Søk

Kategorier

april 2012
M T O T F L S
« mar   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Innvandringspolitikken står fast

Demokratenes innvandringspolitikk står fast. Det sier partiets nye partileder Kjell Arne Sellæg. Han stiller seg uforstående til rykter om at partiet har vært i ferd med å liberalisere sin knallharde innvandrings – og asylpolitikk.  Det er programbehandling foran stortingsvalget i 2013, men det er like sannsynlig at den vil føre til en ytterligere innstramning enn at den vil resultere i en oppmykning.

Enkelte velgere har lurt på hvorfor det ikke ble vedtatt noen resolusjoner om innvandring og mot islamisering på landsmøtet i helgen. Det forklarer Sellæg ganske enkelte med at Demokratene har et så klart og tydelig program på dette området at det ikke har vært behov for presiseringer gjennom landsmøteresolusjoner. «Alle kan selv sjekke vårt program. Det er utlagt på vår hjemmeside,» sier han.

«Det trengs en radikal systemendring i norsk innvandringspolitikk. Dagens politikk er alt for liberal, og det er nødvendig med kraftige innstramninger. Det er ingen tvil om at Demokratene har den mest restriktive innvandringspolitikken av samtlige partier i Norge,» slår Sellæg fast. «Men det er viktig å fremføre den riktig. Det er ikke innvandrere, flyktninger og asylsøkere som enkeltmennesker vi er ute etter å kritisere, med mindre de begår straffbare handlinger. Det er systemene og politikken som er gjennomført av de andre partiene som må endres», legger han til.

Som tidligere langdistansesjåfør er Kjell Arne Sellæg opptatt av veistandarden i landet vårt. Den er alt for dårlig, mener han. Samtidig går han kraftig imot nye bompengeprosjekt.  «Staten tar allerede inn langt flere penger gjennom andre bilavgifter som bensinavgift, importavgift og årsavgift, at det er tilstrekkelig til en kraftig oppjustering av innsatsen for å forbedre og bygge nye veier,» mener han.

Derfor hevder Sellæg at det ikke er behov for bompenger. De eksisterende avgiftsinntektene fra norske bilister skal øremerkes til veiformål, dersom han får bestemme. «På den ca. ni mil lange strekningen mellom Steinkjer og Namsos planlegges det nå to nye bomstasjoner,» forteller han. Det mener Demokratene er helt unødvendig.

«Demokratene er det eneste partiet i Norge som er totalt imot bompenger. Fremskrittspartiet, som ofte later som om partiet er negativt til bompenger, stemmer likevel for bomprosjekter rundt omkring i hele landet, og er ikke til å stole på,» avslutter den nye partilederen, som står klar til kamp for bedre rammevilkår for næringslivet i utkantdistriktene, bedre veier og lavere bilavgifter, økt støtte til minstepensjonistene, tøffe tiltak mot kriminelle, og ikke minst: En langt strengere innvandringspolitikk.

44 comments to Innvandringspolitikken står fast

 • Snåling

  Dette var jo bra fra den nye lederen i Demokratene. La oss gi han en sjans. Demokratene bør bygges opp etter modell fra Front National i Frankrike. Arbeidsplasser og velferdsgoder skal beskyttes gjennom redusert innvandring. Litt proteksjonisme er nødvendig i disse dager.

  Partiet bør være mot EU, EØS og Schengen. Tilhenger av NATO og kritisk mot FN-systemet. Demokratene bør være motstandere av skatter og avgifter og det stivbeinte byråkratiet.

  Partiet skal ikke rakke ned på innvandrere personlig, men systemet skal kritiseres.

  Partiet bør distansere seg fra Frp både sosialpolitisk og mot Frps markedsliberalisme.

  Demokratene bør være de svakes parti, de eldres parti, pensjonistennes parti, minstepensjonistenes parti.

  Demokratene bør være partiet for fattig og for rik. Sosialklientenes parti, og skipsredernes parti.

 • Snåling! Her her du min uforbeholdne støtte, og det var som jeg skulle ha skrevet det sjøl.
  Ja la oss gi den nye lederen en sjangse til å vise hva han står for, og så får vi se om han har baller eller ikke? Jeg håper han tar litt lærdom fra Marine Le Pen, fra Jimmy Åkesson og fra Geert Wilders, der han legger opp til noe nytt her i Norge.Og der NORGE og NORDMENN skal komme i første rekke!

 • Terje

  Nå kan innvandringstilhengerne glede seg over at det pr. 01.01.2012 bor 94 716 negre i Norge.

  • Æ*rlig talt Terje. Du vet bedre. Pakistanere, iranere, irakere og tyrkere er ikke negrer.

   • Terje

    Ærlig talt Jan, kan du ikke en gang lese det som står i tabellen jeg linker til? Der står det altså (i kolonne én) at befolkningen fra, og med opprinnelse i, Afrika utgjør 94 716 personer. Så vidt jeg vet kommer hverken pakistanere eller tyrkere fra Afrika. De er tatt med i gruppen «Asia med Tyrkia» og utgjør 269 938 personer. Det er helt utrolig hvor vanskelig enkelte har for å forholde seg til statistikk. Hva skyldes det?

    • Beklager Terje. Da hadde du vel rett likevel. Men hva er problemet? Hudfargen betyr ikke mye. Det er holdningene som betyr mest. Flere av de afrikanske innvandrerne, eksempelvis etioperne, er kristne og har derfor lettere å tilpasse seg norske forhold enn muslimer frs eksempelvis Somalia.

     • arifkarim

      Enig der. Hudfargen beyr ingenting. Kjenner flere eritreere (både kristne og muslimer) som har godt betalte jobber i Norge.

     • Terje

      «Hudfargen betyr ikke mye. Det er holdningene som betyr mest.»

      Tja, gjør det virkelig ikke det? Hudfarge er den sterkeste markøren vi kjenner til. For hadde utsagnet om at farge ikke betyr noe vært riktig, hadde blandede ekteskap vært vanlig. Det er de ikke. Tvert imot er de unntaket. Det viser statistikken.

      Vitenskapelige undersøkelser fra USA viser også at «toleranse» ikke bekreftes når man måler ikke-viljestyrte (fysiologiske) reaksjoner hos hvite i møte med svarte. Man finner nøyaktig det samme reaksjonsmønsteret hos «rasister» som hos «tolerante».

      Og dersom islam skulle bety så mye og hudfarge så lite, hvordan forklare at halvparten av samtlige innsatte *) i USA er negre? Nesten ingen av dem er muslimer.

      Om vi legger noen objektive kriterier til grunn, for eksempel titter på bakgrunnstall for forskjellige innvandrergrupper fra Eurostat, så er ikke disse mer oppløftende for kristne innvandrere fra Afrika enn for muslimske innvandrere fra Afrika. Det blir helt feil å generalisere ut fra føleri og enkelteksempler, for man finner noe positivt i alle innvandrergrupper, også blant somaliere.

      Men det er altså gruppenivået som kan fortelle oss noe om sannsynligheten for at individer fra nettopp en gruppe skal lykkes eller ikke. USA (Canada også) bruker gruppekarakteristika ved vurdering av immigrasjonssøknader. Det er derfor mye lettere for en kineser fra Taiwan å få opphold i USA enn det er for en pakistaner basert på det erfaringsmaterialet USA sitter på. Norge har mer enn førti års erfaring med innvandrere fra Pakistan. Den erfaringen burde tilsi stopp for all innvandring fra Pakistan.

      *) Source: Sabol, William J., PhD, Minton, Todd D., and Harrison, Paige M., Bureau of Justice Statistics, Prison and Jail Inmates at Midyear 2006 (Washington, DC: US Department of Justice, June 2007), NCJ217675, p. 9, Table 14.

     • Anonym

      «Hudfargen betyr ikke mye. Det er holdningene som betyr mest.»

      En «neger» på en stand/parole, er noe vi alle burde ha. Hadde jeg vært leder i en organisasjon eller av et parti som tok trusselen fra Islam på alvor, hadde jeg headhuntet en mørkhudet mann eller kvinne. Fordi det er mange «negrer» som ønsker å ta vare på den kristen kulturarv… Og som også er imot Islamiseringen.

      Å snipp snapp snute, slagordet; «Ingen rasister i våre gater» er ute. 🙂

      httpv://www.youtube.com/watch?v=qYbaln3Uqfc

    • Kjetil R J

     Vedr. 94716 fra Afrika :

     Den aller største gruppen av disse kommer fra land i Nord-Afrika – Marokko, Algerie, Libya, Tunisia, Egypt, Somalia (samt Eritrea og Etiopia)

     Det bor ikke 94716 personer i Norge med opprinnelse fra Afrika sør for Sahara-ørkenen

     • Lars Går Seg Ikke Til

      Vedr. 94716 fra Afrika :

      SSB-tallene for landene du lister opp per 1. januar 2012:

      Algerie 1.569
      Egypt 933
      Libya 434
      Marokko 8.591
      Tunisia 1.174

      Sum disse land 12.701

      Hvorfor du tar med land som Eritrea [9.566], Etiopia [6.405] og Somalia [29.395]? Mener du at disse folkeslagene ikke er negrer? Om det er nøyaktig 94.716 negrer i Norge eller 82.015 som vi får når vi trekker ut antall personer fra de 5 nordafrikanske landene du lister opp er av liten praktisk interesse. De er for mange. Det er løgn som du påstår at majoriteten ikke er negrer. Nesten 90 prosent er negrer. Som de fleste andre klarer ikke du å forholde deg til elementær statistikk.

  • arifkarim

   LOL. Terje er selverklært rasist, og israelvenn og prosionist Jan Simonsen lar likevel hans kommentarer stå ubemerket. Mens antisemittiske, nazi-kommentarer blir fjernet 😀

   • Jeg ser ikke noe rasistisk i det Terje skriver. Han påpeker bare et faktum, nemlig at et visst antall innvandrere har afrikansk bakgrunn. Jeg har aldri oppfattet ordet «neger» som rasistisk. Da jeg vokste opp var det en vanlig beskrivelse i skolebøkene våre for sorte afrikanere, og ingen reagerte negativt på det.

   • Anonym

    Did you know that the worst racists in the world are Muslims? It’s a dirty little secret that the media and bleeding heart liberals are happy to ignore, but the evidence is clear: Even in Muslim countries, the darker your skin is, the more inhumanely you are treated.

    httpv://www.youtube.com/watch?v=Nt-oFJzbbTc

 • Yme

  Ordet «Neger» har opprinnelse i det latinske ordet NIGER. Det betyr enkelt og greit «svart» (ie. mørk). Så Terje har egentlig rett der også :p

  http://en.wiktionary.org/wiki/niger#Latin

  • Raring

   Det er et land i Afrika som heter Niger.

   • Vidar

    Og ett som heter Nigeria…
    Men ingen av innbyggerne kalles vel for nig(g)ere…? 😉
    Problemet er selvsagt ikke hudfargen, men folks holdninger og ideologier! Slik sett har KRISTNE etiopere selvsagt langt lettere for aa forholde seg til europeiske lands lover, skikker og kulturer, enn somaliske MUSLIMER! Og somaliske KRISTNE tilsvarende lettere enn etiopiske MUSLIMER… Skjonner? 😉
    Men hvorfor la NOEN «negere» eller andre utlendinger bosette seg i Europa overhode?

 • Terje

  @Yme

  «Så Terje har egentlig rett der også»

  De 94 716 jeg viste til er faktisk ekte negre, ikke bare mørke i huden. Det som ofte forbauser meg er hvor uvitende politikere selv er, som Jan her viser eksempel på, om størrelsen på den ikke-vestlige innvandrerbefolkningen. Trykk på denne linken så ser du samtlige med innvandringsbakgrunn, og andelen som vi tidligere kalte «ikke-vestlige».

 • Harald

  Hvis man ser nøye etter så virker det den nye lederen av Demokratene sier særlig betryggende.Det han sier er;
  Det er LIKE stor sjanse for at innvandringspolitikken blir strammere som at den liberaliseres.Altså er sjansene 50/50 for at det blir en mer liberal innvandringspolitikk.Og at Demokratene svikter på samme måte som Frp.Den nye lederen sier ikke med et eneste ord om at han personlig vil kjempe for en strengere innvandringspolitikk.Han bare henviser til partiets innvandringspolitikk.Demokratenes innvandringspolitikk er forøvrig svak,den mer beskriver dagens forhold enn å komme med forslag og utspill til strengere politikk.Tidligere leder Kleppes uttalelser om at «Demokratene er ikke et høyreekstremt parti,men et sentrumsorientert omsorgsparti» sier sannsynligvis noe om hvor Demokratene er på vei.Navnene
  på de nye medlemmene er heller ikke navn som er kjent som ivrige innvandringsmotstandere.
  Kjente innvandringsmotstandere som er eller har vært medlemmer av Demokratene glimrer med sitt fravær.
  Jeg håper jeg tar feil,men alt tyder på at Demokratene er i ferd med å gjøre samme manøver som Frp,nemlig å bli et såkalt «stuerent parti».Noe som i praksis betyr at innvandringspolitikken nedtones.

  • Det er en åpenbar feiltolkning. Han sier at det er like stor sjanse for at den strammes inn i forhold til dagens program, som er det mest restrektive av samtlige norske partiprogrammer, som det er for at den liberaliseres. Det betyr at han ikke sier noe som helst om hva som kan komme til å skje. Det er 1/3 sjanse for en ytterligere innstramning, 1/3 sjanse for en liberalisering og 1/3 sjanse for at programmet blir som det er i dag. Noe annet er det selvsagt umulig for en partileder å si ett helt år før programbehandligen. Så lenge han ikke er noen spåmann med ekstraordinære evner til å se inn i fremtiden.

 • Harald

  Ps. Demokratenes nyvalgte leder motsier seg selv når han på den ene side sier at partiets innvandringspolitikk står fast,samtidig som han sier at det er 50/sjanse for at den liberaliseres.

 • Anonym

  Another reason to close our borders to all worshipers of Islam. If you reject Necrophilia, you might be Islamophobic. Remember, Islamophobia is supposed to be an irrational fear of Islam. Aside from the fact that any fear you might have of Islam is rational, you now have a new reason for that rational fear. Egypt is preparing to legalize necrophilia!

  Daily Mail: «Egyptian husbands will soon be legally allowed to have sex with their dead wives – for up to six hours after their death. The controversial new law is part of a raft of measures being introduced by the Islamist-dominated parliament.

  It will also see the minimum age of marriage lowered to 14 and the ridding of women’s rights of getting education and employment. Egypt’s National Council for Women is campaigning against the changes, saying that ‘marginalising and undermining the status of women would negatively affect the country’s human development’.

  Dr Mervat al-Talawi, head of the NCW, wrote to the Egyptian People’s Assembly Speaker Dr Saad al-Katatni addressing her concerns. Egyptian journalist Amro Abdul Samea reported in the al-Ahram newspaper that Talawi complained about the legislations which are being introduced under ‘alleged religious interpretations’.» http://www.dailymail.co.uk/news/article-2135434/Outrage-Egypt-plans-farewell-intercourse-law-husbands-sex-dead-wives-hours-AFTER-death.html

  Perhaps the Muslim Brotherhood and the leftists, liberals can find common ground by agreeing that a male having sex with a female who has been deceased for seven hours is wrong.

 • Hei Harald!
  Jeg tror du har veldig rett i din analyse her. For dersom en ting er sikkert, så er det at innvandringsmotstanden innafor dette partiet, den SKAL nå tones ned. Jeg var nemlig på landsmøtet, og det slo meg at det som jeg trodde dette partiet skulle stå for, nemlig kampen mot den islamske invasjonen til Norge, den økende kriminaliteten, et land som snart er fri for politi,og der en får tak i narkotika like lett som en kan kjøpe en kopp kaffe – ja ikke minst at Norge skal være et kristent land med våre verdier og kultur som en ledetråd – nei slike ting ser ikke ut lenger til å fenge. Nei nå er det bare krav og fri tannlege og fri tilgang på penger fra NAV som står på ønskelista,og der en bare skal ha, men ikke det å yte står så veldig sterkt. Å nei, jeg ser nå at det brenner et blått lys også for DEMOKRATENE I NORGE. For alt som heter lyst, motivasjon og tro på dette partiet, det forsvinner dessverre samtidig som Vidar Kleppe ikke lenger ville være den som leder partiet i disse tider mens grensene våre står vidåpne, og der vi ikke har en eneste kjent politiker i dette landet som tør å kalle en spade for en spade. Og der tilstrømningen av inntrengere til landet øker i en slik fart, at en nesten kan bli redd for at dette vil ende i kaos, konflikter og krig.

 • Wenche

  Jeg vil ha nasjonens beste politiker, Vidar Kleppe tilbake på stortinget, jeg! Politikken må i fremtiden «handle om» hvem vi som velger mener gjør den beste jobben som stortingsrepsentant. Vidar Kleppe «topper» derfor min liste som ombudsmann.

 • Anonym

  – Kom deg ut av drosjen min, no er det rett før eg knivstikk deg! Drosjesjåfør i Stavanger gjekk berserk natt til onsdag. Muslim? Sjå videoen her! http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/krim/-kom-deg-ut-av-drosjen-min-no-er-det-rett-foer-eg-knivstikk-deg-3766731.html

  • Når var vel ikke disse etniske norske så uskylidge de heller da.De hadde jo krevd at drosjesjåføren kjørte dem hjem til riktig adresse.Og kanskje er det en tradisjon der inntrengeren kommer fra,og ikke kjøre folk hjem på riktig adresse.Så her må man vel vise litt fleksibilitet ovenfor andre kulturer.

   • Raring

    Hehe, ja man bør reagere med glede hvis sjåføren kjører en til Heggedal hvis man egentlig skal til Lørenskog.

   • Terje

    I en kebabsjappe ikke så langt fra Legevakten (heldigvis) ble en kunde som klagde på maten slått i hodet med øks av kokken. En fullt forståelig reaksjon fra kokkens side.

    • Klodrik

     Helt uakseptabelt fra kokkens side. Samtidig tyder det på at nordmannen som kjøpte mat var arrogant, kravstor og uhøflig sytekopp som leter etter ting å kunne klage på. Typisk norsk.

 • Harald

  Kristent Samlingsparti er det eneste politiske partiet i Norge som har faren for islamisering i sitt program.Hverken Demokratene eller Frp nevner islam eller islamisering i sine program.

  • Klodrik

   Det stemmer ikke Harald. Forøvrig kan ikke Kristent Samlingsparti kalles et kristent parti.

   • Vidar

    Kriteriene for at noe kan kalles et «kristent» parti, er vel like mange som det finnes kristne individer. Nei FLERE, for duverden hvor mange ikke-kristne som ogsaa mener seg kvalifisert og meningsberettiga til aa komme med utspill DER!
    JEG vil si det slik; Intet politisk parti kan vaere «kristent», det er det kun mennesker som kan vaere! Men partier kan begrunne sin politikk, sin ideologi, sine programposter, ut fra kristendommen, fra Bibelen – direkte eller mer indirekte. Men det betyr ikke nodvendigvis at det de staar for er spesielt mye mer «kristent» enn andre partier… «Kristelig» Folkeparti f.eks., med en partileder og statsminister som regelrett «velsigna» bombefly? Eller som i disse dager stoetter en «sidestilling» av islam med kristendommen i norsk offentlighet – og en tilsvarende endring av den norske Grunnloven? Martin Luther var en meget klok mann, og hans teori om de to «regimentene», det aandelige og det verdslige, burde flere religioese politikere av i dag repetere!
    Det naermeste JEG kjenner til av «kristne» politiske partier (selv om det vel aldri var noen formelle partier…) blei utgjort av de saakalte «frigjoringsteologene» i Sor-Amerika! Men de blei jo skvisa ut av Paven, fordomt som kommunister av USA – og saagar forraadt av de mer «verdslige» paa venstresida… Men DE bedrev faktisk praktisk-politisk kristendom!

    • Klodrik

     Syd-Amerika ja. Colombia er et meget fint land. Der er faktisk alle damer fine. Helt utrolig. Der holdt jeg nesten på å bli lurt trill rundt. Men kjære deg Klodrik, dette har jo ingenting med Demokratenes innvandringspolitikk å gjøre. Nå må du ta deg sammen.

   • Harald

    Hvis det er sånn at jeg tar feil,kan du da vise meg hvilke andre partier som har noe om islamisering, og hvor i partiprogrammet det isåfall står ?

    • Klodrik

     Hvofor kan du ikke gjøre det selv? Det er jo bare å bruke hende til å bla gjennom diverse partiprogram. Jeg legger merke til at det er mange her som ber andre om å finne frem til linker etc. for seg. Makan til latskap.

     • Harald

      Det var du som kom med en påstand,da ligger bevisbyrden på din side.
      I motsetning til deg har jeg faktisk sjekket partienes program,og kan fastslå at Kristent Samlingsparti er det eneste partiet som har i sitt program at de vil jobbe mot islamisering.
      (Og innvandring generelt.)

      • Klodrik

       «Bevisbyrden» ligger på din side i og med at det er Harald som etterspør den. Jeg har ikke noe behov for «bevis» siden jeg allerede har lest at Kristent Samlingsparti ikke jobber mot islamisering, og i realiteten ikke er et kristent parti. Forøvrig er jo partiet nesten nedlagt.

       Vil du ha en fornuftig politikk som Harald og Klodrik liker, bør du gå til Kystpartiet eller Demokratene.