Søk

Kategorier

november 2011
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Planlegger kupp i Libanon når Assad faller

Den syriske presidenten, Bashar Assad, tilhører en sjiamuslimsk retning og har støttet Iran og den sjiamuslimske Hizbollah-gruppen i Libanon. Nå frykter Hizbollah at deres støttespiller i Syria kan miste makten. Al-Arabia Nettverk rapporterte forrige tirsdag at Hizbollahs ledelse vurderer muligheten for å ta kontroll over Beirut og effektivt gjennomføre et militærkupp i Libanon dersom dagens syriske regime faller.

Ifølge rapporten har Hizbollah-medlemmer uttrykt bekymring over opptrappingen av det sivile opprøret i Syria, som kan føre til Bashar Assad-regimets fall.

Kilder nær Hizbollah bemerker at det er på grunn av disse bekymringene at Hizbollahs ledelse nå undersøker ulike scenarier – inkludert en «bred manøvrering på bakken,» som vil ligne på overtakelsen av Beirut i mai 2008. Men de nåværende planene omfatter en mye mer omfattende aksjon som kan utvides til et militærkupp.

«Så snart som Hizbollah oppfatter at sammenbruddet av Assad-regimet er nær forestående, vil de væpnede cellene raskt begynne å ta kontroll over Beiruts østlige og vestlige deler,» sier en av al-Arabias kilder.

httpv://www.youtube.com/watch?v=LxwxZ_ADuww

5 comments to Planlegger kupp i Libanon når Assad faller