Søk

Kategorier

februar 2012
M T O T F L S
« jan   mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

FrP uten klær

«Partileder i FrP Siv Jensen sier partiet må skifte klær for å få økt oppslutning blant høyt utdannede kvinner.  Flere vil hevde at partiet er strippet og har kastet alle klærne de hadde og nå står tilbake som nakent og tannløst», skriver nestlederen i Demokratene i Bergen Jan-Ove Fromreide. Han har denne analysen av FrPs problemer:

«Carl i Hagen klarte det genuine å få folk flest interessert i politikk tidlig på åtti tallet. I motsetning til de øvrige politikerne klarte Hagen det «kunststykke» å svare ja og nei på de spørsmålene han ble stilt. FrP var et soleklart alternativ til de øvrige også til Høyre. Carl I Hagen klarte å skape en folkebevegelse som ofte hadde over 30 prosent på meningsmålingene.  Men, så begynte nedturen.

I sin iver etter å komme i regjeringsmakt kastet man ut profilerte og dyktige politikere som Vidar Kleppe, Jan Simonsen, Fritjof Frank Gundersen mfl og satte munnkurv på Øystein Hedstrøm.  Nå skulle man tone ned innvandringsprofilen og kriminalitetspolitikken i den hensikt å bli stuerene for de andre borgerlige partier i et regjeringssamarbeid. Nå vet vi alle hvordan det endte.

FrP er om mulig å bli enda mer utvannet. Ved lokalvalget sist høst fikk FrP mange stemmer grunnet sin motstand mot bompenger. Disse stemmene var ikke mye verdt. Nå vil partiet stemme ja til bompenger både i Bergen bystyre og på Fylkestinget. Det er ikke rart høyres byrådsleder Monica Mæland går ut og roser FrP for borgerlig samling om bompenger.

Hva hjelper det om Siv Jensen og FrP klarer å få noen flere stemmer fra høyt utdannede kvinner når de mister kjernevelgerne sine. Velgere som er opptatt av innvandringsspørsmål, kriminalitet, skatter og avgifter og ikke minst bompenger. FrP prøver å bli mer og mer lik Høyre. Men, hvem trenger kopien når man allerede har originalen?»

26 comments to FrP uten klær

 • Vidar

  Naar Siv Jensen snakker om aa skifte KLAER, mener hun vel helst skifte POLITIKK!? Hun ser aapenbart veldig opp til Erna Solberg, og onsker regjeringsmakt sammen med henne… Og hun VEIT at da maa FrP’s politikk legges mye naermere Hoyre.
  Men FrP blei skapt for aa vaere en MOTVEKT ogsaa mot partiet Hoyre! Hvis folk ikke ser store forskjellen mellom de to partia, stemmer de Hoyre! Merkelig at Siv Jensen ikke forstaar det – eller ikke har raadgiverfe og partikolleger som kan fortelle henne det!
  Demokratene er et resultat av FrP’s politiske kursendring, men er DET partiet konsekvent og «radikalt» NOK? Eller lurer «taktisk tenkning» og onsker om aa «komme i posisjon», der aa garden ogsaa?
  Skal bli spennende aa se referat og pressemeldinger fra kommende aarsmoete! TOER noen av delegatene fremme forslag som «Nei til islam i Norge»? Eller «Full innvandringsstopp NAA!»…? Kravet om lukka asylmottak er for gammalt, dessuten indikerer det bare fortsatt innvandring…;-) En programfesting av at NORSK kultur selvsagt skal ha fortrinnsrett i det offentlige rom, hadde smakt godt. Likeledes at det kun skal undervises i norsk, samisk, engelsk og tysk i den norske grunnskolen – og at undervisningsspraaket kun er norsk! Eller hva med et spenstig forslag om at «I Norge skal utlendinger ASSIMILLERES, ikke «integreres»?
  FrP har fullstendig utspilt sin rolle i norsk politikk! Men det ER spennende aa se om partiet Demokratene kan ta over som det eneste alternativet til «multikulturalistene»!

  • Robin Hood

   Tysk bør byttes ut med spansk. Spansk snakkes i store deler av verden. Tysk snakkes kun i Tyskland, Østerrike og Liechtenstein samt av enkelte i Sveits og Luxembourg.

   • Vidar

    Tysk er saa vesentlig for heile vaar kultur, at jeg ikke vil bytte det ut med f.eks. spansk. Men kanskje vi burde innfoere et 3. – valgfritt – fremmedspraak paa ungdomsskolen… Fransk, spansk – eller hvorfor ikke russisk, kinesisk eller arabisk…+

   • undrende

    Spansk er verdens største språk.
    Ca 50% av USA sine innbyggere er spansk talende.
    Fransk er svært stort i Arabiske land, og flere av de tidligere koloniene som Frankrike har i Norf Afrika.
    Fransk er administrasjons språket i Maroco.

    Tysk er viktig for oss i nord Europa. Det er også svært lett å lære.

  • Anonym

   Det at FRP har muligheter til å komme
   i maktposisjon, gjør at jeg kommer til
   å stemme dem.

   • Robin Hood

    Hvilke saker er det du mener Frp vil få gjennomslag for i en eventuell regjering?

    • Vidar

     For ikke aa si, hvilke saker ONSKER de gjennomslag for…+ hjelper jo fint lite aa «komme i maktposisjon» hvis de paa forhaand har kasta over bord alle drommer og idealer!
     SV «kom i maktposisjon» – og tapte baade sjela si og flesteparten av velgerne. Og det uten engang aa ha faatt BRUKT denne makta til stort…
     Nei, FrP er paa god vei til aa bli totalt uinteressant!

 • undrende

  Demokratene mangler en gjennomførbar strategi for å kunne komme i pressen med sitt budskap. Husk pressen er styrt av venstresidens politiske ideer. Det passer ikke inn å slippe inn andre enn sine egene partier. Hvis man ser hvor mye oppmerksomhet SV får hver gang det er noe som kan virke som en fordel for dette mikro partiet. Da er det spalte plass nok for dem. Desverre er det svært mye sant i det som skrives om FRP sin iver etter å bli omtalt som stuerene. Jeg frykter for at de vil lide samme skjebne som andre fløy partier, da tenker jeg på SV, Senterpartiet og KRF. Disse er blitt fløy partier ikke fordi det er hva de kaller seg selv, men fordi de vaker rundt sperre grensen. Valg systemet i Norge er feil, siden disse utjevnings mandatene slår helt galt ut. Hvorfor er det mere verdifult å få en stemme fra Finnmark enn fra Oslo.
  Vi går mot helvete med freidig mot, og det med politikere som er som sjøger. Du putter på penger og de kakler i veien som om de hadde resepten for hva som skal til i landet i de neste årene. Resultater er noe de ikke kan framskaffe, men det er noe andre sin skyld, eller det er endrede forutsetninger, som de elsker å si. Skitt dårlige veier, skitt dårlig jernbane, men topp med bompenger, det har vi.

 • Robin Hood

  Det kommer nok snart et heidundrandes internt oppgjør i Frp. Men det kommer ikke før etter valget i 2013. Da kommer Frp til å gjøre det dårlig. Siv Jensen er liberalist på sin hals og vil ikke at Frp skal være det nye arbeiderpartiet slik som Carl I. Hagen skapte Frp.

  Nå skal Frp være et markedsliberalistisk næringslivsparti for unge egoistiske og selvopptatte menn fra Oslo Vest som strever og gjør karriere i næringslivet, og sOm ofte kjøper sex i utlandet. Frp skal vist også være vennlig innstilt ovenfor EØS. Og det bare pga frihandel.

  Frps reelle nestleder Ketil Solvik Olsen uttalte etter valget i 2011 at han hadde forståelse for folk som valgte Høyre i steden for Frp. Det sier jo litt om hva typer folk som nå styrer Frp. Hadde Jan Simonsen eller Vidar Kleppe uttalt noe lignende i sin tid i Frp hadde de blitt «aktivt utmeldt». I Frps organisasjonskultur er det trynefaktoren som avgjør.

  Jeg anbefaler folk å ikke stemme Frp til neste år. I hvertfall ikke så lenge de ønsker å gå i regjering med det kyniske kalkulatorpartiet Høyre. Og i hvertfall ikke så lenge partiet er så ultraliberalistisk som de er i ferd med å bli. Jeg trodde de kvittet seg med den gjengen på Bolkesjø.

 • Innvandringsmotstanderne bør samles om DEMOKRATENE,fordi det er det eneste troverdige alternativet vi har til en strengere innvandringspolitikk.DEMOKRATENE er på mange måter et godt sosialdemokratisk parti som akter og stå opp og beskytte folk og fedreland mye bedre enn det de andre partiene våger å gjøre.

  • Robin Hood

   Demokratene er et godt alternativ som jeg selv vurderer. Men de er ikke noe utpreget innvandringsmotstanderparti. Fokuset ligger mer på omsorgssaker og kritikk av barnevern. Og det er greit nok for meg.

   Ca 10% av partiets folk har de samme synspunkter som Guldvik. De er i mindretall.

   Dessuten er jeg kritisk til at enkelte vil omgjøre Demokratene til en lokal bygdeliste i steden for å være et rikspolitisk parti. Demokratene Askøy f.eks har uttalt at de ikke bryr seg om partiets innvandringspolitikk.

   • Ja,Demokratene må være et rikspolitisk parti,det er det ingen tvil om. Men jeg ser at du skriver: Ca 10% av partiets folk har de samme synspunkter som Guldvik. De er i mindretall. Hvilke sysnpunker tenker du da på? Kan du du peke på hvilke sysnpunkter jeg har,som ikke høster særlig støtte? Bare et par eksempler,hadde vært ok å høre.

    • Robin Hood

     Det var en helt nøytral kommentar jeg skrev. Det er ikke nødvendigvis noe galt med dine synspunkter. Men jeg registrerer at 90% av Demokratenes tillitsvalgte har et mer moderat syn på innvandringspolitikk enn deg. Det kan være bra, men det kan også være galt.

     • Terje

      «Men jeg registrerer at 90% av Demokratenes tillitsvalgte har et mer moderat syn på innvandringspolitikk enn deg.»

      Ingen grunn til å stemme Demokratene altså.

      • Robin Hood

       Jo, det er mange gode grunner til å stemme på Demokratene. Jeg holder også døren på gløtt for Senterpartiet og Pensjonistpartiet.

       Forøvrig skal det bli spennende å se hvor KrF plasserer seg foran 2013-valget. Venstre har den beste lederen, men desverre så vil de støtte Høyre.

     • Robin Hood. Jeg mener at Demokratene har mye bra i sitt partiprogram. Det er en masse saker der,jeg liker.Også om vi ser bort fra innvandringspolitikken.Men alle velferdssaker(økte sosialsatser,høyere pensjons utbetalinger osv),og opprettholdelse av lov og orden i samfunnet osv trenger en også en grunnmur.Og den grunnmuren består av en meget restriktiv innvandringspolitikk som første prioritet.Og dersom man ønsker en mere liberal innvandringspolitikk,så blir mye av det andre i programmet også forsømt eller i verste fall ugjennomførbart. Og dersom ledelsen i DEMOKRATENE ønsker en mere liberal innvandringspolitkk,så er det bedre at de finner seg et annet parti.Et storsamfunn består faktisk av viktigere ting enn hat mot bompenger.

      • Robin Hood

       Du misforstår Kurt. 100% av Demokratenes folk ønsker seg en mer restriktiv innvandringspolitikk. De er bare litt mer moderate en deg.

       • Jeg både håper og tror at du tar feil der.Det som er min førsteprioritet er: Ingen innvandrere uten etniske relasjoner til den opprinnelige etniske befolkningen skal kunne få utdelt norsk statsborgerskap.Og i den saken er jeg sikker på at jeg har med meg mange av DEMOKRATENE sine velgere.Jeg mener dette med statsborgerskap må programfestes snarest.

        • Vidar

         Fremmer du det som sak paa landsmoetet, Kurt? Skal bli artig aa se resultatet, baade reaksjoner fra ledelsen og medlemmer, og (eventuelt…) avstemmingsresultatet!

 • Terje

  Den eneste grunnen til at jeg har stemt FrP er innvandring. Ene og alene den ikke-vestlige innvandringen. For innvandring er en sak overordnet alle andre saker. Den er et eksistensielt spørsmål.

  Det blir meningsløst å diskutere saker som eldreomsorg og skolepolitikk når negre og muslimer har innført sin dysfunksjonell ”kultur” i Norge. Se bare på USA. Der må negre kvoteres inn på alle områder i samfunnet. Til tross for at negerrasen nå har vært i USA i over 300 år. Bedrifter er ved lov pålagt å ansette negre. For en bedrift som ikke har oppfylt negerkvoten får nemlig ikke føderale kontrakter.

  På prestisjefylte universiteter hadde det omtrent ikke vært en neger uten kvotering. Mennesker av europeisk og sørøstasiatisk avstamming må konkurrere seg til studieplass. Alle andre raser er i mer eller mindre grad gitt et handikaptillegg. Negrene det aller største.

  Rasismeideologien forgifter våre opplyste samfunn. I Storbritannia rammer den ikke bare ungdom og voksne, men også barn. Denne lille tassen spurte om et annet barn var brunt fordi det kom fra Afrika. Da slo selvsagt rasismefascistene til. Men en våken, ansvarlig mor slo tilbake.

  FrP målbærer ikke lenger folks naturlige reaksjon på galskapen i vårt samfunn. Partiet har latt seg kue av samfunnets moralske endestasjon, mediene.

 • Politisk U

  Vidar en liten rettelse Anders langes parti (Frp)ble stiftet for å være et parti som skulle kjempe for sterk nedsettelse av skatter og mot offentlige inngrepp.
  Anders Lange såg alt da, at det var i ferd med å utvikle seg en etparti stat i Norge. Derfor ville han at det skulle stiftes et parti, som stod på borgeres side, mot de styrende (politikere og byråkrater).Dessverre hadde Anders Lange rett, vi har fått en etpartistat, Det er total enighet blant alle politikerne fra Siv Jensen til Kritin Halvorsen om at den ødeleggende masseinnvandringen skal forsette.
  Ellers Vidar er jeg enig i det meste du skriver.
  Dessverre tror jeg ikke Demokratene vil vedta slike forslag du frammer, deres tillitsvalgte er stort sett opptatt av smale områder som de brenner for, barnevern ol, det gir nok ikke mange stemmer. Eksempel den nye lederen etter Olav Messel, hun går inn for at annsatte i barnevernet skal selv ha barn,før de kan annsettes, det var det viktigste når hun presenterte partiet i media. Demokratene burde på landsmøtet vedta at samfunnskontrakten skal være overordnet alt annet,som betyr tryghet for liv og eiendom.
  Det vil i praksis bety at politikerene ikke vil kunne gi enkeltmenneskes, eller samfunnets fellesmidler til utenomstående, det betyr full innvandringstopp og at innvandrerne må reise hjem.
  Denne bloggens eier påpeker stadig hvordan China påtvinger den Uiguriske befolkning, (det samme skjer i Tibet)masseinnvandring og Chinesisk kultur.
  Samme overgrepp blir begått mot det norske folk,men forskjellen er, at her er det norske politikere som begår overgreppene mot sitt eget folk. Ved inngåelse av EØS avtalen overgav de makten over Norge til korrupte udemokratiske politikere og lobister i Brussel. Norske politikere er de mest ivrige til å iversette et hvert påbud fra Brussel,i håp om å få en god jobb i systemmet. At de plyndrer samfunnet, og sender forsvarsløse mennesker utfor stupet som de etter samfunnskontrakten skulle forsvare betyr ingen ting, det som betyr noe for dem er en fin innternasjonal jobb uten skatt. Eksempel. Torbjørn Jagland.

 • Amund GARFORS

  Jan, sitter her i Thailand og jeg har nå skrevet to kommentarer til Fromreides innlegg om FrP`s fall, men etter at jeg legger inn tokencoden, så forsvinner alt, og dette er litt frustrerende. kan du se om du finner noe på maskinen, og legge det inn manuelt? Mvh Amund

  • Anonym

   Jeg pleier å merke alt jeg har skrever (høyre klikk) og kopier det (høyre klikk) før jeg taster inn tokencoden… slik at jeg kan bare ta og lime det inn (høyre klikk) hvis det skulle forsvinner…

 • Robin Hood

  Et flerkulturelt samfunn er egentlig helt ok så lenge alle er fredlige og tolerante.

 • Amund GARFORS

  Takk for tipset du Anonym! Er ganske frustrernde å bruke masse tid på kommentarer, og når en så skal legge det inn, så forsviner det bare rett ut i lufta. Men skal nå huske på å gjøre slik du beskriver. Takk igjen!

 • Amund GARFORS

  Jeg var en av dem som tidlig så og forsto hvilke vei det ville gå med FrP. Det tok til allerede under Carl I. Hagens sin glansperiode, da han ville inn i det gode selskap, ville bli en «seriøs» politiker – og ville ha annerkjennesle fra de andre svikerne på Stortinget. Og kaste alt fra Anders Lange overbord, og som hadde bestemt at partiet ALDRI skulle inn i regjering, men være som et korreks og en protestbevegelse i landet!
  Og da, ja da ofret han villig den meget profilerte og dyktige innvandringsmotstander, nestformannen i partiet, Vidar Kleppe! Ja det var flere som sto for tur, bl.a den kompromissløse Øystein Hedstrøm som virkelig hadde på titusenvis av velgere med seg, og som støttet FrP kun grunnet hans kompromisløse syn på islam. Og til slutt var det den meget dyktige, intelligente og populære Jan Simonsen som sto for tur. Jan ble behandlet som en spedalsk og det var vemmelig å se hersketeknikken som CIH brukte overfor Simonsen.

  Og seinere, når det så skulle letes etter arvtaker etter CIH, da var det Ordføreren i Os kommune som ble satt på kronprins. Men dessverre, som det ofte går i fylla når likkjekaren med det lille hodet hengende mellom beina gjerne ville smake litt på lammekjøttet, da gikk det galt, og VG fikk igjen må å skrive om. VG som i sin tid tok FrP til topps, har også vært med å¨å kjøre partiet i grus.
  Så kom da Siv Jensen inn som den som skulle redde partiet og overta etter CIH. Alt så jå såre vel ut en stund, men problemet var at Siv hadde for lengst tatt disse liberalistene til sitt bryst, og der innvandringsmotstandere skulle skises. Ja jeg tror heller aldri Siv var noern særlig stor motstander av den islamske innvandringen til Norge. Hun bare snakket, men det var lite handling.
  Og jeg husker da hun overtok partiklubba etter CIH. Da var hun jo ærlig nok å uttale at enten ville det gå bra eller rett til helvete med henne ved roret, og til helvete gikk det. Nå raser hun nedover på meningsmålingene fordi hun var dum nok til å gi opp det viktigste som dette partiet skulle stå for, nemlig KAMPEN MOT DET STORE ISLAMSKE ONDE SOM TRUER NORGE! Dersom Siv er så dum at hun nå tror at ved å fri til innvandrere og muslimer, samt kvinner som tenker med hjerte istedet for hodet, da da vil det fort gå galt.

  Egentlig har ikke kvinner noe i topp-politikk å gjøre, da de ikke forstår at islam er et verdensomspennene onde som er 100 ganger verre i nazistene! Som sagt så tenker kvinner med hjerte å synes synd i alt som klarer å lure seg inn i Norge, men i disse tider må en bruke fornuften, og ikke følelsene, for det kan koste oss landet!!!

  La også merke til at da at Siv ble om hun hadde kontakt med CIH, så svarte hun at de hadde absolutt intet av det slaget. Ja hun hadde ikke engang sendt han et julekort, og når hun så i tillegg gikk imot å få valgt CIH inn i Nobelskomiteen, ja da forstå jeg at FrP var snudd på hodet og hadde lagt hodet på blokka overfor Høyre. Men Siv må huske på det at vi trebger ikke to høyrepartier i Norge, og derfor stemmer heller folk på det orginale heller enn kopien.

  Og i tillegg så er cIH gift med Eli som ikke tar dette særlig vennligsinnet. Når den dama har forbannet seg på noe, så går det slik, og trolig har hun og Carl bestemt seg på å ta med seg FrP ned i dypet, og i det samme dragsuget gårt nå Siv!