Søk

Kategorier

april 2012
M T O T F L S
« mar   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hva koster innvandringen til Sverige?

Sverigedemokratene er på offensiven i den svenske riksdagen. Like før påske tok deres riksdagsmedlem Kent Ekeroth opp spørsmålet om kostnadene ved den liberale svenske innvandringspolitikken med innvandringsminister Tobias Billstrøm.  Flere representanter deltok i debatten. Her fra debatten:

httpv://www.youtube.com/watch?v=m4nO326hb7w

 

23 comments to Hva koster innvandringen til Sverige?

 • Anonym

  Det kan koste dem landet!

 • arifkarim

  Hva koster utvandringen FRA Sverige og andre nordiske land med svært lave etniske fødselsrater?

 • Terje

  En tidligere kommentar jeg skrev om dette spørsmålet:

  I Sverige er det beregnet at innvandrerbefolkningen koster like mye som svenskene betaler i inntektsskatt årlig. Jeg skrev litt om dette på FY 16. desember 2011:

  «Innvandrerbefolkningen koster Sverige over SEK 200 milliarder årlig. Les boken ‘Mångfald eller velfärd’ av økonomen Lars Jansson (Göteborgs Universitet). En studie ved Stockholms Universitet viser at en ikke sysselsatt person koster ca SEK 20 millioner fra 20 til 67. Sysselsettingen for muslimer og negre er (godt hjulpet av tiltak) ca 30%. Jeg behøver vel ikke å utdype dette?»

  Kanskje er det på tide å sette ord på hvorfor europeiske kvinner føder så få barn også? Bekymring for fremtiden. For en økende ikke-vestlig befolkning og et ditto synkende antall fødsler hos europeiske kvinner går nemlig som hånd i hanske. Korrelasjonen er skyhøy. Men det er ikke demografien som vil ødelegge Europa, det økonomiske kollapset kommer den i forkjøpet. Som jeg siterte fra Udo Ulfkotte i denne kommentaren i en annen tråd, Europa kan ikke i all evighet være sosialkontor for mennesker fra den tredje verden som ikke produserer en brøkdel av det de forbruker. Det tror jeg selv de mest tungnemme forstår.

  Vi er allerede langt på overtid. Jeg tviler sterkt på om det forfeilede multikulturelle eksperimentet lar seg «ta ned» kontrollert lenger.

  • Robin Hood

   Hvis vi synes at europeiske kvinner føder for få barn er det på tide med en debatt rundt abortspørsmålet.

   • Anonym

    Kanskje grunnen er at kvinnene er redde for fremtiden.
    Ikke alle flyter på kontantstøtten (som nå heldigvis forsvinner) og andre støtteordninger. Barna skal også følges opp med god utdannelse og hjelp også i fremtiden. Det er ikke bare å se så langt nesetippen rekker, men også fremover. Dessuten er jo alle disse nye folkene veldig flinke til å formere seg. Om dette blir lønnsomt, vel det gjenstår å se.

    • Robin Hood

     Dette med utdannelse og oppfølging av barn er slik som går av seg selv, og er en kurant sak. Men vi trenger en debatt vedr. de ufødte barna.

     • Anonym

      Hva —– går det av seg selv?? Jeg har betalt og betalt i en årrekke. Jeg fikk mine barn med hodet og de skulle ikke gå ut i verden med masse gjeld. Nå er det barnebarna som jeg er med og hjelper sammen med foreldrene. På grunn av min støtte så har det ikke blitt noen slitasje på ekteskapene til mine barn med påfølgende skilsmisser.

      • Robin Hood

       Det er jo fint gjort av deg. Men jeg bare påpeker at barneoppdragelse er veldig enkelt synes jeg. Gir man barna omsorg, komplimenter og kjærlighet går resten av seg selv.

    • Terje

     «Om dette blir lønnsomt, vel det gjenstår å se.»

     Nei.

 • «barneoppdragelse er veldig enkelt synes jeg» – for en lavpannet uttalelse!

  Vennligst kontrollér at hjernen din er koblet til neste gang du skriver – eller har noe med barn å gjøre!

  • Robin Hood

   Det er enkelt å oppdra barn hvis man har litt intelligens. Det er veldig lite til som skal til for å få de på ens side.

   Men Knut er vel kanskje prototypen av en norsk mann. Naiv, lettlurt og lite bereist. Og kanskje du tusler rundt på eindommen din med praktiske unødvendige gjøremål, mens barna dine gjør pøbelskap og ler bak ryggen på deg.

   Norske fedre bør begynne å fokusere på barns behov. Ikke på sine egne fritidsintersser. Og norske foreldre har misforstått når de graver seg dypt ned og er gravalvorlige når det gjelder barneoppdragelse. Barneoppdragelse er en moroting, som er veldig enkel å gjennomføre hvis man tar ting som de kommer.

 • Knut

  Robin Hood: Jo mer du skriver, jo mer viser du at du ikke er en voksen, med normal dømmekraft. Dine patetiske angrep som forsvar fratar deg meningsbærende argumentasjonskraft!
  Tviler på at du har noen barneoppdragerfunksjon. Aldri sett noen som kan skrive så dumt om et så vanskelig tema.

  • Robin Hood

   Jeg har aldri sett noen som skriver så komplisert og kverulantaktig om et så enkelt tema som Knut.

   • Vidar

    Strengt tatt skriver vel denne «Knut» ikke noe som HELST! Han bruker noen fine ord, men hvor er argumentene? Hvor er logikken? «GPP» kalles slikt 😉

 • Terje! Meget kloke ord fra deg. Og det som kanskje både svenske og norske politikere ikke vil eller kan forstå, det er at et meste henger sammen i denne verden. Og det absolutt største problemet idag, men son våre politikere ikke vil snakke om, det er overbefolkningen i denne verden som nå viser seg i praksis. Og det er at vi møter negrer langt nord for polarsirkelen, og DET blie feil!

  Denne menneskeeksplonen som verden nå har i Afrika og andre fattige strøk på denne planeten, de blir bare verre og verre, og det ser vi nå i praksis i hver eneste norske by eller tettsted. Og når vi vet at det hvert eneste minutt, døgnet rundt, fødes 138 flere mennesker på denne planeten, der resursene bare blir mindre og mindre, og dersom vi begynner å analysere de store problemene som verden står overfor i dag, slik som temperaturøkning og stigende havnivå, som ødeleggelse av regnskog, utryddelse av arter og rovfiske, som fattigdom, tørkekatastrofer som blir verre og verre world wide, og mangel på rent vann, så viser det seg i høy grad at det er en grunnleggende årsak. Og den årsaken er OVERBEFOLKNINGEN! Sannheten er bare den at det er rett og slett altfor mange mennesker på jorda! Og DERFOR begynner vi nå å føle trykket her nord. Derfor forteller disse folka som kommer hit at de forfølges i sine hjemland. Men det er ikke fra myndighetnes side de forfølges, men fordi naturen sier stopp. Og da blir det bare å gi seg avgårde som flyktninger eller såkalla asylsøkere til land langt der nord, hvor vi enda kan overleve noen tiår til, bare vi ikke ødelegger livsgrunnlaget her også, av at vi blir for mange som skal dele den samme maten, og for ikke å glemme vannet, som vil bli like dyrt som olje til slutt… God Påske til dere alle her på FY!

 • Jan Petter

  Det største samfunnsmessige problemet i vår del av verden i dag, tror jeg er svekkelsen av tradisjonelle kjønnsroller og likhetsorientering. (Les: unaturlig).

  Skal man verdsette barn og familieliv, samtidig som både mor og far skal jobbe mest mulig? Det har blitt skapt et ideal av en karrierekvinne i dress og med en viktig jobb, som alle egentlig skjønner er egoistisk og selvdestruktivt. De lykkeligste kvinnene jeg kjenner allerede over 40, er de som har prioritert barn, familie og hjem. De har vært naturlig seg selv, vært feminine i motsetning til feministiske. Naturlig tradisjonelle kjønnsroller gir hygge og magneteffekt, men gale krefter har gjort dette om til en uhyggelig kamp. Det er også grunnen til et stort problem; boligpriser.(og dermed også økonomisk evne til å få flere barn) Alle disse hjernevaskete karrierekvinnene som tror de gjør en viktig jobb skal absolutt ikke være avhengig av en mann, og må ha egen bolig. Kanskje det heller bør være en større plikt til forsørgelse fra mannen ved ekteskapsbrudd, det ville i alle fall vært færre brudd.

 • Knut

  De to «åndshøvdingene» Robin og Vidar slår seg sammen for å fastslå… at barneoppdragelse er greit nok. He, he -jeg skal ikke bruke mere tid på dere, som jo er et bevis på at barneoppdragelse er vanskelig nok!

  Ellers:
  FrP tar avstand fra Sverigedemokratene og omfavner heller Venstre i Danmark. Kanskje var det medias etikett; «innvandrerfientlig» som skremte Siv & co. Tror det var en taktisk dumhet av FrP . De kunne jo greit unnlate å si noe om SD i den sammenheng. Slik jeg ser det har ikke danske Venstre noe mer til felles politisk med FrP enn SD. Siv rekker desverre ikke opp i sammeligning med den dyktige partilederen Jimmie Åkesson. Legg merke til hvordan han alltid holder hodet klart i debatter, presset fra sine «politiske» motstandere, og holder debatten på et saklig nivå. En av hans motstandere klaget over at han alltid kom med så mye fakta og tall inn i diskusjonene. Hun ønsket vel heller å snakke om «solidaritet og menneskesyn». Det passer nok synserne best.

  • Robin Hood

   Kanskje Knut er et bevis på at NAV bør legges ned. Ingen trygdeutbetaling neste måned.

   Forøvrig er det sjelden min usynlige debattkamerat Vidar og jeg er enige. Bare av og til.

 • Takk for hyggelig påskehilsen Terje!
  Og jeg sender de samme ønsker tilbake
  til deg, og håper
  du har bedre påskevær enn vi har her i nord!

 • Vidar

  Er det ikke ganske saa TYPISK at «vaare demokratiske myndigheter» blankt NEKTER aa opplyse sitt folk om kostnadene forbundet med sider av deres politikk? Hva er de saa redde for…? 😉 Innvandring – forst og fremst fra underutvikla og «fremmedkulturelle» omraader, ER et pengesluk! Det VEIT jo alle, men enda fortsetter de politiske myndighetene aa benekte det, saagar hevde at vi «trenger» innvandring – men nekter aa fortelle hva denne politikken egentlig koster. Hva svenske (og norske) innbyggere maa BETALE – i kroner og oere!
  Regner IKKE med at noe «innvandringsregnskap» staar paa Stoltenbergs «mer aapenhet»s-liste heller…

 • Om forholdene hvad det økonomiske i Sverige skulle afvige så meget fra de danske, tvivler jeg meget på.
  Sverige har flere, men om arbejdsmarkedet har mere hold på indvandrerne og deres børn, kan jeg også stærkt betvivle.

  Vi var så heldige i Danmark, at den officielle Velfærdskommission i 2005 meldte at ikke-vestlige konsumerer 3,47 gange mere i gennemsnit end danskerne.
  Forholdsregning eller en lille ligning ordner resten:
  http://danmark.wordpress.com/ikke-vestliges-forbrug-af-velfaerd-i-danmark-i-2010/

  Vi fik så atter en uoverlagt oplysning fra Danmarks Statistik og Arbejdsmarkedsstyrelsen i oktober sidste år. Nu meldtes at af de samlede sociale udgifter (foruden alle de andre udgifter) forbrugte ikke-vestlige 3 gange flere i gennemsnit i sammenligning med danskerne i 2009:
  Atter var det ikke så svært:
  http://danmark.wordpress.com/2012/03/28/fortidspensionen-omfang-blandt-ikke-vestlige-skulle-skjules-i-mindst-et-ar-det-er-utroligt-hvad-der-skjules-og-som-stadig-er-logn-over-logn-ved-praesentatinen-i-mainstream-og-hos-alle-eftersnakkerne/