Søk

Kategorier

januar 2012
M T O T F L S
« des   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hvor kristne er de norske biskopene?

Prestene i Narvik gjør opprør mot biskop Tor B. Jørgensen fordi han har ansatt en vikarprest som ikke er medlem av Den norske kirken. De får støtte fra vår kommentator Amund Garfors, som mener biskopens handling er totalt bak mål, og et stort overgrep mot kirkens lojale ansatte.  Dette mener han om biskopen:

«Det er ikke vanskelig å forstå at dette truer med å rive hele menigheten i Narvik fra hverandre. Jeg kan så godt sette meg inn i tankegangen til fungerende sokneprest Trond Laksaa, samt de andre prestene og organistene som ser på dette som svært uheldig!

Selv har jeg hatt denne biskop Tor B. Jørgensen i kikkerten lenge. Han er ingen god mann for Den norske kirke! Etter at han viste sitt sanne ansikt, sin tankegang og glede overfor islam og dets inntog i landet, og der han nesten kjempet om å la muslimene få begynne bygging av ny moske i Bodø, fikk jeg mer enn nok av den fyren! Jeg lurer virkelig på om Tor B. Jørgensen egentlig er en kristen, og en Guds mann?

Jeg har mine store tvil om akkurat det! Biskopen praktiserer nå splitt og hersk overfor kristne og prestekollegiet i Narvik Kirke, og for alt det er verdt.  Han setter kirkens folk i en meget vanskelig situasjon. Dersom en person melder seg ut av Den norske kirke, må jo selv en biskop kunne forstå at en slik person aldeles ikke kan ansettes som prest i statskirke.

For meg ser det ut som våre biskoper som er ansatt de seineste årene kun har en eneste oppgave.  Det er å avskaffe kristendommen. Det er ikke vanskelig å se hvorfor Trond Giske utnevnte Tor B. Jørgensen i denne stillingen som jeg mener han aldri burde hatt! Sosialistene har bare en eneste oppgave, og det er å ansette så mange ikke-troene blant både prester og biskoper at Den norske kirke til slutt råtner på rot. I dag baner sosialistene vei, og bruker noen av sine biskoper for alt det de er verdt for å teste våre prester, og hvor langt de kan gå. Og til det behøver de slike biskoper som Tor B. Jørgensen! For i skriften står det nemlig at de skal være hyrder for de villfarende fårene. Men nå har kirken selv klart å slippe ulven inn blant disse stakkars fårene. Og det blir jo det samme som å slippe reven inn i hønsegården!

Jeg lurer virkelig på hva som blir det neste trekket til biskop Tor B. Jørgensen? Skal han kanskje i framtiden begynne å ansette imamer og andre muslimer i Den norske kirke, når det begynner å røyne på? Og når de behøver en vikar eller to? For kjenner jeg denne biskopen rett mener han vel at muslimenes Allah og vår Gud er den samme?  Vranglæren er dessverre kommet langt blant dagens biskoper, der de avstår fra å profetere evangeliet slik de er satt til. Dette er meget skremmende!

Derfor håper jeg at prestestriden i Narvik løser seg ved at Biskop Tor B. Jørgensen beklager sitt overgrep der han ypper til strid og konflikt. Og aldri mer forsøker seg på å overkjøre sine underordnede på en slik sjofel og nedrig måte. Han misbruker sin makt til å kjøre over de ansatte, og bane vei for vranglære i Den norske kirken.»

10 comments to Hvor kristne er de norske biskopene?

 • Vidar

  Blir vel i ovekant «konspiratorisk» naar Garfors proever aa trekke i tvil hvorvidt biskopen er KRISTEN! I tillegg til at dette er en beskyldning langt mer «aerekrenkende» og alvorlig enn Garfors formodentlig selv er i stand til aa forstaa…
  Men jeg er selv ogsaa VELDIG uenig i mye av det Jorgensen foretar seg; Ansettelse av folk som ikke er medloem i kirken som PRESTER, kan neppe vaere lovlig! (Andre steder nektes jo saagar homofile aa jobbe som KIRKETJENERE, uansett hvor mye de er medlemmer!) Og det henger jo ikke paa greip at en KRISTEN skal promotere islam og moske-bygging…
  Gjennom statskirkeordninga HAR Storting og regjering stor makt. Men gjennom nyetablerte demokrati-ordninger, har faktisk MEDLEMMENE mer makt! Problemet er at den ikke brukes; kun faa prosent (var det 13%…) gadd aa delta ved kirkevalget sist hoest. Samtidig er valgordninga helt bak maal; det er i praksis det sittende menighetsraad som bestemmer sine etterfolgere…
  Men statskirka er snart historie. Ikke at jeg tror det blir noe mer levende kristenliv her i landet av den grunn, men formodentlig forsvinner i det minste enkelte politikeres makt(misbruk)! Men det er jo ikke sikkert Jorgensen som «erkebiskop» for en stor norsk «frikirke» er hakket bedre enn Giske som «kirkeminister»! Ikke saa lenge baade prester og «legfolk» folger sine ledere og ikke toer aa «lyde Gud mer enn mennesker»!

 • HT

  Gunnar Staalsett er vel den beste biskopen vi har hatt. Han fulgte kristendommens budskap etter punkt og prikke.

  • Hans Viksan

   Gunnar Stålsett – den beste biskop? Ja, best til å ødelegge kirken, ødelegge Stiklestad som kristent nasjonalt senter og endre dette til et interreligiøst dialogsenter? Best til å splitte de kristne? Best til å jatte med det alltid politisk korrekte kronprinsparet? Jo, Stålsett er god på mye, men en sann kristen kan han neppe kalles. Men en systemtro sosialist er han. Jeg ser på han som en mann med onde hensikter. En som er villig til svært mye for å bli hyllet av de politisk korrekte med makt og myndighet. Jeg har null respekt for Stålsett.

   • HT

    Gunnar Staalsett styrket kirken. Det gjorde faktisk presten Einar Gelius ogsaa fordi om han var litt for liberal etter min smak. Kvarme er ogsaa en helt kurant biskop synes jeg.

    Gunnar Staalsett splittet ikke de kristne. Han samlet de. Staalsett hadde alltid gode hensikter. En person som vi alle setter hoyt.

    Hvilken politikk han liker spiller ingen rolle.

 • Anonym

  Man behøver ikke å stå i statskirken for å ha en tro.
  Ang. ansettelser av prester og biskoper, jeg meldte jeg meg ut når en biskop ble ansatt i et embete i en del av landet jeg tilhører. Hadde liten tro på vedkommende. Dessverre så ser mange prester på sin tjeneste som en jobb og ikke et kall. At kirkene er tomme er ikke noe rart for det finnes ikke «snert» i preknene. Bibelens ord er sanne og det skal ikke hverken tolkes etter egen mening eller etter hva myndighetene mener. Tenk om dette samme gjalt andre yrker. Da ville det bli ramaskrik.
  Det finnes også flotte prester uten at jeg her vil navngi dem her.

 • O hellige enfold!
  sancta simplitas

  «fulgte kristendommen til punkt og å prikke»
  Hvem andre enn Kristus kan gjøre det!?!!!

  Stålsett han er av dem som «røkter de fete fårene»(Esekiel vidner om disse hyrder 34.20…..)
  som stanger de svakere bort

  når har Stålsett engasjert seg noe særlig for
  forfulgte kristne (sine svakere brødre og søstre)
  i fakkeltog
  og ellers stå bå barrikadene
  Da er han sjelden å se!!
  korrriger meg om jeg tar feil

  Har ingen rett til å kalle ham «ulv i fåreklær»
  kristen er han nok men bør se å få «olje på sin lampe»
  at man ikke blir som de uforstandige jomfruer.
  mvh
  uderzo

 • Anonym

  Biskop Tor B. Jørgensen eier ikke anstendighet,
  og ikke vikarpresten heller.
  En vikarprest i den norske kirke, bør selvfølgelig
  være medlem av den norske kirke.
  Når biskopen og presten blir lønnet av det norske folks skattepenger, så forventer det norske folk litt
  ANSTENDIGHET,
  I forhold til preknene så forventer jeg at preknene
  inneholder Bibelens budskap, og ikke SV-poletikk

 • hvor «kristen» er Jan Simonsen i sin iver
  etter å forsvare sekulære jøder
  for meg: totalt ideologisk anarki!!
  jødemiljøet norge idag(sotra avisen)
  de lovpriser det sekulære israel!!!
  henviser til «vår 1000 årige kristne (katolske)arv
  med patos!!!
  samtidig som de forbanner paveveldet

  he he HE HE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • joda vet så vel
   der skal ikke spottes ved latter
   men av og til blir norge idag så latterlig dumt!!
   aldri mer no pressestøtte til de folkene der!!!
   de har forykket troen til svakere mennesker
   altfor ofte !
   sjefredaktøren burde gå i kloster
   sone sin brøde!!
   men dra til moster å messe dine falske lojalitetserklæringer til Kirken
   når du innerst inne hater Kirken!!!
   d inkarnerte hykleriet!!!

  • Anonym

   Hva i all verden har Simonsen med dette innlegget om kristne prester i Norge å gjøre. Ei heller jødene.
   Hvor kristen Simonsen er angår ikke oss andre. La Simonsen være i fred. Har du leseproblemer så er det hjelp å få for det. Kanskje prøve med noe annet enn Wasa Knekkebrød for å få litt gli på tankene.