipulerende sionistiske historien at det aldri fantes et folk med navn palestinere 😀

       Hvorfor måtte FN «dele» Palestina i to når det bare fantes jøder / Israelere der på den tiden? Hjernevasket idiot!!!

       Bare fordi palestinerne «tapte» mot inntrengere jødiske immigranter, betyr det ikke at det aldri fantes palestina som stat eller palestinere som folk der!

       • nord

        kl»On March 5, 1948, the United Nations Security Council reached an impasse when it refused to pass a resolution which would have accepted the partition plan as a basis for Security Council action.»

        Les hva du legger ut. Det står også i klartekst i den artikkelen du har linket til at dette bare var ett forslag.

        afrikarim, viss du hadde giddet å lese FN chatret kapitel 5 og 6 så hadde du fått med deg at resolusjoner fra Generalforsamlingen ikke er bindende. Kun UNSC med henvisning til kapitel 7 er bindende.

        palestiner var innbyggernavnet i Mandatory Palestine 1922 – 1948, ikke ett folk.
        Dette er årsaken til at UNGA181 snaker om en arabisk og en jødisk stat.

        Selv en indianer fra Amasonas som måtte ha bodd i mandatet ble klassifisert som palestiner.

        • arifkarim

         Altså du anerkjenner det faktum at Israel fortsett okkuperer de områdene som FN delte ut til arabere i det området?

         • nord

          Hvor i all verden har du det i fr? Her må du ha brukt vri vrenge…

          Araberne fikk ikke tildelt noe, glemt at planen ikke ble vedtatt?

         • nord

          Alt land Israel erobrett i selvstendighetkrigen er anerkjent som Israelsk land, selv de araberne som ble israelere anerkjenner dette.

     • Christen

      Flere arabiske land, blant annet Jordan, erklærte at Israel skulle vekk fra kartet, og gjorde forberedelser til krig.

      Israel kom dem i forkjøpet, og vant en fantastisk seier. Israel har levert tilbake Sinai i bytte mot fred. Israel har så vidt jeg vet tilbudt Jordan å få tilbake Vestbredden også.

      Hadde araberne anerkjent Israel slik Israel anerkjenner araberne, ville det aldri være noen krig i denne regionen. Israel aksepterte FNs delingsplan i 49. Araberne erklærte krig. Men de falt for eget grep.

      • arifkarim

       Tulling. Egypt har ihvhertfall anerkjent Israel, har israel noengang anerkjent palestina som stat?

       • nord

        Kort og godt fordi palestina ikke eksisterer verken som selvstyreområdet eller stat.

        Palestina var det navnet kristne hadde på ett område som de lokale kalte Syria.

        • arifkarim

         Nei, vel, hva med at over 100 stater har anekjent staten palestina, og palestinernes rett til selvstyre, til tross for at hele den vestlige verden ikke godkjenner palestina som stat i tråd med sionisme?
         http://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_relations_of_the_Palestinian_National_Authority

         Hva vet den vestlige verden «mer» om den «objektive» historien til palestina at de benekter palestinere rett til selvstyre? Er de redde for sionister som styrer dem? 😀

        • nord

         afrikarim:

         100 av disse anerkjennelsene gjelder den nedlagte påpirstaten fra 1988, den ble bytte mot selvstyre. De andre gjelder den foreslåtte staten under forutsettning at PA blir enig med Israel om grensene.

       • Christen

        Jo. Egypt har anerkjent Israel. Til fordel for begge parter. Jordan er en palestinsk stat som så vidt jeg vet er anerkjent av Israel. Sammen med en rekke andre arabiske stater. Israel er så vidt jeg vet villige til å anerkjenne enda en arabisk stat på Vestbredden og Gaza. Men araberne er ikke villige til å anerkjenne Israel til gjengjeld. Der står saken.

      • nord

       Israel erklerte seg selvstendig etter at araberne og sikkerhetsrådet avviste delingsplanen.

       Kort sakt planen ble aldri vedtatt.

       • arifkarim

        Nei, den erkærte seg selvstendig dagen etter britere trakk seg ut av sitt mandatområde, uten å distribuere makta til hverken jødiske immigranter, eller de gamle innfødte muslimarabere. Det er briterne som ta seg skylden for denne konflikten som herjer der.

        • nord

         Du har vist ikke fått med deg at Palestinamandatet ble satt opp av Folkeforbundet for at jødene skulle få sitt eget land, dette var araberne for.

         Araberne fikk alt annet land.

  • D.M

   Kan du ikke heller svare på det kriminelle sionist miljøet i norge, RUNE..Hvem og hva består det av?

   • Christen

    Ja, det lurer jeg på også. Når hadde vi bander av jødiske barn som ranet kristne og muslimske barn? Når leste vi om gjenger av jøder som gjengvoldtar norske kvinner?

    Dette har nemlig gått meg forbi. Men hvis så er tilfelle, vil jeg måtte revurdere mine standpunkter.

 • undrende

  Jødehat og andre negative holdninger til mennesker vokser ikke fra intet.

  Det er en treffende uttalelse. Jeg tror det innenfor den etniske delen av den Norske befolkningen ikke er noe Jøde hat. Det må imidlertid være lovlig og akseptert at man kan kritisere deler av den Israelske stats politikk uten at man er Jøde hater. Dety er uforskammet av deg å trekke slike fordummende konklusjoner. Staten Israel sin politikk er ikke bare hyggelig ovenfor deler av den Palestinske befolkningen. Det er du som med slike fordummende uttalelser som driver fram muligens negative holdninger mot jøder som gruppe, når det er kritikk rettet mot staten Israel. Hvis du ikke klarer å se forskjell på slike enkle ting så har du ett stort problem. Forøvrig er artikkelen din ok, men bærer noe preg av å være direkte sutrete. Det er store grupper i det norske sammfunn som kunne følt seg mere trakasert enn jøder. Her tenker jeg på samene og den omtale de har fått igjennom masser av år. Blondiner og alle de negative betraktninger om dem. Sunnmøringene som blir omtalt som gjærrige, og slik kan jeg fortsette. De sutrer ikke slik som du og etterhvert flere av dine tillhengere.

  • Det er selvsagt legitimt å kritisere politikken til den israelske regjeringen. Det er normalt ikke antisemitisme. Ettersom Israel er en demokratisk stat blir regjeringen kritisert daglig av den israelske opposisjonen og den israelske pressen. Men når kritikken av Israel blir direkte usaklig og bygd på usannheten er løgner, eller Israel blir kritisert for handlinger andre land ikke blir kritisert for, og kritikken er grovt overdrevet, blir det annerledes. Da kan kritikken lett ta form av ren antisemitisme, – usaklig og løgnaktig angrep på den jødiske staten, nettopp fordi Israel er et hjemland for verdens jøder.

 • Ugle Sett

  Tullkuk!!!!

 • JanSimonsen
  Overskriften på dette innlegget burde være:
  MEDIENE SKAPER, OG LEVER GODT PÅ JØDEHAT!

 • V for Vendetta

  Jødebarnas situasjon bør være under lupen. I Osloskolen trakasseres jødebarn på daglig basis- jeg synes at foreldrene skal dra frem mobberne og få luftet saken i domstolene.
  Hvem er mobberne? Muslimske barn satt opp av sine egne foreldre. Jødebarnas foreldre bør anmelde de respektive muslimske foreldrene for oppfordring til hatvold mot en liten gruppe mennesker – og for rasisme og diskriminering etter Strl.§ 135 a!
  Rasistisk propaganda/diskriminering/ ekskludering av annerledes troende – som er oppfordret fra muslimske foreldremunner – s k a l straffedømmes.

 • V for Vendetta

  Stakkars libaneserne som måtte holde ut med palestinske banditter! Palestinerne har drevet høyt spill for sin angivelige frigjøringskrig fra Israel. Disse frekke PLO/PLPF -terroristene provoserte frem krig mot Israel – med sivile libanesere som gisler.
  Palestinerne var en «pain in the ass» for sørlibaneserne på 70 og -80 tallet.
  Disse frekke palestinske terroristene snek seg inn i landsbyene i Sør-Libanon og brukte lokale libanesere som skjold – mot de israelske soldatene som de hadde ertet på seg.