Søk

Kategorier

januar 2012
M T O T F L S
« des   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israelsk universitet i storprosjekt i USA

New York City har valgt Technion-universitetet i Haifa til et stort prosjekt sammen med det amerikanske Cornell-universitetet. De skal bygge et universitets-område på Roosevelt-øya til tolv milliarder kroner, en institusjon som skal drive med teknologisk nyskaping og høyteknologi. Målet er å kunne konkurrere med Silicon Valley i California og skaffe New York tusener av arbeidsplasser, skriver Miff.no med Israel Broadcasting Authority som kilde.

Området skal ha det siste i miljøvennlighet og energi-effektivitet. De to universitetene ble utvalgt blant 27 institusjoner som i første omgang svarte på invitasjonen til å delta i prosjektet. Grunnen til at Technion ble valgt, vari følge den israelske nyhetskanalen at det israelske universitetet ”tok sitt land fra en Jaffa-appelsin-økonomi til en halvleder-økonomi”. [Halvledere er et høyteknologi-produkt som blant annet brukes i data-komponenter.]

Det nye universitetet skal bli et senter i verdensklasse for innovasjon og kommersiell utnytting av forskning og oppfinnelser. Forskere og forretningsfolk skal arbeide sammen.

Ordføreren i New York, Michael Bloomberg, sier at virkningen på New Yorks økonomi vil bli meget stor. Det vil bli en ”game changer”, som endrer det økonomiske spillet. Man venter at det vil generere mer enn 130 milliarder dollar i økonomisk aktivitet de neste 30 åra.

Universitetet skal ikke være en utvidelse av Technion og Cornell slik de er i dag. Det skal være noe nytt og nyskapende. Årets Nobelpristaker i kjemi gikk for øvrig til en forsker som arbeider ved Technion-universitetet, professor Dan Shechtman, skriver Miff.no.

Kommentarer er skrudd av.