Søk

Kategorier

oktober 2011
M T O T F L S
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

En skam å fjerne støtte til funksjonshemmede

I går kunne vi se på Dagsrevyen at funksjonshemmede mennesker mister retten til økonomisk stønad i samband med anskaffelse, drift og vedlikehold av for dem tekniske hjelpemidler, etter fylte 26 år. “Dette er intet mindre enn en skam, et dypt hakk i lakken for vårt velfriserte velferdsopplegg,” skriver lederen for Demokratene i Bergen, Terje Haugom, og fortsetter:

“Demokratene stiller seg helt på de funksjonshemmedes side, og forlanger at Regjeringen, Arbeidsdepartementet og NAV omgående fjerner denne nedverdigende og håpløse bestemmelse! Disse mennesker skal ha en udiskutabel rett til å kunne ha disse nødvendige hjelpemidler så lenge de har bruk for dem, inkl. vedlikehold og evt. fornyelser! De har samme retten til livsutfoldelse og hverdagsmestring som alle oss som ikke trenger hjelpemidler!

Når Demokratene sier omgående, så mener vi fra og med 1. november 2011! Bra at samfunnet får vite om hvor mye rigid og vanskeliggjørende “myndighetene» finner på! 26-årsbestemmelsen kan fjernes med et pennestrøk! Og penger til dette har vi!

Samtidig minner vi den sittende regjering om, at psykiatrien i Norge trenger et stort løft! Der er det også store hengemyrer som venter på økonomiske forbedringer.”

 

8 comments to En skam å fjerne støtte til funksjonshemmede

 • Beer Man

  Hver gang det er snakk om å gjøre hverdagen enklere for funksjonshemmede i Norge, er det alltid pengene det skorter på; trange budsjetter, osv. Men vi hadde 6 milliarder kroner til «regnskogfond» hvor alt forsvant i korrupsjon, da snakket ingen om «trange» budsjetter!

 • Asdic

  Men vi bor jo i verdens beste land!

  De tapte minuttene

  Kunne liv vært spart da to småjenter ble tatt av bølgene i Kristiansund? Via lydlogger fra sykehus og politi kan Brennpunkt avsløre hvordan den dramatiske redningsaksjonen foregikk for halvannet år siden. Hvordan livsviktig tid gikk tapt, fordi kommunikasjonen mellom redningsmenn i lufta og på sykehusene ikke fungerte.

  http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/793138/

  Moderne varmekameraer til SeaKing Helikopterne har vi ikke penger til. Regnskogen i Brazil og Indonesia er viktigere.

  • eplejuice

   Helt rett Asdic
   At de holder på med klimafarsen ennå sier
   litt om hvor prioriteringene og hvor stivnet
   Jens og Co er i forestillingene mens grafene
   er overtydelige om at vi går kaldt klima i møte.
   Men klart det er viktigere å redde verden enn et eneste menneske som burde står alle nordmenn langt nærmere.
   Asyl-og innvandringsgalskapen hvor de bryr seg «katta» om alle som må betaler prisen både
   menneskelig og finansielt, er en annen sak.
   Jeg er overbevist om at årene som de rødgrønne
   nå har vanstyrt vil være vanskelig å rette opp
   konsekvensene av.

 • Arne

  Godt at Demokratene tar fatt i saken, nå må de rød-grønne ta til vettet.

 • Asdic

  Litt mere klima, eple?

  Nedtystad forskning: Uppvärmningen har stoppat ökenspridningen.
  Torka och hungersnöd skördar fortfarande sina offer men Afrikas största miljöhot – Saharaöknens utbredning – har vänts i sin motsats. I Sahel, området söder om Sahara är öknen på defensiven och regnet kommer allt oftare. Orsak är koldioxidutsläppen och den globala uppvärmningen.

  http://www.friatider.se/nedtystad-forskning-dags-att-sluta-oroa-sig-for-okenutbredningen

 • Jan Hansen

  Kommentarene fra dere minner meg på at Norge er blitt et lavkvalitetsland, på mange områder. Kvaliteten vi har er forøvrig importert. Men når Norge skal utføre tjenester, enten det er menneskelig via politi eller redning, eller hjelpe dem som ikke har alle kroppsfunsjonenr som friske, ja, da når vi ikke opp. Borgere av Norge som har fått diagnosen kreft, må gå i lange tider i uvisse, eller punge ut selv for undersøkelse. Staten setter menneskeliv på spill, for sitt eget ve og vel, eller sin maktarroganse. Alt er jo så fint i Norge sier de, vi har det jo så godt. Akkurat dette er en sovepute, som regjeringen utnytter maksimalt.

  • At handicappede ikke får den hjelpen de trenger, er hjerteskjærende. Likeså den stadig nedadgående trenden innen sykehussektoren. Men milliarder til innvandring, og såkalt «integering», som ikke fungerer, det blir prioritert av de korka dumme politikerne ! DA er det aldri snakk om vi har råd til dette pengesluket ! Og vi får aldri vite hva innvandringen koster oss, eller hvor disse pengene tas fra- ikke engang Frp tør å opplyse dette. Feiginger !

 • Dag Reidar Bye

  «Samtidig minner vi den sittende regjering om, at psykiatrien i Norge trenger et stort løft! Der er det også store hengemyrer som venter på økonomiske forbedringer.”

  Psykiatrien i Norge trenger store gjennomgripende forandringer. Psykiatrien ødelegger langt mer enn den hjelper, og det å ikke komme i kontakt med den er ofte en velsignelse.

  De fleste sinnslidelser er enten miljøbetinget eller kostholdsrelatert, der en får for lite næringsstoffer. Ett stikkord her kan være Abram Hoffer MD PhD. At det er en sammenheng mellom mangel på vitaminer og sinnslidelser har en visst siden 50 tallet. Denne kunnskapen har Rockefeller medisinen selvfølgelig motarbeidet på det kraftigste, siden det å produsere nevroleptika er en svært god butikk. Kostholdsrelatert behandling er derimot noe en ikke tjener penger på.

  I psykiatrien vil en aldri gjøre noe med miljøbetingede eller kostholdsrelaterte problemer. Psykiatrien vil aldri være interessert i å finne årsakene til den enkeltes problem. En ser gjerne på sinnslidelser som utelukkende genetisk betinget. Det psykiatrien skal gjøre er å finne frem til hvilken type nevroleptika den enkelte pasient skal begynne å bruke, der en da alltid får alvorlige bivirkning med påfølgende ødeleggelse av hjernen.

  Kommer en først i kontakt med psykiatrien er en som regel ødelagt for livet. Noen blir bedre, men de ville også kunne blitt bedre av en helt annen form for behandling.

  De medisinene som blir brukt i psykiatrien burde vært siste utvei, og ikke første forsøk.

  Jeg kjenner personlig til veldig mange som er blitt TOTALT ødelagt av psykiatrien, og enkelte blir også tvangsinnlagt kun fordi en blir mislikt, ikke fordi en er sinnsyk. Det er veldig enkelt å tvangsinnlegge folk. Det eneste en trenger å gjøre er å ta en telefonsamtale til en psykiater eller lege, dikte opp noen historier, og politiet kommer på døren, vedkommende blir kastet en inn i en eller annen celle, der en blir torturert med ulike kjemikalier, ofte med uutholdelige lidelser, og selvfølgelig varige ødeleggelser av hjernen.

  Dette kan en gjøre uten problemer siden innlagte aldri vil ha noen troverdighet. Sinnsyke tar en som kjent sjelden alvorlig. Legen vet som kjent alltid best, siden de kan regne ut hva slags problemer en sinnslidende til enhver tid har.

  For noen få år siden var det ca 10000 tvangsinnleggelser i året, noe som er det dobbelte av andre nordiske land. Det sier også noe om hvor totalitært Norge egentlig er.

  Psykiatrien blir også brukt til å rydde politiske dissidenter av veien, noe Arnold Juklerø og Synnøve Fjellbakk Taftø er ett godt eksempel på. Det finnes antagelig mange flere.

  Ett land som har 10000 tvangsinnleggelser i året, med en befolkning som synes det er helt i orden, fortjener ikke annet enn problemer.

  Eller for å si det på en annen måte: Har en alle aksjene sine i tyrrani så kan en egentlig bare dra til helvete.

  Terje Haugom burde selv prøve å spise ett par av de medisinene som psykiatrien deler ut, gjerne i litt for store doser, som da mange blir tvunget til å innta, så kan han selv finne ut av om en egentlig trenger en opprustning av psykiatrien.