Søk

Kategorier

april 2012
M T O T F L S
« mar   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Forventer kjempevekst tross boikott

I forrige uke ble det kjent at Norges største velværekjede, Vita AS, har besluttet å stoppe salg av produkter fra Israelske Ahava, fordi produksjonen av dødehavsproduktene foregår på Vestbredden. Men Ahava mister ikke motet tross boikotten fra Vita. Kontaktperson for Ahava Norge, Yngve Andersen, tror etterspørselen etter dødehavskosmetikk vil fortsette å øke.

«Hittil i år har vi en kraftig økning i salg av Ahava. Vi ser ut til å få en dobling av omsetningen i mars og mye tyder på at vi kan forvente nesten 50 prosent vekst i 2012», sier han i et intervju til E24t .

Tirsdag forrige uke ble det kjent at Norges største velværekjede, Vita AS, har besluttet å stoppe salg av produkter fra israelske Ahava, fordi produksjonen av dødehavsproduktene foregår på Vestbredden.

Men Ahava mister ikke motet tross boikotten fra Vita. Kontaktperson for Ahava Norge, Yngve Andersen, tror etterspørselen etter dødehavskosmetikk vil fortsette å øke. – Hittil i år har vi en kraftig økning i salg av Ahava. Vi ser ut til å få en dobling av omsetningen i mars og mye tyder på at vi kan forvente nesten 50 prosent vekst i 2012, sier han i et intervju til E24.

Amerikansk boikott ga baksmell for initiativtagerne

Det er ikke første gang Ahava blir boikottet for selskapets tilknytning til Vestbredden. Et amerikansk parfymeri i Maryland, besluttet i 2010 å stoppe salg av de israelske dødehavsproduktene.

Men parfymeriets intensjon fikk solid baksmell da jødiske interessegrupper oppfordret pro-israelere til å skape tidenes kjøpefest av Ahava-produkter. Til og med senator i Maryland, Rona Kramer, kjøpte Ahava-produkter for 200 dollar.

Andersen er usikker på om man kan forvente tilsvarende reaksjoner i Norge.

– Vi har ikke fått muligheten til å dokumentere salgseffekten etter oppslaget tirsdag. Sannsynligvis vil norske forbrukere reagere litt langsommere enn amerikanske, forteller han til E24.

Ahava blir på Vestbredden

Andersen forteller at kosmetikkleverandøren ikke har planer om å flytte produksjonen fra okkupert område på Vestbredden.

– Det er ingen forandring på produksjonen i Israel. Fabrikken som sammenstiller produktene ligger på det vi kaller Vestbredden og råvarene tas ut på ubestridt Israelsk område fra før 1967. Det er aksjonister som vil ha dette annerledes, sier han til E24.

13 comments to Forventer kjempevekst tross boikott

 • arifkarim

  SÅ moralen er at Israelske firmaer produserer varer på okkuperte områder, og tross boikott, går ikke salget ned. Hva så? Det er kapitalisme vi lever i. Hvis endel boikotter, er det alltid noen andre som vil kjøpe. Det er akkurat derfor økonomiske sanksjoner mot Iran aldri funker. Det vil alltid være andre land som vil kjøpe Irans olje 😀

  • Det har du faktisk rett i Arifkarim. Økonomiske boikottaksjoner av diktaturstater rammer som regel bare sivilbefolkningen, og ikke lederne som jo gir blaffen i egen befolkning. Og det finnes alltid alternative kjøpere. Derfor er nok en militæraksjon mot Iran den eneste metoden for å stanse landets atomvåpenprogram.

   • undrende

    Det er en fin oppdagelse som du gjør Jan, det finnes altids kjøpere. Det avhenger av pris, interesse fra forbruker og markedsføring. Da er det ingen grunn til å sutre i en artikkel om hvor fælt det er at en kjede ikke vil ha produktene inne.

    Ellers så er det en fin analyse som du gir uttrykk for med din definasjon av eneste metode for å stoppe Iran sitt atomprogram. Hittestil er det ingen som kan dokumentyere at det er for våpen produksjon, men en sterk teori er det.
    Vil du Jan stille deg i første rekke av soldater som skal innta det landet som er en av verdens sterkeste militære makter.
    Det er gamle menns teorier og prinsipper som gjør at unge mennesker dør. De har næmlig råd til å ha slike prinsipper, siden de ofte står med en for nære eller nedi grava og den andre på en rulle skøyte.

    Det å tro at den Arabiske verden er noe som man vinner over militært og derved tro at det blir fredelig, er vel noe som, i hvertfall Amerikanerne snart må ha lært.

    Det kan vel neppe påståes at krigen i Afghanistan eller Irak er noen stor suksess, for fred og demokrati.

    Da er jeg tilbake til åpnings spørsmålet, vil du Jan stille deg i første rekke som soldat for å gå inn i Iran.

    • I dette tilfellet er det ikke snakk om å innta et land med bakkestyrker og soldater. Det dreier seg om flyangrep mot Irans atomannlegg og militære installasjoner. Selvsagt er det mange israelere som med god grunn spør seg hvorfor de alltid skal ta belastningen med å rydde opp, slik Israel også gjorde da de ødela atomreaktoren i Irak for flere år siden, og en tilsvarende atomreaktor i Syria nylig. Men like fullt er det et stort flertall i Israel som mener at et angrep mot Irans atomannlegg er et minste onde, når alternativet kan være en total tillintetgjørelse av Israel ved hjelp av en iransk atomrakett.Det er en risiko israelerne ikke kan ta. Det jødiske folket har en gang tidligere i historien viljeløst latt seg lede inn i gasskamre og død. Ingen jøder er innstilt på å la den historien få gjenta seg.

     • arifkarim

      «når alternativet kan være en total tillintetgjørelse av Israel ved hjelp av en iransk atomrakett.»
      Total tillintetgjørelse av sioniststaten kommer uansett ETTER at Israel forhåndsangriper Iranske atomannlegg. Kina, Pakistan og India har også atomvåpen, og Pakistan har t.o.m truet å bruke disse mot India, uten at det har vært noe store konfrontasjoner mellom disse landene pga. terrorbalansen. Hvis Iran får tak i atomvåpen kan ikke Israel eller USA angripe landet lenger. Dermed kan heller ikke Iran angripe Israel for landet kan risikere samme svar tilbake fra Israel 😀

     • undrende

      Jan,

      Jeg er enig i deler av det du skriver, men det er foreløpig ingen kjente kriger som har blitt vunnet bare med luft angrep. Spesielt når man har med slik fanatisk ledelse å gjøre. Det må altså inn bakke styrker for å få en ende på en slik situasjon som vi ser i Iran. Iran ble overrasket av Irakiske styrker. De hadde etter tiden noe av det mest moderne våpen systemer, men Iran holdt stillingen i mange år.
      Du som leser så mye vet at det er ingen ting som samler et folk så godt som det å få en fremmed fiende som har angrepet landet. Derved kan vi regne med at det vil bli en krig mot en moderne hær som har, eller kan stille over en million mann. Disse kan desverre kjøre over Irakog gå direkte inn og vi får en ny situasjon, siden Syria også trenger en klar ytre fiende og sikkert vil delta. Husk den analysen som ble stilt over konsekvensene med angrep på Syria. Den var klar og definerte at det vil være svært vanskelig, fordi de er så sterk på konvensjonelle våpen. Altså tror jeg det blir en krig på mange fronter. Amerika er finansiellt svekket og trette etter mange år med tildels meningsløs krig. Derfor kan vi ikke vente at de vil/kan krige mot mektige fiender på flere fronter. Analysene viser at ved bombing av atom anlegg i Iran så vil det ikke sette dem tilbake mere enn 6 måneder, men det er da en åpen krig. Hva som da kan gjøres er ikke godt å si, men fanatiske religiøse ledere er svært farlig og sky ingen midler for deres sak.
      Personlig frykter jeg at hvis Israel går til angrep, så vil det ende med en masiv bombing av befolkning. Det vil bli behov for å bruke atom eller nøytron bomber mot befolkning i Iran for på den måten desimilere motstand. Ingen vil at staten Israel skal bli svekket enten som stat eller som befolkning. Hva kan man gjøre vet ikke jeg, det er fristende å bombe, men man må være forberedt på å avlive mange millioner.
      Argumentet fra siste krig skal man ikke bruke som argumentfordi vi må bli ferdig med den tragiske historien for mange mennesker deriblant jødene som en av de spesielle gruppene.

   • arifkarim

    «Derfor er nok en militæraksjon mot Iran den eneste metoden for å stanse landets atomvåpenprogram.»
    Og så kommer sionistene mot hjemlandet mitt Pakistan, siden det har også ulv ulv: atomvåpen som «KAN» brukes mot sioniststaten? 😀

    Du bør skjerpe deg, Jan. Krig er ikke barnelek 😀

 • Sissel

  Takk for flotte leser artikkler Jan Simonsen.
  Jeg håper du tilgir meg fordi jeg ofte inviterer nettvenner og andre hit for å studere hjernevaskede muslimers propaganda kommentarer inimellom.

  Når man leser kommentarene dems, spesielt «arifkarim» sine, så er tilbakemeldingene oftest om han er riktig godt bevart i hodet sitt.

  Jeg må bare si som sant er, at muslimer ofte er bakvendt i sine hoder fordi de tror på at løgn og bedrag er en god tjeneste for den falske avguden deres «Allah» bl.a

  De fleste skjønner at det er noe slikt, men når de leser kommentarene hans her så skjønner de plutselig hvor syke muslimer kan være i sine hoder.

  Jeg oppordrer derfor alle til å gjøre det samme. Inviter folk hit og lær mer om muslimers sykdom og se det selv gjennom deres kommentarer 🙂

  GOD PÅSKE

  • arifkarim

   «Jeg håper du tilgir meg fordi jeg ofte inviterer nettvenner og andre hit for å studere hjernevaskede muslimers propaganda kommentarer inimellom.»

   Så bra da! Og jeg og andre norske muslimer kommer hit for å studere all den propaganda Jan og andre pro-israelske muslimhetsere skriver daglig på denne bloggen 😀

   «Jeg må bare si som sant er, at muslimer ofte er bakvendt i sine hoder fordi de tror på at løgn og bedrag er en god tjeneste»
   Feil! Løgn og bedrag støttes ikke i Islam. Det er ekstreme straffer for både løgn og bedrag i ortodoks sharia islam. Dessuten mener jeg jo akkurat det samme: Enkelte av israelvenner er ganske bakvendt i hodet når de ensidig støtter sioniststaten bare fordi de er advent-kristne 😀

   De fleste skjønner at det er noe slikt, men når de leser kommentarene hans her så skjønner de plutselig hvor syke muslimer kan være i sine hoder.

   Jeg oppordrer derfor alle til å gjøre det samme. Inviter folk hit og lær mer om muslimers sykdom og se det selv gjennom deres kommentarer 🙂

   GOD PÅSKE

  • arifkarim

   «De fleste skjønner at det er noe slikt, men når de leser kommentarene hans her så skjønner de plutselig hvor syke muslimer kan være i sine hoder.»
   Hvordan mener du at jeg er SYK i hodet? Bare fordi jeg ikke har samme proisraelske holdninger som dere har, betyr ikke at jeg er SYK i hodet. Dessuten har jeg ingenting mot jøder, kristne eller andre religioners tilhengere.

   «Jeg oppordrer derfor alle til å gjøre det samme. Inviter folk hit og lær mer om muslimers sykdom og se det selv gjennom deres kommentarer :-)»
   Enig. Et sted må dere begynne å dele meninger med muslimer. I begynnelsen da jeg begynte å lese denne bloggen, tenkte jeg at dere må være syke i hodet når dere bare skrev mot islam og muslimer hele tiden. Etterhvert skjønte jeg at dette var helt normalt, siden i muslimske sharialand er det helt normalt å snakke dritt om vesten hele tiden. 😀

   «GOD PÅSKE»
   God Påskeferie til deg også.

 • Anonym

  Both arifkarim and VITA needs the hygenic products of AHAVA: To clean their mouths and souls.

 • Anonym

  Leste faktisk på nettet at Vision Norge selger disse artiklene, rimelig også.

 • Anonym

  BUY ADIDAS! Why? Because Arab Muslims and their Leftie accomplices want you to boycott it! Led by Hamas, the Arab League is calling for a boycott of Adidas and other sponsors of the Jerusalem Marathon, saying the Marathon’s route “misguides” the public into believing Jerusalem is Israel’s’capital. http://www.jpost.com/LandedPages/PrintArticle.aspx?id=264943 http://www.tlj-news.com/2012/03/17/hamas-angry-at-adidas-over-jerusalem-marathon/ Unlike NIKE, Adidas has rejected the pressure to cave in to crazy Muslims’ demands.

  httpv://www.youtube.com/watch?v=khLLJt3arQM