Søk

Kategorier

april 2012
M T O T F L S
« mar   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Jødene blander arabisk blod i påskebrødet

«Kanskje er det sant det historien forteller oss, at jødene foretrekker ikke-jødisk blod i sitt påskebrød», mener en sentral leder i den syriske opposisjonen. Han mener det er en jødisk tradisjon og viser til et påstått tilfelle i Damaskus i forrige århundre der en araber skal ha blitt drept av jøder som brukte blodet hans i påskebrødet.

Dr. Osama Al-Mallouhi kom med sin anklage i egyptisk TV 26.mars. Han sier også at Israel støtter den syriske presidenten, Assad, og gjør alt de kan for å sikre at han blir sittende med makten.

httpv://www.youtube.com/watch?v=CKN9-J4dPxg&feature=player_embedded

11 comments to Jødene blander arabisk blod i påskebrødet

 • Dette viser hva den syriske opposisjonen egentlig er. Hvis slike ting preger opposisjonen i Syria er de ikke et hår bedre enn den syriske statsledelsen.

 • Kit Chen

  Fantasien herjer fritt hos araberne.

 • Ufattelig, men ikke særlig overraskende likevel. Denne historien viser bare hvilke felles antisemittiske tradisjoner araberne og europeerne har. Denne myten er opprinnelig europeisk, men det tok ikke lang tid før araberne adopterte den. Den opprinnelig europeiske myten oppsto sansynligvis allerede for to tusen år siden, og vokste seg sterkere gjennom middelalderen. Den går omtrent som dette: Jødene har en tradisjon for å kidnappe og ofre kristne småbarn seremonielt, for å minnes (feire) korsfestelsen av Jesus. Senere utviklet myten seg videre, og blodet fra småbarna ble ansett for å være noe jødene også brukte i påskebrødet. Blasfemikere, barnemordere og kannibaler, m.a.o. Dette er en del av vår europeiske historie. Så utbredt var disse oppfatningene at noen av de påståtte barneofrene ble kanonisert (Simon av Trent o.s.v.) av den katolske kirke (en skamplett på den katolske kirkes historie). Akkurat denne delen av vår europeiske historie slår selvfølgelig godt an blant vår tids arabere…

  http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_libel

  • arifkarim

   Hehe. Bra sagt. Systematisk antisemittisme i araberverden er importertvare fra europa. Den kommer ikke fra islam men fra Tyskland, sammen med israel-araber konflikten forårsaket av sionisme og palestinarabisk nasjonalisme 😀
   http://en.wikipedia.org/wiki/Antisemitism_in_the_Arab_world#Speculated_causes

   • Per A

    «Den kommer ikke fra islam men fra Tyskland… »

    Den arabiske og islamske antisemittismen kommer fra profeten Muhammed og koranen. Hvis også koranen, etter din mening, kommer fra Tyskland, er det en sterk bekreftelse på det nære slektskapet som eksisterer mellom nazismen og islam.

   • Arif: Jeg påsto aldri at antisemittismen ble eksportert fra Europa til den muslimske verden. Jeg påsto at akkurat DENNE myten ble eksportert. Det er en forskjell.
    Islam er grunnleggende antijødisk fra begynnelsen av (og dette er jo da åpenbart årsaken til at denslags myter tas så godt imot i den arabiske verden – bl.a. har også Sions Vises Protokoller blitt tatt opp i den islamske forestillingsverdenen). Det skyldes sansynligvis at de jødiske stammene (bl.a. i Medina) var like uvillige til å ta imot Muhammeds «glade budskap» om at Hubal…unnskyld, jeg mener «Allah» (;O) var den «ene sanne gud».
    Så nei Arif, jeg påsto aldri at antisemittismen (som sådan) var en europeisk eksportvare – selv om jeg innser at du i god muslimsk stil gjerne vil legge all skyld for den arabiske verdens elendighet på oss europeere (og jøder).

 • vs60

  Kanskje det hadde vært en ide å se denne videoen.
  Taqiyya – Islamic Art of Deception.
  God undervisning i den muslimske måten å bedra de ikke troende på. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TDPUoTxjcDM

  • arifkarim

   Muslimske religiøse politiske «ledere» er mer enn nok opptatt med å bedra den muslimske unge generasjonen i sin falske politisert versjon av islam. Taqiyya brukes vel mest av muslimer selv på hverandre enn på andre ikke-muslimer daglig 😀

 • undrende

  ARIFKARIM.

  Det er mye Tyskere skal bli beskylt for, men det er i lengden bare tøv. Det kan som motvekt sies at JULENISSEN kommer fra Tyskland, via munken senere helgen Klaus. Han ga fattige barn gaver under jule tiden. Tyskere er som mange andre folk i europa ikke ansvarlig for ting som eventuelt hendte for flere tusen år siden. Du er muslim, men det blir ikke «vettugt» å gi deg skylden for hva Muhammed gjorde for 1400 år siden. Vi må bare se i øynene at olje og vann ikke kan blandes. Islam har sikkert så mange retningslinjer og fortolkninger som det kristendommen har. Derved blir vi hengende med de fundamentalistiske i begge retingene og kommer ikke videre. Noen tror på Jesus andre tror ikke på det. Det gamle testamentet inneholder så mye rart at hvis man skulle følge det som er i tidligere utgaver så kunne man gjøre stort sett hva man ville.De fanatikere som er i krisendommen er ikke så synbare og farlige som de tilsvarende innen for Islam. (foreløpig)

  Det som er viktig er at de som kommer til Norge må leve etter norske lover og tradisjoner og ikke prakke på oss deres egene. Noen kan protestere og kreve å gå kledt som det de gjorde i det avsides liggende området de kommer fra, men da skal de reise tilbake dit. Se på deler av Oslo, hvor det går laken kledde folk med tradisjons klær fra Gud/Alla bare vet hvor er. Det er ikke integrering, men segregering. Det er innvandrerne selv som ikke vil integreres og dette vil på en måte bli konfrontasjon over det.
  Jeg tror dere er unge, dere som skriver under dette navnet arifkarim og dere vil ikke tilbake til det som var/er i en avsides dal i Afghanistan eller Pakistan.
  Pakistan spenner fra det mest moderne samfunn til det som for oss er helt tilbake til steinalderen.
  Dere har for svært mange år siden kvinnelig stats leder og depertemangs ledere. Dere har samtidig områder som betrakter kvinner som dyr som kan selges eller giftes bort som klans bygging.
  Hva er dere forslag for å komme videre, ikke dette surret om hva en mann/kriger med navn Muhammed gjorde for 1,5 tusen år siden. Hva kan vi gjøre i år og i framtidenfor å få harmonisert forholdene i europa og Norge. I den tiden Muhammed levde så levde vi i huler og dårlige trehus her i norden, det er vi ferdig med. Hva kan dere bidra med for å bringe samfundet videre i positiv retning.

 • Riktig

  Jeg synes mange Arabere og mennesker fra Israel ser helt like ut i hudfarge og i rase. Det er nordafrikanere alle sammen og er Nord Afikansk rase. Så det å kalle israelere og arabere for ulike menneskeraser er helt feil og uvitenhet selv om de følger jødedom og de 10 bud og er jøder eller om de følger Islam og er muslimer.

 • Anita

  OMG kommentar til «Riktig», For det første…hva er det du egentlig mener?? Jeg er helt lost… Sier du at alle i Israel er fra Nord-Afrika? Er av Nord-Afrikansk rase?
  Eller leste jeg helt feil? Som sagt..jeg mistet tråden tidlig..