Søk

Kategorier

juni 2011
M T O T F L S
« mai   jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Laveste ledighet i Israels historie

Så kom rekorden alle økonomene ventet på: Arbeidsledighetstallene i Israel var i april de laveste noensinne i Israels historie. Rekorden er på 5,8 %. Ikke uventet siden ledigheten lå på 6.0 % måneden før, men like fullt en milepæl i landets økonomiske historie ettersom rekorden fra før finanskrisen i 2008, på 5,9 %, så vidt ble slått. Israel har i dag 186 000 arbeidsledige.

Som bildet illustrerer blir Israels økonomi stadig bedre.

Den israelske finansministeren Yuval Steinitz tar ikke uventet de oppløftende rekordtallene til inntekt for regjeringen. “Jeg lovet å bringe ned arbeidsledighetsnivået i Israel til under 6 % i løpet av fire år, og vi gjorde det på mindre enn to år,” sier han til Ynet News.

Analytikere påpeker imidlertid at mange av Israels arabere og ultra ortodokse jøder ikke forsøker å skaffe seg jobber, og derfor ikke er registrert som arbeidsledige. Men slik har det alltid vært, så det endrer likevel ikke det faktum at tallene er bedre enn de har vært noensinne siden Israel ble etablert i 1948.

12 comments to Laveste ledighet i Israels historie

 • arifkarim

  Dette er jo helt fantastisk. Europa / USA med sin 60+ år lange ubetingete støtte til Israel har ført til at begge økonomiene idag er nedsyltet i en aldri så stor offentlig gjeld og er på randen av konkurs. Og her har vi vår kjære Israel, som stadig blir bedre og bedre på alt fra økonomi til teknologisk utvikling. Undrer hvordan israelere ser på vestens gjeldsbomber. 🙂

  • rune

   godt å se at hellas tok opp nok et lån i dag for å betjene gjelden sin så nå ordner alt seg…
   alltid en god løsning å låne litt mer penger når ikke du får endene til å møtes vet du 😉

   hellas undertegnet i dag sin dødsdom for ingen slipper ut av klørne når zi…..IMF har fått fingrene i deg..rip

   eneste positive jeg ser er at grekerne i gatene har innsett hvem som står bak galskapen.

   • Har ikke vigrid et debattforum du kan bruke?

    • rune

     kan du ikke heller forklare de på luksus fellen at å ta opp nye lån er beste løsning for å betale avdragene du ikke hadde råd til før??

     • Ikke spill dum rune. Asdic sikter til at du kaller IMF for «zi…IMF». Vi forswtår godt hva du mener: At IMF er styrt av jøder. Og det er antisemittisk vrøvl av nazi-og Vigridmerke. Det begynner mange å bli grundig lei av. Å hetse jøder med i prinsippet samme argumenter som Hitler gjorde. «Jødene styrer verdensfinansiene» osv, går over grensen. Fortsetter du med det stenger jeg deg ute, slik at du kan fortsette på en eller annen nynazistisk blogg i stedet.

      • rune

       jeg har lagt ut klipp til deg før som viser jødiske rabbinere som kjemper mot zionismen.dette har ingenting med jøder å gjøre.en jøde er en jøde men en zionist er ikke nødvendigvis en jøde like lite som at en muslim må være arabisk.
       anti zionisme er ikke anti jøde.
       Anti Zionist Rabbi Weiss http://www.youtube.com/watch?v=uUpmWCQRui0&feature=related

       • rune med liten «r» tøver som vanlig.

        Videoen viser ikke en ribiner, men et medlem av:

        http://www.nkusa.org/index.cfm

        En sær sekt som venter på Messias, og hevder at ingen jøder kan bo i Israel før Messias tilbakekomst.

        NK har ca. 6000 medlemmer world wide.

        Medlemmene tilhører de arbeidsløse i Israel og er militærnektere.

       • Det finnes en liten gruppe ultraortodokse jøder som er motstandere av staten Israel av religiøse grunnen. De er religiøse fundamentalister og mener at staten Israel ikke skal opprettes før Messias hjemkomst. Det er disse religiøse fundamentalistene som du allierer deg med.

   • theme

    «zi…..IMF» ?
    Jeg har aldri skjønt de greiene det ytterste høyre & venstre har med jødene.
    Hvorfor jøder alltid mistenkes for det ene og andre.
    Er det en mystisk kjemi ute og går?
    Eller er det bare janteloven i funksjon, siden jøder stort sett jobber hardt og derfor lykkes med sine prosjekter skaper det kanskje en sterk misunnelse hos de som ikke jobber så hardt og derfor ikke lykkes.

    En skal vokte seg vell den som lykkes, med å omgå den som ikke lykkes.
    sitat: theme.

 • Anonym

  Muslim-in-Chief puts Israel on watch list of terrorist-supporting nations! Must be payback time for Netanyahu’s schooling of Barack Hussein Obama at the White House last month. CNS News: http://www.cnsnews.com/news/article/us-designates-israel-country-tends-promo Yid With Lid: http://yidwithlid.blogspot.com/2011/06/unbelievable-obama-administration-puts.html

  httpv://www.youtube.com/watch?v=tCAffMSWSzY&feature=youtu.be

  But President Barack Hussein Obama has refused to let Al-Nashiri, the planner of the attack on the USS Cole to stand trial three times now. President Saleh of Yemen gave pardons, and or reduced the sentences of the Col Bombers tried in Yemen. The rest were allowed to escape. Most of them returned back to Al-Qaeda. And he refuses to extradite another Cole Bomber. Obama told Saleh he is doing a Great Job at fighting Terrorism! Two Different Presidents, Same Old Story.

  The 44th. President of the United States. The assault on the Constitution begins. How do you like him now?

  httpv://www.youtube.com/watch?v=gQD9IaGoLWk&feature=player_embedded#at=73

 • We all kow by now, that Barak Hussein Obama is a good Christian. This is his Christan mentor.

  Barack Obama Pastor Jeremiah Wright NEW TAPES!!!!

  httpv://www.youtube.com/watch?v=jc2FCJ7zWEQ&feature=related

  He doesn’t seem to have much respect for the military.
  Maybe in the future our leaders should be veterans.
  THOUGHT YOU MIGHT LIKE TO SEE THIS!!
  THE MOST STUPID STATEMENT EVER BY A PRESIDENT-Unbelievable

  THIS MOST UNBELIEVABLE PRESIDENT?
  HERE IS HIS RESPONSE WHEN HE BACKED OFF FROM HIS DECISION TO REQUIRE THE MILITARY PAY FOR THEIR WAR INJURIES.
  Bad press, including major mockery of the play by comedian Jon Stewart, led to President Obama abandoning his proposal to require veterans carry private health insurance to cover the estimated $540 billion annual cost to the federal government of treatment for injuries to military personnel received during their tours on active duty. The President admitted that he was puzzled by the magnitude of the opposition to his proposal.

  «Look, it’s an all volunteer force,» Obama complained. «Nobody made these guys go to war. They had to have known and accepted the risks. Now they whine about bearing the costs of their choice? It doesn’t compute..» «I thought these were people who were proud to sacrifice for their country, «Obama continued «I wasn’t asking for blood, just money. With the country facing the worst financial crisis in its history, I’d have thought that the patriotic thing to do would be to try to help reduce the nation’s deficit.. I guess I underestimated the selfishness of some of my fellow Americans.»
  Please pass this on to every one including every vet and their families whom you know. How in the world did a person with this mindset become our leader?
  REMEMBER THIS STATEMENT….»Nobody made these guys go to war. They had to have known and accepted the risks. Now they whine about bearing the costs of their choice?»

  If he thinks he will ever get another vote from an Active Duty, Reserve, National Guard service member or veteran of a military service he ought to think it over.. If you or a family member is or has served their country please pass this to them.
  Please pass this to everyone. I’m guessing that other than the 20-25 percent hardcore liberals in the US will agree that this is just another example why
  this is the worst president in American history. Remind everyone over and
  over how this man thinks, while he bows to the Saudi Arabian king…

  http://i172.photobucket.com/albums/w1/Asdic_photos/obama_contempt-1.jpg

  Who does he thik he is? Benito?

 • Jon Voight calls out Barack Obama

  httpv://www.youtube.com/watch?v=253PiA7zIl4&feature=player_embedded#!