Søk

Kategorier

april 2012
M T O T F L S
« mar   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Jeg forteller den ubehagelige sannheten

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu sammenliknet massemordet på de europeiske jødene med Irans eksistensielle trussel mot Israel da han onsdag kveld talte i Holocaust museet i Jerusalem i forbindelse med minnedagen for Holocaust, skriver den israelske avisen Israel Hayom.  Netanyahu mente det var nødvendig å fortelle den ubehagelige sannheten. «I dag som den gangen er det de som ønsker å tilintetgjøre millioner av jøder», sa han, og siktet til lederne i Iran.

«På denne dag når hele vår nasjon er samlet for å huske grusomhetene i Holocaust og 6 millioner jøder som ble myrdet, må vi oppfylle vår mest hellige plikt. Denne plikten er ikke bare en forpliktelse til å huske fortiden. Det er en plikt til å lære av historien, og viktigst, å bruke lærdommen til å sikre fremtiden for vårt folk. Vi må huske fortiden og sikre fremtiden ved å bruke lærdommene fra fortiden. Dette gjelder spesielt for denne generasjonen – en generasjon som igjen står overfor erklæringer om å utslette den jødiske staten, » sa Netanyahu.

Den offisielle seremonien begynte kl 20:00 og som i tidligere år tente seks overlevende fra Holocaust fakler til minne om de 6 millioner som ble drept av nazistene under andre verdenskrig, skriver Israel Hayom.

President Shimon Peres, Netanyahu, Knessets president Reuven Rivlin, og høyesterettspresident Asher Grunis deltok på seremonien, i tillegg til 2.500 overlevende fra Holocaust, offentlige figurer og israelsk ungdom. Seremonien ble kringkastet live på israelsk fjernsyn og radio.

«Menneskeheten har ikke noe valg, vi må lære av erfaringene fra Holocaust og stå sterkt mot eksistensielle trusler før det er for sent. Iran er i hjertet av denne trusselen.  Landet er et sentrum for terror og representerer en trussel mot verdensfreden. Vi kom i dag for å si Kaddish til minne om våre kjære som ble drept i Holocaust. Vi kom for å si og å sverge «Never again,» sa Israels president Shimon Peres under minnehøytideligheten.

«Regimet i Iran arbeider målbevisst for ødeleggelsen vår, og arbeider febrilsk for å anskaffe seg atomvåpen for å nå dette målet,», sa statsminer Benjamin Netanyahu. Han mente at de som avviser den iranske trusselen helt, eller hevder at den er overdrevet, ikke har lært lærdommen fra Holocaust.

«Som statsminister i Israel vil jeg aldri viker en tomme fra å tale sannheten for verden, uansett hvor ubehagelig det kan virke for noen når jeg sier sannheten i FN. Jeg si sannheten i Washington, hovedstaden til vår gode venn, USA, og i andre viktige hovedsteder, og jeg sier sannheten her i Jerusalem. På grunn av Yad Vashem (Holocaust museet), som er mettet med minner vil jeg fortsette å si sannheten til verden, men først og fremst må jeg snakke til mine egne folk. Jeg vet at mitt folk er sterkt nok til å høre sannheten, » fortsatte statsministeren.

«Sannheten er at et Iran med atomvåpen er en eksistensiell trussel mot staten Israel. Sannheten er at et Iran med atomvåpen er en politisk trussel for andre land i hele regionen og en alvorlig trussel mot verdensfreden. Sannheten er at Iran må stoppes fra å skaffe atomvåpen. Det er plikt til hele verden, men utover det, er det vår plikt. Minnet om Holocaust forplikter oss til å bruke lærdommen fra fortiden for å sikre grunnlaget for vår fremtid. Vi vil aldri begrave hodet i sanden, » konkluderte han.

I tillegg til den offisielle seremonien ved Yad Vashem ble det også holdt en minnestund ved Kibbutz Tel Yitzhak i nærheten av Netanya der den israelske forsvarssjefen general Benny Gantz talte.

«Så lenge Israel og det jødiske folk blir truet, må vi være klar til å beseire enhver fiende i navnet, æren og minnet om ofrene for Holocaust, og på vegne av alle soldatene som vokter landet vårt sier jeg til dem som ønsker å tilintetgjøre oss at de bør forstå at vi er det jerngrepet som vil levere et ødeleggende slag mot alle som prøver å skade det jødiske folk. Vi er et beskyttende skjold for nasjonen og vil ikke lenger stå hjelpeløs uten å kunne beskytte oss selv. Never again, » sa generalen, på vegne det israelske forsvaret.

httpv://www.youtube.com/watch?v=1G8hP1fRcpc

Torsdag ble all biltrafikk stanset i to minutter for å minne Holocaust-ofrene:

httpv://www.youtube.com/watch?v=R8m_omuJCp8

httpv://www.youtube.com/watch?v=pAGyi2YSqi4

18 comments to Jeg forteller den ubehagelige sannheten

 • Klodrik

  Ved årets holocaust minnemarkering i Israel var også romfolket invitert og inkludert til å delta. Det er jo utrolig fint gjort av Israel. Jeg får bare mer og mer sansen for Israel.

  • arifkarim

   Bortsett fra at romfolket har enda ikke fått «Sitt eget land» eller noe som helst kompensasjon for det de opplevde på likside med jødene under ww2 😀
   De er fortsett hetset overalt i Europa, inkludert Norge, selv om de har vandrer i Europa for minst 500 år 😀

   • Yme

    Hva har det med Israel og Benjamin Netanyahu å gjøre Arifkarim?

    • arifkarim

     Dette har noe å gjøre med rettferdigheten og propaganda. Det er ikke BARE jøder som er ofre for nazi-holocaust:
     «In addition to Jews, the targeted groups included Poles (of whom 2.5 million gentile Poles were killed) and some other Slavic peoples; Soviets (particularly prisoners of war); Romanies (also known as Gypsies) and others who did not belong to the «Aryan race»; the mentally ill, the deaf, the physically disabled and mentally retarded; homosexual and transsexual people; political opponents such as social democrats and socialists; and religious dissidents, i.e. members of Jehovah’s Witnesses.[2][3] Taking into account all of the victims of Nazi persecution, they systematically killed an estimated six million Jews and mass murdered an additional eleven million people during the war. Donald Niewyk suggests that the broadest definition, including Soviet civilian deaths would produce a death toll of 17 million.[4]»
     http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_victims

     Hvor mange av disse 2,5 millioner ikke-jødiske polakkers etterkommere fikk noe som helst KOMPESASJON for Hitlers massedrap av fremtidge tyske regjeringer?
     «Even though the majority of the dispossessed are non-Jews, the unresolved issue looms large in Jewish restitution efforts given that Poland was home to Europe’s largest Jewish community – about 3.5 million people – before the Holocaust.»
     http://www.normanfinkelstein.com/poland-to-hand-over-warsaw-and-krackow-to-israel-as-holocaust-compensation/

     Skam dere! Ensidige Israelvenner!

     • Yme

      Skjønner fortsatt ikke hva den kommentaren din om romfolket hadde med Israel å gjøre. Eller er du for blindet av din jøde-hat at du ikke ser lengre enn fingeren som peker?

      • Anonym

       Ikke tenk på hva han skriver. Han er bare en stakkars sjel som skylder alt på jødene.
       Han dukker alltid opp når det er noe med Israel.

       • arifkarim

        Hold kjeft med løgnene dine. Jeg har aldri beskyldt jøder for noe som helst. Det er ikke jøders skyld at naive europeere sluker rått deres ensidige holocaust propaganda. Skylda ligger hos europeere selv! 😀

      • arifkarim

       «Eller er du for blindet av din jøde-hat at du ikke ser lengre enn fingeren som peker?»
       Jeg er ikke forblindet i jødehat, det er dere som er forblindet i jødekjærligheten, takket være ensidig holocaust-propaganda 24/7.

       Holocaust INKLUDERTE millionervis av ikke-jøder som verken fikk noe land eller finansiell kompensasjon fra fremtidge tyskere.

   • Anonym

    @arifkarim
    Jødene fikk sitt land i 1920 som er lenge før 2. WWWW

  • Kjetil R J

   Hei Klodrik!

   Takk for kjempefine ord.

   Hilsen fra Kjetil

 • arifkarim

  «Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu sammenliknet massemordet på de europeiske jødene med Irans eksistensielle trussel mot Israel»
  Lol! Slik sionisten Breivik var eksistenstielt truet av å bli oppdaget da han forlot regjeringslokalene med bombebilen? 😀
  http://www.dagbladet.no/2012/04/19/nyheter/innenriks/terror/anders_behring_breivik/breivik/21204305/

  «I dag som den gangen er det de som ønsker å tilintetgjøre millioner av jøder»
  Hahaha. Iran har fortsett 25000+ jøder? Hvorfor ikke bare begynne med dem først? Netanyahu: Du er en lystløgner av verste grad!
  http://en.wikipedia.org/wiki/Persian_Jews#Current_status_in_Iran

  «Dette gjelder spesielt for denne generasjonen – en generasjon som igjen står overfor erklæringer om å utslette den jødiske staten»
  Det er ikke Irans skyld at Netanyahu ikke kan Persisk! 😀
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mahmoud_Ahmadinejad_and_Israel#.22Wiped_off_the_map.22_controversy

  «Landet er et sentrum for terror og representerer en trussel mot verdensfreden.»
  Hold opp nå med masseløgnene dine. Det er Israel som har 200 atomvåpen, og ikke IRAN!

  «Regimet i Iran arbeider målbevisst for ødeleggelsen vår, og arbeider febrilsk for å anskaffe seg atomvåpen for å nå dette målet,»
  Så hvorfor har Sioniststaten anskaffet atomvåpen da? Har ikke IRAN samme rett som sionistene har kanskje? 😀

  «Sannheten er at et Iran med atomvåpen er en eksistensiell trussel mot staten Israel. Sannheten er at et Iran med atomvåpen er en politisk trussel for andre land i hele regionen og en alvorlig trussel mot verdensfreden.»
  JUG JUG JUG! Hvor er bevisene? Hvorfor er ikke Pakistan og India en trussel mot Israel, eller andre land i regionen, enda de har atomvåpen? DUUUUUUUUUUUST!

  «Sannheten er at Iran må stoppes fra å skaffe atomvåpen. Det er plikt til hele verden, men utover det, er det vår plikt.»
  Hold nå kjefta di, sionistidiot! Den siste nazi holocaust var ikke Irans skyld! Hvorfor er ikke verden pliktig til å tvinge Israel gi fra sine ulovlige anskaffete atomvåpen først, før Irans tur kommer! LØGN og Fanteri hele den sionistiske staten!

  • «Hvorfor er ikke Pakistan og India en trussel mot Israel, eller andre land i regionen, enda de har atomvåpen?» Svar: Ganske enkelt fordi disse landene ikke styres av religiøse fanatikere og Holocaustfornektere. Det er ikke våpnene som er farlige, men personene bak våpnene.

   • arifkarim

    Så i praksis KAN faktisk iran skaffe seg atomvåpen, bare det får et DEMOKRATISK styre? 😀 Hva om Irans fremtidig demokratisk styre går for å skaffe seg atomvåpen som motvekt til India og Pakistan? Skal Israel igjen true demokratiet i fremtidig Iran slik det gjør prestestyre i Iran idag?
    Jeg er spent på hva du svarer nå ;). Ikke kom med den teite sionistiske unnskyldningen at «IRAN trenger da vel ingen atomvåpen, hvem har truet Iran» 😀
    Hvem hadde truet Kina, Storbritannia og Frankrike etter ww2, allikevel har de atomvåpen de også…

 • levi israel

  arifkarim så du mener har jeg skjønt nå, alle som er i den Israelske politikken er sionister kun de jøder som er på flukt eller er¨undertrykt er jøder. De evige jøder er kun beretige som leggitime. Du er en nazi/islamist som kunn kan legitimere jøder dere kann underkue, alle andre er sionister som må utslettes dere må motarbeides på alle fronter

 • Kjetil R J

  På sitt verste minner arifkarim meg om en psykopat

 • Thomas

  Israelsvinene vil ha krig, de lever av løgner, bedrag og tyveri, alle antisemittiske ideer stemmer når det gjelder Israels lederskap, men gjelder heldigvis ikke når det gjelder alle jøder. Men mange jøder er ført bak lyset av gale ledere. Men de har jo ansvar for å stemme bort disse massemorderne også.

 • Anonym

  In «celebration» of Holocaust Memorial Day, Iran re-broadcasts its infamous Holocaust denial blood libel cartoons!

  Enjoy yourselves while you can, mullahs and the little Hitler of Iran wanna-be, its only a matter of time until Israel comes over and takes away all your toys.

  Times of Israel: «While Israel marks Holocaust Remembrance Day, Iran is playing Holocaust-denying cartoons on public television. The cartoons show Jews fabricating stories about the Nazis’ atrocities and 6 million Jewish deaths, and then exploiting the Holocaust to enrich themselves and displace the Arabs from Palestine.» http://www.timesofisrael.com/iranian-cartoons-mock-holocaust/

  httpv://www.youtube.com/watch?v=oirXALmsAY8