Søk

Kategorier

april 2012
M T O T F L S
« mar   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Kjell Arne Sellæg ny leder i Demokratene

Demokratenes mangeårige generalsekretær, Kjell Arne Sellæg, ble i dag valgt som ny leder for Demokratene. Med seg i ledertrioen får han Marianne Solheim fra Odda og Svein Otto Nilsen fra Trondheim. Landsmøtet vedtok en resolusjon som ber partiets programkomite vurdere om det skal innføres dødsstraff for terrorister/terroristiske handlinger utført mot norske statsborgere.

«Jeg regner med at arbeidsmengden vil stige til det dobbelte. Arbeidslysten har jeg ikke noe problem med, så jeg gleder meg», sier Kjell Arne Sellæg til NRK. Sellæg sier han er opptatt av å legge forholdene bedre til rette for næringslivet i midt- og Nord-Norge. Særlig gjelder dette landbruket. «Vi bor i et spredtbygd land. De andre partiene, sørlandspartiene, som vi kaller dem, tror at riksgrensa stopper ved Holmenkollen», sier Sellæg retorisk. «Vi vil opprettholde Kyst-Norge», legger han til.

Forslaget om å vurdere dødsstraff for terrorister ble fremsatt av avtroppende leder, Vidar Kleppe. «Med bakgrunn i slike groteske handlinger som Anders Behring Breivik har gjort, bør vi vurdere å innføre dødsstraff.  Straffenivået i Norge er altfor lavt for de kaldblodige og kyniske mordene han har gjort mot ungdommer som hadde livet foran seg. Derfor mener jeg at Demokratene må vurdere dødsstraff for terrorhandlinger,» sier han til NRK.

«Vidar Kleppe har satt 10 år som leder for Demokratene, og i tillegg har han sittet på Stortinget for et annet parti, så de skoene bli tunge å fylle,» innrømmer den nye partilederen, Kjell Arne Sellæg. Han sier han vil arbeide for at Demokratene kommer på vippen i Stortinget etter neste valg.

Vidar Kleppe er optimist på vegne av partiet. Han omtaler sin etterfølger som en strålende og imøtekommende kar. Selv skal han fortsette som sentralstyremedlem i Demokratene. Han mener organisasjonsbygging blir den største oppgaven for den nye partilederen. «I dag har vi 3.000 medlemmer, og vi får daglig inn nye medlemmer. Vi må organisere oss og satse på kursvirksomhet for å stå mest mulig styrket til stortingsvalget 2013,» sier Kleppe til NRK. Han har fortsatt politiske verv både i fylkeskommunen i Vest-Agder og som bystyremedlem i Kristiansand.

16 comments to Kjell Arne Sellæg ny leder i Demokratene

 • John

  «Vi vil opprettholde Kyst-Norge»

  Hvem vil ikke det? PK-gloser!!!

  Vi vil vite hva Demokratene mener om den norske asyl og innvandringspolitikken! Jeg regner med at det var den mest diskuterte saken på landsmøtet??
  Noen som vet?

 • Klodrik

  Jeg gratulerer Kjell Arne Sellæg hjertligst. Dette er en snill mann. Denne karen har en livsstil jeg har stor sans for. Han har vært lastebilsjåfør og reist land og strand rundt. En slik livsstil gir den erfaring som trengs for å lede et parti. Lykke til Kjellemann.

  • Klodrik

   Men desverre så tror jeg ikke Sellæg klarer å få partiet inn i rikspolitikken. Og det er synd, for Sellæg har fornuftige løsninger på problemene vanlige folk sliter med. F.eks innenfor fattigdomsspørsmål. Gratulerer hjertligst også til Svein Otto Nilsen.

 • John

  Jeg vil bare vite hvilke resolusjoner Demokratene fattet mht innvandrings og asylpolitikken, eller er det ingen kampsak lenger? Blir det kun foksus på barnevern og gratis tannlege her etter? Regner med at Frp har diskutert dette på sitt landsmøte.

  • Klodrik

   Jeg vet ikke hva Demokratene har vedtatt vedr. innvandringspolitikk på landsmøtet. Men etter min mening er det like så greit å bare tone ned innvandringspolitikken. På det området får man ikke gjort noe særlig fra eller til uansett. Det blir liksom som å vedta at været skal bli bedre.

   • Anonym

    eing med klodrik. det er greit å dempe ned innvarndrigsretorikken. vi vil ikke ha flere Anders Breivik. La frp dumme seg ut og diskturere denne tapte saken

 • Anonym

  Innvandringspolitikken blir for veldig mange
  den viktigste saken ved neste stortingsvalg,
  nedtonet eller ikke.

 • Ingvild


  Hvem er «Kjell Arne Sellæg», ikkj har jeg hørt om han før og ikkje har han utmerket seg heller Ialefall ikkje nemnverdig i islamiserings og innvadringspolitikken m.m.

  Sikkert en ny venstre infiltratør kledd i Demokrat klær akkurat som Siv Jensen er det for FRP.

  Landet vårt er ferdig!!!

 • Harald

  Sitat Klodrik;
  «På det området får man ikke gjort noe særlig fra eller til uansett. Det blir liksom som å vedta at været skal bli bedre».
  Hva i all verden er det for slags innstilling ? Dette er noe av det mest pinglete og defensive jeg har hørt på lenge.Hvis dette er typisk for holdninger hos Demokratene,kommer partiet til å råtne på rot.Kanskje på tide å slå Demokratene sammen med Kystpartiet ?
  Og så får de som fortsatt ønsker å kjempe for sitt Fedreland, vekke Fedrelandspartiet til live igjen.
  Front National som har innvandring som viktigste sak,fikk forøvrig 20% av stemmene ved presidentvalget i Frankrike i dag.

 • Wenche

  Trist at den dyktige Vidar Kleppe gir seg som leder av Demokratene. Partiet har et meget godt program så om en klarer å markedsføre sine gode saker kan Demokratene gjøre det godt i valg. Lykke til!