Søk

Kategorier

april 2012
M T O T F L S
« mar   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Den jødevennlige antisemittismen

«Det var ganske makabert å se Aftenposten bruke sin lederspalte nylig til å advare mot antisemittisme i Norge.  Avisen som lenger enn noen kan huske, har formidlet en ensidig demoniserende propaganda mot det jødiske folk og dets hjemland, Israel, søker å pynte på sin egen fortid,» skriver lederen for Senter Mot Antisemittisme, dr. Michal Rachel Suissa, og fortsetter:

«De som driver med den alvorligste form for hatkriminalitet er de som oppildner til jødehat samtidig som de advarer mot antisemittisme.  I pakt med sin egen tradisjon om å slippe Statskirken til ved store kirkelige høytider, har Aftenposten igjen benyttet påsken til å undergrave sine leseres oppfatning av jødene.  Med henvisning til de grusomhetene som skjedde i Frankrike nylig, da en araber som var tilknyttet al-Qaida henrettet bl.a. tre jødiske barn og deres rabbiner som var far til to av dem, presterte biskop Ole Chr. M. Kvarme å advare sine lesere ved å si at: «Det staten Israel måtte foreta seg, må heller ikke legges jøder til last andre steder i verden. Da står vi i fare for å bygge opp under den antisemittisme som gir seg utslag i handlinger som i Toulouse.»

I avisartikkelen som bærer overskriften «Kirken og det jødiske folk,» gjør biskop Kvarme akkurat det samme som hans meningsfelle, EUs utenrikskommisjonær Ashton gjorde uken før: Han insinuerer et likhetstegn mellom henrettelsen av barn i Toulouse og noe staten Israel foretar seg.

Men det er ikke i vanvare han gjør dette, og han er ikke feilsitert, som er en vanlig bortforklaring.  Han gjør sammenlikningen og veier sine ord i full årvåkenhet: «I dag preges også holdninger i kirken av konflikten mellom Israel og palestinske myndigheter og grupper. Det krever ny årvåkenhet i språk og holdning, ikke minst distinksjonen mellom Israel som stat, jødene som større folkegruppe, og jødedommen som religiøs tradisjon.»

Biskop Kvarme er fullt klar over jødenes identifisering med sitt hjemland Israel, og han fortsetter: «Jøders identitet over alt er knyttet til landet Israel. Det er en identitet vi skal verdsette. Vi må si: La folket leve sammen med de andre folk i landet. Det er ingen aksept av statens overgrep mot palestinere, enn si av bosettere på okkupert jord. Det er samtidig en protest mot blind vold mot israelere fra palestinsk side.»

Biskop Kvarme vil protestere mot blind vold fra palestinsk side.  Men han har ikke påvist at det forekommer «blind vold» noe sted.  Jihad-mordene i Frankrike, i likhet med den palestinske terroren mot jødene, er ikke blind vold.  Det er forsettlig og målrettet vold som har som uttalt målsetting å ødelegge den jødiske staten Israel og utrydde det jødiske folk.  Når biskopen fortier dette faktum og i tillegg trekker en sammenlikning over til «statens overgrep mot palestinere» og «bosettere på okkupert jord,» da konstruerer han en anklage mot jødene for en forbrytelse mot menneskeheten som det er de islamistiske jihad-terroristene som utfører når de begår sine religiøst inspirerte mord på jøder.

Biskopen vil gjerne vise solidaritet: «For oss som kirke må det være grunnleggende å ivareta solidaritet med både det jødiske og det palestinske folk, uansett hvor vanskelig denne solidaritet er i dagens situasjon,» skriver han.  Vi forstår dette er vanskelig og registrerer at solidariteten nok derfor ikke strekker seg ut over landets grenser: «Jøder i Norge er våre medborgere, og vi verdsetter at de lever ut sine tradisjoner. Som kirke stikker vi ikke under stol forskjellene mellom kristendom og jødedom, men vi trenger å fornye det vi har felles og verdsette den jødiske tradisjon i vårt samfunn.»

Det finnes ingen mer sentral jødisk tradisjon i Norge enn forsøkene på å beskytte seg mot den forfølgelse, angst og lidelse jødene har måttet holde ut etter at noen få av dem fikk lov til å komme hit for ikke så veldig lenge siden.

Antisemittiske jødevenner er noe nytt i kampen mot Israel.  Den ”jødevennlige” antisemittismen vi nå stadig oftere utsettes for gjennom våre medier, skaper også synlige resultater.  Ikke bare har den venstreekstreme jihad- og boikott-kulturen fått gjennomslag i handelsnæringen, men vi opplever også en markant økning i trakassering og trusler mot jødene.  Det er ingen tvil om at dette kan spores tilbake til den spesielle form for propaganda vi opplever fra steder som bispekollegiet, utenriksdepartementet og de politisk korrekte mediene som vil gjøre rett og skjel for pressestøtten.

I Norge er det først og fremst jødiske barn som rammes av den jødevennlige antisemittismen, og dette er hovedgrunnen til at de fleste norske jøder velger å skjule sin identitet.  Det er ikke 1000 jøder i Norge, slik Aftenposten hevder.  Tallet ligger mellom 5000 og 10.000.  Bare i SMA har vi kontakt med ca. 2.300 som oppgir å være jøder.  Hovedargumentet som er gitt for valg av en skjult identitet er for manges vedkommende redsel for trakassering av barna og redselen for den evige pekefingeren som gjør at man stilles til ansvar for påståtte forbrytelser som Israel ikke har begått.»

20 comments to Den jødevennlige antisemittismen

 • ««bosettere på okkupert jord,»»

  Det er ikke okkupert jord. Det var store jødiske samfunn på vestbredden før opprettelsen av staten Israel. Da staten ble opprettet måtte de flykte inn i Israel p.g.a. rasende arabere. Etter 67-krigen flyttet de tilbake. Men i arabiske øyne er så mye som èn eneste jøde på «hellig, islamsk jord» en jøde for mye (og det inkluderer, i deres øyne, hele det området som utgjør Israel). Det er ingen okkupasjon.
  Vanskeligere er det ikke.

  • Robin Hood

   Med andre ord, araberne er halvrasitiske. I den grad det er noen okkupasjon der nede så er det palestinerne som er okkupanten. De oppholder seg i jødisk land, noe som forsåvidt er greit nok. Men de bør reflektere litt over hvor heldige de er. Etter hva jeg har hørt gidder de ikke å betale husleien sin engang. Utakk er verdens gave.

   • arifkarim

    «Med andre ord, araberne er halvrasitiske.»
    Med andre ord, enkelte nordmenn er en de mest blåøyde som finnes uten noe som helst sans for kildekritikk 😀

    «I den grad det er noen okkupasjon der nede så er det palestinerne som er okkupanten.»
    Palestinerne INKLUDERTE arabere, drusere, jøder, kristne, beduiner før den europeisk sionistisk masse-immigrasjonen til Mandat Palestina:
    «Following the 1948 establishment of the State of Israel, the use and application of the terms «Palestine» and «Palestinian» by and to Palestinian Jews largely dropped from use. For example, the English-language newspaper The Palestine Post, founded by Jews in 1932, changed its name in 1950 to The Jerusalem Post. Jews in Israel and the West Bank today generally identify as Israelis. Arab citizens of Israel identify themselves as Israeli and/or Palestinian and/or Arab.[41]»
    http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_people

    At sionistene konspirerte fra dag en mot alle ikke-jøder i Mandat Palestina er vel ingen hemmelighet lenger. Det som er hårreisende i denne koloniseringen som gikk en skritt om gangen var Storbritannias støtte for en slik konspirasjon siden 1917 jfr. Balfourerklæringen 😀 Var denne erklæringen basert på demokratisk ønsker fra opprinnelige innbyggere i Mandat Palestina? 😀 Hvis ikke, hvorfor ble den vedtatt som gyldig i Folkeforbundet i første omgang? Var hele verden med på den sionistiske konspirasjonen? 😀

    De oppholder seg i jødisk land, noe som forsåvidt er greit nok. Men de bør reflektere litt over hvor heldige de er. Etter hva jeg har hørt gidder de ikke å betale husleien sin engang. Utakk er verdens gave.

    • arifkarim

     «De oppholder seg i jødisk land, noe som forsåvidt er greit nok.»
     Nei, de og deres forfedre har vandret i området for århundrer. Palestina var ikke folketomt da sionistisk masse-immigrasjon begynte 😉

     «Men de bør reflektere litt over hvor heldige de er. Etter hva jeg har hørt gidder de ikke å betale husleien sin engang. Utakk er verdens gave.»
     Etter det jeg har hørt, har ikke Israel noe sosialhjelp der nede for ikke-jødiske innbyggere. De av palestinaarabere som er ressurssvake må nok klare seg på egen hånd under Israelsk apartheid.

  • arifkarim

   «Det er ikke okkupert jord. Det var store jødiske samfunn på vestbredden før opprettelsen av staten Israel.»
   Hvor på kartet finner du den STORE jødiske samfunn på vestbredden i 1947? Vestbredden har nærmest ingen jødiske bosettere i 1947:
   http://en.wikipedia.org/wiki/File:Map_of_1947_Jewish_settlements_in_Palestine.png

   NB! Kartet er offisielt og ble blant annet brukt av sionist FN til å dele opp Mandatområdet Palestina i to, og dermed startet 60+ år lange palestinaarabiske spørsmålet i Mandat Palestina på sionistenes vegne 😀

   «Da staten ble opprettet måtte de flykte inn i Israel p.g.a. rasende arabere.»
   I 1947 hadde palestinaarabere i Mandat Palestina dobbelt så stor befolkning som sionistjøder. Dette er offisielle tall som selveste Moskus ikke kan benekte:
   http://israelipalestinian.procon.org/view.resource.php?resourceID=000636

   Hadde Norge blitt tatt over av samer eller ikke-vestlige innvandrere, ville jeg ledd høyt hvis etniske nordmenn (som er i majoritet) hadde blitt RASENDE 😀

   «Etter 67-krigen flyttet de tilbake.»
   Tilbake hvor? I 1947 hadde ikke sionistjøder noen bosetninger på Vestbredden utenom Øst-Jerusalem.

   «Men i arabiske øyne er så mye som èn eneste jøde på «hellig, islamsk jord» en jøde for mye (og det inkluderer, i deres øyne, hele det området som utgjør Israel).»
   Idiot! Hvis palestinaarabisk jord var så hellig for palestinaarabere, hvorfor TILLOT de masse-immigrasjon av sionistjøder fra EUROPA til Mandat Palestina i flere tiår etter den fordømte Balfour-erklæringen fra 1917 der en okkupasjonsmakt (Storbritannia) LOVER en liten minoritet i Europa et stykke av sitt okkupert jord av en eller annen hellig grunn. Sionisten Balfours forklarer sionistideologien i 1919:
   «1919 Balfour to Curzon ‘in Palestine we do not propose even to go through the form of consulting the wishes of the present inhabitants of the country….The Four Great Powers are committed to Zionism. And Zionism, be it right or wrong, good or bad, is rooted in age-long traditions, in present needs, in future hopes, of far profounder import than the desires and prejudices of the 700,000 Arabs who now inhabit that ancient land………. In short, so far as Palestine is concerned, the Powers have made no statement of fact which is not admittedly wrong, and no declaration of policy which, at least in the letter, they have not always intended to violate. Ingram p73 See Nutting»
   http://www.balfourproject.org/?p=313

   «Det er ingen okkupasjon.
   Vanskeligere er det ikke.»
   Dine såkalte fakta har ingen kilder, og dermed rene løgner. Vanskeligere er det ikke 😀

 • arifkarim

  «Han insinuerer et likhetstegn mellom henrettelsen av barn i Toulouse og noe staten Israel foretar seg.»
  Det kommer vel ikke som en bombe, Dr. Suissa? Dere israelvenner og andre på israelsk høyresiden setter likhetstegn mellom religionen islam og terrorisme mot sioniststaten hele tiden. Det finnes millioner av muslimer i Kina, i Indonesia, og mange andre østlige land som bryr seg ikke en dritt om hva Israel foretar seg, allikevel blir de kollektiv-beskyldt for å ha stått bak terror mot sioniststaten, bare fordi de følger SAMME religionen som terroristene har? 😀
  Hvorfor går ikke kinesiske muslimer med jihad mot jøder i Israel. Hvorfor er det alltid arabere som blir TATT, og dømt for terrorisme mot Israel? Det er latterlig hvordan israelsk høyreside har klart å vri araber-jøde konflikten i Palestina til å bli en konflikt mellom islam og jødedom. Israelske drusere som ikke har nasjonalistisk angst som andre palestinaarabere lever godt i fred med sioniststaten helt siden 1948. Drusere snakker arabisk, deltar i IDF og den israelske politkken på høyeste nivå, og har opphav i Ismaeli-sekten av Shia Islam. Dette burde ringe bjeller hos sionistidioter som enda skylder på Islam som kilden bak terrorisme ovenfor israelske jøder. Er ikke Drusere MUSLIMER, uten nasjonalisme? 😀
  http://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_Druze

  Israel-Araber konflikten aldri ville oppstått hvis samtlige palestinaarabere hadde AKSEPTERT sionisme og Israel som en jødisk stat slik Israelske drusere har gjort. Sent på 70-tallet gav sioniststaten samtlige drusere i den okkuperte Golanhøyden tilbud på statsborgerskap. Mindre enn 10 % av disse drusere sa ja takk til «TILBUDET» 😀
  http://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_Druze#Druze_of_the_Golan_Heights

  «Hovedargumentet som er gitt for valg av en skjult identitet er for manges vedkommende redsel for trakassering av barna og redselen for den evige pekefingeren som gjør at man stilles til ansvar for påståtte forbrytelser som Israel ikke har begått.»
  Godt sagt! Hva med å slutte å peke mot 1,6 milliarder verdens-muslimer for det som skjedde 9/11 2001? Eller hver gang en islamistisk idiot begår terrorhandlinger, blir 1,6 milliarder muslimer kollektiv-beskyldt for å ha støttet disse umenneskelige ugjerningene som vedkommende har stått bak ene og alene? Når Fjordmann opplevde islamister i Kairo juble etter 9/11 terrorangrepene, hørte leste han aldri om amerikanske muslimer og ellers andre muslimer rundt omkring i verden som fordømte samme angrepene:
  http://www.mediamonitors.net/riadabdelkarim3.html

  Muslimer FINNES ikke bare i Egypt eller BARE Araberland 😀

 • Mr Big

  Arifkarims logikk:

  En stor masse jøder flytter «lovlig» inn i Israel = Okkupasjon!!!

  En stor masse individer av hans eget kaliber flytter «lovlig» inn i Norge = Tihihihi.. Det har da valgt det selv pga. myndighetene deres ga dem lov.

 • Vidar

  Dr. Siussa blir mer og mer paranoid! Biskop KVARME som «antisemitt»??? Hvem blir den neste? 😉
  Snart burde noen paa en diplomatisk og hensynsfull maate (for jeg TROR faktisk Dr. Siussa selv tror paa sine paranoide vrangforestillinger og selv faktisk tror hun tjener baade Israel’s og jodenes ssak!) fortelle denne dama at hun KANSKJE burde finne en annen JOBB, og holde seg unna nettet og alle medier de naermeste aara… Hun greier aa skyve fra seg etterhvet ALLE som har sympati med baade joeder, joededom OG Israel! DET grenser jo nesten til «antisemittisme» det…

  • eplejuice

   Hun er nok ikke paranoid. Hun er bare
   observant overfor det faktum at kritikken
   mot Israel stadig sementeres på helt feil
   grunnlag, og hvor Aftenposten har spilt en
   særdeles ufin rolle. Heller ikke du ser ut
   til å ta inn over deg at «palestinerne»
   kriget og terroriserte Israel først i 40 år
   fra -48 til -88 den 15 nov. da de for første
   gang la frem en deklarasjon som kunne forlede
   noen til å tro at de anerkjente Israel, men
   som i samme slengen hyllet martyrer og omtalte intifadaen som «much blessed». Men nå må det
   snart gå opp for verden hvem aggressoren er og
   har vært og som heiler den dag i dag. Så Suissa
   er ikke paranoid. Hun kjenner bare lusa på
   gangen så alt for godt.

   • Kjetil R J

    Jeg sendte for få dager siden kr. 350 til Senter mot antisemittisme (SMA). Rachel og de andre der utgjør en viktig røst

 • Thomas

  Om folk her ikke hadde begynt å skrike løs nazist osv så skulle jeg kalt deg det du er: hårsår jøde. Men det får man for all del ikke si. Her skal ingen bli krenket! Jødene har det i hovedsak utmerket i dag, de lever for det meste i noen av verdens rikeste land. Jeg er lei av dette maset nå. På tide at jødene er åpne for litt selvransakelse; ser at den religionen sin danner grunnlag for terror og landtyveri. Men det er jo ulovlig å peke på negative sider ved «Guds utvalgte folk» og deres «hellige land», for da er man jo alliert med Hitler.

  • Robin Hood

   Til Thomas.

   Hva synes du om Mao, Stalin, Lenin, Pol Pot og Karl Marx?

   • Thomas

    Der har vi det ja. Er man ikke tilhenger av det religiøse drittregimet i Israel, så er man stalinist… Meningsterror.

    • Thomas

     Religiøse drittLANDET var det. Israel er basert på ideen om at det er jødenes hellige land.

     • Per A

      Men det du sier er jo slett ikke sant. Israel er en sekulær stat akkurat som de fleste moderne staer. Det finnes religiøse jøder, men ikke stort flere enn nordmenn, og på ingen måte så mange som blant araberne. Så hva er problemet ditt? Kan det ha noe med gamle myter om folkeslaget å gjøre?

    • «Religiøse drittLANDET var det. Israel er basert på ideen om at det er jødenes hellige land. »

     Du har jo ikke skjønt noenting, Thomas. Som så mange andre unge (og en del gamle) har du fått hodet snudd baklengs og opp ned av den propagandaen NRK og løssalgsavisene har bedrevet i snart tredve år.
     Sionismen var fra starten av en SOSIALISTISK bevegelse, ikke en religiøs, og sionismen var en POLITISK bevegelse, nærmest fullstendig blotta for religiøse tendenser. Det visste du ikke, kanskje?!? Og nei, den sionistiske ideen var ikke, og er ikke, basert på tanken om at Israel er jødenes «hellige land». De eneste som lefler med den tanken er evangeliske kristne og segmenter blant den bittelille minoriteten blant jødene som er ortodokse (under 10% er ortodokse, og blant dem er det splittelse: En del er opptatt av tanken om Israel som jødenes hellige land, mens andre er dypt antisionistiske, og mener ideen om «det hellige land» ikke dreier seg om konkret jord).
     Hvor gammel er du Thomas? Jeg håper du kan fortelle oss det, for jeg er genuint nysgjerrig.
     Avhengig av svaret vil jeg bli enten nedslått eller svært nedslått, men jeg vil gjerne vite det likevel.

    • Robin Hood

     Nei det var bare et enkelt spørsmål. Hvorfor svarer du ikke på spørsmålet? Grunnen til at du ikke vil svare konkret på spørsmålet er fordi du støtter Stalin etc. Og dermed så støtter du også Hitler. De hadde den samme politikken og den samme ideologien.

 • Kjetil R J

  Thomas slenger dritt. Han er dermed en drittslenger