Søk

Kategorier

august 2011
M T O T F L S
« jul   sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Valgkampen kan bli en farse

«Valgkampen starter i dag. Alle de politiske partiene har samlet seg bak en felles løpeseddel hvor et hovedbudskap til velgerne er at nå må de bruke stemmeseddelen på valgdagen 12. september. For på den måten skal vi “ta demokratiet tilbake.” Men den gale massemorderen har ikke tatt fra oss demokratiet, han sitter bak lås og slå og utgjør ingen trussel mot våre demokratiske verdier. Det gjør derimot våre politikere ved måten de har reagert på terroren. De er i ferd med å gjøre både valget og den politiske debatten til en farse.»

Det mener forfatter og redaktør av Kommentar.no, Carl Johan BergHan fortsetter:

«Allerede før 22. juli var rammene for det politisk korrekte blitt faretruende trange. Nå snevres de ytterligere inn. Alle har dessuten kunnet registrere hvordan alle partier de senere år har beveget seg inn mot et slags midten. Men nå er dette blitt så pinlig og påtagelig at snart bare formaliseringen gjenstår, at velgerne bare får én valgliste å forholde seg til – Det kongelige norske felles Midtenparti. Selvsagt er dette satt på spissen, men i realiteten blir ikke velgernes valgmuligheter nevneverdig større enn nettopp dette i tiden fremover. Det gjelder flere viktige saker, men illustreres best gjennom asyl- og innvandringspolitikken.

Til nå har Frp vært partiet – det eneste! – som har representert synspunktene til de godt over femti prosent av velgerne som har vært og er dypt bekymret over den asyl- og innvandringspolitikken som skiftende regjeringer har ført. I så henseende har Frp vært vårt demokratis viktigste parti! Men nå har Frp-leder Siv Jensen fått dårlig samvittighet og er stappfull av anger. Det kan ikke bety annet enn at også alle de som har stemt på henne og Frp nå bør angre – og iallfall ikke stemme på partiet flere ganger. Snakk om å begå harakiri på seg selv og sitt eget parti! Den damen må være omgitt av usedvanlig dårlige rådgivere og/eller hjelpeløse taleskrivere. Men muligens foreligger en annen forklaring, nemlig at Siv Jensen er blitt så kåt etter å bli tatt inn i varmen hos de andre borgerlige partiene at hun er villig til å legge både partiets sjel og program til side for godt. Det skal bli interessant å følge Jensens videre botsgang og fremfor alt se hva partiet nå skal profilere seg på. Det er lenge siden Frp med særlig tyngde kjempet for “sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep”. Dermed er det partiets asyl- og innvandringspolitikk som har sørget for gode meningsmålinger og valgresultater. Det er vanskelig for utenforstående å se hva som har forvoldt Jensen så store smerter. Men en partileder som skammer seg over sitt partis profil, kan neppe regne med å holde på partiets tilhengere !

Hva vi hadde ventet av lederen for vårt største opposisjonsparti, var at hun konsentrerte seg om å stille noen kritiske spørsmål til regjeringen. For eksempel om den dårlige beredskapen. Det hadde heller ikke vært av veien om noen i partiet våget å stille det ubehagelige spørsmålet om vi i kjølvannet av det flerkulturelle eksperimentet har fått et samfunn med så store motsetninger at den gamle og harmoniske nasjonen Norge er blitt skadelidende og terrorfaren desto mer overhengende. Siv Jensen burde være den som reiste en slik problemstilling. Noen har jo uhyrlig nok påstått at hennes parti har “gitt næring” til massemorderens tankegods og handlinger. Men alle som skumleser morderens manifest, ser straks at han har fått næring fra et hat – som har bikket fullstendig over – mot det flerkulturelle eksperimentet som politikerne med unntak av Frp har ansvaret for! her i landet. Hvorfor har ikke Jensen evnet å poengtere dette?

Mange av de som ser med bekymring på politikernes store flerkulturelle prosjekt vil sannsynligvis bli hjemme på valgdagen. Det er ventelig ikke bare Frp’ere som heretter vil kvie seg for å stemme på sitt gamle parti. Mange Høyrefolk vil vel også føle seg partiløse etter at den store leder, Erna Solberg har vært ute med storslegga og stemplet de mange Høyrevelgere ”i arbeidslivet, på utesteder og på internett” som er sterkt kritisk til islam og muslimsk innvandring som ”hverdagsrasister”. Hvem vil stemme på politikere som æreskjeller deg?

Etter 22. juli vil det ventelig bli satt ytterligere fortgang i det flerkulturelle eksperimentet. Uten nevneverdig motstand fra noe hold. De tidligere motstandere er langt på vei parkert, stigmatisert og uskadeliggjort, og demokratiet satt ut av funksjon.»

12 comments to Valgkampen kan bli en farse

 • Demokraten

  Fantastisk: dette er skarpt og godt observert «Men den gale massemorderen har ikke tatt fra oss demokratiet, han sitter bak lås og slå og utgjør ingen trussel mot våre demokratiske verdier. Det gjør derimot våre politikere ved måten de har reagert på terroren. De er i ferd med å gjøre både valget og den politiske debatten til en farse»

  Det var AP som ble angrepet ikke demokratiet eller Norge. Målet var ikke de sivile som f.eks. ved en Al-Qaida aksjon eller som innvandrere angriper Nordmenn.

  Endelig godt at noen våkner opp fra dvalen.

  Simonsen imponerer ve sin prinsippfasthet for ytringsfriheten, han lar seg tydligvis ikke vippe av pinnen.

 • Amund Garfors

  Meget godt observert og tatt på kornet av Carl Johan Berg! Det kunne ikke skrives eller sies bedre, for dette er bare SANNHETEN!
  Og at Siv Jensen tør gamble slik hun nå gjør med partiets framtid og sjel, ja det er ei gåte for meg.

  Forstår godt at Høyre og FrP faller som stein i havet, når de har disse to kvinnfolka som ikke tør stå opp for noe som helst, men legger seg flate som ei flyndre på bunnen av en leirebefengt sjøbunn. Og jeg håper de blir liggende der med skamma si lenge!

  Det er bare å håpe at Vidar Kleppe og Demokratene griper denne gyldne sjangsen til å få fart på partiet når slike som Siv og Erna svikter. Demokratene er snart det eneste partiet som tør stå oppreist i stormen, og som nekter å la venstrevridde islamvennlige og nationalhatere av noen journalister legge premissene for landets framtid.

  Siv og Erna bør skamme seg som lar seg manipulere og diktere av slike som helst ser at Norge er på fremmedes hender før vi skriver år 2040.

  Og jeg skulle gitt mye for å vært flue på veggen heime hos Carl I Hagen når hans dom over Siv ble sagt, i påhør av Eli…

 • eplejuice

  Valgkampen er vel i realiteten allerede over.
  Det har mediene sørget for. Vi har sett en
  projisering av ansvar for et enkelt individs
  ugjerninger uten sidestykke i norsk historie.
  Det har mediene lykkes med og omtrent alle som ønsker
  et kritisk blikk på de multikulturelle sider ved utviklingen i samfunnet har blitt trukket inn i et dårlig lys, – helt til de nå står angrende tilbake
  og beklager sin retorikk. Da er det ikke rart at mediene allerede har avgjort valgkampen, – ingen vil nemlig være medskyldige i udåden den 22/7 selv om mediene nærmest har ansvarliggjort halve Norge som var kritiske til innvandring før den 22/7.

  Dette viser til fulle hvilket grep mediene har over
  utviklingen. Hadde de istedet fokusert på hva som
  var målet for 22/7 nemlig AP og at myndighetene lar
  et økende antall utenfra leve på permanent livsforsørgelse som endog er til fortrengning for eksisterende befolkningen i Groruddalen og andre steder, og hvor vesentlige sider av dette følger religionen islams krav til sosiale og samfunnsmessige påbud og reguleringer, så kunne bildet sett helt annerledes ut.

  I uken for 22/7 så vi og at Abbas besøkte Norge og
  fikk støtte for sin videre kamp mot Israel. Abbas gjorde seg bemerket som terrorist allerede i 1974 ved å ta en barneskole som gissel hvor 30 barn ble skutt og drept. Men det bekymrer tydeligvis ikke AP at støtten går til en barnemorder som heller ikke
  har anerkjent staten Israels legitime rett til å
  eksistere, og heller ikke at Abbas går inn for politisk rasisme i sin reneste uttrykksform. Han ønsker som kjent ikke at en eneste jøde skal bo i
  den nye staten. Dette til tross for at mange jøder har skjøter på eiendommer som går tilbake til 1800-tallet og at Israel selv har hver femte borger med arabisk opphav.

  Noe er riv ruskende galt i media og den politiske
  elite. De klarer ikke å se dette selv og jeg undres hvorfor. Men hver eneste gang jeg tar dette opp blir det muse stille. Selv lurer jeg på om det er noen vits i å skrive lenger, – og hvor mange er det som leser på FY egentlig ?

  Dette mens valgkampen innledes og klokken passerer
  12.

  • Spekteret i norsk politikk er ikke videre enn fra venstresiden til sentrum i USA sitt Democrats Party. I realiteten har vi altså ikke et stort antall partier å veklge mellom, men kun variasjoner innenfor et ganske smalt spekter. Et spekter som nettopp har blitt en god del smalere.

 • Anonym

  Siw Jensen skuffer med sin tilbakeholdenhet, kanskje på tide at andre koster tar over ledelsen i FRP.

 • Vidar

  Glimrende skrevet av C. J. Berg!
  (Kan jo trygt gi denne beskrivelsen, siden han skriver noyaktig det samme som undertegnede har gjort siste uka ;-))
  Men sikkert glimrende valgkamptaktikk av Ap aa sidestille Arbeiderpartiet med Demokratiet… Samt aa for alt i verden unngaa at media setter sokelyset paa at det faktisk var Ap’s MANGLENDE demokrati (etter ABB’s oppfatning) som utloeste hans hat og voldshandlinger!

 • 227

  Sto AP bak terrorhandlingene?

 • eplejuice

  Dette er mannen som var på besøk i
  uken som forandret Norge og som
  Støre tiljubler:

  søk: Abbas scorns «Jewish State»

  se tekstet kort video på youtube.

 • Shakir

  Dere er latterlige hele gjengen. Demokratene er ikke det de som hadde skrevet en liste over politikere de kunne tenke seg å drepe??

 • Shakir

  Er det slik dere siviliserte ordner politiske motstandere?? Dere lærer fort av Israel

  • Demokraten

   Nei: Hadde demokratene gjort det du anklager dem for så hadde nok ikke du eksistert og langt mindre vært i stand til å skrive på Norges frieste blogg.

   Vær glad for at demokratene er skikkelige mennesker.