Søk

Kategorier

februar 2012
M T O T F L S
« jan   mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Statsministerens unnskyldning

Forrige fredag var det internasjonal minnedag for ofrene etter Holocaust, og for første gang fremførte en norsk statsminister sin dype beklagelse overfor jødene over at det jødiske samfunn i Norge ble sendt i døden under medvirkning av norske myndigheter. Lederen for Senter Mot Antisemittisme, dr. Michal Rachel Suissa, har denne kommentaren:
«Man skal selvsagt alltid huske å skille mellom ansvar og skyld.  Ingen kan stå til ansvar for folkemordet på jødene andre enn dem som utførte det, – nordmenn så vel som tyskere og andre.

”Intet menneske, ingen minoritet skal behøve å leve i frykt her i landet”, sa statsministeren under sin tale.  Det er et ønske vi alle må håpe at han vil få oppfylt.  Men etter 70 år er det ennå ikke blitt ganske slik.  Igjen er jødene i Norge preget av bekymring, angst og redsel, og da får vi høre fra justisministeren at Norge ikke vil stille opp med ekstra beskyttelse dersom jødene angripes igjen.

Ansvaret for at det ikke skal skje igjen ligger på hver og en av oss, men ikke minst på de ledere, politikere og massemedier som vedvarende driver med spredning av anti-israelske holdninger.  Vi møter dem i mediebildet hver dag.  Demoniseringen av Israels venner nådde et høydepunkt her i landet samtidig som statsministeren skrev sin lovende tale til jødene.

Jødene har lært å tåle mye.  Derfor anser SMA sjikaneringen av jødene i NRK-programmet Brille som grov og usaklig, men innenfor det som jøder må tåle i ytringsfrihetens navn.  Noe helt annet er det når en kristen avis som Korset Seier bruker tidspunktet for markeringen av Holocaust-dagen til å fremstille USAs tidligere president Jimmy Carter som en snill søndagsskolegutt.  Sannheten er at Jimmy Carter er en av vår tids mest profilerte jødehatere.  Når en uttalt fiende av Israel som Carter får hederlig omtale i en konservativ kristen avis, bør bjellene ringe, ikke bare hos oss jøder.»

20 comments to Statsministerens unnskyldning

Legg inn en kommentar