Søk

Kategorier

februar 2012
M T O T F L S
« jan   mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Statsministerens unnskyldning

Forrige fredag var det internasjonal minnedag for ofrene etter Holocaust, og for første gang fremførte en norsk statsminister sin dype beklagelse overfor jødene over at det jødiske samfunn i Norge ble sendt i døden under medvirkning av norske myndigheter. Lederen for Senter Mot Antisemittisme, dr. Michal Rachel Suissa, har denne kommentaren:
«Man skal selvsagt alltid huske å skille mellom ansvar og skyld.  Ingen kan stå til ansvar for folkemordet på jødene andre enn dem som utførte det, – nordmenn så vel som tyskere og andre.

”Intet menneske, ingen minoritet skal behøve å leve i frykt her i landet”, sa statsministeren under sin tale.  Det er et ønske vi alle må håpe at han vil få oppfylt.  Men etter 70 år er det ennå ikke blitt ganske slik.  Igjen er jødene i Norge preget av bekymring, angst og redsel, og da får vi høre fra justisministeren at Norge ikke vil stille opp med ekstra beskyttelse dersom jødene angripes igjen.

Ansvaret for at det ikke skal skje igjen ligger på hver og en av oss, men ikke minst på de ledere, politikere og massemedier som vedvarende driver med spredning av anti-israelske holdninger.  Vi møter dem i mediebildet hver dag.  Demoniseringen av Israels venner nådde et høydepunkt her i landet samtidig som statsministeren skrev sin lovende tale til jødene.

Jødene har lært å tåle mye.  Derfor anser SMA sjikaneringen av jødene i NRK-programmet Brille som grov og usaklig, men innenfor det som jøder må tåle i ytringsfrihetens navn.  Noe helt annet er det når en kristen avis som Korset Seier bruker tidspunktet for markeringen av Holocaust-dagen til å fremstille USAs tidligere president Jimmy Carter som en snill søndagsskolegutt.  Sannheten er at Jimmy Carter er en av vår tids mest profilerte jødehatere.  Når en uttalt fiende av Israel som Carter får hederlig omtale i en konservativ kristen avis, bør bjellene ringe, ikke bare hos oss jøder.»

20 comments to Statsministerens unnskyldning

 • Henry

  Hvis jødene flykter fra Norge, eller fornekter at de er jøder fordi de er redde, hjelper ikke talen til Stoltenberg noe, det er handlinger som hjelper og ikke fine ord.

 • Anonym

  Naar en hederlig mann som Jimmy Carter, lovprist saagar i kristen-konservativ presse, blir omtalt som «en av vaar tids mest profilerte JODE-HATERE» av dr. Suissa og hennes «Senter Mot Antisemittisme», boer det virkelig ringe noen bjeller, ja!
  Som jeg har skrevet noen ganger tidligere; Dr. Siussa er en KATASTROFE for alt anti-semittisk arbeid i Norge!

 • Terje

  Denne unnskyldningen må ha vært særlig tung å svelge for Arbeiderpartiets koalisjonspartner, det venstreekstreme partiet SV. Partiets leder, og daværende finansminister, deltok som kjent under Krystallnatten i Oslo 8, januar 2009. En av parolene var ”DØD OVER JØDENE”, og det endte i en jødejakt.

  Hva Quislings gamle parti – Senterpartiet – mener om saken er jeg mer usikker på.

  Men den viktigste pådriveren for antisemittisme i Norge i dag er pressen. Den står ikke tilbake for Julius Streichers ”Der Stürmer” med sin ”Israel-kritikk”.

  Selv ikke det norske kongehuset holder seg for god til å sitte og høre på muslimer øse ut sitt jødehat på Litteraturhuset. Jeg er ganske viss på hva vår gamle Kong Olav ville ment om det.

  • Terje

   La meg legge til at Kristin Halvorsens deltagelse i demonstrasjonstoget 8. januar 2009 vakte internasjonal oppsikt. Saken ble omtalt både i UK og USA. I UK skrev man at det er første gang i etterkrigstidens Europa at en minister har deltatt i en antisemittisk markering. Men dette ble ikke omtalt med ett ord av de delvis statsfinansierte kloakkutslippene i Norge.

   • Thomas

    Billedbevis takk? Du vet ikke hva du snakker om. Hatet ditt mot rettferdighet og antiokkupasjonsarbeid er så sterkt at det lyser ut av deg. En dag vil dere bli nedkjempet, og høyresidens politikk vil være ulovlig siden den av natur fører jorden mot avgrunnen økologisk.