Søk

Kategorier

april 2012
M T O T F L S
« mar   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

I september blir det operafest i Jerusalem

Etter suksessen med fjorårets internasjonale operafestival i Jerusalem, som var den første av sitt slag, presenterer byen Jerusalem og den israelske operaen den andre internasjonale operafestivalen i Jerusalem i september 2012, melder det israelske turistkontoret. Festivalen omfatter tre spektakulære arrangementer ved Sultan’s Pool, ved foten av murene rundt gamlebyen.

Som et forspill til festivalen i september, og i forbindelse med Masada operafestival i juni 2012, holdes det også tre operakonserter i Zedekiahs grotte i gamlebyen den 6.-14. juni.

Disse konsertene vil by på 60 minutters Verdi-magi, der høydepunkt fra La Traviata fremføres av ledende israelske operasangere akkompagnert av et lite ensemble. Og med sin overveldende skjønnhet og intimitet skaper Zedekiahs grotte en unik ramme rundt konsertene.

Jerusalem internasjonale operafestival åpner den 6. september ved Sultan’s Pool, med en av de mest populære operaene på repertoaret – La Boheme. I denne spektakulære operaproduksjonen inngår et gigantisk kor, barnekor og internasjonale operasolister i fantastiske kostymer sammen med fascinerende projiseringer på veggene i gamlebyen.

Den 9. september er Sultan’s Pool arena for Avinu Malkeinu, en konsert med operaslagere og kantorimusikk der ledende kantorer og tenorer skal framføre noen av de elskede kantoriskattene på repertoaret samt tidenes største tenorarier.

3 comments to I september blir det operafest i Jerusalem

  • Vidar

    Hadde jeg vaert en smule rikere enn jeg er, skulle jeg sannelig overvaert en av konsertene i Zedekias Grotte! Jeg elsker Verdis musikk!!!
    Har DU tenkt deg dit, Jan?

  • Kanskje. For øyeblikket er jeg på rehabilitering etter en kreftoperasjon, og skal h en liten operasjon igjen om en måneds tid, men til september regner jeg egentlig med å være frisk nok til å reise, og jeg har tenkt meg en tur til Israel for å besøke palestinske og jødiske venner, så hvorfor ikke?

  • Vidar

    Kan du tenke deg en bedre form for «rehab» enn Verdi? 😉