Søk

Kategorier

desember 2011
M T O T F L S
« nov   jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil stanse bistand til korrupte regimer

Aftenposten avslørte nylig at Norge gir bistand til elleve av verdens tolv mest korrupte land. «Det er meningsløst å gi bistand uten å stille krav», sier bistandspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, Peter N. Myhre. Myhre mener Norge må komme med aktive tiltak for å bekjempe korrupsjonen i utviklingslandene,sier han til frp.no. Demokratenes leder, Vidar Kleppe, er enig.

«Det virker som om Regjeringen er mest opptatt av symbolpolitikk. FrP er tydelige på at bistandsmidler ikke skal gis til korrupte ledere,» sier han, og trekker frem Tanzania som eksempel.

«Norge har gitt u-hjelp til Tanzania siden 1962. I 2011-verdi har Tanzania fått 24 milliarder i U-hjelp, og resultatene er knapt registrerbare, samtidig som Transparency International slår fast at landet blir mer korrupt for hvert år som går,» sier Myhre. Han mener Norge bør stoppe budsjettstøtten for å statuere et eksempel.

Demokratenes leder, Vidar Kleppe, er enig. «Prinsipielt bør tvungen statlig u-hjelp avskaffes, men så lenge den eksisterer må det være en selvfølge at utviklingshjelp kun skal gis til demokratiske land som viser vilje til å føre en liberal økonomisk politikk som er egnet til å skape vekst og velstand i eget land, og som ikke er korrupte. På den måten vil utviklingshjelpen være en hjelp til selvhjelp,» sier han, og tilføyer at det selvsagt at det skal gis hjelp til andre land ved naturkatastrofer, krigshandlinger og hungersnød.

«Jeg tror Tanzanias regjering blir mer motivert for å reagere når de skjønner at fortsatt passivitet overfor korrupsjonen fører til at staten taper enorme beløp. Det også kan føre til at andre land skjønner at korrupsjonen må bekjempes. – Om dette gjennomføres for ett land, vil det bli lagt merke til. Andre land vil på denne måten motiveres til å gjøre noe aktivt med korrupsjonen,» sier han.

21 comments to Vil stanse bistand til korrupte regimer

 • Vidar

  Norsk sponsing av korrupte regimer, voldelige regimer, regimer som bryter ALT av menneskerettigheter, regimer som stoetter – ja er en del av – omfattende kriminelle nettverk, er baade uforstaaelig og totalt uakseptabel! Hvordan kan vi stilltiende godta at enorme milliarbeloep «stjeles» fra det NORSKE fellesskapet bare for aa gis bort til slike lang og regimer… Og paastaas aa vaere «bistand» og «utviklingshjelp»!!!
  Vi burde snarest faa en full oversikt over hvor store beloep som er gitt – og til hvilke land og regimer – de siste 30 aara! Samt hvilke regjeringer og statsraader som har vaert initiativtakere og ansvarlige for dette! Deretter boer det utarbeides helt nye retningslinjer for alt som skal omfattes av norsk «bistand» til «den 3. verden»!

 • Terje

  Jeg er imot tvungen uhjelp som i prinsippet er å ta penger fra fattige i rike land for så å gi dem til rike mennesker i fattige land. Mottakerne er ofte verdens mest avskyelige diktatorer og deres kumpaner. La folk selv få krysse av på sin egen selvangivelse om de vil gi eller ikke. I samme slengen kunne man avvikle all støtte til norsk bistandsindustri, NGO’er og andre snyltere som ikke klarer å forsørge seg på ærlig vis.

  • Vidar

   Og det er akkurat slike holdninger som de DU presenterer her, Terje, som bidrar til at «bistandsindustrien» fortsetter som foer!
   Det er helt OK at et rikt land som Norge bidrar til at fattige, underutvikla land og folk faar det litt bedre! Men det maa skje paa VAARE premisser, underlagt skikkelig KONTROLL, og selvsagt gaa til prosjekter som kan lykkes og til de som trenger det mest! Derfor boer alt som er gitt fra det offisielle Norge de siste 30 aara grundig analyseres, slik at vi kan laere for framtida.
   Foroevrig er ofte NGO’er «Non Governmental Organisations» de overlegent mest effektive i aa naa de fattigste!

 • Terje

  Legg av deg den blærete, selvgode og nærsynte tonen når du snakker til meg Vidar, den har gått ut på dato. Innlegget ditt er svakt og kun et ekko av det traumatiserte lederskapets bønn om forståelse til sine egne galskapsprosjekter, herunder bistandsprosjektet. NGO’er er varmestuer for folk som ikke evner å forsørge seg selv. Ingen har forårsaket mer kriger og faenskap på kloden enn NGO’ene. Det er dokumentert av nederlandske forskere.

  • Vidar

   Det var da veldig saa toff i trynet du blei naa da, Terje! Men vil du delta i debatter paa dette forumet, faar du nok pent finne det i aa bli svart paa den maaten som passer de enkelte debatt-deltakerne… Blir DET for mye for deg, finn det et anna forum!
   Og det du skriver fortjener aa bli satt paa plass, enten du liker det eller ei. Aner ikke hvilken kunnskap du har om NGO-virksomhet, men aa dra alle over en kam slik du prover paa, vitner ikke om den helt store kunnskapen…;-) Og aa hevde at «ingen har foraarsaket mer kriger og faenskap paa kloden enn NGO’ene» for saa aa bare nevne en pastaatt nederlandsk forsker-paastand, blir rett og seltt for DUMT! Selv paa DETTE forumet 😉
   For onsker en ENDRING av dagens norske bistandspolitikk – slik ihvertfall JEG gjoer – nytter det ikke aa komme med loese pastander slik DU gjoer her! For dette er paastander og holdninger «vaare» politikere har moett i alle aar, uten at verken de eller velgerne har brydd seg synnerlig om dem. Forstaaelig nok, spor du meg 😉 Det som maa til, er saklig og etterettelig kritikk av DAGENS regime, samt realistiske forslag til noe NYTT – men ikke kun en avvisning og krav om avvikling av all bistand!

 • Beer Man

  Hadde det ikke vært mye bedre om Norge hadde brukt disse pengene på å ta vare på egne innbyggere? Om vi hadde rusta opp eldreomsorgen og helsevesenet i vårt eget land? Om vi hadde satt veinettet i skikkelig stand?

  • Vidar

   Absolutt ett av sporsmaala som boer droftes i denne forbindlesen! Selv mener jeg at det er helt riktig av et rikt land aa hjelpe folk og land ut av ekstrem fattigdom, og vi har faktisk raad til BAADE aa hjhelpe andre og aa ruste opp baade eldreomsorg og veinett i vaart eget land. Men det maa vaere ethvert lands FORSTE oppgave aa sorge for EGNE innbyggere! Saa kan vi gi av vaar overflod til de som virkelig kan trenge hjelp – men definitivt ikke til korrupte regimer hvor penga gaar i allerede overfylte lommer!

   • HT

    Ja, jeg er enig i at vi har råd til begge deler. Men jeg tror ikke vi hjelper fattige land ved å sende stat-stat bistand. Heller tvert i mot så tror jeg de blir enda mer undertrykkende mot egen befolkning, fattige og passive. Det er frihandel og private bidrag som er løsningen, samt en plan mot befolkningseksplosjonen.

 • nord

  Ikke mere penger til Hamas og PA.

  • eplejuice

   Enig, Amnesty burde oppfordre
   til arrestasjon av lederen av
   Hamas og Abbas som selv har
   bakgrunn som terrorist.

 • Jan Hansen

  Man hjelper de vanskeligstilte bedre ved å lære dem å hjelpe seg selv. for eksempel kunne Norge tatt inn varer, gjerne jordbruksprodukter, fra den fattige verden. Dette er idag ikke tillatt – jordbruket skjermes med sykelig høye tollsatser. Hvordan skal man hjelpe uten at de skal kunne selge det de produserer?

  Begrunnelsen for at staten gir støtte til diktaturer er vel st det er bedre å være «innenfor» enn å påvirke utenfra. Det er kanskej bedre å gi bistandspenger til f.eks. Kirkens Nødhjelp eller Frelsesarmeen, for de tar ikke penger til seg selv, og er flinke til å nå ut.

 • arifkarim

  Feil fokus! Hvorfor skal rike i-land i vesten ha «moralsk» ansvar ovenfor fattige u-land resten av verden. Har aldri hørt om ekstrem rike oljeland i MØ eller i-land i Asia donere en krone til land de ikke har noe med! 😀

  Naive godtroende europeere! Om dere ikke donerte en krone til afrikanske og arabiske diktaturer, hadde disse områdene fått ekte demokrati og utvikling av folket fra folket til folket for lenge siden. Men nei da. Deres «ulandshjelp» bidro til forverring av situasjonen der nede!

  • Anonym

   Nå lurer jeg på hva som har hent deg? Du er jo på linje med hva alle nordmenn jeg kjenner mener og sikkert mange flere. Bra arifkarim.

 • Vi er jo et korrupt Regime med Statsminister Jens Steklov Stoltenberg her også ! KILDE:

  https://plus.google.com/u/0/

  og mere her ;

  Dagbladet har en redaktør, Lars Helle, som skal overta Stavanger Aftenblad snart, og Helle er blitt benyttet til narrespill fra Moskva en rekke ganger. Blant annet mot meg selv. Lars Helle har vært et lydig redskap for advokat Johan Fredrik Remmen, Jens Christian Hauges høyre hånd.

  Advokat Remmen spiller en sentral rolle i bedraget som kontinuerlig spinnes rundt terroren 22. juli. Han gir mange av instruksjonene til kontakter i regjeringen.

  Harald Stanghelle, politisk redaktør i Aftenposten, har vært stille i det siste. Det samme har sjefredaktør og grunnlegger av AKP (m-l), Hilde Haugsgjerd. De to har gjort Aftenposten om til Russlands beste avis i Norge. Da Harald Stanghelle var sjefredaktør for Dagbladet, ansatte han Marie Simonsen som politisk redaktør. Hun ble vervet av Stasi som ung, jobber for FSB, og jeg publiserte denne viktige informasjonen om henne for en tid siden. Nå er det tyst fra den kanten.

  Martine Aurdal kom fra SV-avisen Ny Tid til Dagbladet, hun var redaktør i det gamle hovedorganet til SV. I dag er det hun som forgjeves forsøker å holde levende flammen som ble tent i forrige uke av Olav Kobbeltveit, en gammel agent for Stasi og nå FSB, som har vært politisk redaktør i Bergens Tidende. I det hele tatt er tittelen politisk redaktør i Norge noe som skal få deg til å lukte etter KGB med en gang. Stein Kåre Kristiansen i TV2 er politisk redaktør. Han er registrert som informant i de listene om Stasi-agenter som CIA sitter på. Nå har jeg ikke en gang nevnt Arne Strand i Dagsavisen.

  Instruksjoner kan gis via advokat Remmen her;
  Johan Fredrik Remmen til alle Landssvikerne :
  Adv.Johan Fredrik Remmen

  T: +47 22 43 30 00

  M: +47 91 39 91 87

  E: j.remmen@haavind.no

 • Anonym

  Tviler sterkt på det. Det han presterer er ren ABB retorikk.

 • Og HER LIGGER EGENTLIG «Den fjernstyrte Norske Regjering»

  http://www.fsb.ru men lettere å forstå her ;
  http://www.agentura.ru/
  Hilsen
  øvrebottens avsløringer mm

  http://nb-no.facebook.com/permalink.php?story_fbid=142836625820592&id=255668234467889

 • Norulv Øvrebotten
  De to spillerne i hver sin ende av forbrytelsen

  Hvis ikke Norge hadde hatt en regjering med sentrale personer som medvirker til å kamuflere terroren i Oslo og på Utøya, burde en razzia av en rekke store advokatkontorer i Oslo bli gjennomført for å finne sporene etter de seks millioner kronene som politiet allerede har funnet at Anders Behring Breivik har tjent og som han hevder å ha tjent på Internett. Kjell Inge Røkkes advokatkontor BA-HR peker seg ut blant disse advokatkontorene som maskerer kriminalitet som lov og rett.

  Politiet har for øvrig egne psykiatere og det er tydelig at de ikke mener at diagnosen som massemorderen har fått av to psykiatere som resten av helse-Norge rister på hodet av, har noe med virkeligheten å gjøre. Hvis ikke, hadde neppe en advokat hos politiet advart mot at Anders Behring Breivik spiller. For det gjør han jo. Som han har fått beskjed om.

  Slik sett er det heller ingen forskjell på Anders Behring Breivik og Jens Stoltenberg. Begge to gjør som de får beskjed om for at utfallet av forbrytelsen skal bli som ønsket. Det gjør også andre, og dette er et kjent fenomen i disse russiske narrespillene hvor det er en regissør som trekker i trådene og dem du ser utad bare er dokker som brukes til formålet. I alle narrespill innen arbeiderbevegelsen er dette opplegget blitt fulgt. Alltid. I viktige forhold. Siden lenge før krigen.

  Oppskriften fra KGB for å lage slike dramatisk og nå makabre skuespill, hadde Jens Christian Hauge, som var nærmeste rådgiveren for Arbeiderpartiet og LO med alle tilstøtende organer. Han lærte tidlig opp advokat Johan Fredrik Remmen i den smarte russiske saksbehandlingen, og Remmen overtok dirigentrollen som mester i å arrangere bedrag for russerne. Jeg har solid innsikt i disse mekanismene bak scenen.

  http://www.dagbladet.no/2011/12/10/nyheter/innenriks/anders_behring_breivik/19362775/