Søk

Kategorier

september 2011
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Cappelen Damm satser på antisemittismen

Siden 1930-40-tallet har det ikke vært skrevet og utgitt klare antisemittiske barnebøker i Europa. Men nå er Cappelen Damm kommet ut med barneboken «Pappa er sjørøvar.» “Boken som er skrevet av Hans Sande er antisemittisk propaganda, – en samling demoniserende løgner og falske anklager mot det jødiske folk, skriver lederen for Senter mot Antisemittisme, dr. Michal Rachel Suissa.

“Vi har sjelden sett så mye ondskapsfull usannhet pakket inn i en så liten bok, og ikke på 75 år har noen i vår del av verden utgitt en bok med en klarere hensikt om å forgifte barnesinn med løgner om jødene,” mener hun.  Her kan du lese hva hun skriver om boken:

«Mens massemediene flørter med vold og pornografi for å tiltrekke seg kunder i et fallende marked, har forlaget Cappelen Damm gått en annen vei.  Under ledelse av direktør Tom Harald Jensen og den omstridte svenske styreformannen Maria Curman, har forlaget i sommer satset sterkt på ekstremt provoserende politisk litteratur.  Vi husker reklamestuntet med «evakuering» av forlaget i forbindelse med lanseringen av den norske utgaven av «Taushetens tyranni» av Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose.  Ingen evakuering var imidlertid ansett nødvendig da forlaget lanserte den første antisemittiske barneboken som har vært utgitt i Europa siden 1930-årene.

Politiske tendenser i barnelitteraturen er ikke noe nytt, og det er svært vanskelig for foreldrene å beskytte sine barn mot uønsket påvirkning. En grense må likevel settes der barnelitteraturen med hensikt misbrukes til å fremme et antisemittisk budskap. Barnebokforfatter og psykiater Hans Sande gjør dette åpenlyst i sin nye bok, Pappa er Sjørøvar, hvor jødehatet på en profesjonelt utspekulert måte gradvis og metodisk arbeides inn i uskyldige barns sinn.

Forfatteren Hans Sande har sammen med illustratør Silje Granhaug konstruert en fordreid politisk fortelling basert på en usann påstand om at jødene nekter Palestina-araberne vann som jødene i stedet bruker til å fylle opp sine svømmebassenger.  Kontrasten mellom forfyllede jøder som boltrer seg i luksus og fattige og tørste palestinske barn bruker Sande til å konstruere samfunnsskjevhet som han påstår er skapt av jødene. Den rike jøden som utsuger de fattige, er et eldgammelt antisemittisk motiv.

Faren til lille Tuva er fremstilt som en moderne norsk kombinasjon av Robin Hood med et anstrøk av kaptein Sabeltann som røver vannet tilbake fra et jødisk svømmebasseng og smugler det over til tørste Palestina-barn som lever i stor angst og lidelse bak en fryktelig høy mur.  Forfatterne overser at de lar de palestinske barna drikke jødenes badevann, noe som oss bekjent heller aldri har forekommet, men noe logikk må vel ofres for litteraturens sak.

Sande og Cappelen Damm har ingen betenkelighet med å utsette norske barn for giftige løgner, antisemittisk propaganda og et sterkt, ensidig og løgnaktig politisk budskap. Den utspekulerte, rike og grådige jøden som utsuger de svake og fattige, er et budskap vi kjenner i rikelig monn fra europeisk litteratur og pamfletter de siste hundre år.  For å underbygge barns forakt for jøder, er jødiske soldater fremstilt som skumle, uhyggelige, farlige og alkoholiserte. Så farlige er de, at lille norske Tuva måtte gjemme seg i sin sovepose.  Pappa er tegnet med et blått øye som impliserer brutalitet fra jødenes side.

Den norske rettferdighetssøkende Tuva finner sin bestevenn i et av jødenes ofre, den palestinske Lamia.  Et evig vennskapsbånd knyttes mellom dem mens jødiske barn boltrer seg i svømmebassenget bak en fryktelig mur som jødene har bygget rundt palestinernes flyktningeleir.  Forfatteren får med dette også lært barna å være selektive i valg av venner.

Lamias rollemodell brukes til å lede barn over til Sandes syn på konflikten mellom araberne og Israel. Gjennom henne får barna en klar oppfatning av de slemme jødene som står i motsetning til de gode og vennlige palestinerne, som Lamia, som er tegnet over to sider med nøkkelen til sitt hjem som jødene nekter henne adgang til.

Boken er teknisk sett et mesterverk i utspekulert politisk propaganda rettet mot uskyldige og kritikkløse unge sjeler.  Fortellingen ledes av en rettferdig, modig og beskyttende farsfigur som barn aldri vil kunne tvile på.  Boken peker helt klart på at det er jødene som står i veien for en rettferdig fordeling av godene alle har rett til i denne verden, så som vann.  Denne oppkonstruerte demoniserende beskrivelsen av jøder, basert på et klart falsum, kan ikke forstås som annet enn ren antisemittisme.  Silje Granhaugs overdrevne og til dels voldspregete illustrasjoner er like graverende som selve teksten.

I 1845 skrev den amerikanske forfatteren Edgar Allen Poe en kort fortelling, «The Imp of the Perverse» (djevelen i den perverse), som er en metafor for en vanlig tendens hos noen mennesker til å gjøre fullstendig uriktige handlinger når de står i en krise, selv når de vet hva som ville ha vært riktig.

Vi må virkelig spørre legen og psykiatrien Hans Sande som har konstruert denne perverse løgnhistorien og som misbruker en barnebok til å implantere jødehat i uskyldige barns sinn: Hva var hans personlige motiv for denne handlingen som han visste var et falskneri?  Det er lettere å forstå motivet til forleggerne i Cappelen Damm.  De gjør dette for å tjene penger, og vi kan ikke se bort fra at de vil få suksess på verdensmarkedet. For med denne boken har vi fra Hans Sandes penn og Cappelen Damms forlag fått en norsk variant av «Sions vises protokoller,» spesielt tilrettelagt for opplæring av små barn.  «Protokollene» er dessverre fremdeles en av verdens mest solgte bøker.»

52 comments to Cappelen Damm satser på antisemittismen

 • Jeg er sjokkert. Hvis dette stemmer, får jeg lyst til å boikotte Cappelen Damm. 99% av forfatterne de gir ut er bare dritt uansett, med ett unntak: Lars Saabye Christensen.
  Så det får bli en….99% boikott…(o;). Men det betyr ikke at jeg ikke er dypt sjokkert. Hvis dette stemmer, skal jeg jaggu i hvert fall sende dem en mail om det.

 • Omar

  Sande presiserer at han har sjekka fakta nøye, og at han ikkje er redd for å bli teken med buksa nede.
  – Eg har faktasjekka det eg har skrive

  http://nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_sogn_og_fjordane/1.7804730

  Tror Sande skal sjekke fakta en gang til. Eller forstår ikke mannen de fakta han sjekker?

 • Hallvard

  Nå vil jeg gjerne lese boka før jeg mener noe om den. Det er ikke alltid dr. Michal Rachel Suissa gir det mest objektive bildet i saker hun kommenterer.

  • HT

   Det er jeg litt enig med deg i Hallvard. Jeg synes også denne Suissa virker litt sær, og jeg får en følelse av at hun av og til beveger seg litt utenfor sannheten for å fremme saker som tjener henne selv. Blant annet beskyldningen om at Høyre er anti-semittisk.

  • I følge Rachel Suissa, som har lest boken, handler den blant annet om en helt som røver vannet tilbake fra et jødisk svømmebasseng og smugler det over til tørste Palestina-barn som lever i stor angst og lidelse bak en fryktelig høy mur. Det kan da ikke være det miste tvil om at det er groteskt antisemittisk.
   Venstresiden påstår, uriktig, at Israel stjeler vann fra palestinerne, og sikkerhetsmuren blir omtalt som en apartheid-mur. Det er åpenbart bakteppet for historien. Den overføres på jøder, og blir jo da klart antisemittisk, uavhengig av om man mener venstresidens versjon av konflikten mellom Israel og palestinerne er riktig eller ikke. Dessuten er det jo i seg selv forkastelig å spre den slags politisk propaganda til barn.

 • HT

  Politisk propaganda i barnelitteratur er ikke noe nytt. Til dere andre har lagd barn opp gjennom årene: Ta en titt i skolebøkene til barna. Det virker nesten som Arbeiderpartiet har hyret inn et reklamebyrå før skolebøkene har blitt trykt. Det er ikke rart Ap har høy oppslutning når barna får banket det inn i skallen fra 5-års stadiet at vi har det godt i Norge takket være Arbeiderpartiet. Det er det de lærer på skolen.

  • Per A

   Du glemte å fortelle oss hvor vi finner beskyldningen om at Høyre er antisemittisk.

  • Vidar

   Det maa vaere vondt og vanskelig aa leve i en verden hvor selv vanlige laereboeker i barneskolen er gjennomsyra med arbeiderparti-propaganda! Den «sosialist»-paranoian enkelte her paa forumet utviser, ER direkte latterlig! Er dere klar over det…?
   Hvor mange av dere har egentlig den fjerneste peiling paa hva som foregaar paa en AUF-leir? Eller paa en leir for palestinske barn, for den saks skyld… Hvor de altsaa DROMMER om et land med navn «Palestina»… (Som naa behandles i FN.)
   HAT-ytringer basert paa inkompetanse er om ikke vaerre saa ihvertfall noe mer patetiske enn ovrige hat-ytringer 😉

   • Asdic

    @Vidar skriver:

    «Hvor de altsaa DROMMER om et land med navn “Palestina”… (Som naa behandles i FN.)»

    Et jødefritt Palestina, bestående av området mellom Jordanelven og Middelhavet, hvor landet Israel opphører å eksistere, og alle jødene enten er jaget ut eller myrdet.

    Abu Huraira reported Allah’s Messenger (may peace be upon him) as saying: The last hour would not come unless the Muslims will fight against the Jews and the Muslims would kill them until the Jews would hide themselves behind a stone or a tree and a stone or a tree would say: Muslim, or the servant of Allah, there is a Jew behind me; come and kill him; but the tree Gharqad would not say, for it is the tree of the Jews.

    http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamentals/hadithsunnah/muslim/041.smt.html#041.6985

    • Vidar

     Det er sikkert mange palestinere paa Vestbredden som drommer om et «jodefritt» hjemland – slik nordmenn dromte om et NAZIFRITT hjemland, mens VI var okkuppert…
     Men de fleste palestinere drommer ganske enkelt om at FN-planene fra 47-48 om opprettelse av TO land – ett for joeder og ett for palestinere – skal bli en realitet.
     Og med den israelske motstanden mot dette, er det ganske patetisk aa se hvordan arabernes motstand mot opprettelsen av staten ISRAEL blir fordomt…
     Men staten PALESTINA er snart en realitet. Saa faar vi se hvor «jodereint» den blir. JEG tipper faktisk at mange jodiske eksperter blir hyra for aa jobbe i Palestina!!!

     • HT

      Du er sterk motstander av islam, en religion du ønsker å forby Vidar. Samtidig støtter du Palestina og palestinere. Veldig spesielt, men absolutt lov.

      • Vidar

       Dette skyldes apenbart at jeg innehar en egenskap du synes fullstendig aa mangle; evnen til aa skille mellom SAK og PERSON!
       Jeg stoetter palestinernes kamp for frihet og selvstandighet, totalt uavhengig av hva flertallet av palestinerne maatte ha av religioese ideer! Foroevrig veit jeg om baade kristne og ateistiske palestinere, og det er en myte at «alle» palestinere onsker et muslimsk prestestyre!
       Foroevrig har jeg aldri tatt til orde for aa FORBY islam! Ingen tanker eller ideer kan forbys. Men jeg har tatt til orde for aa erklaere islam for uonska og irrelevant – slik nazismen allerede er det.

     • Asdic

      @Vidar.

      Så mye dumt du skriver!

      «JEG tipper faktisk at mange jodiske eksperter blir hyra for aa jobbe i Palestina!!!»

      Fra hvem/hvilket folk «okkupererer» Israel Judea & Samaria? Palestinerne eller Jordanerne?

      • Vidar

       Du kan bedre enn DETTE, Asdic! Skal du polemisere, maa du i det minste sorge for en viss sammenheng mellom det du siterer og det du stiller sporsmaal om! Jeg ser ikke helt sammenhengen mellom MIN spaadom om at jodiske eksperter vil komme til aa jobbe i den framtidige staten Palestina, og ditt sporsmaal om hvilket folk Israel okkupperer land fra… 😉

     • Anonym

      A brief overview of the situation is always valuable, so as a service to all who still don’t get it, I now offer you the story of the Middle East in just a few paragraphs, which is all you Really need.

      Here we go:

      The «Palestinians» want their own country. There’s just one thing about that: There are no «Palestinians». It’s a made up word. Like “Wiccan,” “Palestinian” sounds ancient but is really a modern invention. Before the Israelis won the land in wars perpetrated on them by their Arab neighbors, Gaza was owned by Egypt, and there were no “Palestinians” then, and the «West Bank» Was owned by Jordan, and there were no “Palestinians” then. As soon as the Jews took over and started growing oranges as big as basketballs, what do you know, say hello to the «Palestinians,» ” weeping for their deep bond with their lost ”land” and “nation.”

      So for the sake of honesty, let’s not use the word “Palestinian” any more to describe these delightful folks, who dance for joy at our deaths until someone points out they’re being taped. Instead, let’s call them what they are: “Other Arabs Who Can’t Accomplish Anything In Life And Would Rather Wrap Themselves In The Seductive Melodrama Of Eternal Struggle And Death.”

      I know that’s a bit unwieldy to expect to see on NRK.

      So how about this, then: “Adjacent Jew-Haters?”

      Okay, so the Adjacent Jew-Haters want their own country. Oops, just one more thing. No, they don’t. They could’ve had their own country any time in the last forty years. But if you have your own country, you have to have traffic lights and garbage trucks and Chambers of Commerce, and, worse, you actually have to figure out some way to make a living. That’s no fun. No, they want what all the other Jew-Haters in the region want: Israel.

      They also want a big pile of dead Jews, of course — that’s where the real fun is — but mostly they want Israel. Why? For one thing, trying to destroy Israel – or “The Zionist Entity” as their textbooks call it — for the last sixty years has allowed the rulers of Arab countries to divert the attention of their own people away from the fact that they’re the blue-ribbon most illiterate, poorest, and tribally backward people on God’s Earth. And if you’ve ever been around God’s Earth, you know that’s really saying something.

      It makes me roll my eyes every time one of our pundits waxes poetic about the great history and culture of the Muslim Middle East. Unless I’m missing something, the Arabs haven’t contributed anything to the world since they added the numeral zero to Algebra (and even that’s up for discussion).

      Chew this around and spit it out: Five hundred million Arabs; five million Jews. Try to think of all the Arab countries as a football field, and Israel as a pack of matches sitting in the middle of it. And now these same folks swear that if Israel gives them half of that pack of matches, everyone will be pals.

      Really? Wow, what neat news. Hey, but what about the string of wars to obliterate the tiny country and the constant din of rabid blood oaths to drive every Jew into the sea? Oh, that? We were just kidding.

      Just reverse the numbers. Imagine five hundred million Jews and five million Arabs. I was stunned at the simple brilliance of it. Can anyone picture the Jews strapping belts of razor blades and dynamite to themselves? Of course not. Or marshaling every fiber and force at their disposal for generations to drive a tiny Arab State into the sea? Nonsense. Or dancing for joy at the murder of innocents? Impossible. Or spreading and believing horrible lies about the Arabs baking their bread with the blood of children? Disgusting. No, as you know, left to themselves in a world of peace, the worst Jews would ever do to people is debate them to death.

      Arab Anti Israel Propaganda Exposed LOL

      httpv://www.youtube.com/watch?v=3zq6C9IhGjk&feature=related

      Arab propaganda is so outrageous that last December a German woman was killed by a shark attack at Sharm El Sheik in the Sinai. The Arab media suggested then that the Shark was Jewish/Mossad and was trying to destroy the Egyptian tourism business. Here is a great satirical piece on how ridiculous the Arab Jew hate propaganda is.

      • Anonym

       It should be remembered that in 1918, with the fall of the Ottoman Empire, Britain and France were handed more than 5,000,000 square miles to divvy up and 99+% was given to the Arabs to create countries that did not exist previously. Less than 1% was given as a Mandate for the re-establishment of a state for the Jews on both banks of the Jordan River. In 1921, to appease the Arabs once again, another three quarters of that less than 1% was given to a fictitious state called Trans-Jordan.

       Disregarding the fact that Gaza, Judea and Samaria are part of the land which was allocated for the creation of the Jewish state by the League of Nations, the US pressures Israel to negotiate with the enemy and expedite a two-state solution.

       Ask yourself, why in all that extensive Arab land, could not a few measly square miles been allocated for a Palestinian state? Why must only the tiny State of Israel be expected to give up the little land that it has?

       Our friends over at United West provide some revealing information on how Jordanians or as they like to be called Palestinians truly think. When Walid was young and living in the «West Bank» he saluted the Jordanian flag and prayed for King Hussein of Jordan. Walid’s father held a Jordanian passport. So this Palestinian woman who lives in Dearborn confirms the truth. http://www.shoebat.com/blog/

       httpv://www.youtube.com/watch?v=KSYidmHwtNw&feature=related

     • Anonym

      FN foreslo aldri noen palestinsk stat i 1947. Det FN foreslo var en arabisk og en jødisk stat.

    • Anonym

     @Vidar
     De angivelig drømmer om et land ved navn Fhalestine.

   • HT

    Vidar, ta en titt i historie,- og samfunnsfagbøkene til dine barn. Du er dessuten lærer av yrke har jeg hørt, så da synes jeg du bør jobbe for at skolebøker skal bli politisk nøytrale.

    • Vidar

     Tatt i betraktning at Arbeiderpartiet har styrt Norge mesteparten av etterkrigstida, samt at det er fullstendig politisk enighet blant samtlige stortingspartier om «den norske modellen»; den sosialdemokratiske velferdsstaten, er norske skoleboeker bemerkelsesverdig politisk parti-noytrale! Det betyr selvsagt – og heldigvis! – ikke VERDI-noytrale, selv om, spesielt boeker i religion og filosofi, begynner aa bli veldig «relativistiske» og fjerner seg mer og mer fra det verdigrunnlaget vi faktisk bygger vaar velferdsstat paa!
     Men kan du ikke vise til med noen KONKRETE eksempler paa godkjente laereboeker med klar partipolitisk slagside?

     • HT

      Samtlige bøker. Til og med i matematikk og gymnastikk. Jeg husker gymlærerne var veldig opphengt i at fotball og håndballkampene måtte ende uavgjort slik at ingen skulle bli lei seg.

      Jeg husker statistikkeksemplene i matematikk der Ap alltid var den søylen som var lengst, etterfulgt av SV og RV. Høyre hadde alltis nest kortetst søyle, og Frp selvsagt aller minst. Jeg husker jeg lagde en ekstra søyle for det som en gang het Fedrelandspartiet. Og fikk en helsikes kjeft for det. Fedrelandspartiet fikk forøvrig rundt 50% av stemmene ved skolevalget på yrkesskolen jeg gikk på, noe som skapte et voldsomt rabalder.

      Jeg husker vi hadde besøk av Human-Etisk Forbund som inviterte til åpen debatt om samfunnsspørsmål. De som snakket kritisk mot innvandring ble innkalt på rektors kontor og fikk advarsel om nedsatt karakter i orden og oppførsel.

      Dette er noen eksempler. Jeg husker ikke navnene på disse bøkene, men hver gang jeg åpner skolebøker for barn skrives det i reneste Kim il-Sung stil om hvor fantastisk det var for Norge å ha Einar Gerhardsen og Arbeiderpartiet. Det er ren propaganda, spesielt tatt i betrakning av at sannheten er at det var Anders Lange og ALPs inntreden som reddet oss fra sosialismen. Mye av det Lange sto for er praktisk politikk i dag.

      Jeg bruker ikke å argumentere til jentungene, jeg bare sier at de må alltid tenke selv og gjøre seg opp egne meninger uavhengig av læreren. Så får de gjerne bli SVere, Frpere, KrFere eller Demokrater. Glad i de er man jo uansett.

      • Vidar

       Du maa ha hatt en traumatisk oppvekst, HT! Spesielt din laerebok i GYMNASTIKK skulle jeg hatt moro av aa lese 😉

       • HT

        Jeg har en historie til. Jeg tror det var i 8.klasse vi skulle ha valg bare for moro skyld. Listene til Ap, H, SV, KrF, Sp og Venstre ble lagt ut av lærerne………..Resten trenger jeg ikke å fortelle. Du skjønner poenget.

 • D.M

  Når er det, jøder og Israel skal være ansvarlig for araberverdens økonomi og levestandard?

 • Jan Hansen

  Hans Sande var vel mislykka som lege og psykiater… ..så han skriver bøker istedet. Mannen skulle vært meldt til menneskerettighetsdomstolen for jødetrakassering.

 • Asdic

  The Issue of Water between
  Israel and the Palestinians.

  http://www.mfa.gov.il/NR/rdonlyres/71BC5337-F7C7-47B7-A8C7-98F971CCA463/0/IsraelPalestiniansWaterIssues.pdf

  Hva vil vi ha? Facts eller synsing?

 • Vidar

  Faar da vaere maate paa haarsaarhet fra «Dr» Suissa!
  Enhver som beveger seg paa Vestbredden kan ikke unngaa aa legge merke til forskjellene mellom rike joeder og lutfattige arabere, og en barnebok som tar for seg dette emnet, ER ikke noedvendigvis «antisemittisk» fordi om den tillater seg aa kritisere Israel!
  Med Suissas gode hjelp, har begrepet «antisemittisme» snart naadd samme grad av komisk utvannethet som begrepet «rasisme» dessvaerre allerede har!

  • Tøv fra Vidar. Poenget her er at innleggt ditt, der du skriver «Enhver som beveger seg paa Vestbredden kan ikke unngaa aa legge merke til forskjellene mellom rike joeder og lutfattige arabere»…åpenbart er gjennomsyret av ditt eget politiske syn på situasjonen. Hadde noe annet vært tilfelle, ville du i hvert fall vært i stand til å tenke tanken…»hm…hvorfor er det palestinerne sliter med vannforsyningen? Ligger årsaken til det egentlig hos Israel? Hvorfor er det palestinerne er fattige? Hva er ÅRSAKENE til det? Har det utelukkende med israelerne å gjøre? Eller kan det være andre, bakenforliggende årsaker?». M.a.o.: Evnen til refleksjon, før man igjen legger skylda på jødene. Denne manglende evnen til refleksjon, med påfølgende stempling av nærmeste syndebukk («syndebukk», også et begrep/ konsept vi faktisk har fått fra jødedommen) har vært betegnende for vår europeiske felles mentalitet helt fra middelalderen av. Vi ga jødene skylden for svartedauden, for feilslåtte avlinger, for sauer som ble tatt av bjørn og ulv, for tap i kriger o.s.v. Det er en del av vår felles «kulturarv» som du her viderefører, og som også «forfatteren» (dette en gang så ærverdige ordet betyr rett og slett mindre og mindre) viderefører. Skam dere begge!

   • …og jeg glemte noe: For ikke å snakke om at det her, i forbindelse med denne barneboken, dreier seg om å påvirke BARNS framtidige politiske dreining, barns (framtidige) evne til å tenke og analysere. Det er en skamløs, avskyelig form for hjernevask. Men på den annen side, så har vi en lang tradisjon for den slags dritt også her i landet: Statssponset, skamløs hjernvask av barn. Folk mangler skamvett. Jeg har Ivo Caprino-samlingen på DVD, som jeg ser på med barna mine. En av filmene heter «Papirdragen», og er sponset av UNICEF. Den handler om en gutt som vekkes opp om natten av en stemme som forteller ham om alle de lidende barna her i verden, hvordan det en pakke tyggegummi koster her hjemme i Norge kan gi «melk til en hel skoleklasse i India en hel dag», o.s.v. Uskyldig nok, greit nok. Litt komisk, egentlig, å se 70-tallets «vi hvite må være snille og hjelpe de brune»-hippiementaliteten. Det er ingen skade i det, og det er fint å hjelpe de svakerestilte, men likevel: Allerede der skurrer det, i mine ører. Barn bør forskånes for enhver påføring av både skam, skyld (den kollektive «hvite manns skyld» inkludert), og enhver politisk påvirkning i en hvilken som helst retning. Jeg snakker ikke negativt om islam med mine barn, for å si det sånn.
    Folk eier ikke skamvett i landet vårt. Det har de desverre aldri gjort.

    • Anonym

     GLENN BECK: «I mean, who does a camp for kids that’s all about politics? Disturbing,”

     Lefties have their panties in a wad. But the Norway camp is a left wing Labour Party political camp where they indoctrinate young people with hatred for Israel (aka Jews) just like they did at the Hitler Youth camps. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10097135

     Hitler WAS a far left winger. The NAZI Party, (National Socialists – ‘socialist’ being the operative word here) promoted a socialist agenda that demonized Jews. Beck simply said, “There was a shooting at a political camp, which sounds a little like, you know, the Hitler youth. I mean, who does a camp for kids that’s all about politics? Disturbing,”

     httpv://www.youtube.com/watch?v=OivA2of7tfM&feature=player_embedded

     • Hallvard

      GLENN BECK: “I mean, who does a camp for kids that’s all about politics? Disturbing,”

      http://www.washingtonmonthly.com/political-animal/2011_06/tea_party_summer_camp030352.php

      • Anonym

       This can not be compared with Labour Party political camp! Where children are brainwashed to believe that there is a country with a people called «Palestinians.»
       And where they indoctrinate young people with hatred for Israel (aka Jews) just like they did at the Hitler Youth camps.

       httpv://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8

       «The Tampa Liberty School is a subgroup of the Tampa 912 Project, and is a first of its kind in the Tampa Bay area. We are dedicated to educating, enlightening, and exciting the youth of America as to the fundamental principles and beliefs on which this country was founded — and to empower them with the knowledge and will to preserve these ideas and liberties for the future.

       The goal of the school is a follows:

       Just as the citizens of the United States of America bear the ultimate responsibility to ensure that liberty persists in our great nation, we also bear the ultimate responsibility to teach the generations that follow us the principles from which liberty flows; and further that they in turn bear that responsibility to teach these principles and responsibilities to their children. Only through diligence can freedom be perpetually maintained over the centuries to come. The goal in holding the Tampa Liberty School is to encourage our nation’s citizens to carry out this responsibility. Tampa Liberty School runs over five Saturdays for 3 hours each day designed to impart the principles of liberty as discovered and implemented by the founders of our county in young Americans ages 6 to 12 years old. The program is presented by a passionate and motivated group of citizens of the Tampa 912 Project to the children of the community. We want the children to enjoy thoroughly the time they spend with us in school. We also want them to have an experiment that instills in them understanding, appreciation, excitement, and enthusiasm for the liberty we enjoy in America. We attempt to do this by having the children discover the principles of liberty for themselves by experiencing situations both consistent and contrary to those principles.

       Some of the main points of emphasis in the Tampa Liberty School include:

       With freedom comes responsibility. Blending freedom and responsibility requires virtuous, moral, and educated citizens.

       We promote principles rather than specific men or political men or political parties since these can be corrupted and disappoint us, whereas fundamental principles are timeless and incorruptible.

       Seek the truth by going to original sources. We go to the founders’ own words to understand the intent of their actions and the structure they laid for us. In this spirit, we encourage all involved in Tampa Liberty School to engage in their own quest for the truth.

       The founders’ faith in God was fundamental to the founding of our country and the system the provided.

       The ultimate responsibility for maintaining liberty lies with the people. It may be convenient to point blame at our elected officials for infringements that may creep in upon our liberties, but we must recognize that it is up to us (the citizens) to be the guardians of our liberty.

       This school is a great opportunity for your children to learn about the founding principles of the United States. All activities are designed to teach while having fun.»

       • Hallvard

        «This can not be compared …»

        Sure it can. Glenn Beck finds a camp that’s all about politics disturbing. Both the AUF and Tea Party camps are all about politics (and of course meeting new friends, singing by the campfire and so on). The difference between them are that the Tea Party camp is for kids aged 8-12, while the AUF camp is for teenagers and young adults who already have decided to «go into politics» and chosen their point of view.

        If you think that the AUF camps are primarily designed to spread the poison of anti-semittism, you understand little of what it is all about. You also linked to an article in VG-Nett, where Jonas Gahr Støre said he believed the Palestinians would be capable of governing their own state. Wow, that sounds hateful. I accept the fact that you and AUF have different opinions on the Israel/Palestine-conflict. But if you compare them to Hitler Youth, then you’re the hate monger. And Glenn Beck; I am sure he knew nada about AUF when he made the comparison. He probably saw the word «labour party» and automatically thought «commies», like you saw the words «Boycot Israel» and automatically thought «Nazis».

        • Anonym

         If you think this is hatred consider this: The fact of the matter is that these so-called «Palestinians» are the most racist and hateful people who have ever been composed. And Norway is repeating its Quisling treachery of the Nazi era, this time in league with (Islam) Hamas and Fatah (with Jonas Gahr Store and AUF in the driver’s seat). And once again the Jews are the victims. «Wow, that sounds hateful.»

         HAMAS is an acronym for Harakat al-Muqawammah al-Islammiyya. It means Islamic Resistance Movement. The terrorist group is an outgrowth of the Muslim Brotherhood – the same organization that has spawned most fundamentalist Islamic hate groups. The Muslim Brotherhood is a Sunni, Salafist, Islamist, religious movement that originated in Egypt. It seeks the forced imposition of fundamentalist Muslim social, moral, legal, religious, and political mandates on the world.
         Al-Fatah is actually the reverse of the group’s root name HArakat al-TAhrir al-watani al-Filastini, or «HATAF.» Hataf means «sudden death.» At some point, the terrorists decided that this branding was too overt, even for Muslims, so they reversed the acronym to FATAH, which is a term that is translated most often as «conquest» or «victorious conquest.» The word Fatah or Fath was a specific label Muslims ascribed to the bloody and barbaric expansion of Islam by the sword over its first hundred years.
         Fatah is one of many bastard children of the Muslim Brotherhood. Its principle founder, Yasser Arafat, became an active member of the Muslim Brotherhood while attending King Faud University in Cairo, Egypt. He dropped out of school early to fight in Allah’s Cause during the 1948 Israeli War of Independence. The terrorist organization and Marxist Muslim political party taunts a logo contains two crossed assault rifles superimposed on the entire land of Israel covered in Islamic green. There are also Qur’anic slogans slathered on the graphic depiction of their mission encouraging jihad. Today, al-Fatah conducts its terrorist missions under the name al-Aqsa Martyrs’ Brigades. If Fatah were Nazism, al-Aqsa Martyrs’ Brigades would be the SS.
         In addition to Yasser Arafat, Fatah was founded in Kuwait by four other Marxist Muslim terrorists in 1959: Khalil El-Wazir, Salah Khalaf, Khalid al-Hasan, and Faruk Qaddumi. Their initial funding came exclusively from the Kuwaiti OPEC emirs but over time Fatah was financed by Egypt, the USSR’s KGB, Saudi Arabia, Iraq, and Syria. The original ideology of Fatah utterly rejected the legitimacy of Israel and espoused violence as a means to drive all Jews out of «greater Palestine» – which they considered to be all of Israel. Fatah’s first six years were secretive as the aspiring terrorist organization solicited funding from OPEC, training from the KGB, and weapons from surrounding Islamic governments. In the power vacuum that followed the Islamic defeat in the 1967 Islamic-Israeli War, Fatah offered a ray of hope in the blackness of Islam. Fatah’s first «successful» terrorist raid was in 1968 when their members bombed an Israeli school bus. While they suffered a horrendous defeat in the retaliatory strike which followed, and had to be rescued by the Jordanians, a Time Magazine cover story on Yasser Arafat and Fatah vaulted the Muslim murderer to international acclaim.
         In 1969, Fatah aligned itself with the PLO, establishing themselves as the dominant faction within the «Palestinian Liberation Organization.» Arafat was appointed head of the PLO because his bombing of the Israeli school bus and resulting retaliatory skirmish had swelled his ranks with aspiring jihadists and filled his pockets with OPEC ooze. And so it was, from that point on Fatah and the PLO became synonymous. Unable to stand up to the Israelis, the Islamic terrorist who made a career of using Muslim boys to bomb Jewish women and children, operated out of Jordan where he was protected by the Kingdom’s army. But rotten fish stink and the murdering «Palestinians» wore out their welcome. In September 1970, the PLO/Fatah was expelled violently from Jordan in what became known as the Black September assault. The Jordanian government killed as many as 20,000 Palestinian refugees in one month – many times more «Palestinians» than have been killed by the IDF over the past 60 years in Israel’s defensive war against Islamic terrorism.

         Jonas (Judas) Gahr Store cooperate with Muslim terrorists announces Palestinian Authority embassy (terrorist base) in Norway.

         httpv://www.youtube.com/watch?v=xIQ9S0GbNfk&feature=player_embedded

         Jonas (Judas) Gahr Støre (Norway) advance for more terror

         httpv://www.youtube.com/watch?v=iC5Dt7CjVy0&feature=player_embedded

         Jonas (Judas) Gahr Store is caught lying about secret talks with Hamas TV2: http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/midtosten/stoere-har-hatt-hemmelige-samtaler-med-hamas-3400055.html

         httpv://www.youtube.com/watch?v=DwdgimM4BDA&feature=player_embedded

         • Anonym

          «In September 1970, the PLO/Fatah was expelled violently from Jordan in what became known as the Black September assault. The Jordanian government killed as many as 20,000 Palestinian refugees in one month — many times more “Palestinians” than have been killed by the IDF over the past 60 years in Israel’s defensive war against Islamic terrorism.»

          The Islamic terrorist organization known as Black September, famous for the massacre of Jewish athletes at the Munich Olympic Games, was simply another name for al-Fatah and the PLO. There is a lesson here, one that is well known in Islamic circles and yet ignored in the West. No one likes the so-called Palestinians. This is why they remain refugees in Islamic countries like Lebanon, Egypt, Syria, and Jordan, and why they are not integrated into their societies. It is why Jordan expelled them and why Egypt wouldn’t take Gaza back when the Jews offered it to them along with the Sinai. The Palestinian Cause is touted only because it is anti-Semitic and thus consistent with Islam. If the Palestinians were not a thorn in Israel’s side, no one would know of them or care about them. The problem of the «Palestinians» will never be resolved because no matter what is given to them, they will continue to be used as human weapons to injure Jews.

          «Facts about the Palestinian Genocide»

          httpv://www.youtube.com/watch?v=zJFF-2WvzhM&feature=player_embedded#!

   • Vidar

    @Moskus; Hvorfor proever du aa beskylde meg for noe jeg ikke har verken skrevet eller sagt? Jeg har ikke sagt at det «er joedenes skyld» at det finnes rike joeder og fattige palestinere paa vestbredden! Og kanskje NETTOPP pga. mitt grunnsyn, har jeg tenkt mye paa hvorfor det er en del av dette. (Og som Jan Simonsen paapeker i et anna innlegg, det finnes sannelig ogsaa RIKE arabere og FATTIGE joeder der!) Det jeg paapeker er at det aa skrive om dette, det aa kritisere staten Israel for politikken den foerer i Midt-Osten – og saagar skrive en BARNE-bok om emnet – det er verken «anti-semittisk» eller «hjernevasking»! PROEV i det minste aa begrense bruken av slike store ord til de tilfellene der de virkelig er paa sin plass! Ikke veldig smart aa «rope ulv, ulv!» i utide…
    Foreesten kan jeg ikke la vaere aa kommentere din henvisning til europeisk skylds-problematikk; Hadde det ikke vaert for europeernes kollektive skyldfoelese etter 2. verdenskrig, hadde det neppe VAERT noe «staten Israel» i dag! DET burde vaere et tankekors!

  • Jeg har beveget meg på Vestbredden ganske ofte, ettersom jeg daglig besøker palestinske venner på Vestbredden når jeg bor på hotell i Øst Jerusalem, og også av og til bor hos en palestinsk familie på Vestbredden. Jeg har aldri sett noen rike jøder der. Derimot har jeg besøkt en lutfattig jødisk familie i Hebron, som jeg skrev en artikkel om som journalist. Faktum er at de fleste jødene som er bosatt på Vestbredden er fattige ortodokse jøder med store familier, og mange barn å brødfø. Jeg har forøvrig heller ikke sett mange lutfattige palestinere på Vestbredden, hvor det har vært en betydelig økonomisk vekst de siste årene. De fleste lever bra selv etter norsk standard.

  • Hallvard

   Uavhengig av denne boka, så opplever jeg noe av det samme som Vidar. Dr. Suissa er i ferd med å vanne ut begrepet antisemittisme. Det er litt trist.

  • Dag Reidar Bye

   «Enhver som beveger seg paa Vestbredden kan ikke unngaa aa legge merke til forskjellene mellom rike joeder og lutfattige arabere, og en barnebok som tar for seg dette emnet, ER ikke noedvendigvis “antisemittisk” fordi om den tillater seg aa kritisere Israel!»

   Politisk indoktrinering og hjernevasking av barn basert på oppkonstruerte løgner er ikke det samme som kritikk.

   Hva skal i så fall være poenget med å komme med kritikk av Israel overfor små barn som umulig kan forstå noe som helst av denne konflikten? Selv ikke voksne forstår den. Selv ikke verdens makt elite forstår den.

   Poenget med denne boken er å demonisere jøder, der barn skal få en opplevelse av at verdens ondskap kommer fra rike jøder, gjerne så tidlig som mulig. Dette er en forestilling de fleste voksne vil ha motforestillinger mot. Løsningen blir dermed å rette den mot barn. Derfor blir denne boken laget.

   En kunne like gjerne ha laget en barnebok om alle de tyvaktige muslimene som lyver, mobber og stjeler fra de andre barna på en barneskolen der norske elever er i mindre tall, der poenget er å eksponere barn for verdens ondskap.

   Du ville vel kalt det for kritikk av islam.

 • Bunnlinjen i regnskapet til dette forlaget ser ut til å være langt viktigere enn moral.

 • shakir

  dr. Michal Rachel Suissa og mannen hennes er kastet ut fra det mosaiske trossamfunn pågrunn av at de omgås med anti islamister. åssen kan hun lede senter for antisemittisme når hun selv driver med anti islamisme. Både denne bloggen og det tullet henne skriver er utspekulert propaganda mot palestinere og muslimer.

  • Kanskje du bør prøve å ta ballen i stedet for mannen/kvinnen, ellers blir det fort straffespark og baklengsmål.

  • «åssen kan hun lede senter for antisemittisme når hun selv driver med anti islamisme»

   At en muslim ikke forstår forskjellen på antisemittisme og «anti-islamisme» (hva er forresten det?), er ikke overraskende. Det som derimot er direkte forsmedelig, er at et økende antall ikke-muslimer faktisk heller ikke forstår forskjellen.

 • Fred

  Er enig med flere at Suissa ikke alltid klarer å holde helt kaldt i enkelte av sine innlegg. I dette innlegget er jeg derimot enig med henne. Denne typen tankegods bygger etter min mening på klart antisemittiske tanker. Jødene er styrer verden, stjeler fra de fattige og boltrer seg i rikdom. Ja, boka taler om Israel, og det er fullt mulig å opprettholde et skille mellom Israel-kritikk og antisemittisme. Men mye av kritikken mot Israel bygger nettopp på historier som har rot i antisemittiske myter. Har f.eks. en palestinsk venninne, som forøvrig er en meget oppegående dame med god utdanning, som fortalte en historie hun fikk høre da hun var på besøk på Vestbredden. Den handlet om en 12år gammel gutt som visstnok manglet øyne. Historien som gikk i landsbyen var at israelerne hadde stjålet guttens øyne fordi de skulle gi dem til en blind jøde. Denne historien ble akseptert helt uten videre i landsbyen, selv om ingen kunne finne gutten og 99% skjønner at man ikke kan ta noen andres øyne for å kurere blindhet. Vi prøvde forgjeves å forklare vår venninne dette. Historien bygger klart nok på myten om at jøder stjeler organer og må drepe småbarn i forbindelse med hellige ritualer.

  Å være talerør for disse historiene og mytene bør man være særdeles forsiktig med. Og nå har jeg ikke en gang tatt opp problematikken med å fóre slikt til barn…

  Så er denne Hans Sande antisemitt? Nei, det tror jeg nødvendigvis ikke. Han virker heller som den naive Ola Dunk som tror at alle kan være venner og at hvis noen lider, så er det Vestens skyld. (Og så kan det jo hende at hans forfatteregenskaper ikke kan klare å selge nok eksemplarer alene…)

 • Asdic

  VIDEO: Don’t Be Misled – Israel Wants Peace

  httpv://www.youtube.com/watch?v=DFyim8DAxLw&feature=player_embedded#!

 • Asdic

  Er det rart at folk flest har et forvrengt bilde av virkeligheten?

  On September 30, 2000, The New York Times, Associated Press and other major media outlets published a photo of a young man — bloodied and battered — crouching beneath a club-wielding Israeli policeman. The caption identified him as a Palestinian victim of Israeli brutality – with the clear implication that the Israeli soldier was the one who beat him.

  That young man was, in fact, Tuvia Grossman, a Jewish student from Chicago, who was beaten within inches of his life before being rescued by the Israeli border policeman in the photo.

  The resulting outrage generated by the gross distortion of the photo “launched” HonestReporting.

  httpv://www.youtube.com/watch?v=B_6m06YoSaI&feature=player_embedded

  http://honestreporting.com/exclusive-video-dramatic-reunion-ten-years-after-the-photo-that-started-it-all/

 • Asdic

  Man bør begynne tidlig med å indoktrinere jødehat. Her fra Iran.

  http://kabylia.wordpress.com/

  Sa noen 812?

 • Asdic

  Ingen stor overraskelse dette. I klartspråk lover dette sata.. sot.. sine muslimske trosfeller å utslette Israel hvis han blir gjenvalgt.

  See what Obama promises Arabs after 2012 election
  Democrats fear treatment of Israel is voting liability

  Read more: See what Obama promises Arabs after 2012 election http://www.wnd.com/?pageId=349705#ixzz1ZNyrwtsc

 • Amund Garfors

  Cappelen Damm bør skamme seg langt inn i de innerste avkroker i dette forlaget. Jødehat har vi hatt nok av i dette landet, og de bør i det minste ikke bære ved til bålet.
  Ingen tvil om at i dette forlaget er mammon viktigere enn moral…