Søk

Kategorier

april 2012
M T O T F L S
« mar   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Kjell Arne Sellæg ny leder i Demokratene

Demokratenes mangeårige generalsekretær, Kjell Arne Sellæg, ble i dag valgt som ny leder for Demokratene. Med seg i ledertrioen får han Marianne Solheim fra Odda og Svein Otto Nilsen fra Trondheim. Landsmøtet vedtok en resolusjon som ber partiets programkomite vurdere om det skal innføres dødsstraff for terrorister/terroristiske handlinger utført mot norske statsborgere.

«Jeg regner med at arbeidsmengden vil stige til det dobbelte. Arbeidslysten har jeg ikke noe problem med, så jeg gleder meg», sier Kjell Arne Sellæg til NRK. Sellæg sier han er opptatt av å legge forholdene bedre til rette for næringslivet i midt- og Nord-Norge. Særlig gjelder dette landbruket. «Vi bor i et spredtbygd land. De andre partiene, sørlandspartiene, som vi kaller dem, tror at riksgrensa stopper ved Holmenkollen», sier Sellæg retorisk. «Vi vil opprettholde Kyst-Norge», legger han til.

Forslaget om å vurdere dødsstraff for terrorister ble fremsatt av avtroppende leder, Vidar Kleppe. «Med bakgrunn i slike groteske handlinger som Anders Behring Breivik har gjort, bør vi vurdere å innføre dødsstraff.  Straffenivået i Norge er altfor lavt for de kaldblodige og kyniske mordene han har gjort mot ungdommer som hadde livet foran seg. Derfor mener jeg at Demokratene må vurdere dødsstraff for terrorhandlinger,» sier han til NRK.

«Vidar Kleppe har satt 10 år som leder for Demokratene, og i tillegg har han sittet på Stortinget for et annet parti, så de skoene bli tunge å fylle,» innrømmer den nye partilederen, Kjell Arne Sellæg. Han sier han vil arbeide for at Demokratene kommer på vippen i Stortinget etter neste valg.

Vidar Kleppe er optimist på vegne av partiet. Han omtaler sin etterfølger som en strålende og imøtekommende kar. Selv skal han fortsette som sentralstyremedlem i Demokratene. Han mener organisasjonsbygging blir den største oppgaven for den nye partilederen. «I dag har vi 3.000 medlemmer, og vi får daglig inn nye medlemmer. Vi må organisere oss og satse på kursvirksomhet for å stå mest mulig styrket til stortingsvalget 2013,» sier Kleppe til NRK. Han har fortsatt politiske verv både i fylkeskommunen i Vest-Agder og som bystyremedlem i Kristiansand.

16 comments to Kjell Arne Sellæg ny leder i Demokratene

Legg inn en kommentar