Søk

Kategorier

april 2012
M T O T F L S
« mar   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

I fengsel for å ha fornærmet islam

En egyptisk domstol dømte forrige onsdag en 17-årig kristen gutt til 3 år i fengsel for å ha publisert tegneserier som hånet islam og Profeten Muhammed på Facebook-siden sin, en handling som utløste sekterisk vold, melder telegrambyrået Reuters. Gamal Abdou Massoud ble også anklaget for å ha delt ut noen av tegneseriene sine til skolekamerater i den sørlige byen Assiut, hvor det er en stor kristen befolkning.

«Assiuts barnedomstol beordret fengsling av Gamal Abdou Massoud… i tre år, etter at han fornærmet islam og publiserte og distribuerte bilder som fornærmer Islam og Profeten,» sa retten i en uttalelse sett av Reuters.

Tegningene som ble publisert av Massoud i desember fikk noen muslimer til å angripe kristne. Flere kristne hjem ble brent ned, og flere kristne ble skadet i voldshandlingene.

Menneskerettighets-advokat Negad Al-Borai sa at fengselsdommen var maksimumsstraffen i egyptisk lovverk for et slikt lovbrudd.

De kristne, som utgjør rundt 10 prosent av landets befolkning på 80 millioner, har lenge hatt et vanskelig forhold til Egypts overveldende store muslimske majoritet.

Spenninger mellom muslimer og kristne har boblet under overflaten i flere år, men det har blitt verre etter omveltningene som kastet Hosni Moubarak. Kristne bekymrer seg i økende grad for angrepsbølgen mot kirker, noe de anklager hardcore islamister for, selv om eksperter sier at lokale konflikter også kan ha skylden.

15 comments to I fengsel for å ha fornærmet islam

 • Janne

  Ja, nå er igjen på tide for den korrupte terroristen Stoltenberg og Støre å reise bort igjen på tarrir plassen i Egypt eller i Libya hvor de har brukt hundrevis av millioner , eller i på Gaza og vestbredden og rope.

  «Dette er en historisk dag», slik de gjorde sist.

 • Vidar

  Jeg venter bare paa naar vi faar den forste anmeldelsen av en SKANDINAV for aa ha «krenket» eller «haanet» islam og den saakalte profeten! For jo mer vi implementerer islam i Norge – og naa skal jo selv GRUNNLOVEN endres for aa «sidestille» islam med kristendommen! – jo naermere kommer vi den dagen da ogsaa NORSK lov gjoer det straffbart aa ikke vise tilstrekkelig «respekt» for islam. Vi HAR allerede lover som kan tolkes slik at det faktisk ER forbudt aa kritisere islam, dersom det kan oppfattes som haan, ringakt eller uttrykt FORAKT! For da rammes det nemlig av forbudet mot «RASISME»!
  Av en eller annen merkelig grunn, rammes muslimers hetsing av kristne og kristendommen aapenbart IKKE av disse lovene…

 • Terje

  Hvor er de tolerante muslimske vennene dine Jan? Du har jo gjentatte ganger skrevet at de aller fleste muslimer er moderate og tolerante (dine ord). Hvorfor står de ikke opp og protesterer mot at kristne bokstavelig talt slaktes som husdyr i tusenvis i muslimske land hvert eneste år? Jeg hører ikke et pip. Synes du da det er så merkelig Jan at jeg ganske enkelt konkluderer med at taushet er samtykke?

  • Vidar

   Mange (jeg har ikke belegg for aa hevde at det gjelder de aller fleste…) mulsimer er generelt REDDE! Redde for aa uttale seg, redde for aa mene noe – de er livredde for reaksjoner fra andre muslimer, baade «leg og laerd». Derfor hoerer vi VELDIG sjelden reaksjoner fra disse presumptivt «moderate» muslimene! Jeg deler nok Jans generelle oppfatning av at de fleste mennesker (muslimer inkludert) ikke er spesielt blodtorstige og voldelige og fanatiske, og at de aller, aller fleste helst bare vil ha ro og fred, mest mulig penger og velstand – og foroevrig driter de i det meste. «Brod og sirkus», og en foelelse av frihet! Men denne frihets-foelelsen har muslimer ALDRI! DERFOR gaar de saa lett totalt bananas naar de foeler seg kritisert – eller «krenket». DERFOR er de saa utrolig (for oss) haarsaare, ogsaa paa deres religions vegne, paa «Allah»s og «profeten»s vegne. Det er ihvertfall MIN erfaring at det er veldig langt mellom hver TRYGGE og FRIE muslim! Og dermed er det ogsaa, naturlig ok, veldig langt mellom hver muslim som toer aa uttale seg MOT det andre muslimer har foretatt seg! Ihvertfall naar det de har foretatt seg er handlinger mot ikke-muslimer… Sunnier har alltid «tordt» aa kritisere shiaer og omvendt – og alle fordommer de jo Amadiyaene 😉 Men du skal vaere en veldig toeff muslim skal du fordomme hva en annen muslim foretar seg mot en «vantro»!
   Men det betyr faktisk ikke at de virkelig er ENIGE og STOETTER andre muslimers grusomheter!

  • Robin Hood

   Til Terje.

   Sannheten er vel den at du vil ikke at det skal finnes moderate muslimer. For hvis det finnes moderate muslimer (det gjør det selvsagt) så faller dine politiske ideer på steingrunn.

   • Lisa


    Om det finnes moderate muslimer(noe det selvsagt ikke gjør) så har det ingen betydning. De representerer verken Koranen eller de fleste andre muslimer.

    Siden det ekte islam er barbarisk grotesk fascistisk av natur, så hjelper det heller ingenting om en muslim er passiv for han/hun berer og støtter den samme barbariske fascismen uansett om han/hun er en passiv eller aktiv muslim uansett.

    Det er Koranen og den pedofile og selvoppnevnte profeten, massemorderen, slaveieieren og kvinnemisbrukeren Muhammad som styrer hvordan muslimer har lov til å oppføre seg og det i detalj.

    Koranen tillater heller ikke muslimer å være muslimer om de ikke følger de fasciistiske lovene der.

    • «Siden det ekte islam er barbarisk grotesk fascistisk av natur, så hjelper det heller ingenting om en muslim er passiv for han/hun berer og støtter den samme barbariske fascismen uansett om han/hun er en passiv eller aktiv muslim uansett»

     Helt enig. Moderate muslimer er uansett virusbærere, og viruset går fra generasjon til generasjon. Det spiller ingen rolle om viruset har brutt ut i èn generasjon, for hvis det ikke har det, så kan det like gjerne gjøre det i neste. Jihad og terror i Allahs navn har vært en del av islam siden begynnelsen. ALLTID. Og vil alltid være det. Å slippe dem inn i Europa, i millionvis (!) er den største feilen den vestlige verden noensinne har gjort.

    • Anonym

     Moralpoliti og muslimhets i Osloskolen

     – Det er ikke bare ikke-muslimer som bedriver muslimhets. Muslimske elever i Osloskolen mobber hverandre for ikke å være «gode» muslimer. http://www.dagbladet.no/2012/04/15/kultur/debatt/integrering/religion/islam/21115526/

    • arifkarim

     «som styrer hvordan muslimer har lov»
     Hahaha. Årets mest morsomste kommentar. Tror du virkelig det er ekstrem islam som bestemmer hvordan muslimer skal leve? 😀 Hadde det vært tilfelle, ville du ikke sett en eneste muslim med lån i banken pga. rente 😀
     Alle muslimske stater inkludert sharia tullinger som Iran og Saudi Arabia har rentebaserte banker og finans 😀

   • Vidar

    Hva er en muslim, Robin? Etter DIN definisjon…
    Vi kan gjerne snakke om «troende» muslimer (som virkelig har en personlig TRO baade paa at det som staar i Koranen er SANNHET, og at det er noe de selv anser som godt og riktig), og om sekulaere og/eller kulturelle muslimer (som nok «antar» og «mener» at islam er baade rett og riktig, at «profeten» var en god mann med et budskap fra Allah, og at Koranen i all hovedsak er diktert fra en engel – bortsett fra at de ikke har saa veldig kjennskap til hva som staar der, og heller ikke er overvettes interessert…) Begge disse gruppene anses som «muslimer», baade av muslimer selv (bortsett fra de mest fanatiske) og alle andre.
    MEN INGEN AV DISSE GRUPPENE KAN ANSES AA VAERE SPESIELT «MODERATE»! Siden de alle faktisk, om enn noen av dem ganske ubevisst og ikke spesielt entusiastisk, men dog, STOETTER og tror Muhammeds og Koranens budskap! Og de vil alle – ved en konfrontasjon – stille seg bak islams RELIGIOESE ledere! Selv «moderne, vestlige» universitetsutdanna og oldrikkende muslimer, gaar helt bananas over litt «profet-fleiping»!
    Hva kjennetegner en «moderat» muslim?

    • Robin Hood

     Det er ingenting spesielt som kjennetegner en modrat muslim. De bare er det. Eller forresten de aksepterer vel demokrati, ytringsfrihet og alt det der. Jeg begynner å bli litt lei dette islammaset jeg.

     • Vidar

      Deta var jo et utrolig godt «svar»… Du mener altsaa det finnes «muslimer» som setter demokrati og ytringsfrihet HOYERE enn baade uttalelser og «forkynnelsen» fra islams religioese ledere, HOYERE enn sitater fra Koranen og «profeten»? Og som vil stille seg paa demokratiets og ytringsfrihetens side i en eventuell konflikt?
      Veit du hva, Robin? De «muslimene» er i saa fill alt anna enn «moderate» – for de er EKSTREME (for ikke aa si ekstremt MODIGE, og i tillegg antakelig ekstremt LITE muslimske…) i forhold til de muslimene de lever sammen med. HVIS de overhode lever sammen med andre MUSLIMER!
      Men jeg er enig med deg i at jeg ogsaa begynner aa bli lei «dette islammaset»! Derfor vil jeg gjerne bli kvitt alt sammen – ihvertfall i MITT land! Og onsker islam erklaert uonska og irrelevant i Norge!

      • Robin Hood

       Det er litt irrelevant å lete etter kjennetegn synes jeg.

       Det som kjenntegner fundamentalistiske muslimer er at de er sure og gretne hele tiden, og totalt blottet for humor og selvironi. De drikker ikke rødvin og har et gørr kjedlig liv.

 • Terje

  Verden er på vei mot noe som ser ut som en sivilisasjonskrig, frykter tidligere statsminister Kåre Willoch.

  Jeg er sikker på at Willoch får rett.

  • Vidar

   Var vel et par aar siden Willoch uttalte dette, men JEG er nok ogsaa ganskse sikker paa at han har rett!
   Og jo lenger tid det tar foer han FAAR rett, jo vaerre vil denne krigen bli!