Søk

Kategorier

august 2011
M T O T F L S
« jul   sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Uansvarlig ikke å levere båndopptaket til politiet umiddelbart

Torsdag spilte TV2 av et opptak fra en kassett der et tidligere medlem av Demokratene i en privat samtale på en bar en gang i februar uttalte at han kunne tenke seg å skyte et regjeringsmedlem. Vedkommende medlem var nettopp nyinnmeldt i partiet og hans ideer selvsagt fullstendig ukjente for partiledelsen. Nå lurer Demokratenes leder Vidar Kleppe på hvorfor dette opptaket ikke umiddelbart ble overlevert til politiet. Han mener politiet må granske saken.

En TV-journalist uttalte på TV-kanalen fredag at TV2 har jobbet med “høyreekstreme” miljøer i mange måneder. Han ville imidlertid ikke si noe om hvor lenge TV2 har vært i besittelse av dette opptaket. “Uansett hvem som har satt på dette opptaket, enten det har vært TV2 eller en privatperson som senere har levert det eller solgt det til TV-kanalen, må det jo være fullstendig uansvarlig dersom vedkommende ikke umiddelbart kontaktet politiet,” mener Demokratenes leder. Sannsynligvis er det også straffbart å unnlate å informere politiet om et mulig voldelig angrep på en politiker.

“Det er lite som tyder på at politiet ble varslet,” mener Kleppe. Det har ikke vært noen synlig etterforskning rettet mot dette medlemmet. “Dersom politiet mot formodning var varslet, er det i så fall kritikkverdig at saken ikke ble etterforsket umiddelbart. Da ville vi også ha kunnet forhindre at denne personen ble stående på vår valgliste,” mener han. 

Kleppe er glad for at politiet nå sier at de vil etterforske saken, og selvsagt fornøyd med at dette medlemmet valgte å melde seg ut av partiet straks det ble avslørt hvilke holdninger han hadde, og at disse ikke var i nærheten av å samsvare med Demokratenes program og prinsipper. Men han mener at det nå er behov for at politiet også gransker hvorfor dette opptaket ikke nådde politiet tidligere, og eventuelt om hvorfor politiet ikke reagerte dersom de mottok opptaket.

35 comments to Uansvarlig ikke å levere båndopptaket til politiet umiddelbart

 • Kjell

  Enig med kleppe dette må politiet snarest granske, og ikke minst hvor lenge TV-2 har vert i besittelse av opptakene uten å ha foretatt seg noe.Denne saken stinker!

  • Elin

   Ja dette må etter min mening politiet granske. Kleppe viser nok en gang med sine uttalelser at han er en klok politiker som fortjener støtte ved høstens valg.

  • Anonym

   Ja, derfor nå må TV2 snarest gi oss publikum svar på de viktige spørsmålene Kleppe tar opp i sin artikkel.

 • G. Hansen

  TV2 må nå snarest forklare i beste sende tid, på TV2 nyhetene, når de ble kjent med innholdet i opptakene som de har kringkastet. Denne saken viser til fulle, deler av pressen sin store mangel på presseetikke.

 • Beer Man

  Jeg synes det er betimelig å stille spørsmålstegn ved hvordan opptakene er blitt håndtert. Hvis det er politiet som har gjort opptakene, skulle ikke de ha bedre kontroll med hvem som får tilgang til dem? Hvis det er noen som har solgt dem til TV2, har de fått opptakene på lovlig vis? Hvis ikke, hvordan kan jeg, som kun kjenner til det som kom fram i media, vite at opptakene er ekte? Hvordan kan jeg vite at det ikke er noen som har laget falske opptak for å sverte disse personene?

  • arifkarim

   Opptakene må jo være ekte, siden den antatte politikeren har selv valgt å gå av med ydmykenhet 😀

   • Grete

    Opptaket som må ha vært tatt opp allerede i februar burde selvsagt som Vidar Kleppe sier, vært overlevert politiet av den eller de personene som tok opptaket.

    Om dette er journalister i TV-2 eller privatpersoner så bør de straffeforfølges for ikke å ha gitt disse truslene om å ta livet av statsråder videre til politiet. Denne saken må derfor som Vidar Kleppe krever,etterforskes av politiet.

 • arifkarim

  Uansett bør politiet etterforske akkurat «hvem» som går rundt og tar opptak av tilfeldige mennesker i private samtaler 😀

  Den høyreekstreme politikeren hadde fullt rett til frie ytringer uten å bli straffet for noenting. Det er når slike ytringer tas opp foran offentligheten at konsekvenser skjer. Politiske systemet er med andre ord latterlig. Du er uskyldig så lenge ikke «oppdaget» skyldig… hhahahahaha 😀 Samme er vel tilfellet med resten av økokriminaliteten som skattefusk, trygdebidrageri, svindel osv. Vi er omringet av finansielle kriminelle daglig, uten at noen blir «dømt» bare fordi den skjulte kriminaliteten ikke er oppdaget enda 😀

  • Turbokongle

   «Hem det er som gjør opptak av tilfeldige mennesker i private samtaler»

   Hvem som helst har da rett til å sette på opptakeren for å dokumentere sitt eget liv, enten det er til bruk i selvbiografien din, eller hva det måtte være. At det så vandrer inn ukloke mennesker i din private sfære som truer med både det ene og det andre er ikke den som gjør opptaket sitt problem.

 • HT

  Vidar Kleppe har gjennom hele sin politiske karriere stått på natt og dag for å motarbeide vold. Han har engasjert seg i situasjonen for voldsofre, og har ved en rekke anledninger foreslått langt strengere straffer for voldskriminalitet.

  Jeg har hatt gleden av å treffe Vidar Kleppe noen ganger. Han skaper alltid en god og trygg stemning på landsmøtene. Man får virkelig følelsen av at man er hjertlig velkommen.

  Disse eksemplene jeg lister opp her er ett av mange beviser på at det denne Krane sier er så langt borte fra Demokratenes program og prinsipper det går an å komme.

  Jeg krysser i hvertfall fingrene for Demokratene og Vidar Kleppe. Også for Svein Otto Nilsen, Kjell Einar Nilsen, Fredrik Litleskare, Per Midtøy, Liv Berit Li, Olaf Messel, John Mandelid, Kjell Arne Sellæg, Jan Simonsen, Kåre Eriksen, Svein Erik Jansen og mange flere. Det er bare å google disse navnene så kommer man frem til en rekke saker som går på ombudsrollen og hjelp til enkeltmennesker.

 • Media har sittet på dette opptaket fordi de visste de kunne bruke det en dag. Når vil det passe bedre enn nå, for å gjøre maksimal skade?
  Hadde det blitt slått opp i pressen i februar, hadde saken i seg selv vært over på en dag. Nå, satt i sammenheng med 22/7 så innbærer det ransaking, avhør, utkastelse og en mye grovere ripe i lakken til Kleppe.

  Men hvis man snur på det, og spør hvorfor media ikke har varslet politiet etter å ha overhørt en «alvorlig» trussel før 6 mnd senere, så er det ingen som reagerer. Hvorfor reagerer ikke politiet mot de, for tilbakeholding av bevis eller noe slik?

  4. statsmakt my ass – de er på pallplass.

 • Amund Garfors

  Selvfølgelig må politiet straks se på dette svært så alvorlig som kom fram etter dette oppslaget på TV2. Jeg støtter og takker Vidar Kleppe for rask og resolutt handling. En kan ikke la alle salgs idioter som ønsker å komme på TV få lov til å bringe ut sitt forkvakla budskap på denne måten. Bare for å få kunne ta med seg et helt parti i dragsuget. Og jeg fatter og begriper ikke hvorfor TV2 venter i et halvt år før de sender dette makabre fyllerøret på sine nyheter. Var det bare for å vente fram til valgkampen for å kunne ødelegge alt for DEMOKRATENE, eller hadde det noe å gjøre med timing etter masakeren i Oslo og Utøya å gjøre? Og dermed kunne de henge oss alle ut som er med i dette partiet? Jeg har mine egne konklusjoner her, men det skal jeg ikke komme med offentlig, men skal heller spare dette til talen på landsmøtet.

  • Elin

   Jeg støtter din gode analyse, Garfors. Kleppe viser nok en gang at han er en klok og meget dyktig leder i en vanskelig tid, der media vil prøve å «knuse» Demokratene.

  • Anonym

   Kloke ord fra Garfors!

 • Anonym

  Ett er sikkert, demokratene har en god leder i Vidar Kleppe. En klok mann som jeg og min famelie skal stemme på til valget.

 • Sosialdemokrat

  Uten Kleppe har Demokratene ingen fremtid. Selv om jeg er politisk uenig med Kleppe i mange saker, så må jeg innrømme at i Kristiansand politikken, har vært den mest aktive politikeren med størst gjennomslag.

 • Amund Garfors

  Ja du har rett! Vidar Kleppe er et være eller ikke-være for DEMOKRATENE! Han står støtt i alle stormer!

 • Her kunne det være greit å minne debattantene om andre hemmelige opptak som har skapt turbulens, bl.a Human Rights Service, HRS’ opptak av Amal Aden, og ikke minst Kadra Yusuf, som i 2000 avslørte flere imamer ved å bære skjult mikrofon i samtaler som bl.a. omhandlet omskjæring av kvinner. Kadra stilte opp i TV-programmet Rikets tilstand» der opptakene ble presentert for det norske TV-pulikum. Saken havnet hos Pressens Faglige Utvalg (PFU-sak 006/01), der konklusjonen ble at TV2 ikke hadde brutt god presseskikk. Organisasjonen Al-Shooraa International klaget altså inn TV2 på vegne av to muslimske rådgivere, angivelig «fordi de ble gjenstand for skjulte opptak av samtaler de hadde med en ung kvinne, som utga seg for å være 15 år».

  Videre het det i klagen: -«Etter klagernes mening har TV 2 ikke bare krenket de to rådgiverne, men også fått muslimer generelt til å kjenne seg kollektivt mistenkeliggjort og uthengt. Slik klagerne ser det, har redaksjonen forsømt de mest elementære krav til kildekritikk, redelighet, sannferdighet og omtanke for enkeltpersoner, etniske og religiøse grupper». En ganske bizarr påstand når de praktisk talt ble tatt med buksene nede.

  Når det gjelder HRS’ hemmelige opptak av Amal Aden, så ble det ikke mindre oppstyr av dette. Aden politianmeldte HRS, det samme gjorde Norsk Innvandringsforum. Siv Jensen og Per Willy Amundsen fra Frp ga sitt besyv med i laget, og utstillingspakistaner og kjendisadvokat Abid Q Raja kritiserte regjeringen (av alle) for å være passiv. Kari Andersen i SV ønsket «en grundig gjennomgang av HRS’ virksomhet, og Dabladet fulgte opp slik de pleier når de kan hente ut noen politiske veksler. Det er imidlertid å anføre at ingen av disse sakene ble etterforsket av poltiet, anmeldelsene ble henlagt.

  Nå har altså TV2 kommet i besittelse av nok et opptak, der en person fra et av disse mikropartiene har kommet med noe tøv som ikke har vært innom hjernen før det kom ut av kjeften. Gad vite hvor mange av oss som ikke har latt liknende bemerkninger falle i årenes løp, i ren frustrasjon over verdens dummeste politikere. Skulle alle etterforskes for sleivkjeft, så må Storberget begynne å sy politiuniformer på overtid. Men aldri så galt, kunne dette føre til at disse mikropartiene ble oppløst, så er det da godt for noe. Demokratene minner meg litt om Bare Egil Band, han oppløste jo seg selv i sin tid.

  bjorn

 • HT

  Vidar Kleppe takler situasjonen strålende om dagen. Han får frem at Demokratene er et omsorgsparti. Og han tar hensyn til Birkeland rettsikkerhet. Det viser at Kleppe er klok, og viser seg som en profesjonell leder. Dette kan fort snu til noe positivt tror jeg. Kleppe er like god som Stoltenberg til å håndtere vanskelige ting.

 • Kyrre

  Dette høres ut som fyllerør. Det naturlige ville være å overlate dette til PST så de kan holde mannen under oppsikt.

  • Turbokongle

   Tror du ikke PST allerede holder han under oppsikt. Klart de gjør. Det er jobben deres. De gjør nok mye mer enn å holde bare ham litt i kikkerten.

   Alle som er medlemmer og sympatiserer med ytterliggående partier tar jeg som en selvfølge at blir sjekket med jevne mellomrom, det er jo derfor vi derfor vi har PST, bl.a.

 • Frpèr

  Tips!!! Jeg mener at FrP og Siv Jensen snarest bør få Kleppe til å melde overgang til FrP. FrP trenger nye personer med politisk ryggrad i sin ledelse, slik som Kleppe til stadighet viser at han innehar!

  • Daniel

   Ja, hvorfor ikke. Vidar Kleppe leverer, han!

  • undrende

   Det ville vært svært fornuftig å få noen av de «gamle» FRP en tilbake. De har blitt mere moden og litt rundere i kinna og meningene. Jan, vidar, Petter og Vara, da ville det blitt blåst liv i FRP. Desverre vil demokratene bli visket ut ved en slik prosess, men det tror jeg de vil bli uansett. Jan ta kontakt med tåke hjemmet i FRP ledelsen og begynn på nytt sammens med de jeg nevnte. Dagens FRP er delvis ledet av dyktige mennesker. Jeg tror ikke Siv Jensen er en god nok leder, men dyktig som bak teppe. (hun har blitt litt stor over nedre del av midjen)

  • Dessverre ble Kleppe, uten saklig grunn, og kun fordi ledelsen fryktet at han ville stille opp som ny partileder etter Carl I. Hagen, noe han ikke ville, kastet ut av Fremskrittspartiet. Dermed hadde han ikke annet valg enn å stifte et nytt parti.

 • Asdic

  Efter som jeg er en høyreekstrem populist med sterke islamofobe tendenser, har jeg kontakter i det samme miljø, som kan fortelle at herrene fra Kr.Sand og Ålesund ble tatt igjen på vei til hotellet av to som presenterte seg som meningfeller.

  De 4 gikk sammen til hotellet og inntok et antall halvliterte sammen. Med et ukjent antall halvliterte under vesten, forekommer det at uttalelser blandt «venner» ikke alltid er innom hjernen for en realitetsjekk.

  De nye «vennene» hadde ikke bare halvlitere under vesten, men også en Olympus soundrecorder.

  • Henry

   Og hvem var disse «vennene» med soundrecorderen? Ikke noe kan unnskylde hva som ble sagt, men hvis det stemmer at de ble «avlyttet» har Norge dessverre utviklet seg til et nytt DDR. Det minner meg mye om Stasi-metoder.

  • Anonym

   Slikt må man regne med i norsk politikk beklagelig vis. Særlig politikkens ytterfløyer er pereget av aktivister som vil ta hverandre.
   At de to Demokratene gikk rett i garnet viser vel at de var uegnet for politiske verv skulle man tro. Bruk av alkohold ukontroller i sambang med omgang med folk man ikke kjenner er ikke noe oppegående politikere inngir seg på. Det tror jeg nok de fleste innser.

 • Harriet

  Vidar Kleppe har vist gjennom denne vanskelige saken, at han fortjener min stemme til høstens valg.

 • Opptaket ble selvsagt sendt nå, rett i forkant av valget, for å skape negativ blest rundt Demokratene. Typisk journalister, da mange er tilhørende på ytterste venstre fløy.

 • Dag

  Jeg og min kone gir Kleppe vår støtte ved valget i år.