Søk

Kategorier

november 2011
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Er FrP-folk blitt dagens forfulgte jøder?

«Statsminister Stoltenbergs ønske om mer åpenhet og mer demokrati er fremdeles i beste fall en drøm om fremtiden.  Forrige uke så vi et samlet stormløp mot Fremskrittspartiet fra medier og politikere, som ikke lover godt hverken for åpenheten eller demokratiet, og hovedansvaret for den uhyggestemningen som nå skapes i det politiske Norge ligger på representanter fra Arbeiderpartiet og deres talsmenn i mediene,» mener dr. Michal Rachel Suissa. Her er hennes forsvar for Fremskrittspartiet: 

Vi skal raskt forbigå utspillene fra AUF-lederne Eskil Pedersen og Vegard Grøslie Wennesland.  Dette er personer som vil være gjenstand for granskning i forbindelse med deres atferd under Utøya-massakren, og de burde nok helst ha fått råd om å holde en lav profil i den offentlige debatten inntil videre, og ikke påta seg roller de ikke er voksne og erfarne nok til å mestre.  Deres forsøk på å lime terroristen til FrP og på denne måten tvinge den politiske opposisjon til taushet er så primitiv at det avslører seg selv.  Arbeiderpartiets ledelse har feilberegnet de langsiktige virkningene av den politikken.

Onsdag ble en jødisk gutt angrepet på en skole på Oppsal i Oslo.  Hendelsen vitner om at de tiltakene mot rasistisk og antisemittisk motivert vold i skolene vi ble lovet i sommer, lar vente på seg.  Dette er ikke første gang at norske jødiske barn er slått ned bare fordi de er jøder.  Vi har imidlertid en sterk fornemmelse av at den politiske hetsingen av FrP vi daglig er vitne til i massemediene, er med på å legitimere mobbing av «de andre» ute i samfunnet på en mer direkte måte enn politikerne vil innrømme.  Det er forunderlig at ikke de som til stadighet forteller at «ord dreper,» ikke vil innse at dette i høyeste grad også gjelder deres egne ord.  Jødene har opplevd denne sammenhengen gjennom tusener av år og millioner av tapte menneskeliv.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre var selv, sammen med AUF-lederne, med på en kraftig anti-israelsk markering på Utøya dagen før massakren.  Han har i tiden etter ikke vist tegn til å ville dempe sine alvorlige og usanne anklager mot Israel.  Det sier seg selv at hans egen voldelige og usaklige oppførsel mot jødenes hjemland som formidles gjennom mediene, har virkning på unge og ubefestede sjeler.  Hvis det finnes ord som dreper, har vi nok av historiske eksempler å sammenlikne med.

Arbeiderpartiets voldsomme og usaklige utfall mot FrP og Israel vitner om at partiet er i en alvorlig krise som man på gammelt vis prøver å lede vår oppmerksomhet bort fra.  Ser vi rundt oss, er det ikke vanskelig å peke på årsaker til den rødgrønne krisen.  Vi lever i et av verdens rikeste land med et romslig budsjett. Likevel;

Vi har noen av verdens eldste og dårligste veier, Vi har jernbanetraseer fra 1800-tallet.  V vi har et av verdens eldste og mest umoderne elforsyningssystemer. Vi har et nedslitt vann- og avløpssystem med 1940-tallets tekniske standard. Vi har et helsesystem som sluker enorme pengesummer uten imponerende resultater. Det samme gjelder skolesystem, universiteter og forskning,  og ikke minst har vi et av verdens dyreste politikorps som ikke en gang klarer å beskytte kvinner i en liten by som Oslo.

Er det så rart at FrP er blitt dagens forfulgte jøder?»

 

23 comments to Er FrP-folk blitt dagens forfulgte jøder?

 • Immanuel

  Som vanlig en flott artikkel fra Rachel Suissa.

 • Vidar

  Ja snart blir vel denne Suissa «helgenforklart» og utnevnt til aeresmedlem i FrP…?
  HELT utrolig at en som selv er jode, og som jobber som leder for en organisasjon som ihvertfall paa papiret skal arbeide «mot antisemittisme», velger aa ha en slik lempfeldig omgang med begrepet «vaar tids joder»!
  Aa automatisk kalle ALLE grupper som moeter en viss motstand fra det politiske establissement som «joder» er hoyst uansvarlig, og vil kun foere til en sterkt REDUSERT forstaaelse for jodenes historiske problemer og situasjoner, og faktisk kunne fore til okt IRRITASJON over og MOTSTAND mot alt som lukter av joeder og det jodiske!
  Skjonner ikke DR. Suissa saapass…?

  • Dag Reidar Bye

   «Aa automatisk kalle ALLE grupper som moeter en viss motstand fra det politiske establissement som “joder” er hoyst uansvarlig,»

   Det er ikke «motstand» dette dreier seg om. Det handler om demonisering, fra store deler av venstresiden, inkludert AP.

   Suissa sier ikke bestemt at Frp er de nye jødene. Hun reiser ett spørsmål. Hun har dermed ikke redusert jødenes historie med noe som helst. Det er derimot du som ønsker at hun skal gjøre det slik at du kan få en unnskyldning for å angripe henne, siden dette forlengst er blitt ett poeng i seg selv. Noe bedre enn det makter du ikke å fremstille.

   Frp og deres likesinnede kan fort komme i NØYAKTIG samme situasjon som jødene har opplevd opp i gjennom historien, da med tanke på de VÆRSTE tilfellene.

   Sosialismen og kommunismen har lang tradisjon for å rydde meningsmotstandere av veien, og Norge er nå i ferd med å bryte sammen, sivilisasjonenes ferniss skrapes bort, og den siviliserte fasaden trekkes mer og mer til side, og en avslører fort en menneske type som kun elsker seg selv og sin egen ideologi, en fanatiker, som ikke lenger er interessert i å skille mellom rett og galt, kun hva en selv tjener på. AP har dessuten lang tradisjon for å ofre mennesker, hvis det skal være politisk nødvendig, for å bevare partiet og partiets politikk, på mer eller mindre brutale måter.

   AP, og sosialister ellers, står nå foran en situasjon der de har valget mellom å innrømme flere tiår med feil, eller fortette i samme løp. De må kanskje innrømme at alt det de har bygd livet sitt på har vært løgn og bedrag. Mange vil kanskje ikke se det selv, men i det øyeblikket de gjør det, innser at en har tatt feil, vil det skje ett avgjørende valg.

   En kan velge sannhet, troen på sannhet, erkjennelsen av at en selv er ett feilbarlig og skrøpelig mennesket som i seg selv inneholder ondskap, som har forutsetning for å begå ødeleggende handlinger, utøve ødeleggende politikk, over lang tid, innrømmelsen av at en selv er noe helt annet en feilfri, og at det en selv representerer er noe helt annet en ren godhet. (I sosialismen er det vanligvis alltid noen andre eller noe annet som representerer det ondskapsfulle, f.eks samfunnsforhold) eller en kan velge noe helt annet. (som veldig mange kommer til å gjøre)

   Det som kan skje er at vedkommende velger å se helt bort fra alt som har med sannhet og løgn å gjøre. En feier det til siden. Det spiller ikke lenger noen rolle hva en gjør overfor andre. En sier til seg selv. «Å ødelegge alt jeg har bygd mitt eget liv på vil være helt uaktuellt. Jeg vil da ikke lenger ha noe som helst. Jeg vil da være ett mislykket verdiløst null, som må begynne på bar bakke. Da er det bedre å fortsette å lyve. Da er det bedre å slå i hjel forskjellen mellom sannhet og løgn, rett og galt, og gjøre det hele irrelevant. Heretter gjelder kun ett forhold: Det jeg selv tjener på, til en hver tid, som er sosialisme og kommunisme for en hver pris».

   Da vil en få en ny type menneske, en ny type sosialist, som er en potensiell morder, fordi det faktisk er ganske mange som ikke kan leve i sosialismen eller i kommunismen, samtidig som sosialisten har tatt livet av sin egen samvittighet. De som ikke ønsker denne form for sosialisme, der alle i seg selv er 100% gode, som til enhver tid kan elske seg selv, og på den måten være fri og like, vil representere en sivilisasjonstenkning, en moral, som utgjør en trussel med alt det sosialismen/kommunismen står for. Individer som har valgt å ta livet av sin egen samvittighet, der rett og urett, omtanke for sine fiender, ikke lenger spiller noen rolle, vil møte trusselen fra motstanderen på en alt annet enn sivilisert måte, og en begynner allerede å se tendensene til det. Hvis en politiker allerede har mange lik i skapet er det ingen ting i veien for at denne politikeren er villig til å produsere flere lik, bare for å hindre at de tidligere likene blir avslørt. De politiske forholdene ligger nå til rette for at meningsmotstandere blir ryddet av veien bare for å slippe fokuset på en KOLOSSALT feilslått politikk, som egentlig har ødelagt store deler av Norge, i uviss fremtid. Desperate mennesker handler ikke nødvendigvis spesielt sivilisert. Hvor store feil vil en som liker å se på seg selv som «godheten» egentlig være i stand til å innrømme.

   Overfor ett slikt menneske, som altså ikke har ønsket å innrømme sine svakheter, vil en Frp sympatisør kunne spille NØYAKTIG samme rollen som en tidligere forfulgt jøde. Det er nok at en representere en moralsk standard som i seg selv har potensiale til å legge livet til narsissisten i ruiner.

   10 poeng til Suissa.

   Det er allltid en stor glede å lese det hun skriver, og hun er en av de politiske stemmene her i landet som jeg virkelig verdsetter.

   Grunnen til at Norge går til helvete er fordi det ikke finnes mennesker med hennes karaketer i politikken.

  • Det er sjelden vi er enige, Vidar, men jeg er enig i at hun trår feil når hun stiller dette spørsmålet. Frp-folk er like lite «vår tids jøder» som muslimene.
   Bortsett fra det gjør hun mange gode poeng i artikkelen. Det er umulig å innrømme åpent i dagens samfunn at man er Frp`er, særlig i «høyere kretser». Noensinne møtt en lærer som åpent innrømmer at han er Frp`er? Eller en universitetsansatt, en lege, en advokat? Det har i hvert fall ikke jeg. Å si det høyt er utrolig selvstigmatiserende. Frp er et politisk parti med støtte i rundt 20% av befolkningen. Likevel er det «ingen» som stemmer på dem. Ganske merkelig, egentlig…
   I en slik grad har Frp blitt stigmatisert, stemplet, merket. Og når Ap nå pliktskyldigst hevder at «neida, vi har ikke stemplet Frp som medansvarlige for 22.juli-terroren», så snakker de med to tunger, for de mer enn indikerer, samtidig, at «begrepsbruken» i innvandringsdebatten, den «måten man har snakker om muslimer på» (med en klar referanse til Frp) har bidratt til å forme et miljø hvori drapsmannens holdninger har blitt formet.
   Hvilket selvfølgelig bare er tøv. 22.juli ville skjedd selv om Frp aldri hadde eksistert. Det er ikke hos/fra Frp Breivik fikk formet sitt tankeunivers. Jeg kan ikke forestille meg at Siv Jensen engang hadde hørt begrepet «Eurabia» før etter 22.juli. Breiviks tankeunivers er inspirert av ting han har lest på internett, hvorav alt ikke er like gjennomtenkt og fornuftig formulert.
   Frp er det motsatte av Breivik. De FORSØKER å begrense innvandringen på politisk, fornuftig vis, innenfor ordnede, demokratiske former (hvilket er noe ikke bare Frp og Breivik har innsett nødvendigheten av, men også rundt regnet 50% av Europas samlede befolkning, spørreundersøkelser tatt i betraktning). Ap burde applaudere Frp, snarere enn å demonisere dem.

   • Vidar

    Det finnes absolutt baade laerere og andre som aapent
    «bekjenner» seg som FrP-ere 😉 Men at AP har misbrukt 22.7. paa et groveste – inkludert forsoek paa aa «stigmatisere» sin argeste politiske motstaner FrP – er det vel faa som ikke kan se…
    Men et er flere vesensforskjeller mellom ABB og FrP; Forst og fremst synet paa ISLAM! FrP har ALDRI uttalt at islam er noe problem, at islam er ideologien bak muslimske terrorister, bak mesteparten av problemene med innvandring til Europa! Hvorvidt det betyr art FrP ikke MENER det, eller at de er taktiske (eller feige…) nok til ikke aa fronte et slikt synspunkt, skal vaere usagt, men de GJOER et uansett ikke. Dernest tar heldigvis ikke FrP til orde for voldsbruk… Foroevrig gjoer jo ikke FrP stort anna heller for aa begrense/hindre masseinnvandringa til Norge…

 • Beer Man

  Det høres jo fint og flott ut med mer åpenhet og mer demokrati, som Stoltenberg uttalte. Men i praksis gjelder det bare for folk som har de «riktige» meningene.

 • Jan Hansen

  Norge er blitt et u-land med for mye penger. Vi er som en negerstat hvor ledere velter seg i luksus og velstand og gode ordninger, men hvor folket får leve i hverdagen uten spesielle goder. Til og med infrastrukturen i Norge kan sammenlignes med negerlandenes.

  Politiet sitter på kontoret, ineffektiviteten i helsevesenet har aldri vært større. Det er vel sånn det mår være siden støreboy bruker tid og penger på israelrasisme.

 • undrende

  Kan man vente noe annet enn at jødiske barn blir trakasert både på skole og i fritid? Barn mobber og mobber, de eneste som kan gjøre noe med det er foreldrenes holdning og rolle mønster. Barn som opplever at far slår mor og barn, blir ofte selv volds utøvere mot sine framtidige partnere.
  Når et samfunn importerer så mange mennesker som i hele sitt liv har blitt innpodet med at jøder er forferdelige umennesker, så vil de ha den holdningen og deres barn lærer at de skal ha samme holdning.
  Når et land ligger inneklemt mellom så mange fiendtlige mennesker og stadig blir overfalt av personer av Breivik sin oppfatning av med menneskelighet. Når nyheter og i alle situasjoner TV reportere som i så stor grad er farget av sitt personlige ståsted hele tiden raporterer at Jøder er forferdelige mot sine stakkars «uskyldige» naboer, ja da fyrer det under den holdningen som de Islamske barn har og blir stadig blir utsatt for hjemme hos sine egene rolle modeller. Vi ser at barn som er 3 generasjon innvandrere fra Islamsk stater ikke har forandret de mest fundamentale ting i sitt tenke sett. De aksepterer arangerte ekteskap som noe riktig, det er ikke mange muslimske jenter som har giftet seg med etniske hvite nordmenn, fordi de respekterer sine foreldre som rollemodeller, og derved gjør som de sier. De har enda ikke forstått de koder som gjelde i det norske sammfunn.
  Når disse barn og voksne ser på TV så ser de Norske politikere som kritiserer staten Israel. Desverre ser disse ikke forskjellen på Jøde og stat. Normenn vet at vi ikke er synonymt med staten Norge sitt ståsted i alle saker.

  • Vidar

   Vi BURDE kunne vente noe helt anna, selv fra muslimske unger, I NORGE! Men takket vaere norske politikere og mynigheters utrolige «relativistiske» holdninger og naermest forakt for EGEN kultur og EGET verdigrunnlag, gjoeres det jo i praksis INTET for aa endre innvandrernes holdninger og oppfatninger – verken naar det gjelder likestilling, ytringsfrihet, generelt menneskeverd – eller naar det gjelder synet paa joeder eller kristne eller andre ikke-muslimer!
   Men naar folk som Suissa og andre erklaerte «israel-venner» bidrar med aa sette likhetstegn mellom staten Israel og joeder generelt, gjoer jo ikke det saken noe bedre…!

 • kritikker

  Har noe vanskelig å forstå hele innlegg til Suissa. Refererte hun kanske til denne hendelsen? http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7893664.
  Vekker dette noen minner? La oss alle innderlig håpe, at vi slipper tilstand i Norge.

  • Per A

   Det vekker 70 år gamle minner for slike tilstander har du da i Norge hvis du vil ha det, – problemet er bare at du fortier det.

   Dersom du trenger deg inn på et av møtene til Smiths Venner eller Lomelendingene og forlanger at kvinnene skal gå i miniskjørt, får du akkurat den samme reaksjonen. Forskjellen er bare at slikt gjør norske journalister bare mot den minste minoriteten blant de mest ortodokse jødene fordi slik propaganda er etterspurt i norske medieredaksjoner. Det er et utslag av tilpyntet norsk jødehat som er fritatt fra kritikker.

   • kritikker

    Per A
    Nu kjenner ikke jeg til beklednings reglement til hverken Smiths venner eller lomelendingene. Men kan det hende at mannfolket der er lit for sjenerte, og ikke tørr å se på bare kvinneben – med annet det er
    i form for «tyvtitting» ?
    Jeg har nå i hvert fall ikke hørt om noen lignende voldsepisoder fra dette hold – enn så lenge da.

  • slike tilstander har man heller ikke i Israel, kun i de ortodokse miljøene, der holdningene til likestilling minner mye om mange muslimers holdninger. Som det fremgår av artikkelen på nrk.no: «Fronten mellom ultraortodokse og sekulære israelere hardner til». Med andre ord: De aller fleste israelere, som ikke er ortodokse, er selvsagt motstandere av kjønnssegregering i enhver form. Men Israel er en demokratisk stat, der befolkningen har mange ulike holdninger og meninger.

 • kritikker

  Nå blir jammen usikkert. Var det kanskje denne reportasjen hun mente? http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7868921

   • eplejuice

    Takk Per A.
    Det er visst ingen ende på alle
    løgnene som fremstilles mot jødene
    og Israel. Jeg er skremt av hvor blinde mange er på
    sitt venstre øye. Jeg hørte nylig at Fjordmann begynte å skrive etter at han hadde sett egypterne juble under 9/11, slik palestinerne gjorde. Han trodde det skulle vekke interesse, men media var ikke interessert. Det er noe av det samme under revolusjonen i Egypt hvor massene ropte;
    «We are heading for Jerusalem. Martyrs by the Millions». Hvorfor kan ikke verden snart forstå at muslimene ikke står til ansvar for å snakke sant overfor ikke-muslimer, og koker opp hva som helst?

   • kritikker

    Det må jeg si, det var forferdlig lesing. Det er nok sikkert slik at det har skjedd hendelser fra begge sider, som bidro til denne situasjonen. Vel, la oss håpe at det ordner seg etter hvert, og uten vold.

 • kritikker

  Ja, jeg er enig i det, at man i en demokratie kan ha mange og forskellige meninger. Men gjennom artikkelen kommer jo frem at det ikke bare er en konflikt landet innad (palestinensere), men også folket (israeler) seg i mellom. Og videre, at Haredim-miljøet anser vold for å være et legitimt middel til å løse uenigheter. Og det minner etter min oppfattning veldig lite på demokratie.

  • I et demokratisk, pluralistisk og flerkulturelt samfunn som det israelske er det selvsagt mange konfliktlinjer. Konflikten mellom Israel og palestinere er bare en av dem. De ultraortodokse jødene er få i forhold til ortodokse jøder og sekulære jøder. Den siste gruppen er i solid flertall. Blant de sekulære jødene er det stor misnøye med at de ultraortodokse jødene blir gitt særordninger, elsempelvis i forhold til verneplikten, og at de presser gjennom vedtak som eksempelvis at det ikke går busser på lørdagene. En personlig venn av meg, tidligere israelsk teknologiminister, representerte et parti som hadde som hovedprogram å begrense de ortodokse og ultraortodokse jødenes innflytelse. Partiet hans gjorde valgskred da det stilte til valg første gang, og fikk spesielt mange unge velgere.

   • Vidar

    Tror staten Israel hadde tjent paa aa begrense «rettighetene» til de mest religiost fanatiske borgerne og grupperingene, og i storre grad markert landet som et moderne SEKULAERT demokrati! MEN, dermed ryker jo ogsaa mye av (den religioese) begrunnelsen og legitimiteten for heile opprettelsen av staten Israel…, i tillegg til at selv om de mest fanatisk-religioese er faa i antall, her de temmelig stor politisk makt! Dessuten er det jo DE som er spydspissene naar det gjelder aa etablere nye settlement paa okuppert land, en politikk som aapenbart er baade onska og initiert fra hoyeste politisk hold! Israels politiske ledelse TRENGER de religiose fanatikerne, og maa gi dem akkurat saa mye at de ikke taper deres stoette. Ingen lett balansegang!

 • Anonym

  Frp-leder permittert etter «hets» av AUF-Eskil.

  Facebook: «Lurer på hvorfor Eskild Pedersen stakk av med denne uten å prøve å redde noen? Var det modig gjort? Som tidligere Marine / antiterror soldat, vet jeg hva jeg ville gjort, men så har ikke alle den erfaringen». Dæven døtte, tror ikke han er alene om å lure på det! «Fremskrittspartiets faste medlem av samme kommunestyre, Isak Wissestad, trykket på liker-knappen på partikollegaens Facebook-innlegg. Også han beklager.» http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10024832

  Aksepterer ikke sosialistene ytringsfriheten og kritiske spørsmål?

  • Lars

   @Anonym

   Kan du ikke norsk?

   Det var styret i Bamble Frp som syntes dette ble for grovt og permitterte fyren. Altså, AP kan ikke permittere medlemmer av et Frp-styre. Det kan kun Frp gjøre. Altså han ble permitert av Bamble Frp som syntes dette utsagnet ikke var særlig smart. Altså han ble ikke permitert av AP-styret. Skjønner?Skal jeg ta det en gang til?

   • Anonym

    Kan du lese?

    Har aldri påstått at det er AP – mafiaen som har permitert han heller. HAN HAR SELV BEDT SEG FRITATT FOR SINE VERV! Men presset kommer nok i fra AP – mafiaen!

    «Ordfører Jon Pieter Flølo (Frp) i Bamble kommune har lite til overs for Frp-lederens innlegg.

    – Jeg beklager innlegget og kan si at også Røe-Berntsen har beklaget innlegget som helt og holdent står for hans regning, sier Flølo til

    Røe-Berntsen har inntil videre BEDT SEG fritatt for sine verv i Fremskrittspartiet. Dette har styret i Bamble Frp akseptert, og gitt ham permisjon, forteller Bamble-ordføreren.

    Gruppeleder Linda Holien for Arbeiderpartiet i kommunestyret i Bamble reagerer STERKT på Røe-Berntsens Facebook-ANGREP.

    – Det er fryktelig trist at en leder av at politisk parti på denne måten synliggjør denne typen holdninger. Jeg merker meg også at han i sitt innlegg fremhever sin egen fortreffelighet. Dette går bare ikke an for en partileder, sier hun til Telemarksavisa.» http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10024832

    Aksepterer ikke sosialistene ytringsfriheten og kritiske spørsmål?