Søk

Kategorier

mars 2012
M T O T F L S
« feb   apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Påskrekrim: Døden på Stortinget

Påsken står for døren, og noen lesere kikker kanskje etter en god påskekrim. Jeg tillater meg derfor å anbefale min egen kriminalroman fra stortingsmiljøet, ”Døden på Stortinget”. Selv om den utkom i 2007 er den like aktuell nå, for de som ikke har lest boken tidligere.  Boken er utkommet på Koloritt Forlag, som er søsterforlag med Kolofon. Slik presenterer forlaget innholdet i boken:

””Jeg er hjemme om fem minutter”. Den profilerte stortingsrepresentanten Karin Voll ringer hjem til ektemannen og er oppglødd. Hun hadde holdt tale på et kristent møte og blitt møtt med ovasjoner. Hun gledet seg til å fortelle om det oppbyggelige møtet til ektemannen som var redaksjonssekretær i en kjent kristen avis. Hun passerer Lorry, rett ved Slottet, et populært samlingssted for stortingsrepresentanter, byråkrater og pressefolk i Oslo.

Hun krysser Welhavens gate og når fram til Parkveien 6, en boligblokk som huser mange folkevalgte. Hun går bort til heisen og ut av den kommer en hun kjenner.

Så smeller det. Alt blir svart.

Ektemannen blir engstelig og leter en times tid etter henne i nabolaget før han varsler politiet. Karin Voll ble funnet død ved kjellerbodene neste dag. Etterforskerne Leif Espevoll og Odd Nordli sto overfor en komplisert sak. Ingen spor ble funnet, ingen DNA, intet drapsvåpen.

Og det skulle komme mer. Flere drap både i og utenfor maktens korridorer. Døden hadde kommet seg på innsiden i Stortinget med mange tråder til eksterne miljøer, religiøse grupperinger og de politiske partiers kontaktflater. Nervene sto på høykant.

Det var rett før kommunevalget i 2011. ”

Og dette skriver bokavisen.no

Boken koster 278kr og kan bestilles på telefon fra Koloritt/Kolofon forlaget, 22825100  eller på mail fra forlaget post@kolofon.com, eller gjennom bokhandleren. Eller ved å trykke på reklamebanneret til høyre på denne siden. Og hvem morderen er? Det røper jeg ikke.

4 comments to Påskrekrim: Døden på Stortinget

  • Mulla Gråskjegg

    Her er det nok mye godt og fengslende lesestoff til eksplosiv inspirasjon for mulla Kreker og hans langskjeggete tilhengerskare.

  • Robin Hood

    Jeg skulle gjerne hatt tak i den boken du skrev som het «Ikke helt A4». Men den er vanskelig å få tak i Jan. Hvor finner jeg den?

  • Mulla Gråskjegg

    Kanskje du bør trykke opp et nytt opplag til glede for oss hissige skjeggmuslimer?