Søk

Kategorier

juni 2011
M T O T F L S
« mai   jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Fikk ærespris fra Norsk-Israelsk Handelskammer

Norsk-Israelsk Handelskammer har nylig vedtatt å dele ut en årlig pris til den personen som i løpet av året har gjort den største innsatsen for å fremme økonomisk, kulturelt eller vitenskapelig samarbeid mellom Norge og Israel. Dermed hadde NIHKs leder, Dag Abrahamsen, en overraskelse til den israelske ambassaderåden Aviad Ivri da han intetanende stilte opp på handelskammerets sommermøte forrige uke, for å holde foredrag.

Ivrige Ivri fikk tildelt æresprisen bestående av et tresnitt av kunstneren Terje Grøstad. Og hans iver var blant de mange superlativene som ble fremhevet av Dag Abrahamsen da han overrakte prisen, i tillegg til hans entusiasme, sterke energi, positivitet, store arbeidskapasitet, intelligens og smittende humør.

Og som vanlig var Aviad Ivri positiv og optimistisk i sitt avskjedsforedrag. Neste  måned pakker han sakene sine og drar hjemby Modi midt mellom Jerusalem og Tel Aviv. Det er diplomatens lodd i livet, aldri å få lov til å gro fast noe steder i verden, og stadig bli satt på nye utfordringer.

“Selv om der er mange kritiske røster i dette landet, har vi også mange gode venner. Norge er kanskje et av de land jeg har vært i med de beste Israel vennene,” sa Ivri i sitt foredrag.  “Vi tror at vinden er ferd med å snu og at stadig flere er i ferd med å forstå den viktige rollen som Israel spiller i Midt Østen”.

Aviad Ivri ble rost av Dag Abrahamsen for klagen til Kringkastingsrådet på den ubalanserte Midt Østen-dekningen til NRK. “Det bidro til en viktig debatt,” mente han.

Mer om israelsk økonomi, handel, næringsliv, kultur og vitenskaqp kan du lese på www.nihk.org.

2 comments to Fikk ærespris fra Norsk-Israelsk Handelskammer

 • arifkarim

  «Norsk-Israelsk Handelskammer har nylig vedtatt å dele ut en årlig pris til den personen som i løpet av året har gjort den største innsatsen for å fremme økonomisk, kulturelt eller vitenskapelig samarbeid mellom Norge og Israel.»

  Selvfølgelig finnes det ikke en lignende «pris» for samarbeid mellom Palestina og Israel 😀

 • Anonym

  Den naturlige årsaken til det er den at Palestina bare eksisterer mellom øran på enkelte.

  Men det kan eksistere en pris for samarbeid mellom Israel og Palestinian Territory.

  Ikke minst så må man ikke forveksle Palestinian Territory med fantasilandet Palestina.