Søk

Kategorier

februar 2012
M T O T F L S
« jan   mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Æresdrap: religiøst eller kulturelt betinget?

Ifølge den canadiske TV-verten Michael Coren, begås 91 % av alle æresdrap av muslimer. Likevel hevder mange at æresdrap ikke har noe med religion å gjøre, men kun med kultur. Selv påtalemyndigheten i saken mot en canadisk muslim som drepte flere medlemmer av sin familie, hevdet at drapene ikke var forbundet med religionen islam.

Michael Coren har bedt om en kommentar fra Pamela Geller, som er leder for organisasjonen Stopp Islamiseringen Av Amerika.

httpv://www.youtube.com/watch?v=WwSa9RUDRUo

10 comments to Æresdrap: religiøst eller kulturelt betinget?

 • arifkarim

  «Ifølge den canadiske TV-verten Michael Coren, begås 91 % av alle æresdrap av muslimer.»
  Jaha. 91 % blant hvem? Etniske canadiere som har helt annen kultur bakgrunn enn muslimsk immigranter fra land som har slike kulturer forklarer hyppigere æresdrap blant canadiske muslimer. Resterende 9 % er også begått av ikke-etniske canadiere som indere osv, men de er seff urelevant når man er ute etter å svartmale absolutt alle muslimer 😀

  «Likevel hevder mange at æresdrap ikke har noe med religion å gjøre, men kun med kultur.»
  Og det er helt riktig. Det er ultratradisjonelle muslimske familier, særlig første generasjon som er overrepresentert når det gjelder æresdrap.

  «Selv påtalemyndigheten i saken mot en canadisk muslim som drepte flere medlemmer av sin familie, hevdet at drapene ikke var forbundet med religionen islam.»
  Ja, og hva er feil i det? Æresdrap som praksis er langt eldre enn religionen Islam:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Honor_killing#Honor_killings_in_history

 • Vidar

  Egentlig er denne debatten helt latterlig! Hvorvidt «aeresdrap» begaatt av muslimer skyldes deres RELIGION eller deres KULTUR, er da revnende likegyldig!!! Heile BEGREPET kom sammen med MUSLIMSKE innvandrere, og det er MUSLIMER selv som «unnskylder» ugjerningene med aa henvise til sin religion… Hvorvidt det er gammel kultur som har paavirka religionen, eller religionen som har paavirka kulturen, saa er det uansett baade en kultur og en religion som overhode ikke hoerer hjemme i noe sivilisert land! Forbann alt som lukter av islam – uansett om det kalles kultur eller religion – og faa renska bort svineriet (…;-)) !
  Glemmer ikke forste gang jeg leste om terrorgruppa som vistnok heter «Fatah al Islam», men som jeg, morratrott og fin, oppfatta som «Fanta all Islam»…;-)
  Hadde vi faatt en organisasjon med det klingende navnet «Fa’n ta all islam», tror jeg sannelig jeg ville meldt meg inn! 😉

 • Anonym

  “You don’t understand. We are Muslims. It is our culture to beat up females who talk to males to whom they are not married or related”

  The teenage victim and her sisters side with the Iraqi mother who says it is her right to assault a child who has disobeyed Islamic law. (Ok, so drop the charges and wait until the girl gets «honor-killed,» which they will also defend as their «cultural right.»)
  Original Story: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2099695/Iraqi-mother-beat-daughter-19-locked-bed-seen-speaking-boy.html?ito=feeds-newsxml

  httpv://www.youtube.com/watch?v=bUj9CHwCWac&feature=player_embedded

 • jse

  Selvfølgelig hvis man lever med illusjonen om at islam og koranen er direkte overlevert ifra en magisk skapning, så vil man kanskje forsøke seg på å skille mellom religion og kultur.

  Begynner man å innse at religioner er menneskeskapte forestillinger, blir det mer hipp som happ om det skyldes kultur eller religion. Da er islam skapt på grunnlag av den kultur som regjerte på Muhammed sin tid. En kultur jeg godt kan forestille meg ikke var helt riktig vel bevart.

  Det man nok likevel kan si om religioner er at de er betydelig mer fastlåst med tanke på reformering i forhold til kulturer. Islam står vel sånn sett i en særstilling da koranen er definert som Allahs uforanderlige ord og skal gjelde til evig tid.

  Dessuten er der vel lite som virker sterkere på sinnstemningen til et religiøst menneske enn nettopp religiøse forestillinger.

  Det er godt mulig at æresdrap eksisterte lenge før Muhammed skapte islam, men jeg betviler ikke på at nettopp islam har bidratt til både å forsterke og å forlenge bruken av æresdrap. Uten islam hadde nok skikken med æresdrap mest trolig vært et avsluttet kapittel, på samme måte som nordmenn ikke lenger hogger av armer og bein slik vikingene gjorde!

  jse

 • Anonym

  «Drapstruet etter å ha kalt islamistiske demonstranter klovner»

  http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.7999075

 • mehrdad

  islam og dets lær som produsere skamløse og vill terrorister uansett hva folk kalle den brutale steinalder oppførsel ( kultur/relegion ).