Søk

Kategorier

juli 2011
M T O T F L S
« jun   aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Kjente nettforum stenger for debatt

I en krise for landet lover statsministeren at den skal løses blant annet med økt åpenhet og fri debatt. Samtidig stenges debattforum ned. Norges mest populære debattforum på Hegnar.online med titalls tusen besøk daglig ligger nede, med følgende forklaring: “På grunn av begrenset kapasitet til å moderere forumet denne helgen er debattforumet på HegnarOnline stengt midlertidig”. Document.no har stengt sitt populære kommentarfelt, av frykt for innholdet i debatten.

Det gjøres til tross for at Document.no i motsetning til Frie Ytringer sensurerer innlegg før de legges ut.

“Redaksjonen har kommet frem til at det er mest riktig å stenge kommentarfeltet inntil videre. Begrunnelsen er den svært alvorlige situasjonen nasjonen befinner seg i. Folk er dypt rystet. Da passer det svært dårlig med de stemningssvingninger som preger nettdebatter. Folk har svært forskjellige utgangspunkt, og innlegg kan lett få en form som oppleves provoserende. Dette er ikke en tid for provokasjoner,” skriver redaktør Hans Rustad i Document.no, og fortsetter:

“Det er svært vanskelig å moderere ut fra slike kriterier, for det den ene mener er provoserende er for en annen innlysende. Derfor er redaksjonen kommet frem til at det mest riktige for øyeblikket er å stenge kommentarfeltet. Det er ikke av redsel for frie ytringer, men ut fra den spesielle situasjonen vi befinner oss i. Så får vi tenke nøye over hvordan nettdebatter skal føres i fremtiden. Men Document.no kommer til å bestå”.

For Frie Ytringers vedkommende mener vi selvsagt at også denne hendelsen må kunne diskuteres. Det finnes mange spennende problemstillinger rundt denne grusomme udåden som kan være gjenstand for konstruktiv debatt. Men det er grunn til å gjenta hva vi her på Frie Ytringer har skrevet flere ganger. Det er ikke akseptabelt at kommentarfeltet blir misbrukt til hatinnlegg, grov rasisme og antisemittisme. Jeg tillot det tidligere, i ytringsfrihetens navn, men ettersom det har blitt stadig flere nynazistisk inspirerte hatinnlegg mot jøder har jeg vært nødt til å bli strengere, og å innføre en forsiktig sensur. Det er også grunn til å mane våre lesere til å legge bånd på seg.

Det går nesten ikke en dag uten at jeg leser innlegg som er fulle av hat, hvor ukvemsordene hagler og hvor det ligger skjulte trusler i innleggene. Da Frie-Ytringer er min hobby kan jeg ikke sitte konstant foran laptopen å slette disse innleggene. La oss derfor alle ta oss sammen og verne om ytringsfrihet slik at vi ikke bruker ytringsfriheten til det den ikke er ment som. Hvis ikke risikerer vi at kommentarfeltet til Frie-ytringer må stenge slik de har gjort på Hegnar Online og Document.no, skjønt det er langt dit.

39 comments to Kjente nettforum stenger for debatt

 • XsosiALIst

  At document av naturlige årsaker sensurerer enkelte innlegg er korrekt, men at man må delta i debatten med fullt navn er fullstendig ukorrekte opplysninger.

  At document nå velger, slik som en rekke andre forum å stenge kommentarfeltet, burde for de fleste være fullt forståelig. De har en enorm pågang og et ekstremt press fra alle hold nå i motsetning til eksempelivis «Frie Ytringer».

  • ok. Da har jeg rettet opp det. Dersom noen andre lesere skulle lure på hvor det stod.

  • arifkarim

   «At document av naturlige årsaker sensurerer enkelte innlegg er korrekt»

   Tror ikke dette er korrekt på noe måte. Jeg har postet flere «ikke-ønskede» kommentarer der som aldri dukket opp. Dette kalles ikke fri-ytring men selektiv-ytring, når alle kommentarene må godkjenens av en «politisk» moderator 😀

 • rune

  hørte de hade 145000 hits på 1 time så ikke rart systemet kollapser.

 • Anonym

  Det utvikler seg et absurd teater. Selvsagt må hendelsen kunne diskuteres. OG DEN GJØR JO DET ! Aller helt i de Politisk Korrekte kanaler. Og antakelig etterhvert Bare der!

  Det er også ganske utrolig at disse PK-kanaler som f.eks. NRK etterhvert nå legger seg på ei linje hvor de skal skyve skylda over på liberale parti som FrP.

  Kan vi oppfatte det slik da at AP skal stå til ansvar for terror utført av muslimske radikale ? Eller kanhende FrP også skal stå til ansvar for disse handlingene.

  Det er betenkelig at de som er i posisjon og som har ansvar ikke blir bedt om å ta ansvaret, mens de som ikke er i posisjon og IKKE har ansvar BLIR BEDT OM å stå til rette !

  AP er vel det aller siste partiet jeg vil komme til å stemme.

 • thorvald

  Og livet går videre,50 år gammel mann knivdrept i Sarpsborg lørdags natt(0.30.24.07.2011).Det er en absurd tid vi lever i.

 • XsosiALIst

  @Jan Simonsen

  Takk for korrigering, og takk for den jobben du gjør med å holde liv i en blogg hvor uavhengige tanker og meninger får tilgang til en kanal å dele sine synspunkter. ;P

  • Sivert

   Jeg er fullstendig enig med XsosiALIst og litt mer enn det. At Simonsen ikke stenger ned kommentarfeltet men lar ytringsfriheten drives fram til tross en gal manns gjerninger er beundringsverdig. At Simonsen ikke velger det politiske korrekte med å “kneble” ytringsfriheten for en periode er sikkert et tøft men et riktig valg. jeg skjønner at dette koster Simonsen både tid og penger. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet.
   Hvordan Simonsen makter å «rulle» fram den ene gode saken etter den andre er for meg uforståelig dersom dette er kun hans hobby. I denne vanskelig tid hvor alle de store mediaen skriver akkurat det samme så kommer Simonsen sine egne vinklinger og saker. Som daglig leser av denne blogg så takker jeg for det og jeg er helt sikker at jeg på vegne av mange andre.

 • Ante Pavelic

  Du kan banne på at norsk kulturmarxistisk media vil gjøre absolutt alt de kan for å koble disse handlingene til sine politiske motstandere.

  Du kan også banne på at norsk kulturmarxistisk media ville gjort absolutt alt de kunne for å understreke at en terrorhandling med en muslimsk gjerningsmann ikke hadde noe som helst med religionen å gjøre.

  Merkelig nok bekrefter de hans fordommer i manifestet.

 • Anonym

  At HO stenges er en fordel for den politiske debatten faktisk. Det er mer en «rennestein» enn en politiske debattside.

 • Even

  En forsker fra NUPI mener at terroren kan ha sammenheng med underykt raseri over innvandringen:
  httpv://www.youtube.com/watch?v=0Ll-STT2pLY

  • Anonym

   Nei du sier ikke det !

   Og det trenger vi en forsker fra NEPE til å fortelle oss.

  • arifkarim

   Er man imot innvandrig, er det best å joine borgelige partier som frp, høyre og demokratene. Det gir ikke automatisk en unnskyldning til å skyte ungdommer fra venstresiden av den grunn. AP har ingen makt hvis det norske folket ikke stemmer på dem 😉

  • Asdic

   Jeg postet videoen her:

   http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article4182493.ece

   Nix. det ble for sterkt. Derimot tok de efter 5 timer dette:

   Hypotetisk: Om vi hadde hatt et
   velfungerende demokrati, med frie valg, hvor valgresultatet ble respektert, og
   ikke den valgordningen som vi har hatt siden tidenes litt ut på formiddagen,
   hvor den borgelige siden hadde 21.500 flere stemmer i stortingsvalget i 2005, og
   55.000 fler stemmer i 2009. Likevel ble
   Rødgrøten sittende og innvandringen av
   uintegrerbae bare fortsatte og fortsatte.

   Kanskje hadde vi unngått vår
   22/7.

   Det faktum at HAMAS bruker terror og støttes av AP, ville ikke Aftenpotten vite av.

   • arifkarim

    Da må dere skylde på deres egen skeive parlamentariske valgsystemet. Muslimer skapte ikk den, de stod ikke bak den, hadde ingenting med den.

    «Det faktum at HAMAS bruker terror og støttes av AP, ville ikke Aftenpotten vite av.»
    Ap støtter palestinernes rett til selvstendig stat. At Hamas vant valget demokratisk, må respekteres uansett om partiet er islamistisk og bruker stadig terror mot israel.

   • Anonym

    Judas Gahr Støre (Norway) advance for more terror

    httpv://www.youtube.com/watch?v=iC5Dt7CjVy0&playnext=1&list=PL76411C1764AF3BC4

    • arifkarim

     Palestinere trenger verken bistand eller noe annet hjelp fra verdenssamfunnet hvis israel endelig anerkjenner staten palestina.

     • Asdic

      Halloo! Hva skal Gazas innbyggere leve av?

      Eksport av rakettekonologi?

      Hva med den tidligere Jordanokkuperte WB?

      Turisme? Jødiske turister vil sikker gjerne til Hebron.

      Har Arif noen synspunkter på sikkerhetsgjerdet i Sahara som holder innbyggerne i West-Sahara borte fra sitt land på 24. året?

      • arifkarim

       «Halloo! Hva skal Gazas innbyggere leve av?»
       Hva levde afrikanere før europeisk «kristlig» kolonisering? Hva levde indianere og aboriginere av før de kristne plyndret, voldtok, og drev med folkemord mot deres sivlisasjon på 15, 1600 tallet? 😀

       «Eksport av rakettekonologi?»
       Sist jeg sjekket var 5 største våpeneksporter siste 10 år var klart vestlige land :D, dust!
       http://en.wikipedia.org/wiki/Arms_industry#World.27s_largest_arms_exporters

       «Hva med den tidligere Jordanokkuperte WB?»
       Ja, hva med den?

       «Turisme? Jødiske turister vil sikker gjerne til Hebron.»
       Turisme består ikke bare av jøder.

       «Har Arif noen synspunkter på sikkerhetsgjerdet i Sahara som holder innbyggerne i West-Sahara borte fra sitt land på 24. året?»
       Dette er pga en politisk konflikt. Muren er ment som geografisk merking av grenser, og er stortsett bare bygd med sand og leire.
       http://en.wikipedia.org/wiki/Moroccan_Wall

       Muren kan ikke sammenlignes med israels flere meter høye betongmurer som hindrer flytting av palestinere mellom gaza og vestbredden.

       • Asdic

        Uffda. Er det det beste du kan?

        Muren kan ikke sammenlignes med israels flere meter høye betongmurer som hindrer flytting av palestinere mellom gaza og vestbredden.

        Nei det r riktig, for den minelagte grensen med soldater på Maroccansk side, er 2700Km lang.

 • Anonym

  Kulturkonservativ er et begrep jeg tror alle generasjoner med norske røtter vil kunne nikke gjenkjennende til. Det ligger jo ikke noe annet i det enn at en først vil kvalitetssikre dyptgående nasjonale forandringer opp mot de normer i den herskende kulturen som gjelder før en gjennomfører forandring.
  Kulturradikalisme gir stort sett faen i hva folk på bygda måtte mene. Det er sin egen bekvemmelighet som gjelder.

  Jeg stiller meg bak begrepet Kulturkonservatisme.

 • Kjetil R

  Hei Even

  Jeg takker for lenken til dette viktige innslaget hos RT.

  Det gjorde godt å registrere at – endelig – en fra ‘establishementet’ i Norge ser ut til å ha klart å fange opp signalet

 • Jan Hansen

  Og i 2010 døde 210 personer i trafikken. Mon tro hvem som har delansvar for usikre veier?

  • arifkarim

   Uansett hvor perfekt veiene er, er det fortsatt «uperfekte» mennesker som kjører på dem. Trafikkulykker kan unngås hvis bilister følger kjørereglene.

 • Document.no er utsatt for et enormt press. La oss alle gi vår støtte til nettstedet som jeg anser å være et av de mest saklige nettsteder som bl.a. publiserer innvandringskritisk.

  Meningsterroren blir forsterket etter 22. juli. Vi må holde hodet kaldt og ikke la oss skremme av dette, men fortsette som før. Men med respekt for de etterlatte etter tragedien i Oslo.

  • eplejuice

   FVN skriver i papirutgaven dag at ABB har
   samarbeidet med Document.no, og på nettutgaven
   står det om kommentarer som er postet etter den
   29 okt. 2010.

   Så det er visst ikke så nøye med sannheten om de
   kan ramme en politisk motstander. Saken er jo
   tvertimot at det ikke ble noe samarbeid selv om
   ABB inviterte til det. Det er heller ikke nevnt at
   han postet kommentarene der i hovedsak høsten 2009
   og sporadisk inn i 2010 med de siste den 29 okt.

   Det er meget trist å registrere at deler av pressen
   legger et utilbørlig press på Document.no som har
   mere enn nok å bære ved den tragedien som har rammet
   oss alle.

   • eplejuice

    Aftenposten skrev at ABB var aktiv på
    et svensk nazi-forum fra 2009. Når jeg
    skrev dom ette på ABC-nyheter ble det
    slettet umiddelbart. Det er trist å registrere
    hvordan både ABC og Aftenposten har utnyttet
    situasjonen til å sverte Document.no. Aftenposten
    tok ikke inn min kommentar under artikkelen «Fra
    bloggosfæren med hat» som var bygget kun på
    kommentarer han la ut på Document.no.
    Da blir det tomme ord dessverre om et åpent og
    demokratisk samfunn. Sorgen og sjokket er tung nok
    om pressen ikke vil legge sten til byrde. Dette
    var en udåd av ABB og PST sier at han var
    forsiktig på nettet.

  • arifkarim

   Nei, men han la inn mange av artikler skrevet av Fjordman som sin «inspirasjon» for hatet mot islam og muslimer i manifestet sitt 😉

 • Vejvad

  At lukke forum og dermed debat er en amputering af folks behov for ytring og reaktion. At indlæggene er blandede med had bør ikke skræmme, så debatten lukkes og forhindrer resten af debatten.
  Dem, der sender had i forum jubler, når forum lukkes. De anser det som en sejr, hvor de har besejret resten af publikum med deres terror.
  Netop fordi de ved at folk i en chok- og frygttilstand, som afskæres fra at reagere, fastholdes i tilstanden. Nedkæmpelse af debatfora er således et bevidst tiltak i at invalidere opposition.

  Det er klart at vi har en kæmpe provokation, men det er krystalklart at afskæres modreaktion, så er provokatørerne støttet i deres hensigt.

  Kun fri debat kan modvirke og da sammenholdet og ‘holde hænder’ er stærkt, bør dette komme til udtryk fuldt ud.

 • Kjetil R

  YTRINGSFRIHET UNDER PRESS:

  youtube har nå lagt inn sperre på RTs intervju med Helge Lurås (NUPI). Mens innslaget åpner direkte i kopien utlagt her på tråden (rull oppover denne siden), så må man være innlogget for å se den på youtubes webside. Når man ønsker å se den der får man opp følgende :

  YouTube har identifisert det følgende innholdet som potensielt støtende eller upassende. Visning skjer på eget ansvar.

  Jeg synes dette er regelrett sjokkerende å lese

 • Terje

  Det sørges over at Hegnar sitt forum har blitt endret.

  Hvorfor? Det eneste som nå har skjedd er at en må registrere seg for å kunne poste innlegg.

  Ytringsfrihet er ikke ensbetydende med retten til å ytre seg anonymt. Ytringsfrihet fordrer ansvar. Kan en ikke stå for det en ytrer, bør en heller la være.

  De som liker å dolke mennesker i ryggen i det totale mørke har ikke min respekt. De som som baksnakker andre skjult bak en maske eller et nick har bare byttet dolken ut med ord. Handlingen er fortsatt like feig.

 • eplejuice

  Ytringsfrihet er et stort tema. Den er også
  underlagt norsk lov om diskriminering og blasfemi.
  Men det største problemet i Norge er at pressen ikke avspeiler den politiske vektfordelingen i Norge, og at
  den er politisk styrt.
  De rødgrønne taler om demokrati og rettferdighet mens de regulerer kjønnsfordeling osv., men politisk rettferdighet i pressen vil de ikke regulere. Dessuten ligger det en
  en rekke føringer over journalistikken mht. til hva og hvordan den dekker hendelser.
  Den er så gjennomgående rød at kun høyre ville fått plass
  på Stortinget på den borgelige siden. Snakk da om å kjempe
  mot vinden for FRP, KRF og de borgelige.

 • «Det er ikke akseptabelt at kommentarfeltet blir misbrukt til hatinnlegg, grov rasisme og antisemittisme. Jeg tillot det tidligere, i ytringsfrihetens navn, men ettersom det har blitt stadig flere nynazistisk inspirerte hatinnlegg mot jøder har jeg vært nødt til å bli strengere, og å innføre en forsiktig sensur. Det er også grunn til å mane våre lesere til å legge bånd på seg.»

  Jeg lurer på: Nøyaktig hva definerer et «nynazistisk inspirert hatinnlegg mot jøder»? Hva har man lov å si og hva har man ikke lov å si? Jeg ser takhøyden er ganske stor når det gjelder kritikk av muslimer.

  Her forteller en jødisk kvinne om hvordan jøder bruker anklager om «anti-semitisme» og/eller bringer opp Holocaust, hver gang noen våger kritisere Israel/jøder:

  http://www.youtube.com/watch?v=yrPOK8MMeHA

  Jeg synes også det er en smule fascinerende hvordan det alltid er nazister og jøde-kritikere som forbindes med ord som «hat» og «ekstrem», mens den meget godt dokumenterte jødiske rasismen er et ikke-emne. Pussig også at jødene har sitt spesielle ord, anti-semittisme, som ingen annen folkegruppe har en motsvarighet til. Særlig pussig med tanke på at jøder sannsynligvis ikke er mer semitter enn hva f.eks. araberne er.

  Og underlig er det at Iran er «busemann» mens Israel får lov å ha sine 2-300 ulovlige atomvåpen i fred uten at noen sier noe. Ja, det er mye som er underlig i en jødestyrt verden. Men det kan man vel ikke si uten å bli kalt anti-semitt, nazist, rasist og «høyreekstrem», eller hva det måtte være som er «in» å bruke akkurat nå.

  Document.no: Jeg spurte Hans Rustad, på en helt normal måte, om han var jøde og/eller sionist – og ble umiddelbart utestengt fra kommentarfeltet. Litt på samme vis som norsk media utestenger det faktum at Anders Behring Breivik er sionist. Jerusalem Post rapporterte dette, men norsk media synes visst ikkedet er viktig.

  Ironisk også at Behring Breivik er frimurer og tilhenger av Israel og jødene – og samtidig fordømmer sosialistbevegelsen. Bevegelsen som ble startet nettopp av jøder og frimurere. Dette er grundig dokumentert. På Israelske kommentarfelt jublet man forresten når massakren skjedde. Israelerne mente Norge fortjente dette pga. sin «fiendtlige politikk.» Ganske ..ekstremt.. og ..hatefullt.. spør du meg.