Søk

Kategorier

februar 2012
M T O T F L S
« jan   mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Antisemittisme i Tyskland og Norge

I forbindelse med den internasjonale minnedagen for Holocaust27.januar, har det tyske parlamentet, Bundestag, offentliggjort en undersøkelse om jødehat i Tyskland som viser at hver femte tysker har antisemittiske holdninger.  Fenomenet finnes i alle samfunnslag, uansett religionstilhørighet. I denne artikkelen ser lederen for Senter Mot Antisemittisme, dr. Michal Rachel Suissa, nærmere på antisemittismen både i Tyskland og Norge:

Rapporten Antisemitismus in Deutschland kritiserer den måten tyske myndigheter behandler antisemittismen på og etterlyser en strategi for bekjempelse av dette ondet i Tyskland.  Rapporten peker videre på at antisemittismen er enda mer utbredt i andre europeiske land, som Polen, Ungarn og Portugal.  Vi ser ingen grunn til å tro at situasjonen er bedre i Norge, hvor Oslo kommune sist sommer dokumenterte utbredt antisemittisme blant skolebarn.  Fremdeles venter vi på de tiltakene mot antisemittismen som ble lovet i fjor.

Andre steder er antisemittismen ikke bare utbredt, den inngår i tillegg som en bevisst del av myndighetenes politikk for å avlede folks oppmerksomhet fra deres egen udugelighet og vanstyre.  Dette vil vi nå få oppleve mer av som en direkte følge av islamistenes maktovertakelse i arabiske land.  I de palestinsk-kontrollerte områdene, hvor antisemittisk propaganda daglig formidles til både små og store, og er blitt et fast innslag i bl.a. barne-tv, gjentok nylig den såkalte muftien, Muhammad Hussein, i forbindelse med en markering av Fatahs 47-årsdag, sin oppfordring om å utrydde det jødiske folk ved atter en gang å sitere den kjente hadith (bud som Muhammad fikk fra Allah) som også var Arafats yndlingsvers:

«Forløsningens dag vil ikke komme før dere bekjemper jødene. Jødene skal gjemme seg bak steiner og trær. Da skal steinene og trærne rope: «Å, muslim, Allahs tjener, det er en jøde bak meg. Kom og drep ham»!

Til tross for at talen ble filmet og lagt ut på nettet, nekter muftien at han sa dette.  Det er faktisk både tillatt og påbudt for islamister av alle slag å lyve når det tjener Allahs mål.  Det er derfor positivt å se at utenriksminister Jonas Gahr Støre tok klart avstand fra muftiens anti-israelske politikk som Norge har støttet økonomisk i en årrekke.  Det som gjenstår nå er at Støre tar avstand også fra sine egne usanne uttalelser om Israels politikk.  Utenriksminister Gahr Støre kommer ofte med nedsettende uttalelser om Israel som et hinder for fred, noe som er med på å skape motvilje mot Israel og som bidrar til antisemittiske stemninger i Norge.

Virkningen av den anti-israelske propagandaen fra våre ledere er merkbar i hverdagen for jøder som ennå bor i Norge.  Bare nå i januar 2012 registrerte vi to tilfeller av at jødiske barn ble mobbet i skolen fordi de er jøder, og vi ser ingen aktive forsøk fra myndighetenes side på å motvirke denne utviklingen.  Det er bra at statsministeren holder en tale under markeringen av 70-årsminnet for jødeutryddelsen i Norge, og sier “unnskyld” til de norske jødene.  Men tilhørerne er jo bare noen få av dem som ennå blir rammet av problemet.  Talen hans burde offentliggjøres i avisen Vårt Lands “Verdidebatt,” hvor noen av de mest skriveføre norske antisemittene daglig samles.  Også de bør nå si “unnskyld,” sammen med politikere, redaktører og religiøse ledere som holder uvesenet gående.

Kristelig folkepartis lokallag i Sarpsborg inviterte nylig forfatteren Per Haakonsen til å forelese om antisemittiske holdninger i Norge og blant kristne fra 1814 til i dag, et emne som han har studert i lang tid.  Foredraget som er offentliggjort av avisen Dagen, gir en grundig og forsiktig historisk oversikt over temaet.  Han avsluttet foredraget med et par merknader hvor han knytter Utøya-tragedien og Aleksander Kielland-ulykken til Norges forhold til Israel, noe som klart dreier seg om hans egne personlige trosoppfatninger som står for hans egen regning.  Det dreier seg dessuten om trosoppfatninger han har gitt offentlig uttrykk for i mange år uten å bli angrepet som nå.

Hans religiøse tro svekker ikke på noen måte den dokumentasjon han har samlet om antisemittismen i Norge.  Men hans trosoppfatning er nå plutselig blitt illegitim og blir sterkt utnyttet både av kristne ledere og sekulære medier til fullstendig å overdøve Haakonsens veldokumenterte fremstilling av den norske antisemittismen som i hovedsak har et kirkelig opphav, og som frem til i dag har vært holdt i hevd nettopp av ledere for Statskirken og andre kirkelige og kristne organisasjoner, politikere og medier.  Vi har sjelden sett en mer samstemmig, usaklig og voldelig henrettelse av en enkeltperson i våre medier.  Betegnelsen “karakterdrap” fra disse kristne menneskenes side er en mild omtale.

Hva var det som utløste dette kollektive raserianfallet hos kristne ledere?  Det kan neppe ha vært Haakonsens trosbekjennelse.  Hans personlige oppfatninger har vært kjent og akseptert i miljøet i lang tid.  Vi heller derfor til den oppfatning av det må være hans “avsløring” av den inngrodde antisemittismen i det samme organisasjonsmiljøet som ble for mye for lederne.  De lot seg utnytte av kyniske medier til å fornekte sine trosfeller til fordel for karrieren.

Den voldsomme reaksjonen fra alle hold mot Haakonsens foredrag illustrerer problemet med å håndtere antisemittismen i Norge.  Det var faktisk ingen av Haakonsens angripere som nevnte foredragets hovedbudskap om at Norge har et alvorlig problem med antisemittisme som er påført folket ovenfra.  Haakonsens personlige tolkning av Bibelen skapte imidlertid en mediestorm av langt større omfang enn Arfan Bhattis klare trusler mot det norske samfunn som han kom med to dager senere under en demonstrasjon utenfor Stortinget 20. Januar:

«Det norske folk må vite at deres sikkerhet vil være truet så lenge Norge har soldater i Afghanistan. Det er ikke en trussel. Det er en advarsel til deres eget beste.»

Slik ble det norske jødehatet igjen tildekket av politikerpreik, personhets og mediestøy, og de få jødiske barna som er igjen i Norge må fortsatt regne med å bli utsatt for mobbing og trakassering fordi de er jøder.  Per Haakonsen har, i tillegg til sine historiske kunnskaper, fått erfare på kroppen noe som jødene må leve med til daglig.  Han bør imidlertid fortsatt være en aktuell foredragsholder om  “antisemittiske holdninger i Norge og blant kristne fra 1814 til i dag” for dem som tør erkjenne sannheten om dette, selv om de ikke deler hans religiøse syn.

19 comments to Antisemittisme i Tyskland og Norge

 • arifkarim

  «Utenriksminister Gahr Støre kommer ofte med nedsettende uttalelser om Israel som et hinder for fred, noe som er med på å skape motvilje mot Israel og som bidrar til antisemittiske stemninger i Norge.»
  Hahaha. Altså når Støre tar avstand fra Stormuftiens islamistisk ekstremisme, er det en god ting for Suissa, men når Støre samtidig kritiserer Israel for å bygge enda flere bosetninger på okkupert jord, er det plusetlig «nedsettende uttalelser»? 😀
  «– Bygging av bosetninger på okkupert område er et brudd på folkeretten og vanskeliggjør ytterligere gjenopptakelse av fredsforhandlingene som Midtøstenkvartetten nå forsøker å få i gang, sier Støre videre.»
  http://www.vl.no/verden/norge-tar-avstand-fra-israelske-byggeplaner/

  Skam deg! Ekstremist sionist!

  «Han bør imidlertid fortsatt være en aktuell foredragsholder om “antisemittiske holdninger i Norge og blant kristne fra 1814 til i dag” for dem som tør erkjenne sannheten om dette, selv om de ikke deler hans religiøse syn.»
  De norske landsfadere var antisemitter:
  «Den evangelisk-lutherske Religion forbliver Statens offentlige Religion. De Indvaanere, der bekjende seg til den, ere forpligtede til at opdrage sine Børn i samme. Jesuitter og Munkeordener maae ikke taales. Jøder ere fremdeles udelukkede fra Adgang til Riget.»
  http://no.wikipedia.org/wiki/J%C3%B8deparagrafen

  • Lars

   Hvilken okkupert jord?

   • Thomas

    gå og legg deg, lars. Israel er et fantasirike basert på 2000 år gamle eventyr. På tide at innbyggerne aksepterer at de bor i Palestina eller drar hjem til Europa igjen.

 • Anonym

  Anders Behring Breivik anser Israel som et vennligsinnet land som han kunne flykte til etter massakren.

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Planla-flukt-med-smafly-til-Serbia-6759318.html#.TzS8N4GrEU4

 • Amund GARFORS

  Og det samme hadde han blitt her i Thailand Jan! Stakkars Anders Behring Breivik dersom han hadde gjort en slik forbrytelse her i landet. Han kan prise seg lykkelig at han bor i et land som Norge, og som har en humanitær tradisjon og ikke minst er et sivilisert og kristent land, i motsetning til en rekke land i verden der lov og rett ikke gjelder! Ihvertfall for dem som ikke kan betale seg ut av knipa.

 • Anonym

  hva syntes dere pro israel,anti islam galningene her inne om nyheten i dag som kom ut at israel står DIREKTE bak finansieringen og treningen av islamist terror grupper???????????

  PÅ TIDE Å VÅKNE SNART ELLER!!!!!!!!!!!!
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2099142/Mossad-training-terrorists-kill-Irans-nuclear-scientists-U-S-officials-claim–Israels-real-target-Obama.html

 • Terje

  @Anonym 10. februar 2012 at 17:42

  Iranske myndigheter er kilden til opplysningene, altså en gjeng med retarderte gærninger som bekjenner seg til en menneskelig avstumpet ideologi (islam). Pålitelige kilder?

  Hvilken nynazistisk eller muslimsk organisasjon er du forresten medlem av?

 • kritikker

  ………….ooooooooooog, de små grønne men var også slem mot dem………..nemligens

 • kritikker

  Og i sahara ørken er det også en stammehøvding, som hver dag ber om at det blir regn. Og så plutselig….
  blir det regn.

 • HT

  Problemet er at enkelte tyskere fortsatt ser på seg selv som overmennesker. De har fortsatt en liten nazist i magen. En typisk tysker har kortklipt hår med rette linjer rundt ørene, skjorten er strøket etter punkt og prikke. Det er ikke en eneste brett på skjorten. De er ofte store av vekst og temmelig arrogante. og de kommer nøyaktig klokken 8 hvis møtet starter klokken 8. Jeg synes denne tyske jerndisiplinen er litt disgusting. Dette gjelder naturligvis ikke alle tyskere, men man merker det når man er i Tyskland.

  Det var også denne overmenneskementaliteten som var den egentlige grunnen til at tyskerne nektet å være med på USAs side under Irak-krigen. De tålte ikke tanken på å spille andrefiolin under USAs ledelse, ganske enkelt fordi de ser på seg selv som overmennesker.

 • Thomas

  På tide å legge død det gamle begrepet anitsemittisme, israelerne og kristenfascistene i USA er jo de verste antisemittene. Palestinerne er jo semitter de også. Klart folk som støtter Israel ikke er populære i Norge, det er en annen sak. Det jødiske miljøet burde gjøre en oppvask i egne rekker. Som det er nå støtter flertallet jøder terror, okkupasjon og massedrap. Hvor mange prosent av muslimene kan vi si det samme om? Kanskje 10. Mens den jødiske befolkningen i verden er det kanskje 80% som støtter Israel

  • Thomas: Du snur virkeligheten på hodet, og gir blaffen i fakta. Jeg har ikke snakket med en eneste jøde som støtter terror og massedrap. Jeg har ikke lest en eneste artikkel der en jøde har støttet terror og massedrap. Og ingen statistiske undersøkelser underbygger din påstand om at jøder støtter terror. Derimot viste eksempelvis en spørreundersøkelse i Danmark at hele 20 prosent av unge muslimsk menn, bosatt i Danmark, støttet terrorhandlinger og mente det var akseptabelt å sprenge sivile i luften.

  • Hans Viksan

   Jøder støtter terror? Hvilken planet bor du på? Ikke på alle de år etter WW2 har en eneste jøde sprengt en eneste tysk kirke, gasset ihjel en eneste tysker eller skutt ett eneste tysk statsoverhode.
   Jødene trenger ingen oppvask i egne miljøer. Det er dessverre du og jeg Thomas som trenger oppvask i våre egne Israel-kritiske miljøer.

   At vi kritiserer Israel som lever med en konstant trussel mot seg og må bruke enorme menneskelige og økonomiske ressurser på sikkerhet, er en stor skam! Israel har en kjempestor innvandring og må integrere analfabeter fra Etiopia inn i et moderne Israel. Midt oppe i alle disse problemene produserer Israel nobelprisvinnere som ingen annen nasjon, og Israel er landet med flest bedriftsetableringer og har registrert flere bedrifter på Nasdaq enn alle europeiske land til sammen.

   Hvordan våger vi å kritisere Israel? Vi som lever i fredelige nord, er søkkrik og ikke engang fikser å ha en skikkelig infrastruktur:-(

 • Per

  Anti-semittisme i Norge i dag er et importert problem. Det er få tegn til utbredte antisemittiske holdninger blant etnisk norske. Mennesker verden over er skeptiske til grupper som skiller seg ut i deres samfunn. Således er også nordmenn flest skeptiske til ortodokse jødiske grupper som de er til andre ytterliggående religiøse. Personer av jødisk bakgrunn som lever integrert i samfunnet har lite å frykte fra etniske nordmenn.