Søk

Kategorier

august 2011
M T O T F L S
« jul   sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Jøder reagerer på Erna Solberg

Til tross for at det vitterlig er jødiske barn i Oslo-skolene som blir mobbet av muslimske, og ikke omvendt, og selv om det i januar 2009 var muslimer som kastet steiner på jøder og kristne som demonstrerte for Israel, og ikke omvendt, går Høyres leder nå ut i VG og sammenlikner muslimens skjebne i dagens Norge med jødenes skjebne før krigen. Det reagerer jøder på. Lederen for Senter mot Antisemittisme, dr. Michal Rachel Suissa, har denne kommentaren:

«Det er mange som har reagert med forbauselse på et intervju med Høyres formann Erna Solberg i VG i dag.  Oppslagets hovedtema er at hun mener muslimer blir hetset på samme måte som jødene ble det på 30-tallet.

Erna Solberg er opptatt av å bekjempe hverdagsrasismen i samfunnet.  Det er en viktig oppgave, men man må ikke reagere med panikk på det som skjer i en så spesiell situasjon som den man har i Norge akkurat nå. 

Mediene har foreløpig kastet seg over ”høyresiden” og ”konservative kristne” for å finne noen å legge skylden på.  Dette vil naturlig skape nervøsitet hos den politiske opposisjonen som føler at de blir gjort til medskyldige.  Når mediene advarer mot høyre-ekstremismen, er det lett å forstå at folk oppfatter det som advarsel mot Høyre-ekstremismen.  Våre toneangivende riksmedier er for tiden fulle av slik finurlig lingvistikk som legger det åpne demokrati under et lokk av lammende frykt for å bli det neste offer i heksejakten.  Sjelden har vi sett medienes sosialpsykologiske hersketeknikker brukt mer målrettet enn nå.

 Når Erna Solberg mener muslimer blir hetset på samme måte som jødene ble det på 30-tallet, er hun historisk sett på villspor.  Det finnes ikke fakta som gir grunnlag for en slik sammenlikning.  Dette forstår mediene og utnytter det for å skape det som er alle journalisters ønskedrøm: Konflikt.  Når et uheldig formulert utsagn fra en Høyreformann kan brukes til å skape enda mer folkelig avstand til «Høyre-kreftene,» har mediene oppnådd en gevinst.

Erna Solberg mener det godt, men hun reagerer emosjonelt og glemmer at blant unge nordmenn er det stadig færre som kjenner historien om det som hendte jødene på 1930-tallet.  Ikke noe sted i verden vil man i dag finne regjeringer som finansierer antimuslimsk propaganda slik som «Der Stürmer,» eller som bygger konsentrasjonsleirer for muslimer og designer gasskamre og krematorier til industriell utryddelse av dem.  Den hetsen mot muslimer hun snakker om, kommer fra mer eller mindre forhutlede enkeltpersoner som knapt kan sammenliknes verken med Julius Streicher eller hans manifest-skrivende norske kollega.

Justisminister Storberget har oppfordret oss alle til ikke å reagere på hat med hat. Men vi må heller ikke reagere på terror med angst, panikk og påtvungen politisk ensretting. Ytringsfriheten er Norges viktigste demokratiske søyle, og vi må for all del ikke gi noen anledning til å kneble den i frykt og hysteri. 

Senter mot antisemittisme ser med bekymring på at det allerede er satt i gang en internasjonal svertekampanje mot jødene, også i denne sammenheng. Det samme skjedde i forbindelse med terroraksjonen den 11. september 2001. Også da ble jødene anklaget for å stå bak terroren.  Når norske medier uten forbehold impliserer «konservative kristne,» «kristne fundamentalister» og «kristne sionister» som ideologisk bakteppe for terroren, vil veien til jødene være kort også i Norge.  

Vi ber alle om å være på vakt mot slike ondskapsfulle anklager og bidra til at den politiske heksejakten mot hederlige mennesker stanses.»

29 comments to Jøder reagerer på Erna Solberg

 • Geir

  Skuffende at Høyre har adoptert denne kommunist retorikken i kampen mot helt legitim islamkritikk.
  Islamofobi og islamhets er stempler alle som våger å kritisere islam får på seg umiddelbart.

  Kun et forsvinnende mindretall vil deportere , eller på andre måter begå overgrep mot muslimer, heldigvis. Derfor blir Ernas sammenlikning helt skivebom.

  Islam må tåle kritikk på lik linje med alle andre forkynnende religioner.

 • Rockman

  Hun må da ha fått solstikk?

  Mvh.

  Rockman

 • eplejuice

  Jeg er og blir islamofobiker. Det
  betyr ikke at jeg har fobier mot
  muslimer, Men når en muslim sier
  følgende: «Jeg er islam» blir dette
  litt mer krevende.
  De som har funnet opp betegnelsen islamofobi
  har hatt mye hell så langt. Den indikerer at det
  ikke finnes intet problem med islam, men derimot
  hos de som kjenner islam og frykter. En muslim
  kan heller ikke forlate islam uten trusler og
  har mere grunn til å være islamofobiker enn noen
  annen.

 • Kurt Guldvik

  Erna Solbergs utspill må vel tolkes som en slags fallitt erklæring for den islamske invasjonen av vårt fedreland.Her forsøker hun og sanke muslimske stemmer,ved å erklere at muslimer bør kanskje forskjells-behandles ytterligere på bekostning av andre.Ikke rart siden det er valg snart,og muslimer utgjør en større og større andel av velgermassen.Spesielt i de store byene hvor høyre har et større potensial.

 • TAKK TIL JAN SIMONSEN

  Takk til Jan Simonsen og alle andre tapre menn og kvinner som tørr stå oppreist for sitt syn til tross for alle de usakelige hatske bredsidene fra vestresiden og meningsvokter- rådet i venstremedia- norge.

  Til PKere, gutter og menn på venstre siden som omfavner Islam: TURN OFF (blir tørr i musa)

  Til mannlige patrioter av norge: TURN ON (blir våt i musa)

  Ellers takker jeg for at jeg ikke bor i følgende land med utviklingen der som belgia, nederland england og til dels frankrike.

  har i de senere år vurdert å flytte fra Oslo til usa men øyner nå håp med oppvåkningen i landet vårt med hva som er i ferd med og skje.

  Takk Jan og alle andre

  «sandra»

 • Amund Garfors

  Kebabhøyre er et parti vi ALDRI kan stole på! De har forlengst lagt seg flat for ei sinnsyk innvandring fra muslimer, og der de også går god for bygge moskeer på kristen grunn. De burde skamme seg som nå benytter en slik retorikk som de nå gjør, bare for tekkes muslimene. Fy f…., jeg gir ikke mange sure silder for Erna Solberg! Hun er ikke stort bedre enn alle de andre svikerne på venstresiden i norsk politikk som går god for denne innvasjonen. Og der de har lagt landet åpen for rov og ran. Å synke så dypt som Solberg nå gjør, det hadde jeg ikke trodd var mulig. Men når det gjelder å sanke stemmer, da går også Høyre over lik.
  Og det er ikke noe nytt her i landet at samtlige partier konkurerer om de muslimske stemmene, helt til den dagen muslimene kan be dem alle kysse seg bak. For da har de allerede lært såpass mye politikk og trolig kapret et parti på venstre side i norsk politikk. Da kan de begynne å spre sine fangarmer over det hele land, der de setter inn sine nådestøt i kommune etter kommune.De som ikke enda har forstått dette, de er enten dum, undermålere, landssvikere eller totalt uten historiekunnskap og sunn fornuft.

  • Ola t

   Er virkelig den beste kandidaten Demokratene klarer komme opp med fra Nordland? Herrejesus for et useriøst parti. Forskjelle på denne fyren og kandidaten fra Kristiansund er ikkje særlig stor.

   • Kurt Guldvik

    Ola t. Klarer ikke du å se at vi kommer til å få store etniske konflikter i fremtiden som følge av denne hårreisende invasjonen av uønskede inntrengere,som på sikt kommer til å stjele fra oss vårt fedreland.Kan jeg spørre deg,Ola: Ønsker du at Norge skal bli en islamsk stat i fremtiden? Eller aksepter du at det bli en islamsk stat i fremtiden?

 • Åge Simonsen

  Kritikerene av Erna Solberg kan ikke ha grepet henne poeng. Hun sammenligner ikke muslimenes skjebne i Europa idag med jødenes skjebne under krigen, men fremhold, helt korrekt, at det hatet som høyreekstremister, gjennom sine ondskapsfulle og feige anonyme ytringer på diverse blogger, bygger opp mot muslimene som gruppe,i sin konsekvens kan resultere i et muslimsk holocost. Og det er da også ganske åpenbart. Spesielt i en økonomisk nedgangstid er det mange som leter etter syndebukker for alt som er galt. I dag blir muslimene som gruppe beskyldt for alt fra økt vinningskriminalitet til økt vold. Det er farlig, og Erna Solberg gjør rett i å advare mot dette.

  Åge Simonsen

  • Per

   Det er en viktig forskjell. Jødehaterne angrep enkeltmennesker og beskrev jøder som mindreverdige individer. Islam-kritikerne konsentrerer seg i hovedsak om religion og ideolgi, og selv de mest innbitte blant kritikere sier i klare ordelag at de betrakter muslimer som likeverdige mennesker.

   Kritikken av muslimer som gruppe går først og fremst på at mange betrakter seg som «moderate», men at de likevel ikke har vært i stand til å reformere ideologien og de religiøse skriftene på en slik måte at de kategorisk kan avvise ekstremister på en måte som fremstår som troverdig for ikke-muslimer.

  • XNS

   «Hun sammenligner ikke muslimenes skjebne i Europa idag med jødenes skjebne under krigen, men fremhold, helt korrekt, at det hatet som høyreekstremister, gjennom sine ondskapsfulle og feige anonyme ytringer på diverse blogger, bygger opp mot muslimene som gruppe,i sin konsekvens kan resultere i et muslimsk holocost.»

   Jaha? Og å stemple fredelige meningsmostandere som potensielle massemordere er bedre? Hvor mye terrorisme var det jødene drev med i Europa? Og i nøyaktig hvor mange århundrer har jødene drevet med aggresjonskrig mot Europa? Hvor mange europeere har de massakrert og holdt som slaver?

  • Asdic

   «Spesielt i en økonomisk nedgangstid er det mange som leter etter syndebukker for alt som er galt. I dag blir muslimene som gruppe beskyldt for alt fra økt vinningskriminalitet til økt vold. Det er farlig, og Erna Solberg gjør rett i å advare mot dette.»

   Er det galt å si at økt vinningskrimialitet og vold skyldes muslimske gjerningsmenn, når det stemmer?

   Les deg opp her, Åge Simomsen.

   http://politisktinkorrekt.info/

   Se hva svenskene har å stri med. Et glimt av Belgia.

   Violent Muslim Protests in Belgium

   httpv://www.youtube.com/watch?index=5&feature=PlayList&v=9DMHBKSPG9g&list=PL347AC2661E1447C3

 • heybunny

  Jeg vil påstå at de eneste som blir behandlet som jødene på 30-tallet i dag fremdeles er jøder.

  Men takk til Erna for en ting; at hun bekrefter stadig fleres oppfatning om at Høyre er blitt et sosialistisk parti.

  • eplejuice

   Enig, stemte selv høyre og holdt
   Aftenposten, – aldri mer. Dette
   partiet kan en ikke lenger stole på.

 • Anonym

  Erna Solberg er helt ute på viddene med dette fremstøtet.
  Det som er fakta er at jødene på nytt blir trakassert,
  men ikke av kristne.
  Det er de «påståtte nye jødene» muslimer,som er de som trakasserer.

 • Christen

  Islam er en ideologi som minner en del om nazismen. Blan annet ønsker noen av de fremste lederne innefor denne såkalte religionen å utrydde jødene. Skal man sammenligne med 30-tallet, er det islamistene som er vår tids nazister. Og de skal vi selvsagt kritisere. Erna burde lese litt historie og finne ut at Churchill var veldig skeptisk til islam mens Hitler var svært positive til dette tankesetter.

  Erna må bestemme seg for om det er Hitler eller Churchill hun skal låne ideer fra?

 • T.O.Glas

  Erna Solberg tilpasser seg bare til «NYORDNINGEN» som kommer mer og mer på plass. Til og mer Siv Jensen (og Ola Borten Mo) fossror for å komme i le. Hvor er politikerne som tør å stå for sine meninger? Jeg ser med skepsis frem til den kommende «valgkamp».

 • henry

  Her er Espen Barth Eides artikkel i The Jerusalem Post
  http://www.jpost.com/Opinion/Op-EdContributors/Article.aspx?id=232584. Mange av offrene er ikke gravlagt enda, men politikerne driver politikk, jeg blir kvalm.

 • henry

  Espen Barth Eides kommentar i the Jerusalem Post: http://www.jpost.com/Opinion/Op-EdContributors/Article.aspx?id=232584 Mange av offerene er ikke gravlagt enda, men politikerne driver politikk, jeg blir kvalm.

  • eplejuice

   Det må da være klinkende klart for
   enhver at en hevelse av blokaden på
   Gaza innebærer en indirekte støtte til terror fra Hamas.
   I praksis vil det bety at Iran sender fullastede skip
   med våpenlaster til Gaza. Hvor blind er denne E.B.E ?
   At han heller ikke ser at støtten til en palestinsk stat
   også innebærer en mulighet for økt terror er en annen
   svakhet i hans artikkel. Vil han aller helst være blind
   og?

 • Anonym

  Jeg syntes Kleppe og Simonsen skulle starte et HELT nytt parti som «Frihetspartiet», «Fridemokratene», «Rettferdighetspartiet» eller noe. For nå er jo Demokratene også blitt satt i negativt lys pga grumsete representanter. Og så kunne Kleppe/Simonsen kastet ALL blokktenkning over bord og rappa det beste fra alle de andre partiene i dag, som er ALTFOR statisk innstillte. Det hadde blitt valgskred tenker jeg, hvis MSM hadde sluppet dem til da..

  FRP er jo seg selv lik, kong Carl kasta ut de 2 ALLER beste intelektuelle alibiene FRP hadde og senere noen gang har hatt. Carl følte sin posisjon truet kanskje?

  Heia Simonsen, Kleppe og Demokratene

  • eplejuice

   Det er nok veldig vanskelig å få til
   uansett med en overveiende rød presse
   som alltid vet når de kan sette inn
   sine støt. Om de har hatt kjennskap til
   denne saken siden den skjedde har de
   benyttet den meget beleilig uten at jeg
   vet. Når det er sagt bør slikt «fyllerør»
   også medføre utkasting direkte. Her er
   visst mange som ødelegger for det de tror
   på om dagen, – ikke kun ABB som kanskje har
   ødelagt muligheten for en konstruktiv debatt
   for all fremtid.

 • Asdic

  Islam Hijacking the UN Human Rights Council

  httpv://www.youtube.com/watch?v=wZTQylcnjF8&feature=player_embedded

  Muslimene er enig med Erna Solberg. Like vel strømmer de til våre kristne dekadente land som de ikke har annet enn forakt for.

 • Asdic

  Kanskje burde statsekretær Espen Barth Eide som omtales som: The writer is state secretary at the Norwegian Ministry of Foreign Affairs.

  Ta en alvorlig samtale med Norges ambassadør til Israel?

  «In a recent interview, Norway’s ambassador to Israel has suggested that Hamas terrorism against Israel is more justified than the recent terrorist attack against Norway. His reasoning is that “we Norwegians consider the occupation to be the cause of the terror against Israel.” In other words terrorism against Israeli citizens is the fault of Israel. The terrorism against Norway, on the other hand, was based on “an ideology that said that Norway, particularly the Labor Party, is foregoing Norwegian culture.” It is hard to imagine that he would make such a provocative statement without express approval from the Norwegian government.»

  http://frontpagemag.com/2011/07/29/terrorism-against-israel-more-justified-than-terrorism-against-norway/

 • Asdic

  Egytern «Usama Dakdok» fra nettstedet The Straight Way sier han er rystet over at Vesten og spesielt USA lar seg lure og bedra av Islam og muslimer og tar her opp viktige saker i forhold til islam som vil undergrave våre samfunn. Denne videoen er like mye relatert til Norge som til USA og andre vestlige land og viser med full styrke hvilke metoder islam bruker og hva som ligger bak.Usama sier videre at grunnen til vårt forfall er ignorering,passivitet i forhold til mangel på Kunnskap om hva Bibelen og Koranen står for. Reportasjen er veldig forklarende og forteller hva som kommer om vi ikke snart våkner opp og foretar oss noe.

  httpv://www.youtube.com/watch?v=KUTKe9ej1rE&feature=player_embedded

 • Anonym

  «Palestinians» (Arabs) planning wave of unprecedented violence against Israel in September! Foreign Minister Avigdor Lieberman warns that all ties with the «Palestinian Authority» should be severed. Something they should have done a long time ago or never entered into at all. Israel Today: http://www.israeltoday.co.il/tabid/178/nid/22904/language/en-US/Default.aspx

  httpv://www.youtube.com/watch?v=h8Biaxu_AUw&feature=player_embedded

 • Vidar

  Erna Solberg er historieloes i sin sammenligning, men har selvsagt rett i at vi ikke skal verken hate eller henge ut muslimer! Men det aa akseptere og oppfoere seg OK mot muslimer, maa samtidig ikke bety at en skal akseptere og godta ideologien/religionen ISLAM! DER svikter mange akkurat naa… Paa samme maate som denne Suissa aldri evner aa forstaa at en kan akseptere og oppfoere seg helt OK overfor JOEDER – ja saagar ha all mulig sympati med deres forsoek paa aa skape et lite joedisk paradis paa jord (og dette er IKKE ironisk ment!) – uten derved aa akseptere eller godta ideologien sionismen…
  Vi maa evne aa skille sak og person, ideologi og enkeltmennesker. Og vi maa evne aa fortsatt tore aa staa for vaare meninger, selv i en tid som denne, hvor «multikulturalistene» og Arbeiderpartiet ser ut til aa ville «demonisere» alle mulige former for kritiske roster mot dem!

  • Per A

   En enkel definisjon på en sionist:

   En sionist er en jøde som flyktet til Palestina for å unngå å bli drept av en europeer.

   Anti-sionistene beklager at han slapp unna.

 • One of the Zionist dreams was to take Jews out of the European ghettos and create a «new man» in the fields of Eretz Yisrael. But the dream also meant a «new woman.»

  http://www.israeldailypicture.com/