Søk

Kategorier

februar 2012
M T O T F L S
« jan   mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Det syriske blodbadet

Dr. Michal Rachel Suiisa har tidligere skrevet  om Syrias 100-årige borgerkrig . «Det mest iøynefallende trekket ved det syriske regimet er det fullstendige fraværet av en organisert opposisjon i landets maktposisjoner,» skriver hun i denne artikkelen, der hun analyserer situasjonen i Syria og fremveksten av makt til Det muskimske broskapet i hele regionen. Befolkningen i området har tøffe tider i møte, frykter hun: 

«På samme måte som diktatoren Gaddafi plasserte stammefrender og familie i alle landets maktposisjoner, har også den nåværende lederen for den sjia-orienterte Allawi-sekten gjennom mange tiår plassert sine egne i alle maktposisjoner i Syria.  Dette er den normale måten å organisere samfunn på i den arabisk-islamske verden.  Egypt har på sett og vis vært et unntak hvor den profesjonelle hæren har sittet med all reell makt helt siden militærkuppet for 60 år siden og fortsatt utgjør en stabiliserende faktor i landet.

Massakren som Hafez al-Assad og hans regime utførte på den sunnimuslimske befolkningen i byen Hama den 25. juni 1980, kostet om lag 20.000 menneskeliv.  Dette var hans svar på Det muslimske brorskaps planer om kuppforsøk mot alawittene som hadde makten.  På den tiden, og helt frem til i dag, har regimene i Midtøsten forsøkt med alle midler å undertrykke Brorskapet og hindre deres folk i å komme inn i maktposisjoner.  Det muslimske brorskap er en av de mest ytterliggående islamistiske bevegelsene i regionen og regnes som den religiøse moderorganisasjonen til kjente islamske frontorganisasjoner som Hamas og Al-Qaida.  De totalitære regimenes evne til å undertrykke islamistene og holde dem borte fra makten gjennom hele etterkrigstiden har vært regnet som et av de viktigste bidrag til den relative politiske stabiliteten i Midtøsten.

Den arabiske våren markerer en avslutning på denne epoken.  Hva som kommer til å kjennetegne Midtøsten i tiden fremover er slett ikke avklart, og minst av alt i viktige land som Syria og Iran.  Det kraftige økonomiske tilbakeslaget som nå rammer den islamske verden, inkludert tidligere stabile land som Tyrkia, og den sosiale nød og fortvilelse det medfører, bærer bud om en langvarig urolig periode, hvor mulighetene for voksende religiøs ekstremisme, politisk voldsanvendelse og krig kan bli en del av hverdagen i lang tid i alle de berørte landene.

For Syrias vedkommende ser vi nå, i likhet med Egypt, Libya, Tunisia og Jemen, slutten på en sammenhengende periode på mange tiår år med et brutalt diktatur som har vært det «normale» i hele den arabiske verden.  Det er ennå land, som Jordan, Marokko og Algerie, som ennå ikke er berørt i samme grad, men det er liten grunn til å tro at regimene der vil gå fri.  Oppløsningen av «den totalitære rasjonalitet» som har preget araberverdenen i etterkrigstiden, vil med all sannsynlighet komme til å omfatte hvert eneste islamsk land før denne utviklingen roer seg.  I stedet vokser «den islamistiske irrasjonalismen» frem som en uimotståelig tsunami.  Det er liten grunn til å tro at den vil kulminere før den omfatter hele den islamske umma.  Den fremstår som en reaksjon på det gamle, men strengt tatt representerer den noe enda eldre, og noe som hverken er mindre diktatorisk, totalitært eller brutalt.  Vi ser dette i mange atferdsdetaljer rundt om i den arabiske verden.  Det tydeligste har vært de frie valgene som har vært holdt i Tunisia og Egypt, med rene flertall for islamistene.  Men vi ser det også i hvordan man unisont tar avstand fra det syriske regimet og endog terroristene i Hamas er blitt opptatt av menneskerettigheter i Syria.  Et annet tegn ser vi i atferden til Den arabiske liga som nå er i full gang med å tilpasse seg Midtøstens nye virkelighet.

Presset på FN for å bidra til å avslutte Assads diktatur, vitner om at Vesten aldri lærer av gårsdagens feil.  Libya, som skulle frigjøres og demokratiseres med bomber fra Norge og NATO, har gått i indre oppløsning i form av endeløse stammefeider der væpnede grupper herjer og myrder hverandre langt utenfor medienes søkelys.  Det faktum at Gadaffi etterlot seg et maktvakuum, uten en nasjonalt organisert opposisjon som kan ta over og lede landet, burde ha fått våre politikere til å våkne og innse at akkurat det samme vil komme til å skje i Syria.  Det hjelper ikke å skylde på Russland og Kina.  Et tungt medansvar hviler på den vestlige heiagjengen som håper at de selv skal kunne overta våpenhandelen i Midtøsten når de nåværende diktatorene er bombet ut av palassene sine.  Hverken FN, USA eller Den arabiske liga har kommet med konkrete handlingsplaner for Syria etter Assad.  Man vet ikke engang hvem opprørerne er, bortsett fra at islamistene inngår blant dem.  Men Syria, i likhet med alle landene i Midtøsten som fikk sine grenser streket opp av europeiske kolonimakter som søkte kontroll over oljeressurser, er et svært sammensatt land med mange etniske grupper, klaner og sekter som vil søke å styrke sine posisjoner når alawittene eventuelt blir slått.

Russland og Kina, som kloke av skade etter NATO-massakren på Libya som de ikke la ned veto mot i FN, prøver nå å minimalisere sine egne tap ved å søke å få til en kontrollert overgang til et kommende regime som ikke går via et blodig kaos.  Det kommer til å bli en stor utfordring.

Alt tyder på at Assad isoleres og mister kontrollen gradvis.  Men han bruker fremdeles sin sikkerhetsgarde, Shabih, som likviderer opposisjonelle, og han får ennå støtte fra Irans revolusjonsgarde, Pasdaran, som er armeen til Vokterrådet for den islamske revolusjonen.  Dette er topptrente militære enheter som med uhyggelig brutalitet slår ned på den minste tendens til opprør.  Myrderiene kan ennå pågå lenge og folkets lidelser kan komme til å bli ufattelig store, især fordi man har latt disse regimene utvikle seg til de monstrene de er uten at omverdenen tenkte på annet enn å sikre stadig mer våpenhandel.  Nå får vi regningen for denne uforstanden.

Det mest tragiske for Israel i denne situasjonen er ikke faren for bilateral eller regional krig.  Hele den arabiske verden kommer militært, økonomisk og materielt svekket ut av «den arabiske våren.»  Men vi kan forutse en skjerping av lokal terror og sabotasjevirksomhet i regi av de mange organisasjoner som har fått store tilførsler av mer moderne våpen fra de åpne våpenlagrene i Libya og kanskje nå også fra Syria.  Det største problemet for Israel vil ikke være å forsvare seg mot de mer eller mindre antikke våpensystemene fra Sovjetunionens dager som russerne har solgt til Midtøsten.  Den største militære utfordringen vil komme fra de moderniserte våpenlagrene som vestlige land, inkludert Norge, nå ser for seg å kunne forsyne de nye islamistregimene i Midtøsten med.»

7 comments to Det syriske blodbadet

 • Anonym

  Ikke en PKer med fordømmelse..

 • Hans Viksan

  Dr Rachel Suissa er som vanlig innsiktsfull og kunnskapsrik.

 • Anonym

  god artikkel men suissa vet meget godt at mossad er TUNGT inne blandt opprørerne for å destabilisere syria som de har vært i de andre landene å gjort.
  zionistene kommer til å offre israel og jødene på globalismens alter.

 • For noe vrøvl. «Zionistene kommer til å ofre Israel», skriver du. Men en zionist er jo nettopp en person som kjemper for en ide om at jødene skal ha et eget hjemland. Nemlig Israel. Så hvorfor skulle da zionistene svikte Israel?
  At Mossad er tung inne blant opprørerne i Syria er også pøsevev, en påstnd helt uten seriøs dokumentasjon.

 • Anonym

  Feeling bad about all those «dead and wounded» bodies in Syria? Not so fast. Looks like the Pallywood Propaganda machine from Gaza has a branch office in Syria. Demonstrators prepare fake carnage scenes in Syria, then upload them to YouTube to create sympathy from the world for their cause.

  httpv://www.youtube.com/watch?v=FlJxqlNEtbA&feature=player_embedded

  • Anonym

   Are we seeing a pattern here? First, the so-called «rebels» try to overthrow the secular government. Then the Army fights back, killing innocent civilians who serve as human shields for the rebels/Al-Qaeda. Then the videos start appearing on Youtube. The West expresses outrage and starts arming and funding the rebels. And sending in NATO forces. Behind it all are the Muslim Brotherhood, George Soros, and the enablers from the Stoltenberg and Obama Regime. (The Muslim Brotherhood is a Sunni, Salafist, Islamist, religious movement that originated in Egypt. It seeks the forced imposition of fundamentalist Muslim social, moral, legal, religious, and political mandates on the world.)

   Ultimately, the secular government is deposed, just as it has been in Tunisia, Egypt, and Libya. The Western media and the Obama and Stoltenberg Regime celebrate «Freedom and Democracy breaking out all over the Middle East.» http://www.dailymotion.com/video/xlttw9_obama-norwegian-pm-stoltenberg-discuss-gaddafi-s-death_news Then the well-funded, highly organized Muslim Brotherhood (from which ALL modern Islamic terrorist organizations sprang) moves in and holds elections which, of course, they always win. On the heels of the Brothers’ phony promises of «freedom and democracy» comes the Islamofascist utopia of Sharia Law. (Sharia Law is a code based upon the words and deeds of Muhammad. It says to kill anyone who rejects the religion of Islam and to kill those who expose and condemn Muhammad and Allah. It says that there is no free choice and that there should be no free expression. It says that women are possessions. Since it is based upon the example of Muhammad you probably wouldn’t like Sharia Law very much. Muhammad was a liar, pedophile, rapist, slave trader, kidnapper, thief, mass murderer, and terrorist.)

   In the end, the people will find themselves much worse off, both economically and socially, than they ever were under the secular government. Soon after, religious minorities will be forced to ethnically cleanse themselves or risk being annihilated by the Islamofascists. Of course, Barack HUSSEIN Obama and the Norwegian (Dhimmi) government will pour hundreds of millions more taxpayer dollars into these countries to help their new found «friends,» who actually are the enemies of Israel, America, Norway and the rest of the West. http://undhimmi.com/wp-content/uploads/2011/06/terror-appeasement-cartoon.jpg

   httpv://www.youtube.com/watch?v=Ui175SWFxuY&feature=related