Søk

Kategorier

februar 2012
M T O T F L S
« jan   mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

APs politisering av statskirken

«En av sosialdemokratiets viktigste grep  for å holde seg ved makten over lang tid har vært en lang, men vellykket prosess med innlemmelse av Statskirken i Arbeiderpartiets støtteapparat, ved gradvis å bytte Kirkens ledelse med politiske figurer som kan sikre at Kirken, i likhet med det norske medier, fungerer som et pålitelig ekko av partiets politikk,» skriver leder for Senter Mot Antidemittisme, dr. Michal Rachel Suissa:

«Derfor ble utnevnelsen av Ole Christian Kvarme som biskop i Oslo i 2005, sett på om et tilbakeslag, og som forventet vakte det debatt.  Mange ville helst ha Einar Gelius som samme år erklærte i Se og Hør at han ikke tror på Gud.  Kvarme ble ansett som personlig kristen og passet ikke inn i politiseringen av Statskirkens ledelse.  I ettertid har man rettet opp igjen dette avviket, særlig med den nylige utnevnelsen av Atle Sommerfeldt til biskop i Borg.

Utnevnelsen av Atle Sommerfeldt som biskop er ikke en god nyhet for jødene.  I likhet med andre biskoper kan han ikke anses som en venn av den jødiske staten Israel.  Han er motstander av at prester engasjerer seg i politikk, men har i lang tid selv aktivt blandet seg inn i politikken, og nå gjør han det fra prekestolen med hele det politiske etablissement i benkeradene.  Dette er et dårlig tegn som aksentueres ved den offisielle rollen den Palestina-arabiske presten Munib Younan ble tildelt under ordinasjonen.  Younan er en av opphavsmennene til det erstatningsteologiske og antisemittiske smedeskriftet “Kairos Palestine” som Statskirken velsignet for et par år siden og som underkjenner jødenes historiske hjemstavn i Israel og forteller at “… det palestinske folket … har sett undertrykkelse, fordrivelse, lidelse og ren apartheid i mer enn seks tiår.”  Målet for Younan og hans kolleger er å avvikle Israel som det jødiske folks nasjonalstat, og Sommerfeldt er med på notene.

Den nyutnevnte biskopens ordinasjonspreken var like politisk som gjestelisten.  Akkompagnert av sosialistisk kampsang gikk han til angrep på Per Haakonsen som noen dager tidligere hadde holdt foredrag i Sarpsborg Krf. om antisemittismen i Norge og i Den norske kirke.  I likhet med politikerne og medienes storm rund Haakonsens tale, var målet også her å skremme til taushet og lydighet.  Vi frykter at en mann som Atle Sommerfeldt klarer den oppgaven.

Forsterkning fikk han fra sin politiske kollega Gunnar Stålsett som i et debattinnlegg i Aftenposten sammenliknet Per Haakonsen med terroristen Arfan Bhatti som vil innføre sharia i Norge og utrydde jødene.  Også Stålsett forfusker debatten med snakk som ikke har rot i virkeligheten.  Haakonsens foredrag dreide seg om forekomsten av antisemittisme i Norge.  Det var i et langt foredrags avslutning at han stilte spørsmål ved hvorvidt ulykker ikke er en advarsel fra Gud.  Dette kan overhode ikke sammenliknes islamistenes trusler og krav om ikke å bli kritisert og deres løfter om en smertefull død for dem som gjør motstand.  Dette sier muslimene selv på følgende måte:

”Til: Jens KAFIR Stoltenberg Fiende av Allah, massemorder og terrorist!  Trekk soldatene ut av Afghanistan! Allah vil straffe deg for dine ugjerninger, måtte du brenne evig i Helvetet!”

Biskop Stålsett har aldri hørt Per Haakonsen si noe liknende.  Hans sammenlikning er en løgn, og det vekker bekymring blant oss som vet at løgnen alltid har et ondt formål.

Mens Haakonsen setter fingeren på de kristne selv og påtaler deres overgrep, gjør biskopene det motsatte.  De tilslører sine overgrep ved å begå et politisk karaktermord uten å skjemmes.  De skyter pianisten når de ikke liker melodien. De virker klare for politisk seier nå som posisjonene er sikret.  Og mange av oss frykter det som nå etter hvert kan komme fra det holdet»

12 comments to APs politisering av statskirken

 • HT

  Jeg tror det er klokt å beholde statskirken. Da får vi en åpen folkekirke der alle slags mennesker er velkomne. Dessuten slipper man å betale for medlemskapet hvis man ser bort fra den almenne inntektskatten.

  Hvis statskirkeordningen fjernes får man en regning i posten, en regning et fåtall gidder å betale. Dermed ville samfunnet blitt enda mer anti-kristlig enn det allerede desverre er. Kirkesamfunnene ville kun blitt for spesielt interreserte og kristenkonservative. Og disse to sistnevnte kategoriene har etter min mening ofte misforstått hva kristendommen og dets budskap dreier seg om.

 • arifkarim

  «Dette sier muslimene selv på følgende måte:»
  Nei din tulling Suissa, dette sier ikke «muslimene» som er veldig diverse i sin tro på islam. Dette er en liten islamistisk politisk bransje i norge som sier dette, og flertallet av norske muslimer frarådet andre muslimer å delta i denne anti-nato demontrasjonen:
  http://www.utrop.no/Nyheter/Innenriks/21940

  Bevis på Suissas sionistiske antimuslimske hat-skriverier ligger i at kun et titalls personer dukket opp på den mye debatterte demonstrasjonen:
  http://www.ta.no/nyheter/article5909729.ece

  At ekstreme sionister jevnlig assosierer en liten islamistisk minoritets ord og handlinger med resten av muslimsk flertall viser klart deres skjult agenda bak å spre muslimhets i den øvrige befolkningen 😀

  Men denne gangen vil ikke denne hersketeknikken fungere siden det vil alltid eksistere muslimer som gjennomskuer sionistiske løgner 😀

 • eplejuice

  Statskirken bør legges ned slik den fungerer
  i dag. Dette er det mange grunner til. En av
  dem er at statskirken ikke representerer Jesu
  Kristi lære, og det burde være grunn god nok.
  I lengden betyr det at kristendommen svekkes fordi
  ingen lenger kjenner evangeliets kjerne og heller ikke Guds kraft. De første kristne helbredet syke og tegnet et gudsbilde av en gledens Gud som lagde vann til vin
  som et eksempel på bryllupet som skal komme da Kristus selv er brudgommen. Ellers er NT full av utsagn om den dype gleden i Kristus. Evangeliet er
  først og fremst et oppgjør med menneskenaturen dvs.
  at steinhjertene byttes ut ved et nytt hjerte som
  har sin lengsel og eksempel etter Jesu utrolige liv.
  Ingen har talt som Jesus, og kirkens klakører evner
  knapt å tro på ham slik han står frem i evangeliene.

  Det er mye å gå løs på når det gjelder kirkens svikt,
  men det er selvfølgelig og et problem at kirken ikke er herre i eget hus. Men selv om kirken kunne bestemme selv har liberalteologien nådd så langt inn i benkeradene at det knapt er håp lenger. Dette skyldes de teologiske fakultetene som har sugd ut
  livsgleden og sådd tvil om det meste. Et eksempel kan være bibelens profetiske karakter hvor Jesaias peker hen på Jesu komme. Men neida, dette er ikke rett eksegese ifølge de moderne kvakksalverne som tolket Jesaias på samtiden slik de alltid må gjøre pga det
  metodiske grepet det har lagt over tekstene. Og dersom man vil bli tatt seriøst må man holde seg til
  metoden, – og dermed fornekte Guds Ånd som pekte fremover. Og selv om Jesus tok bokrullen og leste fra den om selg selv i Lukas 4 så bøyer de ikke av med sitt snusfornuftige hovmod. Kirken utgjør derfor dagens skriftlærde, som gjør Skriften ugyldig, og som Jesus refset mer enn noen. Derfor er det de frie menigheter som forvalter kristentroen med alle sine feil og mangler, men statskirken? fy for en skam.
  Den vet snart knapt opp/ned på ned og opp, og vil ikke engang forsvare kjønnspolariteten i kirken som en naturlig følge av hvordan Gud skaper livet selv
  og nye barn. Da er vi ved kirkens endelikt når den
  hverken forvarer livet i mors liv hvor det er svakest, eller hvilke relasjoner som skaper livet.
  «Jeg er kommet for at dere skal ha liv i overflod»
  sa Jesus. «Djevelen er kommet for å stjele, myrde og
  ødelegge».
  PS. Det siste minner sterkt om en annen såkalt profet
  som gikk rett i strupen på Kristus ved å underkjenne
  hvem han egentlig var.

 • Vidar

  Her var det et vidt spekter av uttalelser og kommentarer, ja 😉
  Forst er det jo en roerende omtenksomhet Dr. Suissa plutselig legger for dagen i forhold til Den norske Kirke… Som hun tidligere har fordomt for aa vaere baade «antisemittisk» og «jodehatende»… Hennes «refleksjoner» omkring kristen teologi tror jeg ogsaa hun burde holde for seg selv – hun er verken kristen eller teolog! Etterhvert har hun vel heller ikke «injurierende kraft», og om hennes karakteristikker av baade prester og biskoper forteller langrt mer om Dr. Siussa selv enn om personene hun forsoeker aa aerekrenke…
  At hun har altfor rett i kritikken av at Arbeiderpartiet lenge har forsoekt aa faa makt over kirken, er en annen sak. Men den prosessen kan kun motarbeides og stoppes av kirkas EGNE folk; ledere og medlemmer. Heller ikke kristne som av forskjellige grunner har valgt IKKE aa vaere medlemmer i Statskirken, boer legge seg for mye opp i dette…
  Jeg er sterk tilhenger av fortsatt Statskirke! Ikke saa mye av hensyn til KIRKEN, men av hensyn til NORGE! LANDET trenger kirken! Men da maa selvsagt kirkens ledere og talsmenn tore aa representere KIRKENS Herre, og ikke verken la seg skremme, true eller lokke til aa jatte med Staten!

 • Hans Viksan

  Takk Dr Rachel Suissa for enda et knakende godt innlegg!

 • Per

  Det er på tide å legge ned statskirka, kutte all offentlig støtte til religiøse organisasjoner og skape størst mulig avstand mellom religion og politikk. Gjennom konsekvent politikk er det også lettere å demme opp for nye religiøse grupper som søker politisk innflytelse.

  • Vidar

   Og JEG mener altsaa at vi heller maa STYRKE «Statskirken»! La den vaere Statens religioese tilbud til folket, som er aapen for alle, uten noe «medlemskap». Men all ANNEN religioes virksomhet boer vaere Staten uvedkommende. Null offentlig pengestoette – og null offentlige fordeler og saer-retigheter. TROS-friheta skal vi beholde, «RELIGONS»-friheta deromot, med alle dens «frihetene» for alskens mulige og umulige «religioner», trossamfunn – «og ymist anna» – er gaatt ut paa dato!
   Norge er fortsatt iflg. Grunnloven et KRISTENT land. Landet trenger kirken, og derfor boer kirken styrkes, ikke leges ned!

   • Per

    Religion er en oppskrift på intoleranse. Derfor skal staten holde seg langt unna alle former for religion. Ingen unntak.

    • Vidar

     Historieloest, kunnskapsloest – og forst og fremst vitner denne uttalelsen om en fullstendig mangel paa religions-kunnskap! For det forste er jo ikke «religion» kun EN ting, som kan karakteriseres slik! For det andre er det KRISTENDOM vi snakker om, og det er vel INGEN samfunn i dagens verden som er MER tolerante enn nettopp de som er prega av KRISTENDOMMEN! Og for det tredje snakker vi om aa demme opp for en ANNEN religion, nemlig islam – og DEN stoppes ikke av verken humanisme eller moderne ateisme!

 • Amund GARFORS

  Jeg takk dr. Michal Rachel Suissa for nok et knakende godt innlegg her på FY, og hvor hun sier sannheten om den norske statskirke som ikke bare har sleika disse motbydelige ateistene av noen politikere innafor AP i ræva i år etter år, og der de følger villig følger kirka og kristendommen rett i armene på islam, der både jødedom og kristendom skal fjernes.

  Og det gjør de nemlig ved å innvitere islam inn i landet vårt, for da får de satt muslimene til å gjøre grovarbeidet, slik de nå myrder kristne i tusentall i Midt-Østen og Afrika. Denne Atle Sommerfeldt som nettopp ble innsatt til biskop er en tulling og en tosk som alltid har sleika muslimene i ræva,sammen med muslimeelskeren Stålsett. Og det kun slike svikere som får jobb som biskop i den norske kirke.
  Altså de som taler kristendommen midt imot, og har gjort seg til et redskap for islams inntreden i fedreland, ja akkuart de vil heretter få disse jobbene.

  Vi har dessverre slike svikerbiskoper både i Nord og Sør-Hålogaland, denne Kjølås som ikke er mere kristen enn katta, pluss denne arrogante fyren Odd B. Jørgensen i Bodø, som også mener at homofilie er flotte greier og hører hjemme i den kriste krike. Fy fanen for noen biskoper! Men det står jo i Bibelen at slike falske profeter skal det bli nok av på den siste tid, og det er vel der vi nå er på vei?

  Og jeg støtter også predikanten Per Haakonsens 100% i hans uttalelser som han kom med når det gjaldt massemordet på Utøya. Ikke noe annet parti i Norge enn AP og SV har jobbet hardnakket for å få ut alt som lukter av kristensmanns blod fra landet. OG da må de OGSÅ ta konsekvensene av sitt valg. For alle vaøg man gjør, det har nemlig sine konsekvenser!!

  Trolig har ABB aldri fått opplæring i kristendommen og har vel neppe hørt om de ti bud? Så alt henger sammen, og det må nå disse ateistene forstå som holder på å skifte ut kristendommen med islam!
  Alt har sin pris, og den prisen måtte vi betale den 22/7 2011. Kanskje noe for disse ateistene som Jens Stoltenberg Jonas Gakr Støre, Grete Faremo, Barth-Eide og Raymond Johansen, burde sette seg ned og tenke over?

 • Amund GARFORS

  Jeg sitter her med det siste Newsweek som jeg kjøpte her i Bangkok idag. Der er det en meget interessant artikkel skrevet av Ayaan Hirsi Ali, og som bare bekrefter det jeg har skrevet om islam som nå er i full krig mot de kristne world wide.

  Og som det står skrevet i innledningen, sitat: «From one end of the muslim world to the other, Christians are being murdered for their faith. Terrorists attacks on Christians in Afrika, The middle east and Asia increased 309% from 2003 to 2o10. Sitat slutt.

  Og dette holder selvfølgelig norske biskop tett om, og kliper igjen kjeften sin om slike massedrap som disse svina står bak. For selvfølgelig har jo slike svake og feige biskoper i Norge nok med å heve ei lønn på nesten en million i året. Og da tør de neppe lese leksa til Jens & Co om at noe blir gjort med disse myrderiene som får gå for seg så mye de vil, uten at det kommer et pip fra fra norsk UD! Fy fanen for noen feige jævler som styrer Norge!

  Men å ødelegge handelen med Kina og gjøre oss meget upopulær hos kineserne som avskyr alt som har med Norge å gjøre, og der vi har tapt milliarder av kroner i eksport, nei det driter de loddrett i. Bare godfjotten Jagland fikk det som han ville, den der kronidioten!