Søk

Kategorier

april 2012
M T O T F L S
« mar   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Gode resultat for Rafael

Det statlige israelske forsvarsselskapet Rafael Advanced Defense Systems Ltd  er den største arbeidsgiveren i Nord-Israel med ca. 6500 ansatte og en rekke underleverandører og tjenesteleverandører. Selskapets årsresultat for 2011 er nå offentliggjort, og viser et overskudd på 111 millioner dollar, tilsvarende 5,6 % av salget.

Rafael utvikler og produserer avanserte forsvarssystemer for den israelske hæren, IDF, og forsvarsetablissementet, men har også en betydelig eksport av forsvarsteknologi og våpen til andre land.

Årsoverskuddet for 2011 er mindre enn overskuddet i 2010 på 170 millioner dollar, men det skyldtes blant annet eksepsjonelle finansieringsinntekter, og salget av datterselskapet Medingo, skriver selskapet i årsberetningen.

Rafaels overskudd i 2011 ble oppnådd for det meste fra sin produksjon, FoU og markedsføring i blant annet følgende felt: luftforsvar og overlegenhet, forsvarssystemer for MBT- og rustningskjøretøyer, luft-til-bakke missiler, elektro-optisk-taktisk presisjon rakettsystemer, navigerings,- målrettings- og taktiske rekognosering pods, ulike typer rustninger og beskyttelsessystemer, og  fjernstyrte våpenstasjoner.

Rafael ordrereserve i 2011 var 3.465 milliarder dollar, og omfatter 1,8 år med salgsaktivitet, hvorav 70 % er ment for eksport til mange land i Europa, Latin-Amerika, USA og Østen.

I tillegg ble året 2011 preget av Rafael fortsatte investeringer i utvikling og forskning (8 % av salget) og den faglige utviklingen av sine ansatte, vurdering av nye sivile investeringsmuligheter som fornybar energi, supplert med sin støttende rolle og betydelig bidrag til akademiske institusjoner, mener selskapet selv..

Rafael Advanced Defense Systems Ltd har nylig annonsert oppkjøpet av en 40 % eierandel i det brasilianske Aerospace selskapet GESPI Aeronautics. Oppkjøpet vil styrke det israelske regjeringseide forsvarsselskapets tilstedeværelse i det voksende brasilianske sikkerhets- og forsvarsmarkedet, skriver forretningsbladet Globes. De to selskapene annonserte formelt oppkjøpet forrige uke på en større sikkerhetskonferanse i Rio de Janeiro.

GESPI har levert sikkerhetssystemer blant annet til de militære styrkene i Brasil i over 20 år. Selskapet er lokalisert i Sao Jose dos Campos nær Sao Paulo

Rafaels visepresident med ansvar for markedsføring, Lova Drori, sier at kjøpet av GESPI vil tillate det israelske selskapet å gjennomføre strategisk politikk i forhold til den av den brasilianske regjeringen. Rafael vil overføre avansert teknologi og kompetanse til prosjekter i regi av forsvarsdepartementet i Brasil. «Oppkjøpet vil gi jobbmuligheter og åpne for eksport til andre land,» sier han til Globes.

Selskapene har ikke avslørt hvor mye av avtalen vil koste

2 comments to Gode resultat for Rafael

  • En verden der salg av drapsvåpen er profittabelt er en trist verden og det lover heller ikke bra for menneskehetens videre utvikling.

  • erik Hasselmann

    «Våre» nye F-35 er også bygd i Israel (dog satt sammen i USA for at SV ikke skal miste all kredibilitet).

    Men få nå med at teknologien er stjålet og kvaliteten på eksportproduktene så lav at nedetiden overstiger 70%.

    Så kan man jo spekulere i hvorfor Norge valgte akkurat det flyet når kvaliteten var kjent…