Søk

Kategorier

desember 2011
M T O T F L S
« nov   jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hvor ble det av de frie intellektuelle?

Vi avslutter dette året med en vemodig erkjennelse av at grensen for den kunstige økonomiske veksten i USA og EU, basert på voksende lån og kreditter, synes å være nådd.  Vi innser at vi står foran en økonomisk nedgangstid som er sammenlignbar med 1929.  Vi innser at vi må være med på å betale regningen for det lettbente EU-eksperimentet som vi var så sterkt imot, skriver dr. Michal Rachel Suissa i sine betraktninger ved årets slutt. 

«Det dreier seg blant annet om et forsøk på å redde det som reddes kan av de sparepengene våre som er plassert i papirer og virksomheter som raskt kan gå over ende når krisen brer seg utover i verden.  Det kan raskt bli mindre «pæeng på bok» hvis bankene ikke lenger kan gjøre opp for seg.

Når nedgangstiden melder seg er det viktig å sette et kritisk blikk på vårt samfunns fundament, og se hva det er som mangler og hva som må gjøres av forsterkninger.  En av den viktigste lærdommene av historien er imidlertid at vi mennesker nettopp ikke tar lærdom av historien.  Albert Einstein definerte galskap som det å gjøre den samme handling om og om igjen og forvente forskjellige resultater.

Mye tyder på at vi handler nettopp slik.  Man behøver ikke å være ekspert i økonomi for å forstå at naturens og samfunnets lovmessigheter gjelder også her.  Man skaper ikke verdier av intet og noen må betale for andres overforbruk.  Man kan ikke holde fest på lånte penger og tro at man alltid kan låne mer for å betale den neste regningen.  Vi har forklart dette enkle faktum tidligere, men vår stemme rekker ikke inn til dem som styrer.  De har heller ikke lest eller forstått Max Webers bok om  Den protestantiske etikk og kapitalismens ånd som kom ut for 108 år siden.

Statsminister Jens Stoltenbergs beslutning om å låne 55 milliarder kroner til Pengefondets EU-redning har ikke engang skapt seriøs debatt i Norge.  Det virker som om folk flest har resignert og lever i troen på at vi befinner utenfor verdens skjeve gang.  Et alvorlig tegn på dette er at det heller ikke ble offentlig debatt i Norge av det foredraget vår utenriksminister ga ved Handelshøyskolen i Bergen, 15. september 2011, med tittelen: Europa som geografi og Europa som idé.

Mens hele korthuset til EU var i ferd med å rase sammen, sto utenriksminister Gahr Støre frem i Bergen og ønsket å nominere EU som kandidat til Nobels fredspris.  Støre presenterte en begeistring og en visjon om fortsatt utvidelse av det økonomisk og politisk konkursrammede EU-prosjektet som tilkjennega en åpenbart religiøst inspirert holdning til EU-saken fra hans side.  Dette var på et tidspunkt da tre av fire nordmenn valgte å si nei til norsk medlemskap i EU.  Ikke bare virket han betenkt over at Russland og Tyrkia holdes utenfor EU, men han var meget klar på at han også skulle ønske at de nye islamistiske regimene i Egypt og Tunisia skulle finne sine plasser i det europeiske økonomiske og politiske fellesskapet.

Utenriksministeren, som forlengst har sluttet med å utforme vår utenrikspolitikk på grunnlag av bred enighet i Stortinget, viser i økende grad en betenkelig form for forakt for våre nasjonale interesser som han formelt er satt til å ivareta på våre alles vegne, og i stedet induserer i vår hverdag en form for globalisme som aldri har vært hverken debattert eller vedtatt som norsk utenrikspolitikk.

Utenriksministerens atferd vitner om en politisk galskap som ligger til grunn for personlige ambisjoner og som ser ut til å mangle grensesetting og kontroll.  En viktig årsak til denne absurde situasjonen er at det ikke lenger finnes en samlet, sterk og kvalifisert politisk opposisjon til norsk julenissepolitikk.  Alle sitter lydig og venter på julegaven.  Det er hva som lønner seg mest, tror de.

I det foredraget han holdt i Bergen byttet politikeren Større rolle med de økonomene, forskerne og akademikere som lyttet til ham.  Han sto frem som en sterk verdensfrelsende ideolog og visjonær profet som ville overbevise oss om at det fallerte EU fortsatt er i stand til å løse folkets problemer.  Hvor er motreaksjonene mot det tøvet han presterer?  Er det rett og slett ingen som tør ta ham i ørene av frykt for å få mediestormen mot seg?  Er det ingen blant våre intellektuelle eliter som oppfatter at når en enslig politiker kommer så langt i sin visjonære galskap at han fra sin posisjon kan komme til å sette landets og folkets interesser over styr, da har landets ledelse behov for veiledning?

Vi lever i et land hvor både politikere, akademikere, medier og de intellektuelle eliter er lønnet over Statsbudsjettet.  Som «statsfunksjonærer» fungerer de som et ekko av den politiske maktelitens drømmer og visjoner om endeløs karriere, og går over til heller å ivareta sine egne nære interesser.  I faget organisasjonssosiologi snakker man om en atferd som retter seg etter «Oligarkiets jernlov,» som sosiologen Robert Michels formulerte for 100 år siden, og som forklarer atferden til ansatte i alle slags organisasjoner.  En svensk statsråd uttalte for noen år siden at «Norge er den siste sovjetstaten.» Han ble latterliggjort i mediene den gang, men ville han blitt det i dag, hvor den norske elitens frivillige og selvtilfredse ensretting har nådd et nivå som faktisk noen ganger minner om Sovjetunionen, og det ikke bare når det gjelder forsyningen av smør?  Er det bare utlendinger som ser dette?

Siden vi ikke har tradisjon for private universiteter i Norge og nesten ikke lenger har medier og frivillige organisasjoner som er uavhengige av statskassen, er den frie stemmen så å si fraværende i vår offentlige debatt.  De få som er igjen har samlet seg på noen få Internett-steder hvor de stort sett samtaler med hverandre under misstanke om undergravende konspirasjon.  Det vi har fått i stedet er en slags forutsigbare «politiske telefonsvarere» som dukker opp over alt i mediene og forklarer og forsvarer det politisk korrekte.  Men dette har de jo også i Nord-Korea.  Demokrati handler om aktiv deltagelse av demokratiets borgere for ivaretakelse av deres egne interesser og ikke om å applaudere ledere og «eksperter.»

Det er noe i vårt samfunn gjør oss politisk passive og fører til at vi overlater både tenkningen, politikken og beslutningene til et indre nettverk av etablerte «eksperter.»  En illustrasjon på denne passiviteten fikk vi gjennom Arbeiderpartiets kommunevalg i Oslo der 11 av 20 som ble valgt er folk med innvandrerbakgrunn.  Dette skapte problemer for Arbeiderpartiets ledelse som nå selv ønsker å kontrollere nominasjonen og valgene.  I stedet for å innrømme det faktum at nordmenn passivt velger bort demokratiet, vil man hindre valgkupp ved å frata velgerne valgfriheten og dermed innskrenke demokratiet.  Det gjorde man også i Sovjetunionen.

Det vårt samfunn trenger, akkurat som Nord-Korea og den arabiske verden, er nettopp det motsatte.  Vi må styrke demokratiet ved å sikre aktiv deltagelse av folket, og ikke overlate vår skjebne til karrierebyråkrater og politikere som går sin egen vei når vi ikke følger med og passer på dem.

En fri og uavhengig presse som vil formidle en fri intellektuell og kritisk stemme må være vårt første ønske på veien mot den norske våren.

Godt nytt år!»

16 comments to Hvor ble det av de frie intellektuelle?

 • Anonym

  55 milliarder til EU er Kr. 55.000.000.000,-
  til et prosjekt som ikke er bærekraftig, og
  hvor pengene allerede kan ansees for tapt.
  EU vil aldri klare å betjene eller betale tilbake disse
  pengene.
  Aftenposten berømmet Jens Stoltenberg, og kalte Cameron
  for sekterisk «i denne pinlige situasjonen» når han ikke ville love støtte. Men hvorfor i all verden Norge
  forsøke å redde noe som ikke kan reddes? Eller forstår
  ikke Stoltenberg såpass?

 • Anonym

  Dette var nok en våken kommentar fra
  dr.Suissa. Vi kan nok en gang bare
  konstaterer at hun setter skapet på
  plass. At Støre mangler dømmekraft er godt kjent, men
  at han ville foreslå EU som kandidat til Nobels pris
  når EU har demonstrert at det ikke er godt for noe, og
  bare har skapt ulykke ved å undergrave nasjonalstatenes
  råderett, men som likefullt må ta oppvasken til slutt,
  er så hinsides at man må lure på hvilken planet han
  befinner seg på. Den mannen er ikke sann, og heller ikke Jens Stoltenberg som ikke klarer å se hvor det
  bærer med Europa. Men det skal de ha begge to, – det er
  ikke mange som har gjort så mye for å ødelegge Norge
  som nettopp dem. Vi har titalls tusener på ulovlig
  opphold. Vi har ransbølger og voldtektsbølger. Vi har
  mere enn 10.000 lometyverier bare i Oslo i 2011. Vi
  har bilbranner og voldsepisoder som aldri før, og vi
  har norske skolebarn som mobbes og er utsatt under egen
  skolegang. Hva skal til for at AP møter seg selv i
  døra? Hva skal til for at de forstår hvordan deres
  politiske tribalisme ødelegger Norge innenfra?
  Men fremdeles lever de under illusjonen om at det er
  rett å drepe barnet i mors liv kun av trivielle årsaker. Det er nemlig resultatet av deres politikk.
  De er stolte av å stille kjønnspolariteten på lik linje
  med homofilien uansett hvilke normative føringer som
  legges for barn og unge. De sender penger til Hamas
  hvor de åpent proklamerer folkemord mot et annet folk.
  Og de går i frontlinjen for å legge et nytt Gaza hvor
  araberne igjen og igjen har forsøkt å utslette Israel.
  Hva feiler det AP egentlig? Hvor blinde kan de være?
  Jeg mangler ord. Et dårligere lederskap enn nå har vel
  Norge aldri hatt, – og jeg håpet inderlig at snart tar slutt.

 • arifkarim

  Fantastisk! En sjelden gang er jeg enig i alt dr. Michal Rachel Suissa mener her.

 • HT

  «Pæeng på bok», «tjuge ølløv». Dialekten til finansminister Sigbjørn Johnsen er fantastisk. Og det er artig at han er så flink til å bruke den i alle sammenhenger. Og for ikke å snakke om cowboyhatten.

  Man kan være enig og uenig i Sigbjørn Johnsens økonomiske politikk. Men for min del er det umulig å ikke like fyren. Synd han ikke vil bruke litt mer oljepenger, og at han er så gnien. Men slik er det mange på hans alder som er.

  Fordi om man ikke liker sparepolitikken til Johnsen, så er det allikevel noe trygt, stødig og solid over finansministeren. Han har stålkontroll og man føler liksom at det blir i hvertfall ikke noe tull med den fyren ved roret.

  Mye, mye bedre med Sigbjørn Johnsen som finansminister enn Per Kristian Foss i hvertfall.

  • Anonym

   Vet ikke om du hørte Sigbjørn brukte
   uttrykket «Mekka på Hedmarken» som
   betegnelse på en god utvikling. Da
   synes iallefall jeg at mannen fremstår
   som stupdum. En mann som lever i illusjonen
   om islam som gode greier, inngir ikke akkurat
   tillit. En minister kan ikke hjemme seg bak
   at hele miljøet er stupdumt når det kommer
   til islam, og de forlater Rådhuset nærmest i
   lykkerus etter å ha gitt Nobels pris til en
   islamist. Jeg har faktisk lest partiprogrammet
   hennes. Enten har de ikke lest det, eller så
   er de like dumme som når Arafat gjestet Norge,
   og har ikke lært noen verdens tinge etter Oslo-
   hudna-avtalen, eller så synes de det er ok å
   finne en alliert i kampen mot jødene og Israel.
   For meg er alle APère enten korrupte eller
   uvitende, – jeg håper på det siste, men det kan
   ikke gjelde alle.

   • HT

    Når Arbeiderpartiet styrer Norge er det en rekke små irritasjonsmomenter. Men det går liksom ikke helt i dass med Norge heller når de styrer. Man må betale mye skatt, forholde seg til et uforståelig lovverk og et relativt tungrodd byråkrati, fordi om det har bedre seg noe med årene.

    Men man har i det minste inntekt, relativt gode velferdsordninger og man klarer seg helt greit. Det går liksom ikke helt galt. Politikken til Arbeiderpartiet er irriterende og ofte tåpelig og latterlig. Men ikke katastrofal. Langt i fra.

    Men det er klart at for mennesker med frihetstrang og ambisjoner om et litt annet samfunn så velger man å støtte noe annet enn Ap.

    • Anonym

     Politikken til Ap kan lett bli
     katastrofal for venner og bekjente
     i Israel som har sekunder på seg for
     å komme i sikkerhet når rakettene
     fra Hamas lander titt og ofte, og
     rett som det er.
     For Israel derimot er den katastrofal fordi
     Norge går i bresjen for å undergrave Israels
     sikkerhet ved å dra verdenssamfunnet med seg
     ved å kreve en ny islamistisk stat i i deres
     opprinnelige kjerneområde, og som i henhold
     til tanken om en rekontruksjon av deres gamle
     hjemland, burde tilhøre dem.
     Araberne har plass i massevis, – og de kunne
     løst sitt flyktnigeproblem, som de skapte selv,
     uten problemer.
     Så ja, AP¨s utenrikspolitikk er katastrofal.
     Men det er innenrikspolitikken og, og konsekvenesen merkes hver dag for de som er
     berørt sterkest berørt, og som det blir flere
     av for hvert år.
     AP fører ulykke over Norge, – og svært lite annet.

 • motstand

  “Det dreier seg blant annet om et forsøk på å redde det som reddes kan av de sparepengene våre som er plassert i papirer og virksomheter som raskt kan gå over ende når krisen brer seg utover i verden. Det kan raskt bli mindre “pæeng på bok” hvis bankene ikke lenger kan gjøre opp for seg.

  aner jeg en liten undertone at vi bør fortsette å pumpe inn penger i EU for å forhindre en kollaps????
  the system isnt broken,its buildt that way 😉

  • Per A

   Avsnittet er redigert. Setningen umiddelbart foran lyder: «Vi innser at vi må være med på å betale regningen for det lettbente EU-eksperimentet som vi var så sterkt imot.»

   I klartekst er det en erkjennelse av våre ledere allerede har gjort det valget som vi er imot, og ikke en tilslutning til det.

   Det interessante spørsmålet er hvor lenge Stoltenberg, Johnsen og Støre vil fortsette å dumpe pengene våre ned i det sorte EU-hullet. Vi bør ikke bli forbauset om de begynner å kjøpe Eurobonds eller hyttetomter på månen dersom de får tilbud om det fra EU eller IMF.

   http://www.antisemittisme.no/?p=5637

 • mye godt tankegods her!!!
  spennende å lese
  takk til Jan Simonsen!
  ok dah har driti meg ut både her og der
  bare en «enkel sjel!»
  Men jeg er IkKE enklere enn at jeg tar anstøt av
  Dagbladet.no`s proklamasjon:
  Jens Stoltenberg: «vår nye landsfader» han er absolutt
  IKKE non landsfader lagt derifra!!
  De folkene der driver fedrelandet i uløkkka
  (norge som vant sin frihet i 1905)
  og dette patetiske nrk reportasjen sendt i julen
  vårt kongehus er så «kuppet» av «banden» hannes(vår forvaltning/røde kors/norsk folkehjelp amnesty etc etc etc. Evner ikke Kongehuset å erkjenne at de prostituerer seg i disse dager på beste sendetid i nrk julehelgen/»folkefornærmelse»!)
  kan noen snart komme meg til hjelp!!!(på FY)
  når jeg i min «dårskap»
  forsøker å gå i rette med denne massive propagandaen

 • Hitler er større landsfader enn Jens
  Han fikk bygget aluminiumsverk
  veiprosjekter flystriper

  etc
  Han underbygget nordmenns (av sosialdemokretenes voldtekt av norsk selvbillede på 30 tallet)
  FESTUNG NORWEGEN
  det har aldri denne nåværende evnukken
  klart å bygge(selvrespekt)
  bare klart ved sine «rådgivere»
  å rive ned!
  konsekvent!!!

  Hitler ytrer:
  Wir haben eine Revolution machen wollen
  und es wurde eine Revolution gemacht.
  Allein nur die kleinzte Geist
  kann das Wesen einer Revolution ausssliezlich in der
  Vernichtung sehen.
  Wir sahen es im gegenteil wie eine gigantische Aufbau

 • Petter

  Dette var veldig godt skrevet. Vi trenger sårt noen nye friske pust i Norsk politikk, ikke disse feminine karrierepolitikerene. Dessverre er vanskelig å reversere mye av idiotien som har blitt gjort (kjønnskvotering f.eks).

 • @Petter En ting står klart for meg!
  skal man få omstyrtet ånds hegemoniet til denne mannen
  og gjengen hans som gjerne ønsker moslimen god id al fitr
  tropper gjerne opp i kristne kirker
  å «preiker» «demokrati»
  men har aldri giddet å sende en hilsen til de kristne
  «om så i ap organet vårt land»
  det sier svært mye om vår «nye landsfader»
  jeg spytter snus her jeg sitter!!!
  håper det stinker!!! like inn på folkets hus!!!
  i OSLO!!
  Gud forbanne Arbeiderpartiet!!!
  Vår værst ulykke noensinne

 • Nå driver de på i dagsnytt 18
  å spyr ut propagandaen
  hva heter programledern??
  husker ikke navnet engang
  husker ordet fra apokalypsen
  fritt sitert
  «padder» som gikk ut av munnen av urene ånder
  snakk om uren propaganda her(fra journalister/men de tar det ikke til seg)(forherdete sjeler som skal gå til grunne!!!)
  Apokalypsen 16,13

 • Igjen må jeg få takk Dr.Suissa for et meget godt innlegg, og der hun atter en gang setter tinga på plass og henger bjella på katta! Hvert ord som kommer fra penna til denne meget kloke og intelligente dama er så korrekt som det mulig å bli. Hun er bare helt fantastisk til å formulere seg, og ikke minst til få ut sannheten og poengene. Og at vi lar amatører som Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg få lov til å kjøre dette landet så til de grader på trynet, det sier vel mer om det norske folk, og som er blitt til de garder likegyldig til alt, enn hva de sier om disse to pappaguttene som aldri har vært ute i arbeid blant vanlige nordmenn.
  At disse to og hele denne bunten av folk som tenker minst på sitt eget land og folk, der de legger seg flate for FN, EU, IMF, NWO etc. etc, det er meget urovekkende, og betyr bare i klart språk at de er meget farlig for landets framtid. Og derfor må de ha avløsning i 2013!