Søk

Kategorier

juli 2011
M T O T F L S
« jun   aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Breivik kan ha hatt internasjonale kontakter

Mye kan tyde på at Anders Behring Breivik har hatt internasjonale kontakter.  I sin bok forteller han selv om et møte i London i 2002 der Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici (PCCTS) angivelig ble etablert med ni deltakere fra åtte land.  Denne organisasjonen eksisterer, og har eget nettsted både i Europa og USA. Etter at TV-selskapet RTL begynte å rote i organisasjonens tilknytning til Breivik la den i kveld ut en pressemelding på et av sine nettsteder, der enhver forbindelse med Breivik blir benektet.

På organisasjonens nettsteds førsteside fantes tre korsfarersymboler som også går igjen på den videoen som Breivik la ut på YouTube, samt i boken hans. Trykketr du på to av disse blir du brakt videre til en nettside for et sikkerhetsselskap. Etter at vi la ut linken på FY ble hjemmesiden endret og muligheten for å linke seg videre fjernet. Se her.

 I sin bok skriver Breivik at han kan komme til å ta jobb i et væpnet vaktselskap. Det fremgår på deres side at vaktselskapet eies av selskapet PCCTS Int. Ltd.

På tempelridderorganisasjonens nederlandske hjemmeside finnes et hemmelig lukket forum. Der er det under overskriften “Anslag Oslo” utlagt videoer fra terrorhandlingen i Oslos sentrum, på en måte som lett kan oppfattes som triumferende. Under videoene finnes en timeplan med datoer, og kodede stikkord, der datoen 21-22. juli er understreket med rødt. Planleggingen fortsetter frem til 19-20 oktober. Det kan i verste fall tolkes som datoen for et nytt terrorangrep mot regjeringsmål i Europa.

I sin dagbok/manifest forklarer Breivik organisasjonen Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici som en organisasjon for frie urfolk i Europa som, i samarbeid med det han kaller domstolen (The European Military Order and Criminal Tribunal) har som formål å gripe politisk og militær kontroll over vesteuropeiske ”multikulturalistiske” regimer, og å prøve ”å dømme og straffe de vesteuropeiske kulturmarxistisk/ multikulturalistiske gjerningsmennene (kategori A, B og C forrædere) for forbrytelser begått mot urfolk i Europa fra 1955 til denne dag”.

Grunnleggelsen skal ha funnet sted i London 22.april 2002, med deltakelse fra kristne av ulike avskygninger fra England, Frankrike, Tyskland, Nederland, Hellas, Russland, Serbia og Norge. Nasjonalister fra Sverige, Belgia og USA var forhindret fra å møte, fremgår det av referatet i boken. Det samme referatet er utlagt på nettforumet til PCCT i Nederland.

I uttalelsen fra den nederlandske grenens ledelse, som ble lagt ut på nettet i kveld vises det til Breiviks manifest som knytter ham til organisasjonen.  Ledelsen skriver at den ønsker å distansere seg fra misgjerningene til “gentleman Breivik”.  Det innrømmes at nettstedet er nettsiden til Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici og er knyttet til debattforumet QFF. Men det presiseres at Breivik “aldri har vært en av oss”. “Å dømme etter hans syke gjerning vil han heller aldri bli det,” skrives det. Det hevdes også at målene til Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici ikke er dem som beskrives i Breivik sitt manifest.

Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici arbeider for en bedre verden, og ønsker også å forandre ting, men opererer ut fra anonymitet, og vi ville aldri komme i fokus ved hjelp av voldelige handlinger, som de Breivik har utført,” heter det.

Det mange spør seg nå er hvorvidt Breivik slik organisasjonen antyder, er en fantast og bløffemaker som misbruker organisasjonens navn og symboler, eller om ledelsen gjennom sin pressemelding forsøker å avverge en avsløring av hemmelig planer for nye terrorhandlinger i Europa. Breivik har i alle fall under avhørene fortalt om sin påståtte tilknytning til denne organisasjonen.

42 comments to Breivik kan ha hatt internasjonale kontakter

 • Anonym

  Det er med en smule forundring at jeg observerer at mest sette Video ang. terrorhandlingen i Oslo, som er lagt ut på Youtube for ett par dager siden, ikke har flere treff enn omtrent 360 000.

  Mens Video ang. Amy Winehouse. lagt ut på Youtube for kun 1 dag siden har over 400 000 visninger.

 • rune

  HVA I HELVEDE?????????
  den linken til usa snakker jo om c/2010 x1 som er nasa sin betegnelse på kometen elenin!!!!
  skal vi snakke konspirasjon så virker dette som illuminati sin oversikt over det helvete de skal påføre usa.

  crazy times indeed

 • rune

  og etter elenin
  http://www.youtube.com/watch?v=xsFhHmoK_d8

  så sier de at nibiru følger eeeeeeeeek
  http://www.youtube.com/watch?v=_xFdSHbDYWw&feature=fvst

  men det finner vi snart ut alle mann 🙂 for har de rett så skal vi få oppleve at en rød dverg (mislykka stjerne) med sine 7 planter rundt komme inn i vårt solsystem veeeeeeldig nærme og skjer det så må du nesten se filmen 2012 for å se hva vi har i vente…..aldri lurt på hvorfor sivilisasjoner plutselig har forsvunnet? aldri lurt på hvorfor vi har funnet byer på havbunnen? med en syklus på 3600 år så var vi kanskje bare uheldig at de 3600 er over nå 🙂
  antall jordskjelv har økt noe sinnsykt de siste årene og ALLE planetene i solsystemet har blitt varmere og iskalottene på flere planeter har smeltet (ja al gore og fascistene hans har lurt dere for penger hahahha)

  ITS PARTY TIME WOOOHOOOOO :-p

 • Shakir

  Denne terroristen Anders Behring Breivik. Han er bare et produkt av dagens nasjonalister. De kaller seg nasjonalister men er ikke selv klar over at de er som en reinkarnert Hitler Som denne gangen hater muslimer. Å være nasjonalist betyr ikke å hate en bestemt religiøs eller etnisk gruppe. De som tror det er ikke annet enn rasister. lignende korsfarernazister som EDL( english defence league) Og NDL( Norwegian defence league. Er kristne nazister og ikke nasjonalister. Frimurere er linket til disse grupperingene. Support Israel

  • arifkarim

   «Support Israel»

   Hæ? Anders hadde stor support for israel også. Betyr dette at han satt i samme båt som deg? 😀

   Husk at venstre siden ikke supporterer israels aggresjon mot palestinere, og ønsker å godkjenne en selvstendig stat for palestinere, noe ekstreme sionister blankt nekter.

  • rune

   du snakker jo bare vas!

   • arifkarim

    forklar!

    • Anonym

     Ditt tilsvar er rykket inn under rune sitt tilsvar, og må da tolkes som en henvendelse til rune.
     rune sitt tilsvar er rykket inn under Shakir og skal da tolkes som en henvendese til Shakir, og altså da ikke til deg.

     Mitt tilsvar skal etter alle solemerker nå bli rykket inn under deg som en henvendelse til deg.

    • rune

     jeg svarte han over deg men ble lagt inn under deg.du postet vel 2 sek før meg 😉

  • Even

   Tull og tøys. Det er ytterst få nasjoanlister som forsvarer den type metoder som Anders har benyttet.

 • Shakir

  Arif Karim@ Det er ikke jeg som sier support Israel. Det er korsfarer nazister som stammer fra frimurer sionist kristne. EDL og NDL som sier support Israel. Det er kristne frimurer nazister som sier support Israel. Jeg kan godt dokumentere det. Bare gå tilbake til nyhetene om Norwegian defence league og se på hva som står på t skjortene til nazistene.

 • Shakir

  Disse nazistiske gruperingene EDL og NDL stammer fra JDL(Jewish Defence League) Derfor står det support Israel. Kong solomos tempel ligger under klippemosken i midtøsten. Og kristne sionister hjelper Israel!!

  • Anonym

   Er EDL og NDL nazistiske ?

  • arifkarim

   Bra funn! Her fant jeg dokumentert kobling mellom EDL og sionister:
   «The English Defence League was formed two years ago. One of the fundamental beliefs that this movement was built on was its support for Israel’s right to defend itself. In our first demonstrations, we went to Birmingham, and we flew the flag of Israel, the Star of David. In the first public speech I ever gave, I wore the Star of David in Leeds. The reason for this is because Israel is a shining star of democracy. If Israel falls, we all fall. This is what our movement has been built on for two years.”
   “The EDL stands for freedom. It always has, it always will. We want the Jewish people and all free people to remain free forever, and we all stand together in this fight against Islamic jihad.”
   http://wideshut.co.uk/edl-officially-announce-ties-to-zionist-state-of-israel/

   DVS. hvis israel faller, faller hele vesten? For noe pisspreik og svada. Europa og Amerika levde fint i flere hundre år demokratisk før Israels «demokratisk» opprettelse via FN. Ingen på den tiden var truet av «islamistisk jihad», da ottomanerne hadde flere politiske relasjoner med «kristne» europeiske nasjoner:
   Capitulations of the Ottoman Empire were contracts between the Ottoman Empire and European powers, particularly France. Turkish capitulations, or ahdnames, were generally bilateral acts whereby definite arrangements were entered into by each contracting party towards the other, not mere concessions.[1]

   The Turkish Capitulations were grants made by successive Sultans to Christian nations, conferring rights and privileges in favor of their subjects resident or trading in the Ottoman dominions, following the policy towards European states of the Byzantine Empire.
   http://en.wikipedia.org/wiki/Capitulations_of_the_Ottoman_Empire

  • Even

   EDL og NDL bruker jo lovlige metoder. Man kan ikke sammenligne disse med terrororganisasjoner.

   Når det gjelder EDL, er det noen organisasjonsmessig tilknytning mellom dem og JDL?

  • Nynazistiske grupper er først og fremst kjennetegnet av jødehat og Hitler-nostalgi. EDL har en egen jødisk avdeling og støtter Israel. Å kalle dem for nazister er meningsløst.

   • arifkarim

    EDL er sionister. Takk for at du bekreftet dette. I dagens verden er det «umulig» å være proisraeler, uten å hate islam / muslimer 😀

 • Shakir

  Er EDL og NDL nazistiske? Sover du eller? Hele verden veit at de er korsfarer nazister.

 • Anonym

  http://no.wikipedia.org/wiki/Nasjonalist
  Nasjonalismen er bygd på følgende oppfatninger:

  1. Menneskeheten er naturlig sammensatt av nasjoner.
  2. Nasjonene kan bestemmes ut fra visse trekk som er felles for dens befolkning, slik som rase, språk eller religion.
  3. Den eneste rettmessige form for styre er selvbestemmelse for en nasjon og et folk. Hver nasjon bør ha sitt eget uavhengige landområde i form av en statsdannelse, og verden bør bestå av nasjonalstater.
  ————————-

  Det er Irriterende hersketeknikk å bruke ord som «nasjonalist» som angrep og nedsettende argument om meningsmotstandere!

  • Dag Reidar Bye

   Jeg personlig skjønner ikke hvorfor nasjonalisme skal settes i sammenheng med høyre-ekstremisme i det hele tatt. Jeg mener når både Haakon VII, Olav V, Harald V har hatt og har valgspråket «Alt for Norge», så kan det vel ikke akkurat være noe ekstremt i å kalle seg nasjonalist.

   Hvis de ikke hadde hatt dette mottoet, og noen i dag plutselig begynte å si «Alt for Norge», og vedkommende var ung, lyshudet og kortklipt, så ville en vel med engang fått stempeltet høyre ekstrem fra en lang rekke individer. Støre ville med en gang vært ute å fordømt holdningene, hvis det var snakk om en kjent politiker.

 • Dag Reidar Bye

  Det er helt usannsynlig at Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici har instruert Anders Behring Breivik i å utføre noe som helst. Det er nok av okkulte ordner som kan instruere utilregnelige personer i å begå terror, for å tjene en skjult agenda, men da ville det ikke blitt påpekt i ett manifest. Noe sånt vil de ikke tjene på, og det vil ikke ha noe hensikt. Da er det mer sannsynlig at noen forsøker å sverte akkurat denne ordenen. (Slike ordner har mange fiender)

  At han har hatt kontakt med ordenen for å få veksle informasjon kan nok tenkes, men det spiller ingen rolle.

  Alex Jones mener forresten at Breivik kan ha hatt kontakt med utenlandske grupper som arbeider for New World Order. Han nevner noen indikasjoner:

  – Norge/AP ønsker ikke å overføre penger til greske banker.
  – Norge/AP har trukket seg ut fra Libya krigen.
  – Norge/AP støtter etableringen av Palestina, uavhengig av hva Israel måtte men om saken.

  Det vil f.eks ikke være mulig å etablere NWO med Gaddafi som statsleder. Norge trekker seg ut. Gaddaffi deler ut våpen til 1-2 millioner av Libyas sivilbefolkning, og Nato vil antagelig møte ett blodbad når de i høst skal gå inn med bakkestyrker.

  (Det er med andre ord en del som kan våre svært forbannet på AP for øyeblikket. Det skal også sies at mange i den amerikanske ordenen selv tilhører SVÆRT suspekte ordner, der omtanke og medfølelse for andre ikke finnes, der målet helligjør alle midler.

  I tillegg:

  Globalistene vil nå oppleve fordeler ved dette. De oppnår en «guilt by assosiation» effekt, der alle dem som milsliker islam, innvandring og multikuturalisme, som kaller seg selv nasjonalister og tror på uavhengige og selvstendige nasjonalstater, blir satt i samme kategori som med mennesker som Breivk. En svært farlig situasjon siden det vil føre til en eksplosiv polarisering.

  De vil nå få ett påskudd til å etablere ett større overvåkningsapparat (mer overvåkning og kontroll på «forbudte» meninger på internett, større aksept for mer makt til sikkerhetstjenester, mer bruk av ny teknologi som overvåker på nye måter) Når dette apparatet gradvis blir mer og mer utbygd, vil apparatet kunne brukes til noe helt annet enn å bekjempe terror. Det vil kunne brukest til å fjerne alle dem som motsetter seg interessene til den globale eliten.

  Det er allerede ett forslag som skal behandles i EU parlamentet som går ut på at bloggere skal registreres og betale en egen avgift/skatt.

  Det er allerede ett ønske at internett skal kontrolleres, ved at en må logge seg på med brukernavn og passord.

  Lars Gule har allerede kommet med ett forslag om at Breivik også skal kunne dømmes for «islamofobi».

  De eneste som tjener på denne terror bombingen og menneske slaktingen er faktisk den Globalist eliten, og alle dem som ønsker ett sentralisert verdensomspennede diktatur, der kontroll av mennesker er ett mål i seg selv.

  • Nusse

   Dag Reidar Bye : Vær så snill, ikke la den tidligere terroristen Lars Gule få spille noen rolle i denne debatten ! Denne venstre-fanatikeren som planla terror mot israelere, og var nær ved å bli massemorder, på lik linje med Utøya- drapsmannen, sannsynligvis enda verre ! Lars Gule ble stoppet i sine bestialske planer,, med sprengstoff i sekken. Han har sonet sin dom, men ingenting lært ! Det er sterkt kvalmende at en slik terrorist nå skal få stå frem og fordømme andre terrorister. Lars Gule er ingen «fredsfyrste», derimot en islamofil dødens apostel. Skremmende at mannen blir gitt en talerstol i MSM.

   • Asdic

    Her Nusse.

    Lars Gule om hans deltakelse i DFLP 1977

    httpv://www.youtube.com/watch?v=vk9ifKePxLU

  • Asdic

   «Det er allerede ett forslag som skal behandles i EU parlamentet som går ut på at bloggere skal registreres og betale en egen avgift/skatt.»

   Forslaget ble fremmet av en estisk medlem av EU- parlamentet i 2008, og falt.

   Blogger av betydning er allerede registert i USA.

 • arifkarim

  Det er nå bekreftet:
  «Selv om Breivik fastholder at han handlet alene, har han likevel hevdet i avhør at han tilhører den internasjonale ordenen The Knights Templar. Breivik beskriver det som en kristen militær orden som kjemper for å befri Vesten fra islamsk undertrykkelse.»
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10080706

  Hvis ikke han juger nå, er jeg ganske så sikker på at han fikk opphisset til å drive terror mot norsk befolkning fra utenlandske internasjonale kontakter

  • Theme

   Det er er en del ting jeg ikke skjønner. Dei sier at Breivik er anti-kapitalist og anti-kommunist. Åssen går det ann?
   Finnes det noe mellon kapitalisme og kommunisme?

   Hva slags system er det?
   Og hva er dette Edl/Ndl som alle snakker om?

   • Shakir

    EDL(English defence league, NDL(Norwegian defence league). Stammer fra JDL(Jewish Defence League). EDL og NDL er frimurer sionister(kristne korsfarere) beskyttere av kong solomos tempel. Klippemosken Al-Aqsa ligger på toppen av restene til Kong solomos tempel. Når disse ridderene tapte den siste krigen så ble denne tempelen rasert. Og Korsfarerne ble spredt rundt hele europa. En liten gruppe møtes til slutt og lager en orden(Brorskap) Frimurere som lover hverandre ved sverdet over sitt lik og de skal hjelpe hverandre på tykt og tynt. Tilbake til poenget. Disse sionistiske gruppene hjelper Israel og JDL pågrunn av egne interesser. Tempelet dems ligger der midt mellom jødedommen og Islam. Og deres eneste håp er At Israel renser i og rundt jerusalem for muslimer. Slik at Israel får tilbake sine opprinnelige grenser den hadde før bilebens tid. Endelig da kan endetiden komme og jesus kommer til jerusalem for å frelse de kristne. Dette er grunnen til den iver disse kristne sionistene viser for å støtte et stor Israel og okkupasjonen fortsetter ustoppet for å holde muslimene unna jerusalem. Sionistene har flere ganger okkupert Al-Aqsa og de slipper ikke inn muslimer til denne mosken. En dag vil de rive denne mosken fordi den preger bildet over jerusalem. De kristne skjønner anda ikke hvorfor jesus ikke har kommet. Og lurer nå på hva mer de kan gjøre for at han kommer. Det kan innebære at Israel utvider sine grenser ytterligere og riving av Al-Aksa kan være et tema og en hinder for disse sionistene. JDL(Jewish Defence League) var FBI sin mest fryktede terror organisasjon da denne gruppen utførte en rekke terror aksjoner mot russiske mål på Amerikansk jord. De har også tatt livet av utallige politiske motstandere og palestinere. Flere medlemmer har blitt arrestert pågrunn av terror virksomhet. Lederen og rabbineren av JDL har blitt fotografert med Amerikanske nazi ledere og JDL lederen deltar i demonstrajoner og holder tale med Israelsk flagg. Derfor står det support Israel på t skjortene til EDL og NDL. Jan Simonsen du trenger ikke å leike deg dum. Jeg kan dokumentere alt jeg skriver. Du kommer til å drite deg ut i din egen blogg.

    • Asdic

     Det er ingen ting i veien med fantasien. Det skal Shakir ha.

     Den europeiske Frimurerorden oppstod i Scotland, og har intet med Korsfarerne å gjøre.

     Nå har vi lært av Shakir at muslimen ikke har adgang til Al-Aqsa moskeen.

     Interessant opplysning. Resten av innlegget må stamme fra en løgnfabrikk.

     Why Palestinians Want This Video Removed

     httpv://www.youtube.com/watch?v=xU9CauJP4Pg&feature=related

     Den egentlige årasken til at Jerusalem er helig for muslimene:

     The journey to the Seventh Heaven

     According to Islam, the Night Journey took place 12 years after Muhammad became a prophet, during the 7th century. Muhammad had been in his home city of Mecca, at his cousin’s home (the house of Ummu Hani’ binti Abu Thalib) in Isha’a prayer. Afterwards, Muhammad went to the Masjid al-Haram. While he was resting at the Kaaba, the angel Jibril (Gabriel) appeared to him followed by the Buraq. Muhammad mounted the beast, and in the company of Gabriel, they traveled to the «farthest mosque». The location of this mosque was not explicitly stated, but is generally accepted to mean Al-Aqsa Mosque (Temple Mount) in Jerusalem. At this location, Muhammad dismounted from the Buraq, prayed, and then once again mounted the Buraq and was taken to the various heavens, to meet first the earlier prophets and then God. Muhammad was instructed to tell his followers that they were to offer prayers 50 times per day. However, at the urging of Moses (Musa), Muhammad returns to God and it was eventually reduced to 10 times, and then 5 times per day as this was the destiny of Muhammad and his people. The Buraq then transported Muhammad back to Mecca.

     17:1 Glory to (Allah) Who did take His servant for a Journey by night from the Sacred Mosque to the farthest Mosque, whose precincts We did bless,- in order that We might show him some of Our Signs: for He is the One Who heareth and seeth (all things).

     Ære være Ham, som førte sin tjener nattestid, fra den hellige moské til Aqsa-moskeen, hvis omgivelser Vi har velsignet for å vise ham noen av Våre tegn. For Han er den Hørende, den Seende.

     Som sedvanlig er koranen full av feil.

     Moses hadde vært død i 2000 år, så det er usansynlig at hadde nå å si i denne anlednig.

     The al-Aqsa Mosque was originally a small prayer house built by the Rashidun caliph Umar, but was rebuilt and expanded by the Ummayad caliph Abd al-Malik and finished by his son al-Walid in 705 CE

     Det bør være innlysende at denne rideturen på en bevinget hest, ikke bragte Mohammed til Jerusalem og A-aqsa moskeen, for den var ikke en gang påtenkt bygget.

     http://en.wikipedia.org/wiki/File:Al-Buraf_Hafifa.jpg

     • Asdic

      Jerusalem er hellig for muslimene over hele verden. Right?

      Hvorfor er ikke Jerusalem nevnt en eneste gang i koranen?

      Database Search Results.

      The query [jerusalem] generated the following matches:

      Translations of the Qur’an

      None.

      http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/search.html

      Når vi vet at Jerusalem er muslimenes 3. helligste by, er det merkelig at: Uder de 19 årene som Jordan ulovelig okkperte Judea og Gallilea og Jerusalem, ble hverken Jerusalem eller Al-Aqsa besøkt av en eneste statsleder for et muslimsk land. I samme peroide hadde jødene IKKE adgang til Klagemuren! OG et antall synagoger ble rasert. Vi snakker her om FREDENS RELIGIGION, gjør vi ikke.

      Islam: The Jews Are the Eternal Enemies of Muslims Regardless of the Occupation of Palestine

      httpv://www.youtube.com/watch?v=_X8dhrzQCHY&feature=related

      Your turn, Shakir.

      • the Millennial Observer

       La meg svare for shakir:

       Linken mellom Tempelridderne og Frimurerne:

       I Den skotske ritus er den 30. graden lik den IX (niende) graden i det svenske systemet som er i Norge. Den 30. graden er den siste og viktigste innvielse i Den skotske ritus. Nå blir kandidaten «en vitende» som har funnet frem til lyset og som ikke tror, men vet. I Erik Rudstrøms bok «Frimureriet og de skjulte makteliter», har jeg funnet et sammendrag fra Karl Milton Hartveits bok «De skjulte Brødre»:

       «Under seremonien blir kandidaten ført inn i et mørkt rom kun opplyst av en
       «gravlampe». På et bord under lampen ligger den hellige lov oppslått mellom en
       hodeskallle og et vokslys. Han blir nå minnet om at han er kommet av fri vilje og
       fremdeles kan trekke seg tilbake. Dersom han velger å fortsette, leser en stemme opp
       en lang historisk utredning som knytter Frimureriet til Tempelherrene. I Det hellige
       land kom Tempelherrene i kontakt med mysteriesamfunn og fra disse ble den fullkomne visdom brakt til Europa. Nå blir kandidaten ført til et rom som er holdt i røde farger. I rommet står en kiste. I kisten ligger en skikkelse i ridderutstyr. Her møter vi «Den mystiske stigen» som spiller en viktig rolle i seremoniene. Den er
       dekket av et sort klede. Kandidaten blir stående foran kisten og får høre fortsettelsen av den historiske utredningen.

       Stemmen forteller hvordan Paven og Kongen av Frankrike konspirerte mot tempelherrene. De fikk ødelagt ordenen og den siste stormester, Jacques de Molay ble henrettet. Denne illgjerning krever hevn. Det er frimurernes og i særlig grad kadoschridderens oppgave å hevne drapet på Jacques de Molay» Stemmen sier:

       «Vår hevn er kampen mot det åndelige tyranni og politiske despoti som vår stormester engang falt for. Vil De (til kandidaten) ved denne martyrs gravsted love alltid å kjempe mot uvitenhet og tyranni???Kandidaten kneler og lover å kjempe mot tyranni og despoti og alltid være beredt til å hjelpe sine medbrødre, selv om det så skulle koste ham livet»

       Karl Milton Hardtveit skriver:

       «Vi har flere ganger møtt stigen som symbol på den trinnvise erkjennelsesprosess,
       og nå må kandidaten bokstavelig talt stige opp de syv trinnene, trinn for trinn. Hvert trinn symboliserer et element i den indre utvikling en frimurer må ha gjennomgått for å være kadoschridder. Laster kan bli til dyder, for å bruke frimurerspråket. En stemme forklarer at så lenge mennesket er slavebundet av sine laster, vil det onde herske i verden. Det er frimurernes oppgave å sette en stopper for denne negative tendensen ved å gå foran som et godt eksempel. Kandidaten fullfører nå den oppgave han fikk i innvielsen til 18. grad, nemlig å få herredømme over sine egne lidenskaper. Mens kandidaten langsomt skritt for skritt går opp trinnene på stigen, kommenterer en stemme de forskjellige gode egenskapene. Der er fra øverst til nederst: Rettferdighet, toleranse, ydmykhet, troskap, viljestyrke, pliktoppfyllelse og visdom»

       • Asdic

        Jeg har forelagt dette til en venn med 10. grad. Han skriver:

        Sitter på hytta og gremmes. Det du beskriver stemmer ikke med det nordiske systemet . Boka til Aase, husker ikke hva den heter, gir et bedre innblikk i vårt system. Han behandler alle gradene til og med 9 grad.
        Han skrev boka for å hevne seg på ordene fordi han ikke fikk det embetet han mente han burde ha.

 • Asdic

  Bomben smeller.

  httpv://www.youtube.com/watch?v=S225ga2hzpA&feature=player_embedded

 • ashaa

  Sukk. Nå begynner dere å degenerere til en ufrivillig parodi av Nyhetsspeilet her..

 • Nis Satis Nisis Optimum