Søk

Kategorier

april 2012
M T O T F L S
« mar   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Schengen-avtalen kan sprekke

Dersom Tyskland og Frankrike får sine viljer gjennom kan det bli vanskeligere å krysse grensene i Europa i fremtiden. De to landene foreslår at grensekontrollen igjen skal bli et anliggende for nasjonalstatene, og vil endre Schengen-avtalen som i dag sikrer passfri bevegelse mellom medlemslandene. Forslaget går ut på at enkeltstater skal kunne suspendere Schengen-avtalen for 30 dager om gangen, skriver  Süddeutschen Zeitung.

Begrunnelsen er i følge den tyske avisen at sydeuropeiske land som Italia og Hellas ikke har kontroll med flyktningestrømmen fra Midt Østen og Nord Afrika. Tusenvis av flyktninger klarer å ta seg ulovlig inn i disse landene og de kan derifra bevege seg fritt videre nordover i Europa takket være Schengenavtalen som har fjernet grensekontrollene. Dessuten mener de to landene at det er blitt et betydelig problem at kriminelle bander fra østeuropeiske land tar seg inn over grensen, begår innbrudd, og kjører tyvegodset tilbake til sine hjemland.

Forslaget fra Tyskland og Frankrike skal drøftes av EUs innenriksministere på torsdag, men ventes  ikke å bli endelig behandlet før i juni, i følge en representant for det danske EU-formannskapet. Schengen-avtalen er ikke endel av EUs system, men de fleste EU-land er medlemmer av ordningen. Norge er også blant de land som har sluttet seg til Schengen-avtalen, og som derfor vil bli berørt av eventuelle endringer av avtalen.

Den forrige danske regjeringen innførte strengere kontroll med grensen til Tyskland ved å utnytte mulgheten for varekontroll bedre. Det førte til protester fra Tyskland. Den nye danske regjeringen har gått tilbake til tidligere ordninger, og samtidig har tyskerne endret holdning. Nå er det Tyskland som sammen med Frankrike er pådriver for å stramme inn grensekontrollen.  Hva som skjer dersom Frankrike velger en ny president  er imidlertid uklart.

Forslaget om endringer i Schengen-avtalen vil også berøre Norge ettersom Norge er en del av avtalen. Det kan gi en åpning for strengere grensekontroll ved grensepasseringene til Norge. Også i Norge har det vært et problem med tyvebander som kjører inn i Norge og foretar innbruddsraid rundt omkring i landet.

Partiet Demokratene som hadde landsmøte i helgen er krystallklar når det gjelder Schengen-avtalen. Helt siden partiet ble stiftet har det norsk utmeldelse av denne avtalen, og gjeninnføring av grensekontroll, vært en viktig programpost for partiet.

Fremskrittspartiet, som også avholdt landsmøte i helgen, stemte for avtalen da den ble behandlet på Stortinget, og støtter fortsatt avtalen. Men partiets landsmøte vedtok en resolusjon som tar til orde for en innstramning av ordningen.

«Slik det er nå fungerer ikke grensekontrollen i Schengen. Frem til dette har bedret seg, må vi innføre strengere kontroll på de norske grensene. Dette for å beskytte det norske samfunn mot omreisende kriminelle og hindre at slike personer kommer inn. I denne sammenheng kan et tiltak være å gi tollbetjenter som jobber ute ved grensestasjonene begrenset politimyndighet. Dette for i større grad å kunne håndheve norsk lov ved grensen,» heter det i resolusjonsteksten, der partiets stortingsgruppe også blir anmodet om å legge press på regjeringen slik at den i større grad fokuserer på bedre vakthold av Schengens yttergrense.

21 comments to Schengen-avtalen kan sprekke

 • Terje

  Terminering av Schengen-avtalen vil være en inhuman handling mot mennesker som har det vanskelig. Vi løser ikke sosiale problemer med forbud og stengte grenser. Med det nye stoltenbergpasset vil Norge sikre fortsatt fri ferdsel i Europa for alle. Litt raushet har vi råd til.

  • Klodrik

   Ironien din kan misforståes. Raushet skal vi ha mot de som ikke slipper over grensen. Vi kan sende penger til de og familien i deres hjemland for å si det veldig enkelt. Det gjør vi på Western Union i Oslo.

   Jeg oppforder alle til å gjøre det. Pek dere ut et par privatpersoner i hvilket som helst U-land og send de et månedlig beløp over Western Union.

  • Kyrre

   Verdens befolkning vokser med 80-millioner i året. Det er rett og slett ikke rasonelt å hjelpe ved å la en del mennesker flytte hit. Dessuten blir urbefolkningen i Norge utsatt for forbrytelser som følge av dette. Er du villig til å være den neste som blir drept?

 • Klodrik

  Veldig hyggelig hvis Schengen avtalen sprekker. Det vil føre til mindre kriminalitet og mindre press på arbeidsmarkedet samt kontroll på innvandringen.

  Det negative er at det blir lange køer i passkontrollen.

 • Schengen avtalene må bort,og pass kontroll må til. Innfør visumplikt(et forenklet system selvfølgelig,men nok til og luke vekk kriminelle)til samtlige land.Ingen personer i verden,som er dømt for drap/voldtekt/blind vold/sedelighets forbrytelser/narkotika forbrytelser bør få visum til Norge.Det må bli helt stengt for fri ferdsel av forbrytere in og ut av Norge. Samtidig må straffene for og oppholde/skjule ulovlig i Norge. Det er på høy tid og få inn lov og orden i samfunnet.

  • Mente og si:Samtidig må straffene skjerpes for og oppholde seg/skjule ulovlige personer i Norge.

  • Klodrik

   Lov og orden ja takk. Men ikke denne tyske jerndisiplinen takk. Vi må kunne tillate oss litt slaraffen og manjana attitude.

   • Hvorfor skal man la lovbrudd få fritt spillerom,og fritt leide over landegrensene? Når man med enkle grep,kan unngå det.

    • Klodrik

     Det er ikke det jeg mener. Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill og forøvrig kan man gjøre som man vil.

     Jeg bare mener at må ikke innføre denne tyske stilen om at alt skal være så strait. Det må være lov å være litt slabbedask så lenge man holder seg til kardemommeloven.

     • Yme

      Greit å være «slabbedask»…men det er jo ikke det man snakker om her. Det blir heller ikke noe «tysk stil» om vi faktisk har LITT kontroll på grensene. Det er absolutt INGENTING galt med å være nasjonalist (nei, ikke den forvrengte anti-hvite versjonen), og vil passe på sine venner og kjære.

      Kardemommeloven er for øvrig en Norsk greie. Som ingen innvandrere har hørt om. En hyggelig liten historie, men en grei moral…men det stopper der. Kriminelle driter hardt i den regelen. Og ihvertfall kriminelle utlendinger. Og det er DE vi vil forhindre at kommer til landet vårt.

      • Klodrik

       Feil Yme. Kardemommeloven lever i beste velgående i innvandrernes hjemland. Det er det som er så fint med å oppholde seg i disse landene. Man blir akseptert for den man er så lenge man er grei og snill og ikke plager de.

       I motsetning til I Norge der det stilles skyhøye krav til hvordan man skal opptre, og der man får kritiske kommentarer mot seg selv for den minste bagatell. Jeg bruker å si at mitt land Norge er verdens mest arrogante og kravstore land. Her i Norge klager folk på alt mellom himmel og jord.

       • Terje

        Hvorfor gjentar du til stadighet at du er en ekkel reirskiter Klodrik? De fleste har garantert fått med seg det faktumet.

        • Klodrik

         Takk for at du innrømmer at jeg skriver sannheten, og for at du innrømmer at du irriterer deg over å lese sannheten.

 • vs60

  Poster den her. Hvor mange er kjent med dette?

  http://www.petitionbuzz.com/petitions/bestbuy
  Boycott Best Buy for Supporting Terrorist-Tied CAIR

 • Beer Man

  Helt greit at Schengenavtalen sprekker, det gjør meg ingen ting. De nordiske landene burde gått ut av Schengen for lengst og innført grensekontroll.

 • Landsmoderen Gr...

  Hva er problemet med passkontroll? I hele Midtøsten og Israel så må man bla opp passet bare man beveger seg til nabolandsbyen.
  I Norge er det alt for slapt takket være Gro i 1994 – og den påfølgende Schengenavtalen (passfrihetsavtalen for 10 år siden).
  Er det feil med befolkningen i Norge som ikke lager brudulje og en «norsk vår»? Folk er hjernelammet på grunn av en ting; NAV systemet og alle de talløse pengeoverføringene til kreti og pleti, som AP-veldet har sydd dere inn med.
  Prøv og stå på egne bein nordmenn, hvis dere kan. Sigøynerne har noe å lære bort, pågangsmot og evnen til å sno seg(de stjeler, juger og får penger via tigging). Men ojsann; er ikke nordmenn(og alle innvandrerne fra Afrika) også på tiggerferder til NAV? Morstrygd, avklaringspenger, husleiestøtte, arbeidsledighetstrygd, barnetrygd, sosialpenger og jeg vet ikke hva ellers – har lammet selvstendigheten og evnen til å greie seg selv uten å stå med handa ut for å tigge til seg velferd…
  Jeg mener bestemt at all klagingen og sytingen til folk flest er oral – folk vil ha Arbeiderpartiet som order opp for seg i tie og utide. AP kommer aldri til å miste makten. AP er Makten i Norge, uansett om Demokratene, Høyre, FrP, el. andre prøver seg på en regjeringsperiode el. to; så blir det bare av MIDLERTIDIG varighet! AP er Norges regjering her i fra og til evigheten.

  • Anonym

   Tusen takk for et flott og riktig innlegg.

  • Yme

   AP kommer til å miste makten ganske snart. Når eldre-generasjonen tar kvelden, så følger de med i graven.

   Fortsatt AP regjering er spikeren i kista for Norge.

 • Det ligger i korta at denne sinnsyke Schengen-avtalen som våre evneveike politikere står bak, den vil før eller siden sprekke og gå i oppløsning p.g.a. all den kriminalitet som den genererer og som følger i dets kjølvann.

  Nå viser det seg at kyniske menneskehandlere bruker trygdesvindel som en ny og lukrativ måte for å tjene penger. Stor profitt og meget lav risiko for å bli oppdaget gjør at en rekke bakmenn i økende grad vil utnytte velferdsordninger i hele Vest-Europa. Og ifølge Europol er ALLE Vest-europeiske land, inkludert Norge interesante mål for slike grupper som er med på å undergrave Schengensystemet, og derfor vil dette til slutt gå i oppløsning av seg selv! For disse kyniske bakmenn, de kan tjene opptil 800.000 kroner pr. måned!!! Og da sier det seg sjøl at dette kan bare ikke fortsette!

 • Kyrre

  Dette er gledelig. EU-imperialismen er en forbannelse for hele Europa.

  Vi skal heller ikke se bort fra at euroen oppløses. Det vil bli et Stalingrad for Det fjerde riket.

 • Vidar

  Det gaar opp for fler og fler blant Europas ledere, at VERKEN Schengen-avtalen eller Euroen er levedyktig! Dvs., ikke levedyuktig uten at de rike landa sproyter inn milliarder for aa hjelpe de fattige, og DET var nok allikevel ikke helt tanken bak EU…;-)
  Schengen-systemet vil ryke, ikke pga. vest-europeere som reiser passfritt, men pga. innvandring fra Afrika, Asia – og ost-europa… Og Euroen klarer bare LITT mer okonomisk mislighet fra et par EU-land med daarlig okonomisk styring, saa ryker den ogsaa 😉
  Og dersom ikke Stoltenberg og Stoere i «solidaritet» med folk som kanskje kan skaffe dem feite jobber om noen aar, GIR BORT milliaerder av norske kroner for aa hjelpe skakkjoert EU-okonomi, er dette overhode intet problem for Norge, snarere tvert i mot!