Søk

Kategorier

januar 2012
M T O T F L S
« des   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Rekordimport av israelske varer

Aldri tidligere har Norge kjøpt så mye varer fra Israel som i fjor. Importen ble på 722 millioner kroner, som er 69 millioner høyere enn året før. «Jeg er ikke overrasket over disse tallene. Hovedårsaken skyldes enkelt og greit at vi trenger elektriske komponenter, og de lages i stor grad i Israel», sier økonomiprofessor Ola H. Grytten i en kommentar til Dagen. Den tidligere bestenoteringen for norsk import fra Israel var på 707,3 millioner kroner i 2008.

De foreløpige tallene for norsk utenrikshandel i 2011 som Dagen har innhentet fra Statistisk sentralbyrå, viser også at Norge har importert grønnsaker og frukt fra Israel for 137 millioner kroner. Dette er en økning på 3 millioner i forhold til året før. Det er nettopp i denne varegruppen at en boikott av israelske varer har vært mest intens fra venstresiden.

«Boikotten av israelske varer har aldri vært vellykket. I tillegg har den i stor grad vært rettet mot grønnsaker og frukt», sier Ola H. Grytten til Dagen. Når det gjelder tallene for eksport, så solgte Norge varer til Israel for 622 millioner i fjor, og det var en økning på 5,7 prosent

Nestlederen for Demokratene i Bergen, Jan-Ove Fromreide, har denne kommentaren:

«Demokratene registrerer med stor glede at det norske folk ikke er i samsvar med regjeringen i spørsmålet om handel med Israel. Vi vet at SV samt venstresiden i Ap flere ganger har gått ut og oppfordret det norske folk til å boikotte jødiske varer. Nå har de fått svaret; Aldri tidligere har Norge kjøpt så mye varer fra Israel som i fjor!

Statistisksentralbyrå opplyser at importen fra Israel ble på 722 millioner kroner, som er 69 millioner høyere enn året før. Alle kriterier viser at handelen med Israel bare vil fortsette å øke. Hovedårsaken skyldes enkelt og greit at vi trenger elektroniske komponenter, og den beste kvaliteten finnes i Israel. Også importen av grønnsaker og frukt har økt. Dette forteller oss at boikotten av israelske varer har vært en fiasko. Vi handler de varene vi mener er best uavhengig av venstresidens propaganda mot jødiske varer.

Dette viser at Israel har gode produkter som vi har brukt for. Spørsmålet til Palestinakomiteen, SV, og den øvrige venstreside må bli; Hvordan skulle vi klart oss uten mobiltelefoner og datamaskiner med israelske komponenter – eller holdt liv i oss på sykehuset uten deres teknikk? Jeg har følgende oppfordring til venstresiden: Spis en Jaffa appelsin og revurder boikotten av israelske varer!»

 

13 comments to Rekordimport av israelske varer

 • Anonym

  Da går det den riktige veien. Foretrekker alltid varer fra Israel om jeg finner disse.

 • Terje

  Jeg oppfordrer alle til å handle varer fra Israel. Selv kjøper jeg alltid grønnsaker og frukt fra Israel.

 • Hans

  SV er på 3,8%, Rødt på 2%, det er kanskje ikke så mye å bry seg om lenger selv om de roper veldig høyt.
  Synes vi kan la disse få boikotte så mye de vil, men de burde jo være konsekvente og ikke boikotte bare de varene som de kan unnvære

 • arifkarim

  Jødiske varer? Det var god 😀 Aldri hørt om muslimske, kristne eller buddistiske varer jeg 😀 Israelvenner har dummet seg ut igjen. De kaller israelkritikere for å være antisemitter men selv kan de ikke forskjellen mellom israelske varer og «jødiske» varer! 😀
  En fanatisk gjeng med kristensionister:
  «- Gud er historiens Gud. Ingenting skjer tilfeldig. Derfor må vi være åpne for den tanke at det kan være en sammenheng mellom Utøya og den politikk Norge fører overfor Israel, sier Haakonsen.»
  http://www.dagbladet.no/2012/01/23/nyheter/innenriks/kristelig_folkeparti/utoya/19914333/

  Bortsett fra at ABB var en kristinsionist som aksjonerte 65 år senere (22. Juli 2011), ser jeg ingen sammenheng i «Guds finger» bak Utøya-massakre.

  • Øivind

   Fint å være kristen (å tro på Jesus Kristus), samtidig som man støtter den israelske (og for en stor del jødiske) befolkningen i Israel.

   Selv om mange har vondt for å tro det, står det i Bibelen at Den høyeste har en plan med Israel. Derfor har også nasjonen Israel gjenoppstått, og derfor har heller ikke araberlandene(sammen med sine allierte) klart å hverken ødelegge eller vinne over den israelske nasjonen i krig siden 1948.

   • arifkarim

    «Fint å være kristen (å tro på Jesus Kristus), samtidig som man støtter den israelske (og for en stor del jødiske) befolkningen i Israel.»
    Så det å være kristen betyr egentlig å støtte sioniststaten Israel? Hva med de tusenvis av palestinakristne som ikke støtter sioniststaten og andre jødiske sionistiske inntrengere? 😀
    «In a 2007 letter from Congressman Henry Hyde to President George W. Bush, Hyde stated that «the Christian community is being crushed in the mill of the bitter Israeli-Palestinian conflict» and that expanding Jewish settlements in the West Bank and East Jerusalem were «irreversibly damaging the dwindling Christian community».[19][20]»
    http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_Christians

    «Selv om mange har vondt for å tro det, står det i Bibelen at Den høyeste har en plan med Israel.»
    Verdens undergang som følge av armageddon eller ww3 i MØ? 😀

    «Derfor har også nasjonen Israel gjenoppstått»
    Israel som «en» nasjon er en myte. Det var opprinnelig tolv hebraiske stammer som dannet kongeriket Israel. Denne «samlede» nasjonen forsvant fra verdenskartet da 10 av stammene gikk løs fra unionen og dannet egne kongeriker med andre navn:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_of_Israel_%28united_monarchy%29#End_of_the_.22United_Monarchy.22
    Begge disse gjenværende kongeriker ble innvadert av utlendinger som assyrere og babylonerne «alt i tråd» med Guds plan for Israelere, hans utvalgte «folk» 😀
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Invention_of_the_Jewish_People

    «og derfor har heller ikke araberlandene(sammen med sine allierte) klart å hverken ødelegge eller vinne over den israelske nasjonen i krig siden 1948.»
    De klarte ikke å ødelegge Israel pga. konstant «hjelp» og «bidrag» millitær og økonomisk fra amerikanske sionister i kongressen. Da regner jeg med at USA var også en del av «Guds plan» og Bibel bevitner dette også et eller annet sted. helt sikkert! 😀

  • Det var dumeste jeg har hørt! Israelske=Israel=et land!!! Les mer bøker!

   • arifkarim

    Israelske varer er en ting. Jødiske, kristne eller muslimske varer er uhørt og latterlig 😀

 • Shakir

  Øyvind og dere andre kristensionister. Les Isra suraens første 6-7 vers så skjønner dere hvilken plan gud har for Israel.

 • apache

  Jeg kjøper alltid varer fra Israel,når det er i sjappa jeg handler i.
  God kvalitet.

 • Anonym

  If Americans knew about who really did 911, that would be the end of Israel. Dr. Alan Sabroksy, Professor at US Army War College.