Søk

Kategorier

oktober 2011
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vraker velgerne Bård Hoksrud?

Velgerne i Telemark vraker Bård Hoksrud, melder VG Nett. Men det gjør velgerne ikke. Det er Fremskrittspartiet som vrakes.  En meningsmåling på 9,8 prosent i Telemark, det laveste resultatet siden 1993, ville ført til at Fremskrittspartiets stortingsrepresentant fra Telemark ville mistet sin stortingsplass. Men det ville også mange andre av partiets stortingsrepresentanter gjort.

Det er ganske så typisk at journalister kobler meningsmålingen som er gjengitt i Telemarksavisa til Bård Hoksruds kjøp av en seksuell tjeneste fra en massør i Riga, og mener at den dårlige målingen viser at velgerne har reagert negativt på sexkjøpet.  Såpass grunne og overfladiske er journalister ofte. Men dersom vi ser på de meningsmålingene som Fremskrittspartiet har fått på landsplan, vil vi se at Hoksrud faktisk ikke gjør det spesielt dårlig i sitt fylke, til tross for det elendige resultatet.

Hele Fremskrittspartiet ligger med brukket rygg for tiden. Over hele landet. Telemark har aldri vært blant de aller beste fylkene for Fremskrittspartiet. Når partiets oppslutning på landsplan ligger på litt over 11 prosent, er det ganske naturlig at oppslutningen i Telemark ligger på 9,8 prosent. Men for mediene er det selvsagt en kjærkommen anledning til å minne leserne om den etter hvert måned gamle historien, som er opp og avgjort både av påtalemyndighetene og Fremskrittspartiet.

Bård Hoksrud deltok aktivt i dagens spørretime i Stortinget, og hadde et politisk utspill referert i nyhetene i går. Det er bra. Det er ingen grunn til å la seg knekke av journalister som mangler analytiske evner, og mest av alt er opptatt av å holde i live gamle “skandaler”.

4 comments to Vraker velgerne Bård Hoksrud?

 • Anonym

  Meget godt poeng Jan Simonsen!!!

  Hoksrudsaken viste forøvrig at folk har fått nok av PK-presse og kjøkken moralister.

 • HT

  Det er Frps strategi om dagen som er årsak til partiets nedgang, og ingenting annet. Det hersker det jo liten tvil om. Frp har store deler av sine velgere blant ansatte i det private næringsliv, og de er jo ikke akkurat utpregede markedsliberalister slik som de personene ledelsen i Frp nå ønsker å satse på.

 • Anonym

  Hagen er forlengst gått ut på dato. Hans politiske troverdighet nærmer seg nullpunktet, siden han har mistet fullstneidg bakkekontakt. Sannsynligvis drikke han for mye…….

 • […] Ingen vet hvor Hagen spretter Ingen vet hvor Hagen spretter. Da Carl I. Hagen fikk vite at undertegnede av og til drakk øl på en nattklubb der det også vanket homofile, uttalte han at «Simonsen har et privat og personlig liv som er moralsk forkastelig» og brukte det som argument for eksklusjon fra FrP. I dag uttaler han til NRK at vi ikke har rett til å dømme Bård Hoksrud, og at han ikke bør kastes som stortingsrepresentant. Noe jeg for øvrig er enig i. […]