Søk

Kategorier

januar 2012
M T O T F L S
« des   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Dershowitz om fredsutsiktene i Midt Østen

Professor Alan Dershowitz holdt i oktober i fjor et foredrag for jødiske studenter, der han ga sine vurderinger av forholdet mellom Amerika, Israel og palestinerne, og vurderte fredutsiktene. Dershowitz er kjent som internasjonal forkjemper for ytringsfrihet og menneskerettigheter, og han er en stor venn av Israel. Han er en av USAs mest kjente jurister.

Dershowitz ble USAs yngste professor i rettsvitenskap ved universitetet i Harvard og er regnet som en av verden beste strafferettsadvokater som fikk berømmelse i saker som OJ Simpson, Jonathan Pollard, Mike Tyson og mange fler.

Her kan du høre talen til de jødiske studentene:

httpv://www.youtube.com/watch?v=8cm284VpVYY&feature=related

Tidligere på året talte han til norske kristne:

httpv://www.youtube.com/watch?v=AVCfMeVqo7g&feature=player_embedded

17 comments to Dershowitz om fredsutsiktene i Midt Østen

 • arifkarim

  Kunne ikke vært mer enig. Professor Alan Dershowitz må være den klokeste mannen til å forstå og løse 60+ år lang Israel-Arab konflikten.

  • eplejuice

   Stoltenberg og Støre ble invitert
   til å møte professor Dershowitz
   når han var på besøk i Oslo, men
   de takket nei.
   Den anklagede part skal med andre
   ord ikke høres. Det er farlig det
   for da kan han rokke med deres
   hatefulle innstilling til Israel.
   Støre babler jo i vei om okkupert
   land, at muren skal rives, at
   Israel motsetter seg fredsløsning
   osv. som om palestinerne er verdens
   mest vennligsinnede folk, og som
   om teksten i Hamas Charter ikke
   finnes. Hvorfor raser ikke Støre
   mot dette?

 • motstand

  «Dershowitz er kjent som internasjonal forkjemper for ytringsfrihet og menneskerettigheter»

  så hvorfor har han ikke protestert mot NDAA da?????
  loven som ble skrevet under på nyttårsaften av obama for noen dager siden og som gjør heile jorden om til en kampsone,inkludert usa og opphever grunnloven og alle internasjonale lover og hvem som helst kan nå bli arrestert,forsvinne og aldri være tiltalt for noen verdens ting! hvor er protesten??????
  obama har nå satt ned på papir en lov som tilogmed ikke stalin,hitler og andre despoter turte å sette ned på papiret. usa er nå dødt og en fascistisk stat har oppstått ,styrt av en diktator.
  gud hjelpe oss alle nå for dette kommer til å bli stygt meget fort.

 • motstand

  se og forstå hva som nå holder på å skje!!
  http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel

  og jeg vil ikke høre noe babbel om infowars eller alex for har du noe å si så legg fram dokumentasjon på at det han sier er feil!
  det er på tide å våkne nå folkens!

 • HT

  Det blir aldri fred i Midt-Osten. Hvordan skal man faa til fred naar man er omgitt av Hamas, Hizbollah og ultraortodokse joder. Disse gruppene er i mindretall, men er utrolige kreative naar det gjelder aa finne paa ting og vaere uenige om. Eksempelvis vasking av steiner som vi saa de ultraortodokse kranglet om mens de kastet piasagakoster paa hverandre. Det blir aldri fred i Midt-Osten.

  • Det er feil å sammenlikne ultraortodokse jøder med Hamas og Hizbollah. De to sistnevnte terroristorganisasjonene har stor innflytelse og sitter i maktposisjoner, samtidig som de er aggresive og ekspansjonistiske. Hamas har et krigersk mål og ønsker kontroll over de områdene som i dag utgjør Israel.
   Ultraortodokse jøder oppfører seg nok kritikkverdig og aggresivt, men deres formål er å beskytte sine egne områder, hvor de ønsker å leve slik de vil uten å bli «forstyrret» av ikke ortodokse jøder.Slikt sett er de ufarlige. De er heller ikke mange, bare noen få tusen.
   De mer moderate ortodokse jødene utgjør derimot en større trussel mot den sekulære jødiske staten. De er mange i antall, og føder flere barn enn sekulære jøder. Dessuten arbeider de for å påvirke landets lover i religiøs retning, og har støttespillere i Knesset som ofte er i vippeposisjoner mellom ulike regjeringsalternativ. Og enkelte av dem kan være relativit aggresive når de demonstrerer mot nye parkingsannlegg, bilkjøring på sabaten, salg av mat som ikke er kosher, ellert andre kjepphester.

   • Vidar

    Syns det blir litt tullete aa forsoeke aa skille mellom «ortodokse» og «ULTRA-ortodokse» joeder, Jan! Det blir som aa skille mellom islamister og «radikale» islamister… Problemet med BAADE Hamas, Hizbollah OG ortodokse joeder, er at de faktisk forvender at resten av befolkninga skal forstaa, vaere enige i og folge deres RELIGIOST begrunna ideer og meninger! Selvsagt kan ikke staten ISRAEL erklaere seg som en sekulaer stat, men det MAA da kunne gaa an at det store flertallet baade i Israel og i Knesset som tenker relativt rasjonelt og klart, faar utarbeida og vedtatt en lov som fratar de mest outrerte religioese fanatikerne deres «rettigheter» og innflytelse! Hvor mye skal «samfunnet» tolerere av «religioese minoriteter» foer NOK ER NOK…+

    • Det er vesentlige forskjeller mellom ortodokse og ultraortodokse jøder. Den vesentlige forskjellen er at de ultraortodokse jødene ikke anerkjenner staten Israel. En jødisk stat kan ikke opprettes for Mesias kommer tilbake, mener de. Og det er jo ingen ubetydelig forskjell.
     Hvert år minnes israelerne sine døde i kriger og utryddelser gjennom tre minutters stillhet. All trafikk stopper opp, og folk blir stående i ro i gatene i disse tre minuttene. Alle, utenom mange av de ultraortodokse som demonstrerer med å bevege seg. Det er ikke spesielt populært i Israel, selvsagt.

     • Vidar

      OK, jeg aksepterer DEN distinksjonen! Selv om jeg selv syns de fleste «vanlige» ortodokse ogsaa er rimelig ULTRA! 😉 Men si meg, disse som verken aksepterer statsdannelsen eller respekterer en minnestund for de falne; hvorfor har de overhode flytta til Israel…+ OG, hvorfor tolereres de av baade folk og politikere. Nei, jeg syns det baade her i landet og de fleste andre streder jeg kjenner til, ytres alt for mye «respekt» og gis alt for mange «rettigheter» til alskens minoriteter, spesielt til de som makter aa hoste opp noen «religioese» (bort)forklaringer!

    • Det kan kanskje være morsomt å tilføye at en god israelsk venn av meg, tidligere statsråd i regjeringen til Sharon, var med på å stifte et politiske parti som hadde som hovedformål å stanse innflytelsen til de ortodokse og ultraortodokse jødene. Lederen for partiet, en hyggelig eldre Holocaustoverlevende jøde, Tommy Lapid, provoserte ved å si at han spiste svinekjøtt. De laget en reklamevideo for TV der de først viste ultraortodokse jøder som ga blaffen i minnestunder over de falne og beveget seg i gatene mens alle andre stod stille. Derette frøs de bildet, og la ut en plakat med teksten «Vi skal stoppe dem». Partiet, som dessverre etterhvert gikk i oppløsning, fikk et brakvalg, og hadde spesielt stor oppslutning blant ungdom. Lapid ble justisminister, mens min kamerat ble teknologiminister. De trakk seg ut av regjeringen i protest mot at den etter press fra Shas, de ortodokses parti, bevilget penger til religiøse skoler.

   • HT

    Ja du har sikkert rett i det du skriver Jan. Dette vet du mer om enn meg. Men vi ser det gjennom TV ruta rett som det er at Hamas, Hizbollah og ortodokse joder lager braak og vanskeligheter. De burde beherske seg litt og slutte og bare tenke paa seg selv hele tiden.

 • du får prøve å ta innover deg Jan Simonsen:
  Gud står stolte imot
  enten de nå er ortodokse jøder eller sekulære
  Herren er mindre intresert om man er ortodoks eller sekulær
  Han har sendt sin Sønn som opprettet sin Kirke(ikke den norske kirke!!)
  Guds ultimatum til deg og meg!!(og jødene)
  takk for at du aldri gidder å motkommentere meg og mitt!!
  mvh
  Uderzo

 • Herren kaller jødeeliten for ormeyngel!!
  videre «dere har djevelen til far»……..
  er du totalt ukjent med disse utsagn
  og i tilfelle du er kjent med dem!?!
  hvordan tolker du dem??
  er det mulig å avtvinge deg en motkommentar på mine «psykiske» syke kommentarer???
  mvh
  uderzo

 • denne israel greia di
  den er like politisk i sin agenda
  som islamisme er politisk i sin agenda
  begynn å nærme deg teologiens verden så vil
  denne zionist greia di falle som et korthus
  men dine våpendrager vil selvsagt ile til
  å husk: den som «forbanner israel skal selv bli
  forbannede»

  jeg kjenner meg ikke forbannet overhodet
  tvertimot velsignet
  fordi jeg hevder å være kritisk til denne vranglæren som har sneket seg inn i alt kristenliv her til lands
  blant følsomme mennesker
  heldigvis er katolske teologer langt mer nøkterne
  enn disse eksalterte evangeliske bevegelser
  som du nødvendigvis må distansere deg fra
  i og med at du foretrekker sekularitet/sekulære jøder
  mvh
  uderzo

 • Herren har lovet å ta sløret vekk fra deres øine
  fjerne deres stolthet
  men det blir feil å smiske for et stolt folk som nekter å se at :»vi sendte vår bror på dør»(Kristus)
  spissformulert
  mvh
  uderzo

 • eplejuice:bra nick!!
  mitt nye nick: wasa knekkebrød 😉
  og et nytt vers:

  TERAPI
  (om og skrive)

  er du konkurs
  ber du tungt

  tankar du ikke visste fanns
  kast dei ikkje
  sett dei til sides

  tenk at dei er lodd
  veg dei mot kvarandre

  omsider
  du merkar
  grammet kiloet tonnet
  ja heile rekneskapen din
  gjeng i balanse

  enno ein gong

  mvh
  uderzo

 • POTENS
  høyrer du slagboret
  hakkande i harde berget

  ein gong
  to gonger
  tre gonger
  mange gonger

  til slutt
  berget kløyvest
  støvet legg seg
  larmen stilnar

  alt vert ro!

  (tid for ein røykepause)!!!