Søk

Siste kommentarer

Kategorier

februar 2012
M T O T F L S
« jan   mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat
Skriv ut Skriv ut

Statsministerens unnskyldning

Forrige fredag var det internasjonal minnedag for ofrene etter Holocaust, og for første gang fremførte en norsk statsminister sin dype beklagelse overfor jødene over at det jødiske samfunn i Norge ble sendt i døden under medvirkning av norske myndigheter. Lederen for Senter Mot Antisemittisme, dr. Michal Rachel Suissa, har denne kommentaren:
«Man skal selvsagt alltid huske å skille mellom ansvar og skyld.  Ingen kan stå til ansvar for folkemordet på jødene andre enn dem som utførte det, – nordmenn så vel som tyskere og andre.

”Intet menneske, ingen minoritet skal behøve å leve i frykt her i landet”, sa statsministeren under sin tale.  Det er et ønske vi alle må håpe at han vil få oppfylt.  Men etter 70 år er det ennå ikke blitt ganske slik.  Igjen er jødene i Norge preget av bekymring, angst og redsel, og da får vi høre fra justisministeren at Norge ikke vil stille opp med ekstra beskyttelse dersom jødene angripes igjen.

Ansvaret for at det ikke skal skje igjen ligger på hver og en av oss, men ikke minst på de ledere, politikere og massemedier som vedvarende driver med spredning av anti-israelske holdninger.  Vi møter dem i mediebildet hver dag.  Demoniseringen av Israels venner nådde et høydepunkt her i landet samtidig som statsministeren skrev sin lovende tale til jødene.

Jødene har lært å tåle mye.  Derfor anser SMA sjikaneringen av jødene i NRK-programmet Brille som grov og usaklig, men innenfor det som jøder må tåle i ytringsfrihetens navn.  Noe helt annet er det når en kristen avis som Korset Seier bruker tidspunktet for markeringen av Holocaust-dagen til å fremstille USAs tidligere president Jimmy Carter som en snill søndagsskolegutt.  Sannheten er at Jimmy Carter er en av vår tids mest profilerte jødehatere.  Når en uttalt fiende av Israel som Carter får hederlig omtale i en konservativ kristen avis, bør bjellene ringe, ikke bare hos oss jøder.»

20 comments to Statsministerens unnskyldning

 • Henry

  Hvis jødene flykter fra Norge, eller fornekter at de er jøder fordi de er redde, hjelper ikke talen til Stoltenberg noe, det er handlinger som hjelper og ikke fine ord.

 • Anonym

  Naar en hederlig mann som Jimmy Carter, lovprist saagar i kristen-konservativ presse, blir omtalt som «en av vaar tids mest profilerte JODE-HATERE» av dr. Suissa og hennes «Senter Mot Antisemittisme», boer det virkelig ringe noen bjeller, ja!
  Som jeg har skrevet noen ganger tidligere; Dr. Siussa er en KATASTROFE for alt anti-semittisk arbeid i Norge!

  • Anonym

   Enig, hun er en ekstremist på lik linje med Arfan Bhatti.

   • Per A

    Da har også dere fått noen å hate, -- til og med en jøde som dere kan skylde det på. Hva mon det kalles?

    • kritikker

     Du, med din lange nese: Må tro at det blir en riktig brun gul høst, i år også?
     Slapp av,det finnes ikke noe sånt som hat her til lands…., nur Friede, Freude, Eierkuchen.

  • Til Anonym: Her er det all grunn til å være enig med Suissa. Jimmy Carter har pleid nær forbindelse med avdøde Yassir Arafat,og har støttet tett opp under den palestinske kritikken av Israel. Han har, etter at han gikk av som president etter bsre en periode, ensidig støttet palestinerne. Sannsynligvis var forøvrig Carter den svakeste presidenten USA har hatt i etterkrigstiden. Det hører til skjeldenhetene at en sittende president ikke klarer å bli gjenvalgt.

   • Anonym

    I Grimberg sin Verdenshistorie så blir Carter rost opp i skyene som en av de beste og mest ærlige presidentene USA har hatt i moderne tid.

    Det kommer med andre ord på øyet som ser. Men i følge Simonsen og Suissa så er alle som ikke er 100% prosent lojal til Israel sin agenda antisemitter og jødehatere.

    • kritikker

     Er du forundret over det? Sammenlignet med den slags pølsesnakk, er hver actionfilm, med terningkast en, mer faktabasert.
     Det er nå bra at ingen tar det alvorlig. Det som ville ha gitt anledning til bekymring, er ikke innholdet, men om folk hadde trodd på det.

    • Det er jo i så fall merkelig at «en av de beste og mest ærlige presidentene USA har hatt i moderne tid» ble kastet av velgerne.

   • Tempelridder

    Jimmy Carter er det nærmeste USA kommer å ha en Kåre Willock, dog ikke så skallet og feminin i røsten vår ledende løpergutt for islam.

  • Anonym

   Jimmy «Dhimmi» Carter never met a muslim terrorist he didn’t like! Jimmy Carter, the man who STANDS WITH HAMAS: youtube.com/watch?…ure=player_embedded#!

   «The Obama Administration should remove Hamas from the terror list,» former US President Jimmy Carter said after visiting Gaza. «Hamas leaders want peace and they want to have reconciliation not only with their Fatah brothers but also eventually with Israelis to live side by side, with two nations, both sovereign nations recognized by each other and living in peace,» Carter said. israelnationalnews…/131909#.TzA114H4a0I

   This kind of peace, Jimmy? youtube.com/watch?…ture=player_embedded

   This kind of peace? youtube.com/watch?…ture=player_embedded

   How about this kind of peace? youtube.com/watch?…ture=player_embedded

   Or this? youtube.com/watch?…d&v=1vqbICjsFOw

 • Terje

  Denne unnskyldningen må ha vært særlig tung å svelge for Arbeiderpartiets koalisjonspartner, det venstreekstreme partiet SV. Partiets leder, og daværende finansminister, deltok som kjent under Krystallnatten i Oslo 8, januar 2009. En av parolene var ”DØD OVER JØDENE”, og det endte i en jødejakt.

  Hva Quislings gamle parti – Senterpartiet – mener om saken er jeg mer usikker på.

  Men den viktigste pådriveren for antisemittisme i Norge i dag er pressen. Den står ikke tilbake for Julius Streichers ”Der Stürmer” med sin ”Israel-kritikk”.

  Selv ikke det norske kongehuset holder seg for god til å sitte og høre på muslimer øse ut sitt jødehat på Litteraturhuset. Jeg er ganske viss på hva vår gamle Kong Olav ville ment om det.

  • Terje

   La meg legge til at Kristin Halvorsens deltagelse i demonstrasjonstoget 8. januar 2009 vakte internasjonal oppsikt. Saken ble omtalt både i UK og USA. I UK skrev man at det er første gang i etterkrigstidens Europa at en minister har deltatt i en antisemittisk markering. Men dette ble ikke omtalt med ett ord av de delvis statsfinansierte kloakkutslippene i Norge.

   • Thomas

    Billedbevis takk? Du vet ikke hva du snakker om. Hatet ditt mot rettferdighet og antiokkupasjonsarbeid er så sterkt at det lyser ut av deg. En dag vil dere bli nedkjempet, og høyresidens politikk vil være ulovlig siden den av natur fører jorden mot avgrunnen økologisk.

 • vs60

  Jonas Gahr Støre frontar Iran og Islam si sak mot Israel i den norske regjeringa. Var dette kjent?
  ivarskrivar.com/20…tar-a-hjelpe-israel/

  Anti Semitismen i Norge henger ved som en ond ånd.
  ivarskrivar.com/20…lge-olje-til-israel/

  ivarskrivar.com/20…ister-for-nazistane/

  ivarskrivar.com/20…nordmenn-jaga-jodar/

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>